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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 魚の缶詰の意味・解説 > 魚の缶詰に関連した英語例文

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魚の缶詰の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 20



例文

果物[]を缶詰にする.例文帳に追加

can fruit [fish]  - 研究社 新英和中辞典

缶詰に使うくずの例文帳に追加

less-popular fish used for canning  - EDR日英対訳辞書

マグロなどの肉をサラダ油漬けにした缶詰食品例文帳に追加

a fish that is canned with salad oil  - EDR日英対訳辞書

本来の風味を生かした、食感及び風味を有する缶詰の製造方法、及び食感及び風味の良い缶詰の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing fish canned food having palate feeling and flavor through making the best use of original flavor of fish, and to provide canned food having excellent palate feeling and flavor. - 特許庁

例文

魚の缶詰からコーヒーまでの乱売が市場に吹き荒れた。例文帳に追加

Panic selling of everything from canned fish to coffee swept the markets. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文


例文

介類の消費を促進するため、家庭で調理が嫌われている介類の「焼き」を、調理缶詰とする製造方法及びその方法で製造された焼介類缶詰の提供。例文帳に追加

To provide a production method for bringing "grilled fish" of fish and shellfish, which are disfavored to cook at home, into cooked canned food so as to promote consumption of fish and shellfish, and to provide the grilled fish and shellfish canned food produced by the method. - 特許庁

ノルウェーではイワシとして缶詰になる様々な(スプラット以外の)各種のニシンの幼例文帳に追加

any of various young herrings (other than brislings) canned as sardines in Norway  - 日本語WordNet

さまざまな小さな食用のニシンまたはしばしば缶詰にされるそれに関係する食用のどれか例文帳に追加

any of various small edible herring or related food fishes frequently canned  - 日本語WordNet

大抵の場合、丸ごと、あるいはペースト状で缶詰にされた小さいニシンのようなプランクトンを食べる例文帳に追加

small herring-like plankton-eating fishes often canned whole or as paste  - 日本語WordNet

例文

介類の調理を行った後、焼き上げ、焼き上げた後、更なる液体成分を加えずに、缶詰収納寸法に裁断し、缶詰缶内に空間を生じさせる間隙を保つように複数の並びに収納し、脱気密封して加熱殺菌したことを特徴とする焼介類缶詰例文帳に追加

The grilled fish and shellfish canned food is obtained by cooking fish and shellfish followed by grilling, and then cutting the grilled fish and shellfish to a canning storage size without adding further liquid component, storing the product in a plurality of rows so as to keep interval to produce space in a can and deairing and sealing the can followed by heat sterilization. - 特許庁

例文

乾燥処理後の水分量が40〜80%になるよう乾燥処理を施した類を焙焼し、注液をせずに缶詰として110〜130℃、60〜120分で殺菌することを特徴とする缶詰の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the fish canned food comprises roasting fish subjected to drying treatment so as to bring moisture content after drying treatment to 40-80%, and making canned food without pouring liquid followed by sterilizing at 110-130°C for 60-120 min. - 特許庁

カード抑制剤、肉用食感改良剤、肉用歩留り改良剤、缶詰、獣鳥肉類加工食品およびそれらの製造方法例文帳に追加

CURD INHIBITOR, EAT FEELING-IMPROVING AGENT FOR MEAT, YIELD-IMPROVING AGENT FOR MEAT, CANNED FISH MEAT, PROCESSED FOOD OF ANIMAL AND BIRD MEAT, AND METHOD FOR PRODUCING THEM - 特許庁

体の凍結作業を簡便にエネルギー効率よく実施できる凍結方法、並びに、ブロック状凍結体、その冷凍保管方法、その解凍体及びその缶詰を提供する。例文帳に追加

To provide a method for freezing fish bodies by which freezing work of fish bodies is facilitated in high energy efficiency, to provide frozen fish block, to provide a frozen storage method for the frozen fish block, to provide thawed frozen fish block, and to provide canned fish meat comprising the thawed frozen fish block. - 特許庁

ノ 肉ソーセージ、肉ハム又は特殊包装かまぼこであつて、そのpHが四・六以下又はその水分活性が〇・九四以下であるもの(缶詰又は瓶詰のものを除く。)にあつては、当該pH又は水分活性例文帳に追加

(z) For fish meat sausage, fish meat ham, or specially packaged fish paste whose pH is 4.6 or lower and whose water activity (Aw) is 0.94 or lower (excluding canned or bottled products): said pH or Aw;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

缶詰は、缶本体の内部にカード抑制剤、肉用食感改良剤または肉用歩留り改良剤を含む溶液が充填されている。例文帳に追加

In the canned fish meat, solution containing the curd inhibitor, eat feeling-improving agent for the meat or yield-improving agent for the meat is filled at the inside of the can main body. - 特許庁

なお、1978年にFAO/WHO合同食品規格委員会で採択されたイワシ製品に関する規格(以下「Codex 規格」という。)では、缶詰イワシは、ヨーロッパマイワシとペルー産マイワシ(Sardinop ssagax)を含む21種類の鮮もしくは冷凍から製造されたものをいうとされている。例文帳に追加

The international standard for sardine-type products adopted by the Codex Alimentarius Commission of FAO/WHO in 1978 ("Codex standard") defines canned sardines as those manufactured from fresh or frozen fish on a list of 21 fish species, including the European sardine and the Peruvian sardine (Sardinops sagax). - 経済産業省

カードの生成を抑制するカード抑制剤、肉をパサつきにくくする肉用食感改良剤、歩留りを向上させる肉用歩留り改良剤、それらが改良された缶詰、獣鳥肉類加工食品およびそれらの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a curd inhibitor for inhibiting the formation of the curd, an eat feeling-improving agent for meat to make the meat hardly being dry, an yield-improving agent for the meat to improve the yield of the meat, a canned fish meat and processed foods of animal and bird meats improved with the above, and a method for producing them. - 特許庁

ヰ 食肉製品、鯨肉製品、肉ソーセージ、肉ハム又は特殊包装かまぼこであつて、気密性のある容器包装に充てんした後、その中心部の温度を摂氏百二十度で四分間加熱する方法又はこれと同等以上の効力を有する方法により殺菌したもの(缶詰又は瓶詰のものを除く。)にあつては、その殺菌方法例文帳に追加

(y) For processed meat products, whale meat products, fish meat sausage, fish meat ham, or specially packaged fish paste which are packed and sealed in tight containers and packaging and are sterilized by heating the center part at 120 degrees centigrade for four minutes or by any other equivalent or more effective methods (excluding canned or bottled products): the methods for sterilization;  - 日本法令外国語訳データベースシステム

液体調味料の製造方法は、熱水の中に節類1を入れて煮出し、煮出した後、煮出した液から、固形分を除去して液体を抽出して製造する液体調味料の製造方法であって、前記熱水に節の製造における煮熟工程で生じる煮汁や魚の缶詰製造における蒸煮工程で生じる蒸煮液を含有させる。例文帳に追加

The method for producing liquid seasoning includes putting dried fish 1 in hot water to decoct the fish, followed by eliminating solids from the decoction, and extracting liquid, wherein the hot water is made to contain the stock, produced through the complete boiling process in the production of dried fish, or the steam-boiled liquid produced through a steam boiling process in the production of canned fish. - 特許庁

例文

食感については缶詰食品(レトルト食品)のようなボソボソ感や身の硬化がない、常温で長期間保存可能な介類を用いた加工食品を提供することを目的とし、より具体的には、含気レトルト商品と比べ食感がよく、安価で、輸送中の変形(身崩れ)の問題が生じにくい加工食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a processed food comprising fish and shellfish and storable at normal temperature having no dried/crumbling feeling or hardening of its ingredients like those of canned food (retort food), more specifically having better palate feeling than that of air-filled retort food, inexpensive, and hardly causing a problem of deformation (fall of ingredient) during transportation. - 特許庁

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