意味 | 例文 (16件) |
塩蔵品の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 salt‐preserved product
「塩蔵品」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
塩蔵食品の製造方法及び前記方法により製造された塩蔵食品,並びに塩蔵食品製造用浸漬液例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING SALTED FOOD, SALTED FOOD PRODUCED BY THE SAME, AND SOAKING LIQUID FOR PRODUCING SALTED FOOD - 特許庁
塩蔵ワカメの茎を用い、処理効率に優れ品質の良い有用な粉末製品を得る。例文帳に追加
To obtain a useful and high-quality powdery product excellent in processing efficiency by using salted wakame seaweed stems. - 特許庁
-サケ、ブリ、ニシンなどの塩蔵品、とくに頭やアラを利用するのが美味い。例文帳に追加
It would be delicious if salt cured products such as chum salmon, adult yellowtail and herring, in particular their head and ara (discarded portions of the fish) are used.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
原料を塩蔵し塩蔵原料を用いて原料の品質変化、価格変動、安全性の影響を低減し、製品の品質を安定化させる惣菜の製造方法を提供すること例文帳に追加
To provide a method for producing a daily dish by which effects of changes in quality of a raw material, fluctuations in price and safety are reduced, and the quality of the product is stabilized by salting a raw material and using the salted material. - 特許庁
塩蔵された魚卵や魚体の有効成分を流出させることなく簡易に魚卵や魚体の塩抜きを行うことのできる生産性に優れる魚の塩蔵品の塩抜き方法の提供、及び魚卵や魚体の旨味成分を損なうことなく、減塩された栄養価の高い高品質な塩抜き塩蔵品を提供する。例文帳に追加
To provide a method for easily desalting a salted fish roe or fish flesh in high productivity without losing the effective components of the salted roe or flesh and obtain a desalted product of a salted food having decreased salt content, high nutritive value and high quality without losing the delicious components of the roe and flesh. - 特許庁
浸漬時間等の調整が容易であると共に,長期保存性を有し,見た目,食味共に優れる塩蔵食品を提供する。例文帳に追加
To provide a salted food easily adjustable in a soaking time, having long-term preservability and being superior in both appearance and taste. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「塩蔵品」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
ロシア式サケの卵の食べ方が日本に伝わったのは大正時代で、ロシアから伝えられた製法を樺太庁水産試験場が保存の利く塩蔵品を試験的に製造したのが始まりであった。例文帳に追加
The Russian way of eating salmon roe entered Japan in the Taisho period when the Karafuto Prefecture (now Sakhalin) Fisheries Experimental Station test produced a salt cured product based on the manufacturing method from Russia.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
しかし、クマリンは肝毒性があり、食品添加物としては認められていない物質なので、桜の塩蔵葉が美味とはいえ、極端に摂食しすぎることには注意が必要である。例文帳に追加
However, as coumarin is hepatotoxic and not recognized as a food additive, care should be taken not to consume excess quantities of these salted leaves despite their delicious taste.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
海から著しく隔たった山村等の一部で、鯨肉の塩蔵品等が貴重視され、行事のときの料理に使う習慣が受け継がれてきた地域が存在する。例文帳に追加
In some mountain villages extremely far from sea, the whale meat preserved in salt was highly valued and the custom of using the meat for dishes on event occasions has been handed down.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
イルカ等の皮の有効資源を再利用することにより、塩皮鯨と略同等な塩蔵品を安価に得ることのできる塩皮鯨類の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for manufacturing a salted whale skin capable of obtaining a salted product almost similar to a salted whale skin at a low cost by reusing a useful resource of skins of dolphins, or the like. - 特許庁
塩蔵の赤シソ葉からフェノール類を高濃度に含有する赤シソエキスもしくはその粉末を効率よく製造する方法を提供すると共に、これを抗アレルギー性飲食品等への利用を図ること。例文帳に追加
To provide a method for efficiently producing extract or powder thereof containing phenols in high concentrations from salt-pickled red perilla leaves, and to utilize it in antiallergic food/drink or the like. - 特許庁
例えば海苔、わかめ、昆布、ひじき、ふのり、青のり等の海藻の生鮮、乾物又は塩蔵品に例えば緑茶、ウーロン茶、椎茸、胡麻、大豆等の陸産食材を配合して栄養成分、風味、呈味を補完してつくる健康食品並びにその製造方法。例文帳に追加
In this health food, for example, green tea, oolong tea, Shiitake mushroom, sesame, soybeans and other land products are formulated to fresh, dried or salted seaweeds, for example, sea laver; Wakame seaweed, a brown alga); sea tangles; Hizikia fusiforme (a brown alga); a glue plant and a green laver to compensate their nutrients, flavors and tastes one another. - 特許庁
一番摘みの若芽を使用し、塩蔵することなくそのまま使用することによりフコイダン等の有効成分を失うことなく使用できると共に、柔らかくしかも食べ易く、色が鮮やかな緑色であり、食欲をそそるもずく加工食品を提供すること。例文帳に追加
To obtain a processed food of Nemacystus decipiens capable of using it without losing active ingredients such as fucoidan which is soft and easy for eating, has a fresh green color and makes appetize by using a first pick young buds to be used directly without preserving them in salt. - 特許庁
根菜類を軟化させることなく品質を保持しつつ迅速かつ容易に所望の塩分濃度に低下させることができ、かつ脱塩に用いる水の量と脱塩に要する時間を低減することができる塩蔵根菜類の脱塩方法及びその装置の提供を目的とする。例文帳に追加
To provide a method for desalting root vegetables, capable of rapidly and easily lowered the salinity of root vegetables to a desired extent without softening the root vegetables while maintaining their quality, and also capable of reducing water to be used and time to be required for desaltation, and to provide an apparatus for desalting salted root vegetables. - 特許庁
1
salt‐preserved product
JST科学技術用語日英対訳辞書
|
意味 | 例文 (16件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1what ...
-
2present
-
3address
-
4fast
-
5while
-
6vote
-
7feature
-
8concern
-
9appreciate
-
10square brackets
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |