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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 微粒食品に関連した英語例文

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微粒食品の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 33



例文

食品微粒子からなる材料で被覆するデバイス例文帳に追加

DEVICE FOR COATING FOOD WITH MATERIAL COMPRISING MINUTE PARTICLE - 特許庁

この帯電微粒子水を食品収納庫内に供給する。例文帳に追加

The electrostatic atomized water particles is supplied into the food storage. - 特許庁

食品原料、特にチョコレート原料から微粒を製造する装置及び方法例文帳に追加

APPARATUS AND METHOD EACH FOR PRODUCING MINUTE PARTICLE FROM FOOD RAW MATERIAL, ESPECIALLY FROM CHOCOLATE RAW MATERIAL - 特許庁

おからを効率的に食品として利用可能にするおから処理方法と装置及び食品材料用微粒子状生おからを提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for processing bean curd refuse effectively utilizing the bean curd refuse as foods, and to provide fine particles of raw bean curd refuse for foodstuffs. - 特許庁

例文

絹繊維を原料として無臭性の絹微粒子溶液及び絹微粒子粉末を製造する方法と、得られた絹微粒子を利用した食品、化粧品、繊維等の材料を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing an odorless silk fine particle solution and silk fine particle powder from a silk fiber as a raw material and to obtain a material such as a food, a cosmetic and a fiber using the obtained silk fine particle. - 特許庁


例文

液状食品の真空脱気処理において、液状食品の気相と接する表面積で当該液状食品の体積を除した数値(=体積/表面積=薄膜化した液状食品の厚さ)、あるいは微粒化した液状食品の大きさ(粒径)を制御することにより香気成分の散逸量を制御。例文帳に追加

The dissipation amount of the aroma component is controlled by controlling numerical values except the volume of the liquid food (= volume/surface area = thickness of thickened liquid food) on a surface contacting a gas phase of the liquid food, or the size (particle size) of the atomized liquid food in the vacuum deairing process of the liquid food. - 特許庁

ゲル状食品は、煮汁を含む平均粒径1mm以下の微粒子状又はペースト状の食材原料をゲル化剤によりゲル化させてなる。例文帳に追加

The gel-like food is obtained by setting a fine particulate or pasty food raw material containing stock and having ≤1 mm average particle diameter by a gelling agent. - 特許庁

ドライまたはフリーズドライ製法によるバニラビーンズを微粒子または微細粉に粉砕し、食品及び工業製品香料として利用。例文帳に追加

USE OF VANILLA BEAN FINE PARTICLE OR FINE POWDER GROUND BY DRYING OR FREEZE-DRYING PRODUCTION METHOD, AS FOOD AND PERFUME OF INDUSTRIAL PRODUCT - 特許庁

本発明は、食品原料、特にチョコレート原料から微粒を製造する装置及び方法に関する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method each for producing minute particles from food raw materials, especially from chocolate raw materials. - 特許庁

例文

食品材料用微粒子状生おからは、野菜、果物、及び薬草の内の少なくとも一つを含む液状またはペースト状である。例文帳に追加

The fine particles of raw been curd refuse for foodstuffs is in liquid or paste state having at least one of vegetables, fruits or herbs. - 特許庁

例文

水Wを静電霧化して、ナノメータサイズで且つ活性種を含む帯電微粒子水Mを生成し、食品に供給する。例文帳に追加

Water W is atomized by electrostatic atomization to form the electrically charged fine water particles M having a nano-meter size and containing activated species and the water particles are supplied to a food. - 特許庁

生おから10は、平均粒子径が100〜200μmに形成し、食品材料用微粒子状生おからとする。例文帳に追加

The raw been curd refuse 10 is changed into the fine particles of the raw been curd refuse for foodstuffs having average particle diameter of 100-200 μm. - 特許庁

これらの溶液や微粒子粉末は、無臭であるから、化粧品、食品等の添加剤、繊維のコーテイング剤等として好適に使用できる。例文帳に追加

Since the solution and the fine particle powder are odorless, they are each favorably useful as an additive for a cosmetic, a food, etc., and a coating agent for a fiber. - 特許庁

防黴、防臭、エチレンガスの除去及び保湿等の効果を充分に発揮できる帯電微粒子水による食品保存方法及び食品保存装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for storing food using electrostatic atomized water particles which can sufficiently exerting the effect of mildew prevention, deodorization, removal of ethylene gas, moisture retention, or the like. - 特許庁

防黴、防臭、エチレンガスの除去及び保湿等の効果を充分に発揮できる帯電微粒子水による食品保存方法及び食品保存装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preserving a food and a food preservation apparatus by using electrically charged fine water particles capable of sufficiently exhibiting the effects such as mildew-proofing, deodorizing, ethylene gas eliminating and moisturizing effects. - 特許庁

ゾル中に分散したシリカ微粒子のゼーター電位はゾルのpH値によって変化するが、発酵液状食品のpHは通常4〜6の範囲にあることから、本発明ではpH4〜6の範囲におけるシリカ微粒子のゼーター電位を特定する。例文帳に追加

This lee-precipitator is in the form of a sol in which silica microparticles having a specified zeta-potential at pH 4-6 are dispersed, in view of the fact that the zeta-potential of the silica microparticles dispersed in a sol is varied depending on the pH of the sol and the pH of a fermented liquid fluid food is normally 4-6. - 特許庁

本発明は、食品工業、医薬或いは化粧品製造等に利用されるエマルション、DDS(ドラッグデリバリーシステム)用のエマルションなどとして用いられる固体微粒子や液体微粒子であるマイクロスフィアの製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a process for producing microspheres that are solid microparticles or liquid microparticles for use as an emulsion employed in the food industry, production of medicine and cosmetic, etc. or an emulsion for DDS (drug delivery system). - 特許庁

食品製造環境の空中浮遊菌及び落下菌に対して、食品添加物高分子、糖類、香料を組成とした低濃度エタノール製剤を超微粒子にして噴霧する装置を用いることにより、無菌的で清浄な気相環境を維持できる。例文帳に追加

An apparatus for spraying a low concentration ethanol preparation containing a food additive polymer, a saccharide and a perfume as ultra fine particles on air-floated microbes and falling microbes in a food production environment is used to maintain an aseptic clean air phase environment. - 特許庁

担子菌の粒子を100μm以下に微粒子化することにより免疫賦活活性を高めた担子菌を含有する健康食品、飼料ならびにペットフード。例文帳に追加

The objective health food, feed or pet food contains basidiomycete having immunoactivation activity increased by finely pulverizing the basidiomycete to powder diameter of100 μm. - 特許庁

担子菌をキチン質または酵母を含む培地で栽培し、水分10重量%以下になるまで乾燥させ、次いで100μm以下に粉砕することを特徴とする、食品、飼料ならびにペットフード用の担子菌微粒子の製造方法。例文帳に追加

The method for producing basidiomycete particulate for food, fodder and pet food comprises cultivating the basidiomycete in a medium containing chitin or yeast, drying the obtained to have ≤10 wt.% moisture, pulverizing to be100 μm. - 特許庁

常温流通可能なゲル状食品中、熱変性した微粒子の乳清タンパク質、微結晶セルロース及び/又は微小繊維状セルロースを含む組成物、及びゲルを形成させるためのゲル化剤を含有する。例文帳に追加

The gelatinous food applicable to normal-temperature distribution contains thermally denaturated fine-particle milk whey protein, a composition comprising microcrystalline cellulose and/or microfiber cellulose, and a gelatinizer for forming gel. - 特許庁

水溶性食品色素や水分散性微粒子顔料を使うことなくシャボン玉に色が付き且つ衣類や壁を汚すことがないカラーシャボン玉液を提供する。例文帳に追加

To provide a color soap bubble solution that colors soap bubbles without using a water soluble food pigment or water dispersible fine particle pigment and does not stain clothing or a wall surface. - 特許庁

ビール粕、梅酒残渣等の食品廃棄物を高圧成形して固形体を形成し、該固形体を乾留により炭化させて炭化物を得て、該炭化物に白金微粒子を担持させて燃料電池用触媒を製造する。例文帳に追加

The catalyst for the fuel cell is prepared by molding a food waste material such as beer leers, ume brandy residue and the like under high pressure to form the solid, carbonizing the solid by carbonization to obtain the carbonized material and supporting platinum particulate on the carbonized material. - 特許庁

例えば、食品包装資材のアンチブロッキング剤等の各種添加剤として好適に用いることができる(メタ)アクリル系架橋微粒子、および、その製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide (meth)acrylic crosslinked fine particles suitably usable as various additives, for example, an antiblocking agent for food packaging materials, and to provide a method for manufacturing the fine particles. - 特許庁

機能性ペプチドの消化酵素による分解を抑えるために、これらを可食性の基材に内包した、咀嚼によることなく嚥下可能な微粒子状の食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a fine particle-like food which encapsulates functional peptides with an edible base material to prevent the hydrolysis of the functional peptides with digestive enzymes and can be swallowed without being chewed. - 特許庁

食品1に対して、静電霧化装置2による静電霧化で生成した帯電微粒子水を放出して付着させて氷点下環境において無凍結保存をする。例文帳に追加

The food preservation method comprises discharging charged particulate water produced by electrostatic atomization with an electrostatic atomizing device 2, and applying the charged particulate water to food 1 to preserve the food under the non-frozen condition in a below-freezing environment. - 特許庁

例えば、食品包装資材のアンチブロッキング剤等の各種添加剤として好適に用いることができ、耐熱性に優れる(メタ)アクリル系架橋微粒子の製造方法を提供する。例文帳に追加

The method for manufacturing (meth)acrylic crosslinked fine particles having excellent thermal resistance and suitably usable as various additives, for example, an anti-blocking agent of food packaging materials is provided. - 特許庁

粉末、微粒子、または液状の医薬類または食品類等を一定量ずつ収容し経口投与が容易になるようになったハードセルカプセルに関する。例文帳に追加

To facilitate the oral administration by dispensing a specified quantity of medicines or foods which are powder, particles or liquid. - 特許庁

界面活性剤など溶解・吸収改善作用を有する食品添加物、微粒子体あるいは三層構造を有する消化管粘膜付着性DDS、および健康食品・栄養物質、あるいは場合によっては安定化剤や粘着剤を含む、吸収改善を目的とする経口摂取用デリバリーシステムを考案した。例文帳に追加

A delivery system for oral ingestion aiming at absorption improvement includes a food additive such as a surface active agent having melting/absorption improving action, adherent DDS to gastrointestinal mucous membrane having a minute particle body or a three-layered structure and health food/nutritive substances, or as the case may be, a stabilizer and an adhesive. - 特許庁

食品組成物を製造する際に、水中で強分散したときに、32μm以上の粒子の割合が30体積%未満であり、かつ、平均粒子径が20μm以下の微粒子に崩壊する崩壊性のセルロース粉末を使用する。例文帳に追加

This collapsable cellulose-containing food composition is produced by using collapsable cellulose powder which is collapsed into particles containing <30 vol.% of particles having diameters of32 μm or larger and having an average particle diameter of20 μm, when strongly dispersed in water. - 特許庁

本発明は、微粒子に調整された水不溶性鉄塩組成物において、風味に優れており、且つ保存時の二次凝集防止効果を有し、製造時の作業性及び水相中での再分散性の優れた鉄強化食品用組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加

This iron-fortified food composition contains water-insoluble iron salt and a chelating agent. - 特許庁

簡便な方法で平均粒子径が小さくしかも平均粒子径の分布が狭い水系ワックス微粒子を効率良く生産出来、各種食品包装用、化粧品、家庭用ポリシュなど生活関連消費材用などに、安全性に優れしかも環境汚染のない水系材料として使用される、ワックスエマルションとその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a wax emulsion and method of its preparation capable of effectively preparing a water based wax emulsion in a simple method, having a small average particle size and a narrow distribution of the average particle size, usable for consumption goods for living such as various wrapping material for foods, cosmetics, home use polish or the like as a water based material excellent in safety and free from environmental pollution. - 特許庁

例文

焙煎種子粉末及び油脂分を含む種子ペーストとデンプンとを水分の添加下に撹拌、混練すると共にそれによって種子ペースト中の油脂分を水分中に微粒子乳化させ且つ該水分をデンプンに吸収させて種子デンプンペーストを形成し、これを粉粒体状に乾燥、固化させることにより種子加工食品材料が得られる。例文帳に追加

This processed seed food material is obtained by stirring and kneading starch and a seed paste containing roasted seed powder and a fat or fatty oil component under the addition of water, thereby micronizing an emulsifying the fat or fatty oil component contained in the seed paste in water and simultaneously allowing the starch to absorb the water, and then drying and solidifying the formed seed starch paste in a granular state. - 特許庁

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