1016万例文収録!

「卵液」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

卵液の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 369



例文

例文帳に追加

LIQUID ALBUMEN - 特許庁

及び製品例文帳に追加

LIQUID EGG AND EGG PRODUCT - 特許庁

加工例文帳に追加

PROCESSED LIQUID ALBUMEN - 特許庁

改質鶏卵液例文帳に追加

MODIFIED EGG LIQUID - 特許庁

例文

体状にした鶏例文帳に追加

an uncooked egg  - EDR日英対訳辞書


例文

加熱装置例文帳に追加

LIQUID EGG-HEATING APPARATUS - 特許庁

気泡入り加工例文帳に追加

BUBBLE-CONTAINING PROCESSED LIQUID ALBUMEN - 特許庁

の製造方法及びの製造装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING LIQUID EGG - 特許庁

濃厚白入り加熱殺菌例文帳に追加

THERMALLY STERILIZED WHOLE EGG LIQUID CONTAINING THICK ALBUMEN - 特許庁

例文

及びこれを含有する凝固加工食品例文帳に追加

YOLK LIQUID AND COAGULATED EGG-PROCESSED FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁

例文

殺菌加工及びこれを用いた製品例文帳に追加

PASTEURIZED LIQUID WHOLE EGG, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

殺菌加工白及びこれを用いた製品例文帳に追加

PASTEURIZED LIQUID EGG WHITE, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

冷凍及び冷凍加工品例文帳に追加

FROZEN LIQUID EGG AND PROCESSED FROZEN LIQUID EGG - 特許庁

及びこれを含有する加工食品例文帳に追加

YOLK LIQUID AND EGG-PROCESSED FOOD PRODUCT CONTAINING THE SAME - 特許庁

組成物及び加工食品例文帳に追加

LIQUID EGG COMPOSITION AND EGG PROCESSED FOOD - 特許庁

殺菌加工及びこれを用いた製品例文帳に追加

STERILIZED PROCESSED LIQUID WHOLE EGG, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁

チョウザメのからの抽出例文帳に追加

EXTRACT LIQUID FROM EGG OF STURGEON - 特許庁

殺菌の製造方法例文帳に追加

METHOD OF MANUFACTURING STERILIZED LIQUID EGG - 特許庁

卵液自動塗付装置例文帳に追加

APPARATUS FOR AUTOMATIC APPLICATION OF LIQUID EGG - 特許庁

の起泡安定剤例文帳に追加

LIQUID EGG FOAM STABILIZER - 特許庁

簡易吸引装置例文帳に追加

SIMPLE FOLLICLE LIQUID SUCKING DEVICE - 特許庁

殺菌の製造方法及び使用食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PASTEURIZED LIQUID WHOLE EGG, AND FOOD USING LIQUID WHOLE EGG FOOD - 特許庁

ちょうど固まるまで料理された泡立てられたあるいは卵液例文帳に追加

beaten eggs or an egg mixture cooked until just set  - 日本語WordNet

素揚げ茹での製造方法及びこれに用いる漬け茹で例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PLAIN FRIED BOILED EGG AND PICKLED BOILED EGG USED THEREFOR - 特許庁

このような素揚げ茹での製造方法に用いる漬け茹で例文帳に追加

A pickled boiled egg is used for the method for producing the plain fried boiled egg. - 特許庁

自動割機でを割ったから美味な料理を作ることができ、又、保存の容易なとするために殻表面を極めて衛生的な状態に洗浄殺菌する。例文帳に追加

To clean and sterilize the surface of an egg shell in an extremely hygienic state for capable of preparing a tasty egg dish from a liquid egg obtained by breaking the egg by an automatic egg breaker and in order to produce the liquid egg which is easily preserved. - 特許庁

の採方法および採装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR COLLECTING FLUID FROM EGG - 特許庁

前記混合物は、と食用油脂とを混合した後、更に又は全卵液を添加混合したものが好ましい。例文帳に追加

The mixture is preferably obtained by mixing yolk liquid with edible oil and fat and additionally mixing albumen liquid or whole egg liquid. - 特許庁

濃厚白を含む白と黄の不均一な混合物であって、アミラーゼ活性測定試験における吸光度が0.3以上を示すことを特徴とする容器詰めしてなる濃厚白入り加熱殺菌例文帳に追加

The thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen and packed in a container is an inhomogeneous mixture of liquid albumen containing thick albumen and liquid yolk and exhibiting a light absorption of ≥0.3 by an amylase activity test. - 特許庁

殺菌処理されたの凝固特性を未殺菌に近い凝固特性とする。例文帳に追加

To provide a device for heating liquid egg with which a coagulation characteristic of sterilized liquid egg becomes closer to that of unsterilized liquid egg. - 特許庁

乳状の調製方法及びその方法により調製された乳状例文帳に追加

METHOD FOR PREPARING EGG EMULSION AND EGG EMULSION PREPARED BY THE SAME METHOD - 特許庁

開始後、特に孵開始から13〜19日目に種白部及び/又は黄部に、種中の蛋白質の栄養価を決定するアミノ酸類を含有するを注入することを特徴とする、鳥類の種、特に鶏の処理方法。例文帳に追加

This method for treating fertilized eggs of birds, especially hen eggs comprises injecting a liquid containing amino acids determining nutritive value of the protein in the fertilized egg to the albumen parts and the yolk parts of the fertilized eggs after starting incubation, especially at 13-19 days after the start of the incubation. - 特許庁

加熱殺菌されているにもかかわらず、起泡性がよく、製品を調製したときに単調な色彩とならず、凝固した白の白色や、黄の黄色が濃淡を呈し、外観や、黄と白の風味が従来の殺菌より改善され、黄と白の物理的損傷の少ない濃厚白入り加熱殺菌を提供する。例文帳に追加

To provide a thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen, having good beatability in spite of the thermal sterilization, giving a cooked egg food to have shading whiteness of coagulated albumen and yellow color of the yolk without forming a monotonous color, having improved appearance and taste of yolk and albumen compared with conventional sterilized whole egg liquid and causing little physical damage on the yolk and albumen. - 特許庁

を木酢に浸漬、または鶏に木酢を噴霧することを特徴とする鶏の殺菌方法。例文帳に追加

A hen's egg is sterilized by immersing the egg in a wood vinegar or spraying wood vinegar against the egg. - 特許庁

殻切断手段を備えた割機1と、割機1から取り出される未濾過のを送りつつ黄塊を不均一に潰すチューブポンプ2と、黄塊を潰したEを凝固温度未満で加熱して殺菌する加熱殺菌装置4とを備えてなる。例文帳に追加

The apparatus for producing pasteurized liquid whole egg includes: an egg-breaking machine 1 equipped with an egg shell cutting means; a tube pump 2 unevenly crushing egg yolk masses while sending unfiltered liquid egg taken out from the egg-breaking machine 1; and a heat pasteurization device 4 heating liquid whole egg E obtained by crushing the egg yolk masses at a temperature lower than the coagulation temperature to pasteurize the liquid whole egg. - 特許庁

69〜100%の白と31〜0%の黄からなる卵液、好ましくは、76〜100%の白と24〜0%の黄からなる卵液と澱粉及び/又はゼラチンを配合したスラリーを油ちょうし、得られる製品のpHを6.0〜7.5に調整してなることを特徴とする揚げ例文帳に追加

This fried egg is prepared by frying a slurry produced by compounding a liquid egg composed of 69-100% albumen and 31-0% yolk, preferably 76-100% albumen and 24-0% yolk with starch and/or gelatin and adjusting the pH of the slurry product to 6.0-7.5. - 特許庁

と、乾燥全、乾燥黄および乾燥白からなる群から選択される少なくとも1種とを混合した混合卵液を、好ましくは水蒸気と接触させて、加熱することにより凝固させ、得られた凝固を粉砕することを特徴とするそぼろの製造方法。例文帳に追加

The method for producing fish flour-like egg comprises bringing mixed egg liquid obtained by admixing at least one kind selected from the group comprising dry whole egg, dry egg yolk and dry albumen, with liquid egg, into contact preferably with steam to heat the mixture so as to be coagulated, and crushing the thus-obtained coagulated egg. - 特許庁

白の生白換算100部に対して糖類の配合量が20部以上である加工白において、食塩が白の生白換算100部に対して0.01部以上配合されてなることを特徴とする加工白。例文帳に追加

The processed liquid albumen is such that a mixing amount of saccharide is20 parts based on 100 parts at a raw albumen conversion of liquid albumen, and ≥0.01 part of common salt is mixed based on 100 parts at a raw albumen in terms of liquid albumen. - 特許庁

濾過工程や殺菌工程を経て製造される業務用の白であって、とじ等のの凝固部分を含む食品の製造に際して白模様の形成を可能とする白を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid albumen for business use to be produced through a filtering process and/or a sterilizing process, and capable of forming an albumen pattern when used for producing foods containing egg coagulum portions such as egg-drop soup. - 特許庁

低コレステロール乾燥黄を清水に溶解しとした後、別途乾燥白と油脂を混合した混合分散物を、前記と混合し、加熱することを特徴とする製品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing an egg product comprises the following steps: dissolving a low-cholesterol dried yolk in pure water to obtain a yolk liquid followed by mixing the yolk liquid with a dispersion product separately produced by mixing oil and fat with dried albumen, and thereafter, heating the resultant mixture. - 特許庁

胎児と黄嚢の間の血循環例文帳に追加

circulation of blood between the embryo and the yolk sac  - 日本語WordNet

をサニタリー管内に流通させながら加熱する連続式の加熱装置において、の加熱効率を上げ、且つの粘度低下を抑える。例文帳に追加

To enhance heating efficiency of liquid egg and suppress viscosity reduction of the liquid egg in a liquid egg-heating apparatus of continuous type in which the liquid egg is heated during transportation in a sanitary pipe. - 特許庁

中性領域の黄含有状調味料例文帳に追加

YOLK-CONTAINING NEUTRAL-REGION LIQUID SEASONING - 特許庁

加熱殺菌及びその製造方法例文帳に追加

HEAT STERILIZED LIQUID WHOLE EGG AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

白身の色を出した殺菌の製造方法。例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING STERILIZED LIQUID EGG SHOWING COLOR OF EGG WHITE - 特許庁

の加熱処理装置および加熱処理方法例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR HEAT TREATING LIQUID EGG - 特許庁

の加熱処理方法および加熱処理装置例文帳に追加

METHOD AND DEVICE FOR HEATING LIQUID EGG - 特許庁

培地用滅菌黄含有の製造法例文帳に追加

PRODUCTION OF STERILIZED LIQUID CONTAINING EGG YOLK FOR CULTURE MEDIUM - 特許庁

加工及びその製造方法例文帳に追加

PROCESSED LIQUID WHOLE EGG AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

サカナ受精の凍結保存およびその調整方法例文帳に追加

FROZEN LIQUID OF FERTILIZED FISH EGG AND PREPARATION METHOD THEREOF - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS