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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > savory foodに関連した英語例文

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savory foodの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

an appetizer consisting usually of a thin slice of bread or toast spread with caviar or cheese or other savory food 例文帳に追加

パンの薄切りまたはトーストにキャビアやチーズやその他の風味のよいものをのせた前菜 - 日本語WordNet

Many takoyaki restaurants also serve okonomiyaki (savory pancake with various ingredients), and at the time of Hatsumode (the first prayer at Shinto shrine and/or temple of the new year) and festivals, many food wagons dealing in takoyaki are set up. 例文帳に追加

たこ焼きと同時にお好み焼きを扱う店舗も多く、初詣や祭り等では屋台も多く現れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Kansai, it is often served at food wagons at festival, okonomiyaki (savory pancake) shops, udon/soba restaurants, tea stalls and tea houses. 例文帳に追加

関西などでは、縁日の屋台、お好み焼き店やうどん・蕎麦店、茶店、喫茶店で供されることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Basically it has been a savory food, but at present, there is a number of variations in flavors such as wasabi, curry and kimchee. 例文帳に追加

塩辛い味が基本だが、現在ではワサビ味、カレー味、キムチ味など、さまざまな味の物が作られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Thus, the hot and flaky food feeling characteristic to potato is developed inside as well as the savory smell characteristic to baked potato can be added.例文帳に追加

このため内部がポテト特有のホクホクした食感となると共に、焼きポテト特有の香ばしい風味が加わる。 - 特許庁


例文

To provide an isoflavone beverage solving such a problem that food made of soy bean, specifically such a beverage as soy milk is not so savory because of its peculiar smell or taste.例文帳に追加

大豆を原料とする食品、特に豆乳等の飲料は、独特の匂いと味がして必ずしも美味しいものではない。 - 特許庁

With the roasted rapeseed oil containing at least 0.7 ppm of furfural, the heat-processed food with a savory flavor can be obtained by heating the food after directly or indirectly attaching the roasted rapeseed oil to the food.例文帳に追加

フルフラールを0.7ppm以上含有する焙煎菜種油によれば、食品に対して直接又は間接的に付着させた後、加熱加工することで、香ばしい風味を有する加熱加工食品を得ることができる。 - 特許庁

To provide a substance for improving flavor in food reduced in salt content, to provide a method for improving the flavor of reduced-salt food by using the substance, and to provide savory reduced-salt food.例文帳に追加

食塩含量を低減した食品において風味を向上できる物質、該物質を用いる減塩食品の風味向上方法、または風味のよい減塩食品を提供する。 - 特許庁

To provide a flavoring agent for heat processing, capable of applying a savory flavor to a heat-processed food without losing the applied savory flavor in re-heating after preservation at low temperatures; batter containing the flavoring agent; a heat-processed food using the flavoring agent; and a method for producing the heat-processed food.例文帳に追加

加熱加工食品に対して香ばしい風味を付与することができ、且つ、付与された香ばしい風味が低温保存後の再加熱によっても失われない加熱加工用風味付与剤、該風味付与剤を含有するバッター、該風味付与剤を用いてなる加熱加工食品、及び加熱加工食品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To obtain a flavor and taste improving agent produced by using milk, defatted milk, whey, or the like, as raw materials and capable of imparting a food with savory and delicious taste, to provide a method for producing the agent, and a food containing the flavor and taste improving agent.例文帳に追加

本発明は、乳、脱脂乳、ホエイ等を原料として製造される、食品にコク味や旨味などを付与し得る風味、呈味改善剤、及びその製造方法、並びに該風味、呈味改善剤を含有する食品を提供する。 - 特許庁

例文

It is used for aemono (chopped fish, shellfish or vegetables, dressed with [miso or other] sauce) as it is or, like anchovies, used for stir-fried dishes such as fried rice, or for food boiled and seasoned as it increases savory (rich) when used as a hidden flavor. 例文帳に追加

生で和え物などにしたり、アンチョビのように加熱してチャーハンのような炒め物、また煮物などに隠し味として使うと料理のコクが増す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide an emulsified composition containing oils and fats, having a sense of transparency and with savory flavor, and to provide a method for producing the same, and food that contains the emulsified composition which contains the oils and fats.例文帳に追加

透明感を有しかつ風味が良好な油脂含有乳化組成物及びその製造方法、並びに油脂含有乳化組成物を含有する食品を提供すること。 - 特許庁

To provide dried food having no loss of nutrients, excellent in nutritive value and preservability, having original palate feeling and a shape entirely different from those of original food raw material, having savory flavor because unfavorable odor is masked, applicable to intake as new food material/topping material, a nutritional supplement or the like, and suitable for daily food, nursing food or the like.例文帳に追加

栄養分の消失がなく栄養価に優れ、保存性に優れ、元の食品素材とは全く異なる新たな食感及び形状を有し、不快臭がマスキングされて香ばしい風味を有し、新たな食材・トッピング材等として、栄養補助食品等として摂取可能で、日常食、介護食等に好適な乾燥食品の提供。 - 特許庁

The invention relates to the ameliorating agent for feeling of cold and blood flow containing at least one kind as an active ingredient selected from savory (Lamiaceae Satureia), marjoram (Lamiaceae Origanum majorana) and oregano (Lamiaceae Origanum vulgare), extracts of the plants, fractions of extracts of the plants, and food and drink products, medicines or perfume compositions containing the agent.例文帳に追加

セイボリー、マジョラム、オレガノのうち少なくとも1種、該植物の抽出物、該植物の抽出物の分画物を有効成分として含有する冷え性および血流改善剤、並びに当該薬剤を含有する飲食品、医薬品、香料組成物である。 - 特許庁

To provide a method for easily and efficiently producing a bran powder by which savory bacteria-eliminated powder having slightly-rough palate feeling and easily applicable to a variety of use, from bran having hard tissue, unfavorable smell and also many various germs while richly containing dietary fiber and being useful as health food raw material.例文帳に追加

食物繊維を豊富に含み、健康食品素材として有用であるが、組織が固く、不快臭もあり、雑菌も多い穀物フスマから、ざらつきの少ない食感で、香ばしく、除菌されており、様々な用途に適用しやすい粉末を簡便に効率よく製造する方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

To provide a heat-treated noodle sheet-wrapped food for microwave cooking that develops crispy feeling and savory smell immediately after cooking in spite of the inherent tendency that the moisture of the filling of such foods tends to move to the heat-treated surface in distribution and during storage.例文帳に追加

流通・保存期間中、中具から加熱処理面へ水分移行する傾向のある加熱処理済み麺帯包装食品について、その調理直後の香ばしい風味とともに、いわゆるクリスピー感を発現し得る電子レンジ調理用加熱処理済み麺帯包装食品を提供する。 - 特許庁

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