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英和・和英辞典で「予備発酵」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「予備発酵」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

予備的に増殖させた乳酸菌を二段発酵時の種菌として使用すること。例文帳に追加

The preliminarily proliferated lactobacillus is used as the seed bacteria during two-step fermentation. - 特許庁

この柑橘属発酵物は、黒麹菌を含む培地を好気的条件下で振盪培養する予備培養処理を行った後、その培地を発酵原料に接種して微生物発酵処理を行うことにより製造される。例文帳に追加

The fermented citrus is produced by pre-cultivating treatment of shaking culture in an aerobic condition and of a medium containing the Aspergillius niger, inoculation of the medium into the fermentation raw material and microbial fermentation treatment thereof. - 特許庁

汚水処理槽の近傍に可搬式の予備培養装置を設け、各種発酵菌を予め予備培養して、浄化処理発酵菌投入後の処理対応時間及び菌の使用量の低減と、前記汚水処理槽での発酵処理時間を短縮を計る。例文帳に追加

To decrease time corresponding to treatment after introducing fermentation bacteria for cleaning treatment, quantity of use of the bacteria and to shorten time of fermentation treatment by equipping a portable preliminary culture device nearby a sewage treating tank and preliminarily cultivating various kinds of fermentation bacteria. - 特許庁

前記ワイルドライスは、ワイルドライスを収穫後、そのまま予備発酵して乾燥後、軽度の焙焼を行なったものであることが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that the above wild rice is such that after harvested, wild rice is directly preliminarily fermented and dried and then lightly roasted. - 特許庁

このレモン発酵物は、アスペルギルス・ニガー又はアスペルギルス・アワモリを含む培地を好気的条件下で振盪培養する予備培養処理を行った後、その培地を発酵原料に接種して微生物発酵処理を行うことにより製造される。例文帳に追加

The fermented lemon is produced by pre-cultivating treatment of shaking culture of a medium containing the Aspergillius niger or the Aspergillius awamori in an aerobic condition, inoculation of the medium into the fermentation raw material and microbial fermentation treatment thereof. - 特許庁

脂質異常症予備群における血糖値の改善効果に加えて糖尿病予備群における脂質異常症の改善効果を誘導できる小麦発酵抽出物配合物を提供すること。例文帳に追加

To provide a wheat fermentation extract composition which can induce an effect for improving blood glucose levels in preliminary abnormal lipid diseases and an effect for improving abnormal lipid diseases in preliminary diabetes reserves. - 特許庁

本発明のカンキツ類の幼果を原料とする機能性成分含有食品素材の製造方法は、カンキツ類の幼果を粉砕する予備工程と、該粉砕物に苦み成分除去酵素および発酵微生物を添加して嫌気性発酵を行なう改質工程とを備えてなることを特徴とする。例文帳に追加

The method for producing the functional component-containing food material containing the young fruit of citrus fruits as the raw material comprises a preliminary step for pulverizing the young fruit of citrus fruits and a modifying step for adding a bitter component-removing enzyme and a fermenting microorganism to the pulverized material and carrying out anaerobic fermentation. - 特許庁

EM発酵した生ゴミを粉砕する手段11と、粉砕した生ゴミを予備乾燥する手段12と、ダムの高圧水を利用して予備乾燥した生ゴミを炭化する手段13と、炭化した生ゴミにEM菌を配合する手段16とを備える。例文帳に追加

A means 11 for pulverizing garbage subjected to EM fermentation, a means 12 for predrying the pulverized garbage, a means 13 for carbonizing the predried garbage by utilizing the high-pressure water of a dam and a means 16 for compounding EM bacteria with the carbonized garbage are provided. - 特許庁

製パン時の予備発酵工程(種起こし工程や宵種工程)を必要としないパン種及びこれに腸内菌叢改善効果の機能性を付加したパン種、並びにこれらのパン種を用いたパンの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To obtain a bread material not requiring a prefermentation process (material preparation process and fermentation process of sponge and dough) in baking and a bread material having functionality of improving effect on intestinal bacterial flora and to provide a method for producing bread using these bread materials. - 特許庁

生酵母と吸水性と保水性に優れた乾燥オカラとを混合し、パン種の水分含量を34〜38重量%の範囲内に調節し、中種法における予備発酵工程を必要としないパン種を調製する。例文帳に追加

Raw yeast is formulated with dried bean curd lees having excellent water absorption properties and water retainability and adjusted to 34-38 wt.% water content of bread material to prepare a bread material not requiring a prefermentation process in a sponge and dough method. - 特許庁

例文

この発明は、仕込時の全量のイースト及び糖類と、仕込み水の一部を混合し、予備発酵させて得た休眠状のイースト液と、小麦粉、副資材及び水とを共に混練して得た生地を分割整形し、冷凍したことを特徴とする冷凍パン生地により目的を達成した。例文帳に追加

This method of production for the frozen dough comprises mixing a dormant state yeast solution obtained by a perfermentation process of a mixture of a whole amount of yeast and sugar and a part of water in the preparation of ingredients for the dough, with flour, auxiliary materials and water, and kneading and dividing in to a shaped form and then freezes. - 特許庁

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