1016万例文収録!

「褐変」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

褐変の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 263



例文

ペプチド褐変例文帳に追加

PEPTIDE BROWNING - 特許庁

褐変防止剤例文帳に追加

BROWNING INHIBITOR - 特許庁

褐変酵素阻害剤例文帳に追加

BROWNING ENZYME INHIBITOR - 特許庁

魚肉の褐変防止剤および褐変防止方法例文帳に追加

BROWNING INHIBITOR FOR FISH, AND BROWNING INHIBITING METHOD FOR FISH - 特許庁

例文

レタス切断面の褐変防止溶液および褐変防止方法例文帳に追加

SOLUTION AND METHOD FOR PREVENTING CUT SURFACE OF LETTUCE FROM BROWNING - 特許庁


例文

アミノ酸の褐変化防止法例文帳に追加

PREVENTION OF BROWNING OF AMINO ACID - 特許庁

食品の褐変防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING FOOD BROWNING - 特許庁

褐変抑制剤及び飲食品例文帳に追加

BROWNING RESTRAINING AGENT, AND FOOD AND DRINK - 特許庁

ハチミツの褐変抑制方法例文帳に追加

METHOD FOR INHIBITING BROWNING OF HONEY - 特許庁

例文

食品の褐変防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING BROWNING OF FOOD - 特許庁

例文

ゆばの褐変防止剤及び該褐変防止剤を用いたゆばの製造方法例文帳に追加

BROWNING-PREVENTING AGENT FOR YUBA (DRIED BEAN CURD) AND METHOD FOR PRODUCING YUBA BY USING THE SAME AGENT - 特許庁

青果物用褐変防止剤及び青果物用褐変防止方法例文帳に追加

BROWNING INHIBITOR FOR VEGETABLE AND FRUIT, AND BROWNING INHIBITING METHOD FOR VEGETABLE AND FRUIT - 特許庁

褐変防止物質のスクリーニング方法、および植物褐変防止物質例文帳に追加

METHOD FOR SCREENING BROWNING INHIBITOR AND VEGETABLE BROWNING INHIBITOR - 特許庁

飲食品の褐変を効果的に抑えることができる褐変抑制剤及び褐変しにくい飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a browning restraining agent capable of efficiently restraining browning of food and drink, and to provide hardly browning food and drink. - 特許庁

粉末状組成物および錠剤、ならびにγ−アミノ酪酸の褐変防止方法および褐変防止剤例文帳に追加

POWDER COMPOSITION, TABLET, METHOD FOR PREVENTING BROWNING OF γ-AMINOBUTYRIC ACID AND BROWNING INHIBITOR - 特許庁

粉末茶含有食品の褐変防止方法及び褐変が防止された透明容器入り抹茶飲料例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING POWER TEA-CONTAINING FOOD FROM BROWNING AND POWDER GREEN TEA BEVERAGE TO PREVENT BROWNING HELD IN TRANSPARENT CONTAINER - 特許庁

新なた魚肉の褐変防止剤および褐変防止方法を提供することに在る。例文帳に追加

To provide a novel browning inhibitor for fish: and to provide a novel browning inhibiting method for fish. - 特許庁

魚の褐変若しくは黒化防止方法例文帳に追加

PREVENTION FOR BROWNING OR MELANIZATION OF FISHES - 特許庁

イネ内穎褐変病の防除剤を提供する。例文帳に追加

To provide an agent for controlling rice bacterial palea browning. - 特許庁

貝のむき身の褐変又は黒化防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING BROWNING OR BLACKENING OF STRIPPED SHELLFISH - 特許庁

イカ又はタコの褐変若しくは黒化防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING CUTTLEFISH OR OCTOPUS FROM BROWNING OR BLACKENING - 特許庁

褐変抑制剤及びその製造方法例文帳に追加

BROWNING RETARDANT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

生鮮食品の経時的な褐変を抑制する。例文帳に追加

To provide a browning inhibitor for inhibiting temporal browning of perishable food. - 特許庁

褐変原因菌検出培地およびその調製方法例文帳に追加

BROWNING-CAUSING BACTERIUM DETECTION CULTURE MEDIUM AND METHOD FOR PREPARING THE SAME - 特許庁

褐変又は黒化の防止されたむき身を提供提供する。例文帳に追加

To provide stripped shellfishes whose browning or blackening is prevented. - 特許庁

褐変が抑制された茶飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TEA BEVERAGE SUPPRESSED IN BROWNING - 特許庁

褐変若しくは黒化した小魚の処理方法例文帳に追加

TREATMENT OF BROWNED OR BLACKENED SMALL FISH - 特許庁

褐変原因菌検出方法および培地例文帳に追加

METHOD FOR DETECTING BROWNING-CAUSING BACTERIUM AND CULTURE MEDIUM THEREFOR - 特許庁

褐変が防止された茶飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING TEA DRINK PREVENTED FROM BROWNING - 特許庁

褐変抑制されているカット野菜包装体例文帳に追加

BROWNING-INHIBITED CUT-VEGETABLE PACKAGE BODY - 特許庁

本発明は、皮を除去し中身が露出した状態において褐変しやすい青果物において、浸漬するだけで優れた褐変防止効果を発揮する青果物用褐変防止剤及び該青果物用褐変防止剤を用いた青果物用褐変防止方法を提供する。例文帳に追加

To provide a browning inhibitor for vegetables and fruits, demonstrating excellent browning inhibiting effect only through soaking vegetables and fruits which are easy to brown in a condition of removing the skin and exposing the contents, and to provide a browning inhibiting method for vegetables and fruits, using the browning inhibitor for vegetables and fruits. - 特許庁

長期間保存しても色調が化(褐変)しにくい容器詰茶飲料及び容器詰茶飲料の褐変抑制方法を提供する。例文帳に追加

To provide a packed tea drink which hardly changes color (browning) even when stored for a long period, and to provide a method for preventing the browning of a packed tea drink. - 特許庁

添加物を加えることなく、褐変を抑制することができる液体飲食品の褐変抑制方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for inhibiting browning of liquid food and drink enabling inhibition of browning without adding any additive. - 特許庁

ゴボウ、レンコンなどの根菜類の褐変防止用組成物の提供及び褐変を防止する方法の提供。例文帳に追加

To provide a composition preventing root vegetables such as burdocks or lotus roots from getting browny: and to provide a method for preventing the root vegetables from getting browny. - 特許庁

暗灰色の大小さなネズミで、ハツカネズミに似ている例文帳に追加

very small dark greyish brown mouse resembling a house mouse  - 日本語WordNet

火成岩および成岩から得られる暗色から黒色の雲母例文帳に追加

dark brown to black mica found in igneous and metamorphic rock  - 日本語WordNet

甲殻類の甲羅又は殻の褐変若しくは黒化防止方法例文帳に追加

METHOD FOR PREVENTING CARAPACE OR SHELL OF CRUSTACEAN FROM BROWNING OR BLACKENING - 特許庁

アンモニア除去による蛋白加水分解物の褐変性低減法例文帳に追加

REDUCTION OF BROWNING PROPERTY OF PROTEIN HYDROLYZATE BY REMOVING AMMONIA - 特許庁

酸化褐変や加熱増色が低減された色の淡い醤油の製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING LIGHT COLOR SOY SAUCE DECREASED IN OXIDATION BROWNING AND HEATING DEEPENED COLOR - 特許庁

薬効物質含有組成物並びにその製造方法および褐変防止方法例文帳に追加

PHARMACODYNAMIC SUBSTANCE-CONTAINING COMPOSITION, PRODUCTION METHOD THEREFOR, AND BROWNING PREVENTION METHOD THEREFOR - 特許庁

アボカド果肉の化を著しく遅延する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for remarkably delaying browning change of avocado fruit flesh. - 特許庁

褐変抑制剤は、飲食品の褐変を抑制するために飲食品に添加されると、ビタミンCの分解、メイラード反応及び酸化劣化から選ばれる少なくとも一種に起因する飲食品の褐変を抑制する作用を有する。例文帳に追加

The browning restraining agent has action which restrains browning of food and drink, caused from at least one kind selected from vitamin C decomposition, Maillard reaction and oxidation deterioration when added to the food and drink to restrain browning of the food and drink. - 特許庁

褐変原因菌の増殖開始前に培地自体の褐変が生じない改良された褐変原因菌検出培地およびその調製方法を提供する。例文帳に追加

To provide an improved browning-causing bacterium detection culture medium which itself is not browned, before the proliferation of the browning-causing bacterium is started, and to provide a method for preparing the same. - 特許庁

化を伴う質が有意に抑制された酵素処理ローヤルゼリーを提供する。例文帳に追加

To provide an enzyme-treated royal jelly meaningfully restraining a transformation accomponied by a browning. - 特許庁

野菜や果物の褐変を抑制する効果に優れた褐変抑制剤を提供すること、野菜や果物に対して異味異臭などの悪影響の少ない、食経験のある植物由来成分を利用した安全な褐変抑制剤を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a safe browning retardant having excellent effect in retarding browning caused on vegetables or fruits, making use of plant-originating ingredient having experience in ingestion and slightly having adverse effect such as odd taste or odd smell on the vegetables or the fruits. - 特許庁

植物に食入し、葉、または果物の赤色の原因となるダニの数種類のいずれも例文帳に追加

any of several varieties of mite that burrow into plants and cause a reddish-brown discoloration on the leaves or fruit  - 日本語WordNet

色の外皮とオレンジ色の果肉の果実を持つ、マスクメロンの例文帳に追加

a variety of muskmelon vine having fruit with a tan rind and orange flesh  - 日本語WordNet

組織褐変症と尿のアルカプトンの存在に特徴付けられる劣性の代謝異常例文帳に追加

a rare recessive metabolic anomaly marked by ochronosis and the presence of alkapton in the urine  - 日本語WordNet

その症状としては、血栓形成と早朝尿の色調の化(赤または色)などがみられる。例文帳に追加

symptoms include blood clots, and red or brownish urine in the morning.  - PDQ®がん用語辞書 英語版

例文

調理の際は軽く湯通しをし、色が色から緑色にわったところで冷水に取る。例文帳に追加

Blanch mekabu seaweed in a pot of boiling water until the color turns from brown to green and transfer the seaweed into a bowl of cold water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
PDQ®がん用語辞書 英語版
Copyright ©2004-2024 Translational Research Informatics Center. All Rights Reserved.
財団法人先端医療振興財団 臨床研究情報センター
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS