意味 | 例文 (107件) |
煮まめの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 107件
煮豆およびその製造方法例文帳に追加
BOILED BEAN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
次いで膨潤した金時豆1aを煮て煮豆2を得る(B)。例文帳に追加
Then, the swollen adzuki bean 1a is boiled to afford boiled adzuki bean 2 (step B). - 特許庁
乾燥豆を味付けをしないで、本煮加熱して完全に柔らかく煮上げる前に、その煮汁と共に冷凍した半調理冷凍水煮豆及びその半調理冷凍水煮豆の製造方法を構成する。例文帳に追加
This semi-cooked frozen boiled beans is obtained by freezing beans together with its boiled soup before boiling up dried beans well enough to become completely tender with no seasoning, and the other objective method for producing such semi-cooked frozen boiled beans is provided. - 特許庁
旨み成分を十分に含んだ美味しい煮豆を提供するとともに、煮豆の製造時に煮汁を流出させないで煮汁の処理を不要にすることができる煮豆の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide delicious boiled beans fully containing flavor components, and to provide a method for producing the boiled beans through letting no broth flow out at the time of producing the boiled beans to disuse disposal of the broth. - 特許庁
煮豆を遠赤外線照射下で乾燥したことを特徴とする乾燥煮豆。例文帳に追加
These dried cooked beans are made by drying cooked beans under the far-infrared irradiation. - 特許庁
煮豆加工品の腐敗を防止することができる煮豆加工品の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a boiled bean processed product by which putrefaction of the boiled processed bean product can be prevented. - 特許庁
温泉水を濃縮して得られた濃縮温泉水で豆を煮る煮豆の製造方法とした。例文帳に追加
This method for producing the boiled beans comprises boiling beans in condensed hot spring water which is obtained by condensing hot spring water. - 特許庁
煮釜内の豆類全体を短時間での熱効率良く、しかも均一に煮炊きできる蒸気式の豆類煮炊き装置を提供する。例文帳に追加
To provide a steaming-type apparatus for cooking beans which makes it possible to cook the whole beans in a boiler in high thermal efficiency in a short time and also homogeneously. - 特許庁
甘く煮た金時豆を乗せたカキ氷である。例文帳に追加
It is shaved ice with sweetened red kidney beans on top. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
さまざま種類の豆がサラダや煮込みに使われます。例文帳に追加
Various kinds of beans are used in salads and stews. - 浜島書店 Catch a Wave
ハーブ漬け煮豆及びその製造方法例文帳に追加
BOILED BEAN IMMERSED IN HERB AND ITS PRODUCTION - 特許庁
乳酸菌を利用した煮豆加工品の製造法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING BOILED BEAN PROCESSED PRODUCT UTILIZING LACTIC ACID BACTERIUM - 特許庁
豆類の煮汁及び/または蒸煮液を使用した乳酸菌発酵飲食品及びその製造方法例文帳に追加
LACTOBACILLUS FERMENTED FOOD AND DRINK USING STOCK AND/OR DIGESTING LIQUID OF BEAN, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
煮豆(にまめ)は、ダイズやアズキ、の乾燥豆を水でもどし、甘い味付けでやわらかく煮たものである。例文帳に追加
Nimame (boiled beans) is a type of dish that is prepared by rehydrating soybeans, azuki, or other dried beans and then boiling them with sugar until they are tender. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
豆の赤味噌は蒸し大豆(或は煮大豆)と豆麹を用いる。例文帳に追加
Soybean red miso is made from steamed soybeans (or boiled soybeans) and soybean koji. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
乾燥豆を味付けをしないで、本煮加熱して完全に柔らかく煮上げる前に、その煮汁と共に冷凍した半調理冷凍水煮豆を構成する。例文帳に追加
The half-cooked frozen water-boiled beans are prepared by heating and fully boiling dried beans, without seasoning the beans, and then freezing the beans together with the boiled liquid, before the beans are completely boiled to be softened. - 特許庁
代表的なブラジルの豆料理には,豆の煮込みのフェイジョンや,黒豆と肉の煮込みのフェジョアーダがあります。例文帳に追加
Typical Brazilian bean dishes are feijão, stewed beans, and feijoada, stewed black beans and meat. - 浜島書店 Catch a Wave
主にアズキを煮詰めた豆沙餡(小豆餡)を指すことが多く、後に他の豆などを煮た物も餡と呼ばれるようになった。例文帳に追加
Although 'an' usually refers to azuki bean paste made from boiled azuki beans, pastes made using other types of boiled beans are now also called 'an'. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
干し豆を煮て、つぶし、各種の香料を入れ、ラードで揚げたもの例文帳に追加
dried beans cooked and mashed and then fried in lard with various seasonings - 日本語WordNet
-主にカタクチイワシを使い、しらす干しや煮干し、目刺、ゴマメにする。例文帳に追加
- Anchovies are mainly used to make shirasuboshi, niboshi, mezashi and gomame (dried anchovies). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生めんから煮込んでいく方法とゆでめんを用いる調理法がある。例文帳に追加
There are two cooking methods, one is simmering fresh noodles and the other is simmering boiled noodles. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
乾燥した豆を事前に十分に水に漬けてもどし、弱火でゆっくり煮る。例文帳に追加
After being fully rehydrated, dried beans are simmered gently over low heat. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
パウチ包装体内で煮豆の表面が滑り感を有しており、かつ煮豆同士の粘り付きがない、圧潰・変形が生じ難く外観及び食感の優れた煮豆を得ることができるドライパックスタイルの煮豆の包装体を提供する。例文帳に追加
To provide a packed body of boiled beans in a dry pack style, providing the boiled beans keeping slippery feeling at the surfaces of the boiled beans in the pouch packed body, hardly causing sticking of the boiled beans to each other, hardly causing crush and/or deformation and having excellent appearance and texture. - 特許庁
DE値が19以下のデキストリンを含む調味液で調味付けされた煮豆をパウチに密封包装することにより煮豆の表面に滑り感を付与した煮豆のドライパック包装体とする。例文帳に追加
The dry packed body of the boiled beans having the slippery feeling imparted to the surface of the boiled beans is obtained by sealing and packing the boiled beans seasoned by a seasoning containing a dextrin having ≤19 DE value in the pouch. - 特許庁
豆類を原料とする醸造処理方法において、豆類を蒸煮し、蒸煮した際に生じた煮汁を濃縮し、濃厚液を仕込み工程において仕込み側に還元するようになっている。例文帳に追加
Beans are boiled, the boiled soup is concentrated and the concentrated liquid is returned to the charging side in the charging step. - 特許庁
豆類を原料とする醸造処理方法において、当該豆類を蒸煮する際に生じる煮汁を廃液として排水処理することなく再利用し、且つ、当該煮汁中に含まれる各種の高機能成分を有効活用すること。例文帳に追加
To provide a brewing method using beans as a raw material, reusing the boiled liquid generated by the boiling of beans without discharging the liquid as a waste liquid and effectively utilizing various kinds of highly functional components in the boiled liquid. - 特許庁
納豆が苦手なひとのなかには納豆を指して「腐った煮豆」などと形容する例も見られる。例文帳に追加
In certain cases, people who don't like natto call it 'rotten boiled soybeans,' and so on. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (107件) |
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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
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