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英和・和英辞典で「魚タンパク質」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「魚タンパク質」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 75



例文

類が有する不凍タンパク質例文帳に追加

ANTI-FREEZING PROTEIN CONTAINED IN FISHES - 特許庁

不凍タンパク質を容易に入手可能な種から採取し、不凍タンパク質の利用促進を図る。例文帳に追加

To promote the use of non-freezing protein by collecting non-freezing protein from readily available fish of kinds. - 特許庁

タンパク質の高感度検出方法例文帳に追加

METHOD OF DETECTING FISH EGG PROTEIN WITH HIGH SENSITIVITY - 特許庁

該糖修飾タンパク質は、サケ、コイ、ホタテ貝などの介類等の筋肉タンパク質を糖修飾して、水可溶化したタンパク質である。例文帳に追加

The modified proteins are prepared by modifying a muscle protein of fish and shellfish such as salmon, carp or scallop with sugar and making water-soluble. - 特許庁

また、重合されるタンパク質としては、タンパク質、卵白タンパク質、大豆タンパク質、コラーゲン、カゼイン、および、ゼラチンが挙げられるがこれらに限定されない。例文帳に追加

In addition, the protein to be polymerized includes, but not limited to, fish meat protein, egg white protein, soybean protein, collagen, casein and gelatin. - 特許庁

哺乳類細胞を用いて類GTHタンパク質を発現させることにより、哺乳類型糖鎖が付加された類GTHタンパク質を得た。例文帳に追加

The fish GTH protein to which the mammalian sugar chain is added is obtained by expressing the fish GTH protein by using a mammal cell. - 特許庁

哺乳類型糖鎖が付加された類GTHタンパク質の提供および該タンパク質を用いる類の成熟誘導方法の提供。例文帳に追加

To provide a fish GTH protein to which a mammalian sugar chain is added, and to provide a method for inducing maturation of fish by using the protein. - 特許庁

トランスジェニック類を用いた多量体糖タンパク質の生産方法例文帳に追加

PRODUCTION OF MULTIMERIC GLYCOPROTEIN USING TRANSGENIC FISHES - 特許庁

介類を原料としたタンパク質高含有スナック菓子の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SNACK HAVING HIGH PROTEIN CONTENT USING SEAFOOD AS RAW MATERIAL - 特許庁

タンパク質素材、畜肉または肉補助剤、およびこれを用いた畜肉または肉加工品例文帳に追加

PROTEIN MATERIAL, ANIMAL MEAT OR FISH MEAT ADJUVANT, AND ANIMAL MEAT OR FISH MEAT PROCESSED PRODUCT USING THE ADJUVANT - 特許庁

本発明のフグ類用配合飼料は、粉と粉代替原料としての植物性タンパク質含有原料とムラサキイガイ軟体部とを少なくとも配合してなり、粉由来タンパク質が植物性タンパク質含有原料由来の植物性タンパク質によって20重量%超〜53重量%代替され、ムラサキイガイ軟体部の乾燥重量を植物性タンパク質の重量の少なくとも0.74倍とした。例文帳に追加

The mixed feed is such that exceeding 20 wt.%-53 wt.% of protein derived from fish powder is substituted by vegetable protein derived from a vegetable protein-containing raw material, and a dry weight of the soft body of common mussel is at least 0.74 times of the weight of vegetable protein. - 特許庁

硫酸化オリゴ糖からなるタンパク質、好ましくは筋原繊維タンパク質、より具体的には肉、落とし身および/またはすり身の変性抑制物質、それを有効成分とするタンパク質の変性抑制剤、あるいはそれを添加することを特徴とするタンパク質の変性を抑制する方法。例文帳に追加

The invention provides a denaturation suppressing substance composed of a sulfated oligosaccharide and effective for suppressing the denaturation of proteins, preferably myofibril protein, concretely fish meat, picked meat and/or ground meat, a protein denaturation suppressing agent containing the suppressing substance as an active component and a protein denaturation suppressing method comprising the addition of the agent. - 特許庁

この哺乳類型糖鎖が付加された類GTHタンパク質は、生体内寿命が延長化された類体内において長期間の安定性を有する分解されにくいタンパク質であり、該タンパク質類の成熟誘導が可能であった。例文帳に追加

The fish GTH protein to which the mammalian sugar chain is added is a hardly degraded protein having elongated survival in vivo, and long-term stability in the fish body, and can induce the maturation of the fish. - 特許庁

本来はタンパク質(主に肉や獣肉など)の保存方法の一つである。例文帳に追加

Sushi was originally one of methods to preserve protein (mainly of fish meat, game meet and so on).発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

用飼料に、タンパク質源としてハンセヌラ属に属する酵母を配合する。例文帳に追加

An yeast which belongs to the genus Hansenula is added to a fish-raising feed as protein source. - 特許庁

風味が改善された大豆タンパク質含有の食肉または肉加工食品例文帳に追加

MEAT OR FISH MEAT PROCESSED FOOD CONTAINING SOYBEAN PROTEIN IMPROVED IN FLAVOR - 特許庁

前記核タンパク質は好ましくは、類、例えば鮭、鱒、鰊または鱈の白子から得られる。例文帳に追加

The nucleoprotein is preferably obtained from fishes, e.g. a salmon, a trout, a herring or a soft roe of a codfish. - 特許庁

動物性タンパク質原料の代替タンパク質源として重要な植物性タンパク質原料の消化性を高めて、より有用な動物用飼料原料およびその飼料原料を使用した動物用飼料、特に類、棘皮類又は甲殻類用飼料原料を提供すること。例文帳に追加

To provide a useful animal feed material enhancing the digestibility of a vegetable protein material, which is valuable as an alternative protein source for animal protein materials, and an animal feed produced using the same, especially to provide a feed raw material for fishes, echinodermata, or crustaceas. - 特許庁

比較的安価で、しかも、粉に匹敵するタンパク効率の高いタンパク質源を含む養用飼料を提供する。例文帳に追加

To provide a fish raising feed which is relatively inexpensive and contains a protein source having a high protein efficiency comparable to fish meal. - 特許庁

肉または肉由来タンパク質の乳酸発酵物、その製造方法、ならびにこの乳酸発酵物を含む食品および健康食品例文帳に追加

LACTIC ACID FERMENTATION PRODUCT OF FISH MEAT OR FISH MEAT-ORIGINATED PROTEIN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD AND HEALTH FOOD CONTAINING THE LACTIC ACID FERMENTATION PRODUCT - 特許庁

大豆タンパク質を含む食肉または肉加工食品であって、食肉または肉加工食品中にモルトエキスを添加する。例文帳に追加

The meat or fish meat processed food contains soybean protein, and a malt extract is added to the meat or fish meat processed food. - 特許庁

該哺乳類型糖鎖が付加された類GTHタンパク質を用い、類の成熟誘導を行う。例文帳に追加

The method carries out the induction of the maturation of the fish by using the fish GTH protein to which the mammalian sugar chain is added. - 特許庁

食品中に含まれるイクラ等の特定の種のタンパク質を、特異的に精度よく高感度に検出できる方法を提供。例文帳に追加

To provide a method of specifically detecting, with a high degree of accuracy and high sensitivity, fish egg protein of a particular type of fish egg such as salmon caviar contained in food. - 特許庁

筋肉タンパク質変性抑制剤、肉由来すり身用添加剤、これらを添加した肉由来すり身および製造方法例文帳に追加

MUSCULAR PROTEIN DENATURATION INHIBITOR, ADDITIVE FOR FISH MEAT-ORIGIN GROUND MEAT, FISH MEAT-ORIGIN GROUND MEAT CONTAINING THE INHIBITOR AND THE ADDITIVE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

本発明のダイズの肉及び肉製品並びにその類似物は、ダイズタンパク質中のグルタミン及びリジン残分とトランスグルタミナーゼの架橋剤によって形成されたタンパク質組成物である。例文帳に追加

The soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof comprise each a protein composition which is formed by glutamine in soybean protein, lysine residue and a crosslinking agent of transglutaminase. - 特許庁

本発明に係る筋肉タンパク質変性抑制剤の特徴は、クエン酸塩を有効成分として含んでなり、肉由来筋肉タンパク質の熱変性および/または凍結変性を抑制する点にある。例文帳に追加

The muscular protein denaturation inhibitor contains a citric acid salt as an active ingredient and inhibits heat denaturation and/or freeze denaturation of the fish meat-origin muscular protein. - 特許庁

タンパク質は、類体表粘液、血清、又は鰓から得られる、分子量が約65kDa又は90kDaであり、かつ、コンカナバリンAに親和性を有するタンパク質である。例文帳に追加

The protein is obtained from the body surface mucus, serum or branchi of fish, has a molecular weight of about 65 kDa or 90 kDa, and has an affinity for concanavalin A. - 特許庁

タンパク質源として粉や大豆粕を含む飼料の、粉や大豆粕の一部を、ハンセヌラ・アノマラSB1020〔FERMP‐18075〕に置き換えることにより、タンパク質源として粉や大豆粕のみを使用した場合に比較して、タンパク効率の高い製品を、より安価に提供できる。例文帳に追加

By substituting a part of the fish meal or soybean cake of a feed which contains fish meal or soybean cake as protein source with Hansenula anomala SB1020 (FERMP-18075), a product having high protein efficiency can be obtained at a lower cost compared with the case where only the fish meal or soybean cake is used as protein source. - 特許庁

1)肉として利用されない体残滓を粉砕する工程、2)粉砕された残滓に、タンパク質分解酵素を作用させてタンパク質を分解する工程、及び3)タンパク質分解酵素を失活させた後、不溶解成分及び油成分を分離除去して、アンセリンとコンドロイチン硫酸を含む混合物を得る工程。例文帳に追加

The method for producing the functional food containing anserine and chondroitin sulfate comprises the following process: (1) a process of pulverizing fish residue not to be utilized as fish flesh; (2) a process of degrading protein by acting a proteinase on the pulverized residue; and (3) a process of obtaining a mixture containing anserine and chondroitin sulfate by separably eliminating insoluble components and oil components after deactivating the proteinase. - 特許庁

蛋白系加熱調理食品のタンパク質源が畜肉および/または肉を主体とする食品である。例文帳に追加

The protein sources for the protein- based thermally cooked foods are foods consisting mainly of meats and/or fish meats. - 特許庁

肉ソーセージなどの、加熱成形して製造するタンパク質加工食品を連続生産する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing protein-processed food such as fish sausage to be manufactured by heating molding. - 特許庁

粉の一部が植物性タンパク質で代替されながらも、トラフグに代表されるフグ類の養殖に適した配合飼料を得る。例文帳に追加

To provide mixed feed suitable for culturing balloonfish represented by tiger puffer, while substituting vegetable protein for part of fish powder, and intended for effectively using common mussel which is conventionally disposed of as waste. - 特許庁

介類、補助タンパク質、デンプン類を原料とした、高タンパク含量スナック菓子の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing snack having high content of protein using seafood, an accessory protein and starch as raw materials. - 特許庁

淡水をすり潰して塩を加え、塩分濃度の偏りがないように均一に攪拌した後、必要に応じてタンパク質分解酵素を添加する。例文帳に追加

This fish sauce is obtained by grinding a freshwater fish, adding salt thereto, uniformly stirring the material so as not to cause a bais of salt concentration and then, as necessary, adding a proteolytic enzyme. - 特許庁

塩タラコ,辛子メンタイコ等の加工卵の冷凍劣化及びタンパク質の変性を抑制する冷凍劣化防止剤を提供する。例文帳に追加

To provide an agent for preventing degradation by freezing of processed fish eggs such as salted cod roe and spiced/salted cod roe and preventing degeneration of proteins contained in the same. - 特許庁

食肉または肉加工食品が本来有する風味や呈味を損なうことなく、大豆タンパク質の不快な大豆臭や苦味、渋味が改善された大豆タンパク質を含有する食肉または肉加工食品、及びその風味改善方法を提供する。例文帳に追加

To provide meat or fish meat processed food containing soybean protein improved in unpleasant soybean smell, bitter taste and astringency of soybean protein without spoiling flavor and taste which the meat or fish meat processed food originally has; and to provide a method for improving the flavor. - 特許庁

本発明の類筋肉の水溶性抽出物により、類の冷凍品においてトリメチルアミン−N−オキシド分解に起因するタンパク質の変性を防止し、類冷凍品の商品価値を維持するものとして有用である。例文帳に追加

This water-soluble extract of fish muscle is useful because of inhibiting protein denaturation caused by decomposition of trimethylamine-N-oxide in frozen fish products, therefore in maintaining the commodity value of such frozen products. - 特許庁

臭の発生を防止しつつ、良質のタンパク質を有し、かつ、油の除去率が高い腸骨処理物の製造方法の提供を目的とするものである。例文帳に追加

To provide a method for producing a fish ileum processed product where high-quality protein is contained and the extraction ratio of fish oil is high while preventing the occurrence of fish smell. - 特許庁

可溶化筋肉タンパク質を含む肉の溶解度を維持しながら、エタノールなどによる有機溶媒処理を行うことによって、肉の臭気を効果的に除去する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for eliminating smell from fish meat comprising subjecting fish meat to organic solvent treatment with ethanol or the like while maintaining solubility of the fish meat containing soluble muscle protein. - 特許庁

[2]前記加工水産物は、節、荒節、食用粉および煮干しからなる群より選ばれる少なくとも一つであることを特徴とする、上記[1]に記載のアレルギー症状緩和用難消化性タンパク質例文帳に追加

[2] The processed fishery product(s) is(are) characterized by being at least one selected from the group consisting of dried fish, dried rough fish, edible fish meal and dried small sardines. - 特許庁

介・畜肉類を洗浄水に晒して洗浄し、使用した洗浄水を水溶性タンパク質および脂質を除去した上で、介・畜肉類の洗浄に繰り返し再利用することを特徴とする。例文帳に追加

The method includes repeatedly reusing washing water for washing fishery products and meats, after removing water-soluble protein and lipid from the used washing water that fishery products and meats are exposed to and are washed with. - 特許庁

本発明は、肉の酵素分解物及び/又は肉抽出物を含むことを特徴とする動物細胞培養用培地、およびそれを使用して所望のタンパク質を製造する方法に関する。例文帳に追加

The invention relates to a medium for culturing the animal cell comprising containing enzymatic degradation products of fish meal and/or fish meal extracts and a method for producing a desired protein using the same. - 特許庁

高いACE阻害活性および胆汁酸結合能を有する肉または肉由来タンパク質の乳酸発酵物、その製造方法、ならびにこの乳酸発酵物を含む食品および健康食品を提供する。例文帳に追加

To provide a lactic acid fermentation product of a fish meat or a protein derived from a fish meat and having high ACE inhibition activity and bile acid binding capability, a method for producing the fermentation product, and a food and a health food containing the lactic acid fermentation product. - 特許庁

例文

即ち、本発明では、畜肉、畜肉残渣、肉、肉残渣又はこれらの混合物にアクチノムコール属糸状菌、及び必要に応じてタンパク質分解酵素を作用させることにより発酵調味料を得る。例文帳に追加

That is to say, the fermented seasoning is obtained by adding the filamentous fungus belonging to the genus Actionomucor and, if necessary the proteolytic enzyme to act on animal meat, a animal meat residue, fish meat, a fish meat residue or a mixture of them. - 特許庁

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