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英和・和英辞典で「かつお風味」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「かつお風味」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

市販の製品としては味の素の「ほんだし」などのカツオ風味や、鶏がらスープ、ブイヨン、コンソメなどの種類がある。例文帳に追加

In the marketplace, various kinds of products are sold, such as katsuobushi-flavored "Hondashi" (manufactured by Ajinomoto Co., Inc.) and the extracts of chicken-bone broth, bouillon and consomme;発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、鰹節等の節類が熱や酸化によって香りや風味が劣化、変質するのを抑制し、節類特有の香りやだし風味に優れただし入り味噌や即席みそ汁の製造法を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide stock-containing miso which is superior in aroma and stock flavor characteristic of dried bonitos, or the like, and is prevented from deterioration in the aroma and the flavor of the dried bonito, or the like, due to heat or oxidation, and to provide a method for producing the stock-containing miso or instant miso soup. - 特許庁

鰹節、魚類煮干し、昆布、椎茸及び畜肉から選ばれた1種以上の風味原料と、該風味原料から抽出されただし、鰹節エキス、魚類煮干しエキス、昆布エキス、椎茸エキス、及び畜肉エキスから選ばれた1種以上のエキス類と、食塩とを含むだしの素において、海洋深層水成分を所定の配合割合で添加したもの。例文帳に追加

In an instant bouillon containing one or more of flavor source materials selected from dried bonito, boiled and dried fishes, tangles, mushrooms and meat, one or more of extracts selected from extracts from the flavor source materials, dried bonito extracts, boiled and dried fish extracts, tangle extracts, mushroom extracts and meat extracts and common salt, a marine deep water component is added in a predetermined blending ratio. - 特許庁

ココア又はチョコレートの風味を有し、菓子としてそのまま食べることもでき、かつ、お湯や温めた牛乳に容易に溶解し、飲用に供することもできる固形インスタントココアを提供する。例文帳に追加

To obtain a solid instant cocoa with excellent meltability, flavor and palate feeling, takable even directly by adding an emulsifier to a stock such as cocoa powder to make an oil-in-water type emulsified product which is then dried under specific conditions and cut to pieces. - 特許庁

上記は最も発祥当初の原型に近い作り方であるが、風味やコクをつける為に「煎り米」、「鰹節」、「コンブ」などを加えて煮詰める作り方もある。例文帳に追加

The above is a recipe closest to that of the original form of the seasoning, but there are other recipes which include steps such as the addition of irigome (parched wheat or rice), dried bonito and kelp before reducing in order to add flavor and body to the sauce.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

耐冷性に優れ、かつ、オリーブオイルの良好な風味が保持できる、未精製のオリーブオイルを含有する食用油及び当該食用油を含有する食品を提供する。例文帳に追加

To provide an edible oil containing unrefined olive oil which has excellent cold resistance and maintains favorable flavor of olive oil, and to provide a foodstuff containing the edible oil. - 特許庁

ノンオイルタイプのドレッシング調味料のように口当たりがさっぱりしており、かつオイルタイプのドレッシング調味料のように香味油脂の風味が良好な低油脂液状調味料を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid seasoning with low oil and fat having light-bodied palatability like a dressing seasoning of non-oil type and an excellent taste of flavor oil and fat like a dressing seasoning of oil type. - 特許庁

だし様調味料として満足しうる「あつみ」や「こく」を付与し、熱安定性、品質の良好な鰹節だし様の風味調味料素材の製造方法に得る。例文帳に追加

To provide a method for producing a dried bonito stock-like seasoning material, affording 'concentration' and 'body' satisfactory as a stock-like seasoning, having thermostability and excellent qualities. - 特許庁

調味漬けの梅干しには、シソ(赤じそ)の葉とともに漬けて赤く染め風味をつけたしそ梅、コンブとともにつけて昆布の味をつけた昆布梅、鰹節を加えて調味した鰹梅、蜂蜜を加えて甘くしたはちみつ梅などがある。例文帳に追加

Seasoned umeboshi include shiso-ume, which are dyed red and flavored by being pickled with the leaves of shiso (perilla) (akajiso (red perilla)); konbu-ume, which are given the flavor of konbu (kelp) by being preserved with konbu; katsuo-ume, which are seasoned with katsuobushi (dried bonito); and hachimitsu-ume, which are sweetened with hachimitsu (honey).発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

フライ用油脂として用いても淡泊で良好な風味を備え、硬化臭を有することなく、かつ、オールシーズンにかけてドーナツを常温流通及び保管しても砂糖の泣き現象を抑制し、さらに白色化抑制機能を備えた酸化安定性の優れた油脂組成物を提供すること。例文帳に追加

To obtain an oil and fat composition having a light and good flavor even if being used as the oil and fat for fry, hardly causing hardening odor, capable of suppressing a liquefying phenomenon of sugar even if a doughnut is delivered or preserved at a normal temperature over the all seasons, having a whitening-preventing function and excellent in oxidation stability. - 特許庁

発酵工程により鳥獣畜肉発酵加工食品を製造し、その発酵工程で糖類の存在下に鰹節菌を含む微生物を作用させることにより前記目的とする風味、呈味が改善した鳥獣畜肉発酵加工食品を製造することができる。例文帳に追加

A fermentation processed food of bird, animal or livestock meat can be produced by a fermentation step and a microorganism containing a Katsuobushi mold, especially a microorganism of the genus Aspergillus or Penicillium can be made to act thereon in the presence of saccharides in the fermentation step to thereby produce the objective fermentation processed food of the bird, animal or livestock meat improved in flavor and taste. - 特許庁

本発明は大豆からおから成分を除去することなく、大豆を丸ごと使用して製造した大豆丸ごと豆乳を用いることにより、大豆イソフラボン、サポニン、レシチンを含み、かつ、おから分の食物繊維を含む栄養や美容により健康志向にも合致でき、かつ豆乳本来の風味を損なうことなく、ザラつきのない食感の良いアイスクリーム類を得るにある。例文帳に追加

To provide ice creams obtained by using whole soybean milk prepared from the whole soybean without removing bean curd refuse components therefrom, satisfying health-conscious needs owing to nourishment and cosmetic effects because of containing soybean isoflavone, saponin and lecithin, and also containing dietary fiber in the bean curd refuse, and showing smooth and good texture without spoiling flavor inherent in the soybean milk. - 特許庁

例文

成分として重量比で乳酸を100として、ヒスチジンを20〜200、イノシン酸を5〜50、グルタミン酸を0.5〜100、塩化ナトリウムを5〜150、塩化カリウムを5〜100、エタノールを5〜2000の比率で含有する溶液に、液体または超臨界炭酸ガス抽出により調製した鰹節風味を有する抽出物を配合する。例文帳に追加

A solution containing, by weight ratio, 100 of lactic acid, 20-200 of histidine, 5-50 of inosinic acid, 0.5-100 of glutamic acid, 5-150 of sodium chloride, 5-100 of potassium chloride and 52,000 of ethanol is formulated with an extract having a dried bonito flavor prepared by extraction, with a liquid or supercritical carbon dioxide gas. - 特許庁

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