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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > β-AMYLASEに関連した英語例文

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β-AMYLASEの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 36



例文

METHOD FOR PRODUCING β-AMYLASE例文帳に追加

β−アミラーゼの製造方法 - 特許庁

(5) The potato food material is prepared by using the amylase preparations which are β-amylase preparations.例文帳に追加

(5) アミラーゼ剤がβ−アミラーゼ剤である馬鈴薯食品素材。 - 特許庁

The starch noodles treated with β-amylase are obtained by subjecting dry starch noodles, half-raw starch noodles or wet raw starch noodles to a β-amylase treatment.例文帳に追加

乾燥澱粉麺、半生澱粉麺または生澱粉麺をβ−アミラーゼ処理して得られるβ−アミラーゼ処理澱粉麺およびその製法。 - 特許庁

STARCH NOODLE TREATED WITH β-AMYLASE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

β−アミラーゼで処理された澱粉麺およびその製法 - 特許庁

例文

The glucide enzyme may be composed of α-amylase, β-amylase and α- glucosyltransferase.例文帳に追加

また、糖質酵素が、α−アミラーゼ、β−アミラーゼ及びα−グルコシルトランスフェラーゼからなるものでもよい。 - 特許庁


例文

The highly branched dextrin is prepared by hydrolyzing starch with α-amylase or β-amylase.例文帳に追加

高分岐デキストリンは、澱粉をαアミラーゼで分解するかあるいはさらにβアミラーゼで分解することによって得ることができる。 - 特許庁

The production method comprises extraction of roast adlay with water and addition of α-amylase and β-amylase to the extract to perform enzymatic treatment.例文帳に追加

焙煎されたハトムギを水抽出して得られた抽出物に、α−アミラーゼとβ−アミラーゼを加えて酵素処理することを特徴とする。 - 特許庁

BETA-AMYLASE GENE AND BREED DISCRIMINATION OR BREEDING METHOD OF BARLEY例文帳に追加

β−アミラーゼ遺伝子及びオオムギ品種識別、育種方法 - 特許庁

To find a new β-amylase excellent in practicality and provide a practical use thereof.例文帳に追加

実用性に優れた新規β−アミラーゼを見出し、その実用的な用途を提供すること - 特許庁

例文

To obtain starch noodles having a date of increased durability through treating the noodles with β-amylase, and to provide a method for producing the noodles.例文帳に追加

β−アミラーゼで処理された澱粉麺およびその製法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a technique for obtaining β-amylase having high enzymatic activity and high heat resistance and efficiently obtaining high-quality maltose from the β-amylase.例文帳に追加

酵素活性が高く、耐熱性が高くβ−アミラーゼを得るとともに、そのβ−アミラーゼにより、高品質なマルトースを効率よく得る技術を提供すること。 - 特許庁

To provide a novel chloroplast targeted novel β-amylase sequence (ctβ-amylase), a novel chloroplast targeting nucleic acid sequence and a novel β-amylase sequence, in addition an inducible promotor independently stimulated by light or sugar stimulus.例文帳に追加

新規の葉緑体に標的化される、新規のβ−アミラーゼ配列(ctβ−アミラーゼ)、新規の葉緑体標的化核酸配列、および新規のβ−アミラーゼ配列及び、光または糖の刺激により独立して刺激される誘導性プロモーターもまた提供する。 - 特許庁

To provide a high-titer soybean beta-amylase preparation applicable to the food industry, etc.例文帳に追加

食品工業用途等に利用可能な高力価の大豆β−アミラーゼ製剤を提供する。 - 特許庁

The method for producing the composition includes an α-amylase-treating process for hydrolyzing the crushed product of a β-1,3-1,4-glucan-containing plant with α-amylase, and a β-glucan-hydrolyzing process for hydrolyzing β-1,3-1,4-glucan in the reaction mixture prepared in the α-amylase-treating process with β-glucanase and/or cellulose.例文帳に追加

さらには、β−1,3−1,4−グルカンを含有する植物の粉砕物をα−アミラーゼで分解処理するα−アミラーゼ処理工程と、α−アミラーゼ処理工程で得られた反応混合物中のβ−1,3−1,4−グルカンをβ−グルカナーゼ及び/又はセルラーゼで分解するβ−グルカン分解工程とを含む製造方法。 - 特許庁

NOVEL PLASTID-TARGETING NUCLEIC ACID SEQUENCE, NOVEL β-AMYLASE SEQUENCE, STIMULUS-RESPONSIVE PROMOTOR AND USE THEREOF例文帳に追加

新規のプラスチドターゲティング核酸配列、新規のβ−アミラーゼ配列、刺激反応性プロモーター、およびその使用 - 特許庁

The boiled rice food is produced by using α-glucosidase and/or β-amylase and starch containing 75% or more of amylopectin.例文帳に追加

α−グルコシダーゼ及び/又はβ−アミラーゼとアミロペクチン含量が75%以上の澱粉とを用いる。 - 特許庁

A liquifying and saccharifying reaction with α-amylase, β-amylase or the like is performed by using the dried food powder only or a mixture of the dried food powder with a refined starch.例文帳に追加

該乾燥食材パウダーを単独、又は乾燥食材パウダーと精製でん粉を混合した混合物を使用して、αアミラーゼやβアミラーゼなどによる液化糖化反応を実施する。 - 特許庁

A mixture of an enzyme group comprising α-amylase, β-amylase, glucoamylase, α-glucosidase and isoamylase is adopted as a controlling agent and a saturated aqueous solution of the mixture is used as an aqueous solution of the controlling agent.例文帳に追加

制御剤は、酵素群として、α−アミラーゼ、β−アミラーゼ、グルコアミラーゼ、αグルコシダーゼ及びイソアミラーゼの混合物を採用し、これらの飽和状態の水溶液を制御剤水溶液として用いた。 - 特許庁

The process of culturing the Macrophomopsis is performed in the presence of at least 1 kind of an enzyme selected from a group consisting of a glucoamylase, α-amylase and β-amylase, or of at least any one of these enzymes and an enzyme hydrolyzing selectively only α-1-6 glucoside bond.例文帳に追加

グルコアミラーゼ、αアミラーゼ、およびβアミラーゼよりなる群から選択される少なくとも1種の酵素、またはこれらの酵素のいずれか少なくとも1種とα1-6グルコシド結合のみを選択的に加水分解する酵素の存在下で培養する工程。 - 特許庁

The carcinoma cutaneum-preventing medicine is characterized by comprising the organic solvent extract of rice bran fermentation extract residues which are rice bran fermentation extract residues obtained by adding α-amylase and β-amylase to rice bran, adding yeast to the obtained rice bran saccharification liquid, fermenting the mixture, adding sodium chloride to the fermentation product, and then subjecting the mixture to a press filtration treatment.例文帳に追加

米糠にα−アミラーゼ及びβ−アミラーゼを加えて得た米糠糖化液に酵母を加えて発酵させた後塩化ナトリウムを加えて圧搾ろ過して得られる米糠発酵エキスの残滓である米糠発酵エキス粕の有機溶媒抽出物よりなる。 - 特許庁

The saccharified liquid containing 36-40 wt.% G2, 45-60 wt.% G3 and ≤15 wt.% G4+ expressed in terms of solid is obtained by reacting a G3-specifically producing amylase at a primary saccharifying step, and reacting a β-amylase at a secondary saccharifying step.例文帳に追加

1次糖化工程で G3 特異的生成アミラーゼを作用させると共に2次糖化工程でβ−アミラーゼを作用させ、及び、1次糖化工程/2次糖化工程で枝切り酵素を作用させ、固形分として G2 が36〜40wt%、 G3 が45〜60wt%、 G4 +が15wt%以下である糖化液を得る。 - 特許庁

The method for identifying barley variety having an excellent brewing property comprises determination of the remaining enzymatic activity of the barley β-amylase after heat treatment, or determination of the DNA polymorphisms of the region containing the β-amylase structural gene, the method for breeding the barley variety by using the method and the barley variety obtained by breeding the variety.例文帳に追加

加熱処理後に残存するオオムギβ−アミラーゼの酵素活性を測定するか、β−アミラーゼ構造遺伝子を含む領域のDNA多型性を決定することによる、発酵性の高いオオムギ品種を同定する方法、前記方法を用いたオオムギ品種の育種方法及び育種により得られたオオムギ品種。 - 特許庁

The method for producing barley syrup rich in β-glucan includes a decomposition step of decomposing barley or its crushed material at 45-80 °C in the presence of α-amylase.例文帳に追加

α−アミラーゼ存在下、大麦又はその粉砕物を45〜80℃で分解する分解工程を備える、β−グルカンに富む大麦シロップの製造方法。 - 特許庁

This bread contains pregelatinized wheat starch as the main ingredient and is characterized by having 53-100% pregelatinization degree determined by β-amylase/pullulanase method.例文帳に追加

主成分としてα化小麦でんぷんを含むパン類であって、β−アミラーゼ・プルラナーゼ法により測定時のα化度が53〜100%であることを特徴とするパン類。 - 特許庁

To provide a method for efficiently obtaining an enzyme preparation from soybean whey, the preparation containing both a β-amylase and a trypsin inhibitor and easy to use in the food industry.例文帳に追加

大豆ホエーから、β−アミラーゼとトリプシンインヒビターとを両方含み、食品工業的に利用し易い酵素製剤を効率良く得ることができる方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an enzyme preparation from soybean whey in a short time and with high recovery rate that contains both highly active β-amylase and a trypsin inhibitor and can be easily used in food industry.例文帳に追加

大豆ホエーから、高活性のβ−アミラーゼとトリプシンインヒビターとを両方含み、食品工業的に利用し易い酵素製剤を短時間かつ高回収率で製造することができる方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a simple selection method for barley variety having an excellent brewing property by using a thermostability of the barley β-amylase which imparts significant affects on the final degree of the apparent attenuation in fermentation.例文帳に追加

醸造特性特に仮性最終発酵度に強く影響を与えるオオムギβ−アミラーゼ熱安定性を指標として、優良醸造特性を持つオオムギの簡易選抜法を提供する。 - 特許庁

The method for modifying the food includes allowing β-amylase originated from Bacillus flexus to act on a food containing a polysaccharide or oligosaccharide having glucose α-1, 4 bonds as a main chain.例文帳に追加

グルコースのα−1,4結合を主鎖とする多糖又はオリゴ糖を含む食品にバチルス・フレクサス由来のβ−アミラーゼを作用させることを特徴とする食品の改質方法が提供される。 - 特許庁

This antidiabetic and antiobestic food includes 1- deoxynojirimycin as a carbohydrate digestive enzyme-inhibitor particularly β-glucosidase inhibitor and α-amylase inhibitory protein or tannin as an α-amylase inhibitor and at least one selected from saponin, conduritol A, glumarine and dietary fiber as a glucose absorption inhibitor.例文帳に追加

糖質消化酵素阻害物質として特にβーグルコシダーゼ阻害物質又はα−アミラーゼ阻害物質であって、前者が1−デオキシノジリマイシン後者がα−アミラーゼ阻害蛋白質又はタンニンであり、糖吸収阻害物質としてサポニン、コンズリトールA、グルマリン及び食物繊維より選ばれた1種以上とを有効成分とする抗糖尿病、抗肥満食品。 - 特許庁

The taste improver of food and drink includes an active ingredient of enzyme-processed malt obtained by the treatment of heat-processed malt with at least one or more carbohydrate-related enzymes selected from the group consisting of protease, α-amylase, β-amylase, glucoamylase, pullulanase, glucanase, cyclodextrin glucanotransferase and transglucosidase.例文帳に追加

麦芽の加熱処理物をプロテアーゼおよびα−アミラーゼ、β−アミラーゼ、グルコアミラーゼ、プルラナーゼ、グルカナーゼ、サイクロデキストリングルカノトランスフェラーゼおよびトランスグルコシダーゼから選択される少なくとも1種以上の糖質関連酵素で処理して得られる麦芽酵素処理物を有効成分とする飲食品の呈味改善剤。 - 特許庁

Mushrooms are treated with glucosidase alone or a combination of glucosidase with amylase, cellulase, galactosidase, hemicellulase, pectinase, glucanase, chitinase, invertase, trans-glucosidase, etc., to partially cleave a constituent fiber and then extracted with hot water to efficiently extract β-glucan.例文帳に追加

キノコ類を、グルコシダーゼ単独またはアミラーゼ、セルラーゼ、ガラクトシダーゼ、ヘミセルラーゼ、ペクチナーゼ、グルカナーゼ、キチナーゼ、インベルターゼ、トランスグルコシダーゼなどと組み合わせて処理し構成繊維を部分的に切断した後、熱水抽出することで、より効率的にβグルカンを抽出する。 - 特許庁

The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method.例文帳に追加

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽精白米。 - 特許庁

This germinated unpolished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugars is contained in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-prulanase) method.例文帳に追加

発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽玄米。 - 特許庁

The method producing malt alcoholic beverage includes the followings: a malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; a preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and a fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the malt alcoholic beverage including oligosaccharides.例文帳に追加

β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含む麦芽アルコール飲料の製造方法。 - 特許庁

The objective method of producing malt alcohol beverage characteristically comprises the following steps: (1) the malting step where a β-amylase activity-defective barley is malted; (2) the preparation step wherein the malt is saccharized to the wort; and (3) the fermentation step wherein the yeast is added to the wort to effect fermentation thereby producing the objective malt alcoholic beverage including oligosaccharides.例文帳に追加

本発明の麦芽アルコール飲料の製造方法は、β−アミラーゼ活性欠失大麦を製麦して麦芽を得る製麦工程と、前記麦芽を糖化させて麦汁を得る仕込み工程と、前記麦汁に酵母を添加して、前記麦汁を発酵させてオリゴ糖を含有する麦芽アルコール飲料を得る発酵工程とを含むことを特徴とするものである。 - 特許庁

例文

This method for producing immature soybean seeds of early maturing type having characteristics of forming ≥0.9% maltose by heating comprises hybridizing both mating parents using an immature soybean seed of late variety having characteristic that the gelation temperature of starch is lower than deactivation temperature of β-amylase as one mating parent and an immature soybean seed of early maturing not having the characteristic as the other parent.例文帳に追加

デンプンの糊化温度がβ−アミラーゼの失活温度より低い特性を持った晩生の未熟な大豆種子を一方の交配親とし、前記特性を持たない早生の未熟な大豆種子を他方の交配親として、前記両交配親を交配育種することにより、加熱によってマルトースを0.9%以上生成する特性を持った早生型の未熟な大豆種子を作出する方法を提供する。 - 特許庁

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