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「Steak」に関連した英語例文の一覧と使い方(6ページ目) - Weblio英語例文検索


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Steakを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 258



例文

This hamburg steak-like food is obtained by baking a formed material comprising 100 pts.wt. of tuna, 30-70 pts.wt. of Welsh and/or onion, 0.5-2.5 pts.wt. of salt and 10-40 wt.% based on the whole amounts of oils and fats (oils and fats contained in the tuna are included).例文帳に追加

鮪肉を100重量部、長葱及び/又は玉葱を30〜70重量部、及び塩を0.5〜2.5重量部含み、そして油脂をその全量に対して10〜40重量%含む(但し、鮪肉に含まれる油脂も含まれる)成型物を焼成してなるハンバーグ様食品。 - 特許庁

The most generally accepted theory is that the yakiniku culture that had revolved around establishments such as the Edo period restaurant Momonji-ya underwent changes due to the influence of Western European barbeque following the Meiji Restoration, and developed further as a result of exposure to grilled meat dishes from around the world (European steak, North American barbeque, etc.) to become modern Japanese yakiniku. 例文帳に追加

最も一般的な説では江戸時代のももんじ屋などでひっそり続いていた焼肉文化が明治維新後に西欧のバーベキューの影響を受けて変化し、更に世界各国に存在する肉を焼く料理(ヨーロッパのステーキ、北米のバーベキューなど)の影響をも受けて変化したのが現在の日本料理の焼肉であるとされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a polycarbonate-based resin composition from which, an occurrence of a silver steak or bubbles is prevented when an injection-molded body is obtained, and the molded body which has excellent moldability and is the thin and large-sized injection-molded body which is excellent in impact resistance, in which the generation of flash is prevented and which has excellent external appearance.例文帳に追加

本発明の目的は、射出成形体を得る際に、銀条や発泡の発生が防止され、また成型性に優れたポリカーボネート系樹脂組成物を提供することで、耐衝撃性に優れた薄肉大型の射出成形体であって、かつ、フラッシュ発生が防止され優れた外観を有する射出成形体を得ることである。 - 特許庁

To provide a crab leg/crab claw-like fish paste product having an appearance and texture similar to the shelled leg of a relatively large crab such as a king crab, the shelled claw of a queen crab or the like, and preferably eaten directly, or used as the ingredient of one-pot dishes, fried or fried tempura-style, or cooked like a steak, and a method for producing the same.例文帳に追加

タラバガニのような比較的大きな殻付きのカニ足、あるいは、ズワイガニのカニ爪等に近い外観と食感を有していて、そのまま、あるいは、なべ料理の種としたり、フライやてんぷらの材料としたり、ステーキのように調理したりするのに好適なカニ足・カニ爪様練製品及びその製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

Therein, since water contained in the mannan (devil's tongue meat) gives a large effect to the texture and open date of the hamburg steak as the final product, the mannan is finely cut in a frozen state to inhibit the excessive bleeding of water in a mixing process and in a molding process, thus preventing the deterioration in the quality of the final product.例文帳に追加

このとき、マンナン(コンニャクミート)中に含有されている水分が最終製品たるハンバーグの食感や賞味期間に大きな影響を与えるため、マンナンを凍結状態に保持したまま細断して混合工程および成型工程での水分の過剰な滲み出しを抑制し、最終製品の品質の低下を防止する。 - 特許庁


例文

To provide a hamburg steak prepared especially by a microwave oven cooking, equipped with an appetizing appearance, storing soup obtained by mixing extremely large amount of gravy, vegetable juice, spices and seasoning materials uniformly at its inside and over-flowing the sufficient amount of soup condensing the flavor and palatable taste in order from its inside on eating the same; and also to provide a method for producing the same.例文帳に追加

特に電子レンジ調理により、食欲をそそる外観を備え、内部に極めて多くの量の肉汁や野菜のジュースや香辛料・調味料が混ざりあったスープを均一に蓄え、喫食時に内部から風味や旨味が凝縮された十分な量のスープが順次溢れ出すハンバーグ及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an electric cooking device for food enabling homogeneous heating treatment to the whole of food even when the food comprises a large-size pork cutlet meat of a hamburg steak meat having fat and lean flesh and varying widely in value of resistance, and applicable to minimization in the device and reduction in its costs, easy to perform maintenance and enabling reduction in its running cost.例文帳に追加

脂身や赤身があって内部抵抗値のばらつきが大きいとんかつ肉やハンバーグ等の食品であっても食品全体を均等に加熱処理することができると共に、装置の小型化とコストの低減化が可能で、かつ、保守が簡単で、ランニングコストを安くすることができる食品の通電加熱調理装置の提供。 - 特許庁

例文

Also, the tomato vinegar obtained by the production method has no grassy smell but mellow sour taste and natural taste, and, by using the tomato vinegar, several flavorings such as tomato ketchup, mayonnaise, dressing, jiao-zi sauce, sauce of sweet-and-sour pork, noodle soup, steak sauce, juice of bitter orange and Sushi vinegar, and vinegar drinks and the like, can be produced.例文帳に追加

また、該製造方法で得られたトマト酢は、青臭みがなくてまろやかな酸味と自然の旨味を有しており、該トマト酢を用いることにより、風味に優れたトマトケチャップ、マヨネーズ、ドレッシング、餃子のたれ、酢豚のたれ、めんつゆ、ステーキソース、ぽん酢、すし酢などの各種調味料や、食酢飲料などを製造可能とする。 - 特許庁

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