1153万例文収録!

「unrefined sugar」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > unrefined sugarに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

unrefined sugarの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 27



例文

raw sugarunrefined sugar 例文帳に追加

粗製糖 - 斎藤和英大辞典

unrefined sugar―muscovato 例文帳に追加

粗製砂糖 - 斎藤和英大辞典

unrefined sugar 例文帳に追加

精製していない砂糖 - EDR日英対訳辞書

a kind of unrefined sugar called moist sugar 例文帳に追加

精製されていない砂糖 - EDR日英対訳辞書

例文

unrefined or only partly refined sugar 例文帳に追加

無精製または一部精製の砂糖 - 日本語WordNet


例文

an unrefined brown sugar 例文帳に追加

精米していない茶褐色の砂糖 - EDR日英対訳辞書

unrefined brown sugar made from palm sap 例文帳に追加

ヤシの樹液から作られる精製されていない砂糖 - 日本語WordNet

UNREFINED VINEGAR CONTAINING SUGAR CANE JUICE CONCENTRATE例文帳に追加

サトウキビ汁濃縮物入りもろみ酢 - 特許庁

The unrefined vinegar is obtained by mixing unrefined vinegar with the sugar cane juice concentrate prepared by concentrating a sugar cane juice at <100°C.例文帳に追加

サトウキビ汁を100℃未満で濃縮してなるサトウキビ汁濃縮物をもろみ酢と配合してなるもろみ酢である。 - 特許庁

例文

It is said that the product was named after Amami-oshima island, which used to be the production center of kokuto (unrefined sugar). 例文帳に追加

昔の黒糖の産地であった奄美大島から名づけられたといわれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The Refubrix degree of the unrefined vinegar after mixing with the sugar cane juice concentrate is properly 7-25°.例文帳に追加

サトウキビ汁濃縮物を配合した後のもろみ酢のレフブリックス度は7〜25°が適当である。 - 特許庁

The Morinda citrifolia fruit juice is obtained by mixing Morinda citrifolia fruits and unrefined brown sugar together followed by fermentation.例文帳に追加

ヤエヤマアオキの果実及び黒糖を混合し、発酵させてなるヤエヤマアオキ果汁。 - 特許庁

To actualize a sweetness imparting method for nature inclination replacing a conventional method for producing an unrefined vinegar beverage without impairing health inclination in a new technique for imparting sweetness to unrefined vinegar, by which sweetness is imparted to unrefined vinegar by mixing an unrefined vinegar stock solution with a sugar cane juice concentrate.例文帳に追加

サトウキビ汁の濃縮物をもろみ酢原液へ配合することによって、もろみ酢に甘味を付与する、もろみ酢に対する新規な甘味付与技術に関し、従来のもろみ酢飲料の製造方法に対して、健康志向を損なわずに、これに代わる自然志向の甘味付与方法を実現する。 - 特許庁

Kumatapan is a baked confectionary made by wrapping a core of bean paste in a skin of dough mixed with wheat flour and unrefined sugar, baking it in an oven and sprinkling it with white sugar. 例文帳に追加

これは、小麦粉と黒糖で作った生地で餡を包んでオーブンで焼き上げた後、白砂糖をまぶした焼菓子である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However the result was not desirable, therefore it is said that confectioners used unrefined sugar, which was becoming available at that period, as a substitute for water and mineral deposits. 例文帳に追加

しかし、いい結果が得られなかったため、入手が容易になりつつあった黒糖を使用したと言われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Since sufficient sweetness is imparted to unrefined vinegar without using sugar and a sweetener at all by mixing unrefined vinegar with the concentrate of squeezed juice of natural sugar cane at a low temperature, demands for nature inclination and health inclination are satisfied and the value of an unrefined vinegar product as a health food is increased.例文帳に追加

こうして、天然のサトウキビ搾汁液の低温下での濃縮物を配合することによって、砂糖や甘味料などを一切使用せずに、充分な甘味をもろみ酢に付与することができるので、自然志向、健康志向の要望を満たすことが可能となり、もろみ酢製品の健康食品としての価値をより高めることができる。 - 特許庁

The method for producing the food containing unrefined vinegar comprises the following process: Unrefined vinegar obtained by filtration of the distillation residues of "Shochu" produced using, as a feedstock, brown sugar and cereals such as potato or rice is incorporated with thickening polysaccharides, carbohydrates and other food material(s).例文帳に追加

本発明の食品は、黒糖、イモ又は米などの穀類を原料として製造された焼酎の蒸留残査を濾過して得られるもろみ酢に、増粘多糖類、糖質その他食品原料を添加してもろみ酢入りの食品を製造する。 - 特許庁

Distilled alcohol diluted with water to the same concentration as seishu (refined sake) is put into moromi (raw unrefined sake) made of rice and rice malt, and then sugar (glucose, mizuame [thick malt syrup]), sour agents (lactic acid, succinic acid, etc.), glutamic sodium, and so on are added for seasoning. 例文帳に追加

米と麹で作ったもろみに清酒と同濃度に水で希釈した醸造アルコールを入れ、これに糖(ぶどう糖・水あめ)、酸味料(乳酸・こはく酸など)、グルタミン酸ナトリウムなどを添加して味を調える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The health food utilizing soybean hypocotyls having no impure flavor and excellent in palatability is obtained by fermenting soybean hypocotyls and adding sesame and unrefined sugar to the fermented soybean hypocotyls.例文帳に追加

大豆胚軸を発酵し、さらにこれに胡麻、及び黒砂糖を配合することにより雑味がなく嗜好性に優れた健康食品を得ることが可能となる。 - 特許庁

The detergent composition contains (A) an extract from an unrefined sugar and (B) one or two or more selected from the group consisting of a siloxane compound, a cationic polymer and a peptide derivative.例文帳に追加

(A)非精製糖からの抽出物と、(B)シロキサン化合物、カチオン性ポリマー、ペプチド誘導体からなる群より選ばれる1種又は2種以上とを含有することを特徴とする洗浄剤組成物。 - 特許庁

The method for producing a blended pickled egg beverage comprises the process of dissolving eggs into vinegar where brown sugar unrefined-sake vinegar and rice vinegar are blended together, and the blended pickled egg beverage is obtained by the method.例文帳に追加

黒糖もろみ酢と米酢のブレンド酢に鶏卵を溶解させて得るブレンド酢卵飲料食品の製造方法と、その製造方法によって得たブレンド酢卵飲料食品。 - 特許庁

The Citrus depressa fermented soybean paste is obtained by mixing Citrus depressa paste made by fully boiling Citrus depressa squeezed lees and fruits followed by mixing, and unrefined brown sugar, and/or further mixing milk.例文帳に追加

シークヮーサーの搾汁かすや果実を充分に煮てからミキシングしてなるシークヮーサーペーストと黒糖と混合してなるシークヮーサー味噌及び/又はさらにミルク類を混合してなるシークヮーサー味噌である。 - 特許庁

The other objective method for producing the fruit juice comprises the following process: cut pieces 2 of Morinda citrifolia fruits and unrefined brown sugar 3 are mutually superposed in layers, left at rest and fermented, and the stock liquor 6 extracted from the resulting fermented product is mixed with water followed by boiling treatment of the mixture.例文帳に追加

容器1内に切断したヤエヤマアオキの果実2と黒糖3を交互に層状に重ねて寝かせて発酵させ、抽出された原液6と水を混合し沸騰処理する。 - 特許庁

To provide a functional food superior to conventional edible Konjak (paste made from the root of devil's tongue), black sesame and unrefined vinegar made from unpolished rice in intestinal function controlling action, normalization of blood pressure and blood sugar level, lowering of cholesterol level, etc.例文帳に追加

優れた整腸作用、血圧及び血糖値の正常化、又はコレステロ−ル値の低下等において、従来の食品コンニャク、黒ゴマ及び玄米酢の素もろみよりも優れた効果を発揮する機能性食品を提供する。 - 特許庁

It is possible to produce Citrus depressa fermented soybean paste confectionery by mixing or entwining the Citrus depressa fermented soybean paste with solid unrefined brown sugar, seeds such as peanuts, or root vegetables, and health fermented soybean paste by mixing with a health food material such as turmeric, Peucedanum japonicum Thunb, guava, and Nemacystus decipiens.例文帳に追加

このシークヮーサー味噌は、固形の黒糖又は落花生などの種子類又は根菜類と混合し又は絡めてなるシークヮーサー味噌菓子にしたり、ウコンや長命草、グァバ、モズクなどの健康食材と混合して健康味噌を製造することも可能である。 - 特許庁

Complete fermentation is one of the important notions in producing Japanese sake, and means that, in parallel multi-fermentation, yeast has almost completed decomposing sugar in Japanese sake moromi (raw unrefined sake), resulting in getting weak by itself and terminating fermentation activity, or that the yeast has thus far completed fermentation by itself. 例文帳に追加

完全醗酵または完全発酵(かんぜんはっこう)とは、日本酒の製法上の重要概念の一つで、並行複醗酵において、酵母が日本酒醪(もろみ)の中の糖分をほぼ分解しつくしたことによって自然に衰弱し、これによって醗酵作用が止まること、あるいは、そこまで自然に醗酵を全うさせることをいう。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The method for obtaining an aloe vera gel food is provided by processing the natural aloe vera gel with a reduced pressure or vacuum drying device to concentrate active ingredients contained in the aloe vera gel, minimizing the destruction of enzymes by decreasing the heating time or temperature and performing a food processing by using a molt extract, honey of flower of the aloe vera or unrefined sugar cane liquid.例文帳に追加

天然のアロエベラゲルを減圧または真空乾燥装置により加工することにより、アロエベラゲルに含まれている有用成分を濃縮し、かつ加熱時間や加熱温度を減らすことにより酵素の破壊を最小限に止め、甘味の弱いモルトエキス、アロエベラの花の蜜もしくは未精製のサトウキビ汁を使用し、食品加工を行う。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
斎藤和英大辞典
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS