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vacuum-seasoningとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 真空乾燥


機械工学英和和英辞典での「vacuum-seasoning」の意味

vacuum-seasoning


「vacuum-seasoning」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 20



例文

VACUUM FREEZE-DRIED POWDER GARGIR SEASONING例文帳に追加

真空冷凍乾燥粉末ガルギール調味料 - 特許庁

Raw rice and the prescribed amount of seasoning needed for seasoning when cooking is put into a packaging container, and carries out vacuum-packing.例文帳に追加

生の米と、炊き込む際に必要となる規定量の味付け用の調味料とを包装容器に入れ、真空包装する。 - 特許庁

This method for producing the frozen vegetables comprises heating with steam washed cut pumpkins and root vegetables followed by freezing the product, adding to the product a specific amount of seasoning liquid and vacuum packing the product so as to apply the seasoning liquid to ingredients (surface tension) and prevent crumbling because of the seasoning liquid existing between the ingredients.例文帳に追加

洗浄したカット南瓜及び根菜野菜をスチームで加熱の上冷凍し、それに規定量の調味液を加え真空包装することにより、調味液が具材に張り付き(表面張力)具材と具材の間に調味液が存し煮崩れを防ぎます。 - 特許庁

This method for producing seasoned vegetables is characterized by quickly cooling cut vegetables after boiled, putting the resultant vegetables in a seasoning liquid, and vacuum-cooling the vegetables thus soaked in the seasoning liquid.例文帳に追加

カット状野菜をボイルした後急冷し、この野菜を調味液と合せ、野菜が調味液に漬かった状態で真空冷却することを特徴とする。 - 特許庁

To provide a seasoning method of a plasma treatment device capable of reducing a time related to seasoning after wet cleaning by opening a vacuum treatment chamber to the atmosphere, and contributing to cost reduction in a mass production site.例文帳に追加

真空処理室の大気開放を行いウェットクリーニング後のシーズニングにかかる時間を短縮し、量産現場でのコスト削減に寄与できるプラズマ処理装置のシーズニング方法を提供する。 - 特許庁

The processed food raw material comprising vegetable, meat and/or fish and shellfish is obtained by impregnating vegetable raw material, meat raw material and/or fish and shellfish raw material with salt and/or saccharide, dehydrating the raw material using oil as a medium under vacuum, and soaking the dehydrated raw material in seasoning liquid and/or seasoning oil.例文帳に追加

野菜類原料、肉類原料および/または魚介類原料に、塩類および/または糖類を含浸させ、オイルを媒体として真空下脱水し、調味液および/または調味油に漬けた食品素材。 - 特許庁

例文

To provide a vacuum impregnation device enabling liquid flavor components or seasoning to be uniformly applied to food material without damaging the food material.例文帳に追加

液状の香味成分や調味液を、食材を傷めることなく、食材へ均一に付与できる真空含浸装置の提供。 - 特許庁

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日英・英日専門用語辞書での「vacuum-seasoning」の意味

vacuum seasoning


「vacuum-seasoning」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 20



例文

Then, the heated and sterilized food is immersed in a liquid in which seasoning or spice, etc., is dissolved and the immersed food is subjected to vacuum treatment in a vacuum container while making the seasoning, etc., permeate minute pores formed on the surface of the inside of the food.例文帳に追加

次いで、加熱殺菌処理した食品を調味料もしくは香料等を溶解した液体に浸漬処理し、食品表面や内部に生じた微小のポーラスに調味料等を浸透させながら、浸漬処理した食品を真空容器内で真空処理する 。 - 特許庁

The method for making grilled fish or boiled fish comprises seasoning fish as raw material using seasoning, grilling the seasoned fish with heated air followed by cooling the grilled fish, vacuum-packaging the cooled grilled fish followed by pressurizing and heating the fish, and cooling the pressurized and heated fish followed by refrigerating the fish.例文帳に追加

原料としての魚に調味料を用いて味付けし、前記味付けした魚を熱風焙焼した後に、冷却し、前記焙焼した魚を真空包装した後に、加圧加熱をし、前記加圧加熱した魚を冷却した後に、冷蔵することを含んでなる製造方法により達成される。 - 特許庁

The method for producing the processed food raw material comprises a process of impregnating raw material comprising vegetable, meat and/or fish and shellfish with salt and/or saccharide, a process of dehydrating the raw material using oil as a medium under vacuum, and a process of soaking the raw material in seasoning liquid and/or seasoning oil, sequentially.例文帳に追加

原料である野菜類、肉類および/または魚介類に塩類および/または糖類を含浸させる工程、オイルを媒体として真空下脱水する工程、調味液および/または調味油に漬ける工程を順次経ることを特徴とする食品素材の製造方法。 - 特許庁

A seasoning containing a brewed material and/or a protein hydrolyzate can be dried at a low temperature under a reduced pressure especially in a short time by using a vacuum drum dryer to thereby produce a dried seasoning capable of preventing the thermal deterioration and excellent even in uniform formulating properties without any recognized dispersion of the flavor and taste unique to the seasoning at all.例文帳に追加

醸造物及び/又は蛋白分解物を含有する調味料を、真空ドラムドライヤーを使用して減圧、低温下に特に短時間乾燥することにより、当該調味料特有の風味及び呈味の散逸が全く認められず、熱劣化も防止でき、均一配合性にも優れた乾燥調味料を製造することができる。 - 特許庁

This method for producing the candied chestnuts includes putting raw peeled chestnuts and a seasoning liquid in a retort pouch, deairing the retort pouch followed by vacuum sealing, and pressure heating the product with a pressure heating sterilizer so as to simultaneously perform candying and sterilizing peeled chestnuts in a vacuum sealed retort pouch.例文帳に追加

栗甘露煮の製造方法は、生の剥き栗と調味液をレトルトパウチに入れた後、同レトルトパウチ内を脱気して真空密封し、その後加圧加熱殺菌機により加圧加熱することにより、真空密封されたレトルトパウチ内で剥き栗の蜜煮と殺菌とを同時に行うものである。 - 特許庁

The dried mushroom such as the dried Lentinus edodes and fresh water in a required amount planned to reconstitute the dried mushroom such as the dried Lentinus edodes or the fresh water containing a seasoning added thereto are placed in a retort pouch, vacuum packaged and then thermally sterilized under pressure.例文帳に追加

干し椎茸など乾燥キノコとそれをもどす為に計画された必要な量の真水或いは調味料を添加した真水をレトルトパウチ袋に入れ、真空包装する、その後加圧加熱殺菌する。 - 特許庁

Furthermore, the method comprises thickly slicing the tongue core of cut cow tongue at a prescribed thickness followed by cutting stripes, preliminarily seasoning the product by seasoning, leaving as it is for a prescribed time followed by maturing, joule heating the matured cow tongue for a fixed time, roasting the cow tongue over a regular charcoal fire, and vacuum packaging the product followed by refrigerating/freezing.例文帳に追加

切り出した牛タンの舌芯を所定の厚さに厚切りスライスし、筋切りをした後、調味料によって下味付けを行い、所定時間放置して熟成し、この熟成した牛タンを一定時間ジュール加熱し、この牛タンを通常の炭火で焼き、真空包装して冷蔵・冷凍し、食するときに電子レンジなどの解凍装置によって解凍・加熱できる炭火焼牛タンの製造方法の構成である。 - 特許庁

例文

There are provided: the seasoned fish prepared by subjecting a raw fish or a preliminarily seasoned raw fish to a microwave range thermal treatment in a sliced state, scorching the surface of the fish with flames, and then vacuum-packing the obtained grilled fish together with a liquid seasoning; and the method for producing the same.例文帳に追加

生の魚又は下味をつけた生の魚の切身の状態で電子レンジ加熱処理され、炎で表面に焦げ目をつけた焼魚を液状調味料と一緒に真空パックした調味焼魚及びその製造方法に関する。 - 特許庁

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「vacuum-seasoning」の意味に関連した用語

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