意味 | 例文 (369件) |
卵液の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 369件
液卵の製造方法及び液卵の製造装置例文帳に追加
METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING LIQUID EGG - 特許庁
濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵例文帳に追加
THERMALLY STERILIZED WHOLE EGG LIQUID CONTAINING THICK ALBUMEN - 特許庁
卵黄液及びこれを含有する凝固卵加工食品例文帳に追加
YOLK LIQUID AND COAGULATED EGG-PROCESSED FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁
殺菌加工液全卵及びこれを用いた卵製品例文帳に追加
PASTEURIZED LIQUID WHOLE EGG, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁
殺菌加工液卵白及びこれを用いた卵製品例文帳に追加
PASTEURIZED LIQUID EGG WHITE, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁
冷凍液卵及び冷凍卵加工品例文帳に追加
FROZEN LIQUID EGG AND PROCESSED FROZEN LIQUID EGG - 特許庁
卵黄液及びこれを含有する卵加工食品例文帳に追加
YOLK LIQUID AND EGG-PROCESSED FOOD PRODUCT CONTAINING THE SAME - 特許庁
液卵組成物及び卵加工食品例文帳に追加
LIQUID EGG COMPOSITION AND EGG PROCESSED FOOD - 特許庁
殺菌加工液全卵及びこれを用いた卵製品例文帳に追加
STERILIZED PROCESSED LIQUID WHOLE EGG, AND EGG PRODUCT USING THE SAME - 特許庁
殺菌液卵の製造方法例文帳に追加
卵液自動塗付装置例文帳に追加
APPARATUS FOR AUTOMATIC APPLICATION OF LIQUID EGG - 特許庁
液卵の起泡安定剤例文帳に追加
LIQUID EGG FOAM STABILIZER - 特許庁
殺菌液全卵の製造方法及び液全卵使用食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING PASTEURIZED LIQUID WHOLE EGG, AND FOOD USING LIQUID WHOLE EGG FOOD - 特許庁
素揚げ茹で卵の製造方法及びこれに用いる液漬け茹で卵例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING PLAIN FRIED BOILED EGG AND PICKLED BOILED EGG USED THEREFOR - 特許庁
このような素揚げ茹で卵の製造方法に用いる液漬け茹で卵。例文帳に追加
A pickled boiled egg is used for the method for producing the plain fried boiled egg. - 特許庁
自動卵割機で卵を割った液卵から美味な卵料理を作ることができ、又、保存の容易な液卵とするために卵殻表面を極めて衛生的な状態に洗浄殺菌する。例文帳に追加
To clean and sterilize the surface of an egg shell in an extremely hygienic state for capable of preparing a tasty egg dish from a liquid egg obtained by breaking the egg by an automatic egg breaker and in order to produce the liquid egg which is easily preserved. - 特許庁
前記混合物は、卵黄液と食用油脂とを混合した後、更に卵白液又は全卵液を添加混合したものが好ましい。例文帳に追加
The mixture is preferably obtained by mixing yolk liquid with edible oil and fat and additionally mixing albumen liquid or whole egg liquid. - 特許庁
濃厚卵白を含む液卵白と液卵黄の不均一な混合物であって、アミラーゼ活性測定試験における吸光度が0.3以上を示すことを特徴とする容器詰めしてなる濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵。例文帳に追加
The thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen and packed in a container is an inhomogeneous mixture of liquid albumen containing thick albumen and liquid yolk and exhibiting a light absorption of ≥0.3 by an amylase activity test. - 特許庁
殺菌処理された液卵の凝固特性を未殺菌液卵に近い凝固特性とする。例文帳に追加
To provide a device for heating liquid egg with which a coagulation characteristic of sterilized liquid egg becomes closer to that of unsterilized liquid egg. - 特許庁
卵乳状液の調製方法及びその方法により調製された卵乳状液例文帳に追加
METHOD FOR PREPARING EGG EMULSION AND EGG EMULSION PREPARED BY THE SAME METHOD - 特許庁
孵卵開始後、特に孵卵開始から13〜19日目に種卵の卵白部及び/又は卵黄部に、種卵中の蛋白質の栄養価を決定するアミノ酸類を含有する液を注入することを特徴とする、鳥類の種卵、特に鶏卵の処理方法。例文帳に追加
This method for treating fertilized eggs of birds, especially hen eggs comprises injecting a liquid containing amino acids determining nutritive value of the protein in the fertilized egg to the albumen parts and the yolk parts of the fertilized eggs after starting incubation, especially at 13-19 days after the start of the incubation. - 特許庁
加熱殺菌されているにもかかわらず、起泡性がよく、卵製品を調製したときに単調な色彩とならず、凝固した卵白の白色や、卵黄の黄色が濃淡を呈し、外観や、卵黄と卵白の風味が従来の殺菌液全卵より改善され、卵黄と卵白の物理的損傷の少ない濃厚卵白入り加熱殺菌液全卵を提供する。例文帳に追加
To provide a thermally sterilized whole egg liquid containing thick albumen, having good beatability in spite of the thermal sterilization, giving a cooked egg food to have shading whiteness of coagulated albumen and yellow color of the yolk without forming a monotonous color, having improved appearance and taste of yolk and albumen compared with conventional sterilized whole egg liquid and causing little physical damage on the yolk and albumen. - 特許庁
鶏卵を木酢液に浸漬、または鶏卵に木酢液を噴霧することを特徴とする鶏卵の殺菌方法。例文帳に追加
A hen's egg is sterilized by immersing the egg in a wood vinegar or spraying wood vinegar against the egg. - 特許庁
卵殻切断手段を備えた割卵機1と、割卵機1から取り出される未濾過の液卵を送りつつ卵黄塊を不均一に潰すチューブポンプ2と、卵黄塊を潰した液全卵Eを凝固温度未満で加熱して殺菌する加熱殺菌装置4とを備えてなる。例文帳に追加
The apparatus for producing pasteurized liquid whole egg includes: an egg-breaking machine 1 equipped with an egg shell cutting means; a tube pump 2 unevenly crushing egg yolk masses while sending unfiltered liquid egg taken out from the egg-breaking machine 1; and a heat pasteurization device 4 heating liquid whole egg E obtained by crushing the egg yolk masses at a temperature lower than the coagulation temperature to pasteurize the liquid whole egg. - 特許庁
69〜100%の卵白と31〜0%の卵黄からなる卵液、好ましくは、76〜100%の卵白と24〜0%の卵黄からなる卵液と澱粉及び/又はゼラチンを配合したスラリーを油ちょうし、得られる製品のpHを6.0〜7.5に調整してなることを特徴とする揚げ卵。例文帳に追加
This fried egg is prepared by frying a slurry produced by compounding a liquid egg composed of 69-100% albumen and 31-0% yolk, preferably 76-100% albumen and 24-0% yolk with starch and/or gelatin and adjusting the pH of the slurry product to 6.0-7.5. - 特許庁
液卵と、乾燥全卵、乾燥卵黄および乾燥卵白からなる群から選択される少なくとも1種とを混合した混合卵液を、好ましくは水蒸気と接触させて、加熱することにより凝固させ、得られた凝固卵を粉砕することを特徴とする卵そぼろの製造方法。例文帳に追加
The method for producing fish flour-like egg comprises bringing mixed egg liquid obtained by admixing at least one kind selected from the group comprising dry whole egg, dry egg yolk and dry albumen, with liquid egg, into contact preferably with steam to heat the mixture so as to be coagulated, and crushing the thus-obtained coagulated egg. - 特許庁
液卵白の生卵白換算100部に対して糖類の配合量が20部以上である加工液卵白において、食塩が液卵白の生卵白換算100部に対して0.01部以上配合されてなることを特徴とする加工液卵白。例文帳に追加
The processed liquid albumen is such that a mixing amount of saccharide is ≥20 parts based on 100 parts at a raw albumen conversion of liquid albumen, and ≥0.01 part of common salt is mixed based on 100 parts at a raw albumen in terms of liquid albumen. - 特許庁
濾過工程や殺菌工程を経て製造される業務用の液卵白であって、卵とじ等の卵の凝固部分を含む食品の製造に際して卵白模様の形成を可能とする液卵白を提供する。例文帳に追加
To provide a liquid albumen for business use to be produced through a filtering process and/or a sterilizing process, and capable of forming an albumen pattern when used for producing foods containing egg coagulum portions such as egg-drop soup. - 特許庁
低コレステロール乾燥卵黄を清水に溶解し卵黄液とした後、別途乾燥卵白と油脂を混合した混合分散物を、前記卵黄液と混合し、加熱することを特徴とする卵製品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing an egg product comprises the following steps: dissolving a low-cholesterol dried yolk in pure water to obtain a yolk liquid followed by mixing the yolk liquid with a dispersion product separately produced by mixing oil and fat with dried albumen, and thereafter, heating the resultant mixture. - 特許庁
胎児と卵黄嚢の間の血液循環例文帳に追加
circulation of blood between the embryo and the yolk sac - 日本語WordNet
液卵をサニタリー管内に流通させながら加熱する連続式の液卵加熱装置において、液卵の加熱効率を上げ、且つ液卵の粘度低下を抑える。例文帳に追加
To enhance heating efficiency of liquid egg and suppress viscosity reduction of the liquid egg in a liquid egg-heating apparatus of continuous type in which the liquid egg is heated during transportation in a sanitary pipe. - 特許庁
白身の色を出した殺菌液卵の製造方法。例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING STERILIZED LIQUID EGG SHOWING COLOR OF EGG WHITE - 特許庁
液卵の加熱処理装置および加熱処理方法例文帳に追加
METHOD AND APPARATUS FOR HEAT TREATING LIQUID EGG - 特許庁
液卵の加熱処理方法および加熱処理装置例文帳に追加
METHOD AND DEVICE FOR HEATING LIQUID EGG - 特許庁
培地用滅菌卵黄含有液の製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF STERILIZED LIQUID CONTAINING EGG YOLK FOR CULTURE MEDIUM - 特許庁
サカナ受精卵の凍結保存液およびその調整方法例文帳に追加
FROZEN LIQUID OF FERTILIZED FISH EGG AND PREPARATION METHOD THEREOF - 特許庁
意味 | 例文 (369件) |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |