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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 英和専門語辞典 > cocoa flavorの意味・解説 

cocoa flavorとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 ココア風味


クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「cocoa flavor」の意味

cocoa flavor


「cocoa flavor」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

NATURAL COCOA AROMA/FLAVOR COMPOSITION AND ITS PREPARATION例文帳に追加

天然のココアアロマ/フレ—バ組成物およびその製造方法 - 特許庁

To provide granular cocoa improved in flavor and productivity and easy to dissolve and to provide a method for producing the cocoa.例文帳に追加

風味や生産性が向上した易溶解性の顆粒状ココア及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a cocoa powder extract with no roughness, causing no precipitation, and also having good flavor, and to provide food/drink containing the cocoa powder extract.例文帳に追加

ざらつき及び沈殿がなく、且つ風味の良い抽出ココアパウダー及びそれを含有する飲食物を提供する。 - 特許庁

To provide a food and a drink containing cacao mass and/or cocoa powder, having excellent flavor through improving cacao flavor of the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder.例文帳に追加

カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物において、カカオの風味を向上することにより、良好な風味を持ったカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。 - 特許庁

It is possible to spoil no cocoa flavor by maltosyltrehalose taste while decreasing the retort smell and stuffy smell of the cocoa drink by including 0.11-1.12 mass% of maltosyltrehalose in the cocoa drink.例文帳に追加

本発明においては、マルトシルトレハロースを0.11〜1.12質量%含有するココアドリンクとすることで、ココアドリンクのレトルト臭やムレ臭を低減しつつ、マルトシルトレハロースの呈味によってココア風味を損なうことがない。 - 特許庁

This chocolate preparation is obtained by mixing a cocoa butter substrate fat with cocoa powder, a sweetener, an emulsifier, and a medicine, has cacao flavor and a sweet taste, and uses the fatty solid or semi-fatty base material.例文帳に追加

ココアバター代替油脂と、カカオ末、甘味料、乳化剤、および薬物を混合して得た、カカオ風味と甘味を有する油脂性の固形または半固形基剤を用いたチョコレート剤。 - 特許庁

例文

To obtain a solid instant cocoa with excellent meltability, flavor and palate feeling, takable even directly by adding an emulsifier to a stock such as cocoa powder to make an oil-in-water type emulsified product which is then dried under specific conditions and cut to pieces.例文帳に追加

ココア又はチョコレートの風味を有し、菓子としてそのまま食べることもでき、かつ、お湯や温めた牛乳に容易に溶解し、飲用に供することもできる固形インスタントココアを提供する。 - 特許庁

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「cocoa flavor」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

Thus, the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder and improved in cacao flavor are obtained.例文帳に追加

これによりカカオの風味が向上したカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing oil and fat with a chocolate flavor which has an effect of giving a natural chocolate flavor to a chocolate-like food that contains cacao mass or cocoa butter in a small amount, and to provide the chocolate-like food with the excellent chocolate flavor.例文帳に追加

カカオマスやココアバター配合量の少ないチョコレート様食品に対し、自然なチョコレート風味を付与する効果を有するチョコレート風味油脂の製造方法及びそれを利用したチョコレート風味に優れたチョコレート様食品を提供する。 - 特許庁

The fermented alcohol drinks are imparted new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks and are improved in properties of drinks, such as taste and color inherent to the fermented alcohol drinks, by using degreased cocoa powder, the degreased cocoa powder treated by proteolysis or a preparation thereof, in the method of manufacturing fermented alcohol drinks by using beer yeast.例文帳に追加

ビール酵母を用いる発酵アルコール飲料の製造方法において、原料の一部に脱脂ココアパウダー或いはタンパク分解処理した脱脂ココアパウダー、又はそれらの調製物を用いることにより、発酵アルコール飲料に該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を付与するとともに、該発酵アルコール飲料の本来の味や色度のような飲料の性状を改善する。 - 特許庁

To provide a method for producing deodorant cocoa butter suppressed in daily flavor deterioration, preventing reversion flavor from occurring, and drawing the taste of a material using the butter such as chocolate (dark milk and white chocolate) and each kind of cream (raw cream, strawberry or the like).例文帳に追加

経日的な風味劣化が抑制されて戻り臭の発生が防止され、しかもこれらを使用したチョコレート(ダーク、ミルク及びホワイトチョコレート)や各種クリーム類(生クリーム、ストロベリー等)等の素材の味を引き出すことのできる、脱臭ココアバターを製造し得る方法を提供すること。 - 特許庁

The gummy candy excellent in aroma and flavor is decreased in collagen smell peculiar to gelatin and unpleasant taste derived from gelatin by adding 200-3,000 ppm cocoa powder to the whole weight of the gummy candy.例文帳に追加

グミキャンディの全重量に対して、ココアパウダーを200ppm〜3000ppm加えることによって、ゼラチンに特有のコラーゲン臭とゼラチン由来の不快な味を低減した、香りと風味に優れたグミキャンディ。 - 特許庁

The food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to improve cacao flavor.例文帳に追加

カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、カカオの風味を向上する。 - 特許庁

例文

To obtain a processed food of fermented soybeans having various kinds of tastes willingly edible even by persons and children having a distaste therefor and responsive to diverse preferences of children by eliminating smell and stringiness peculiar to the fermented soybeans, imparting a flavor and sweetness unique to cocoa, mayonnaise and curry and improving the texture.例文帳に追加

納豆特有の臭いと糸引き性をなくして、ココア、マヨネーズ、カレーの独特な風味と甘みを付与し、かつ食感を良好として、納豆嫌いな人や子供達でも好んで食べられる子供達の多様な好みに対応できる各種味の納豆加工食品を提供する。 - 特許庁

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