1016万例文収録!

「粗挽き」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 粗挽きの意味・解説 > 粗挽きに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

粗挽きの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 17



例文

粗挽きした食料品例文帳に追加

coarsely ground foodstuff  - 日本語WordNet

粗挽きしたトウモロコシ例文帳に追加

coarsely ground corn  - 日本語WordNet

パンを焼くときに使われる小麦粉、粗挽きにした粉、穀類例文帳に追加

flour or meal or grain used in baking bread  - 日本語WordNet

皮をむいた粗挽きトウモロコシをゆでた、米国南部の朝食例文帳に追加

coarsely ground hulled corn boiled as a breakfast dish in the southern United States  - 日本語WordNet

例文

みじん切りにしたトマト・パセリ・ミント・ワケギ・粗挽き小麦のサラダ例文帳に追加

a finely chopped salad with tomatoes and parsley and mint and scallions and bulgur wheat  - 日本語WordNet


例文

粗挽き唐辛子は、生唐辛子を肉薄1mm以下にスライスして使用することが望ましい。例文帳に追加

The coarsely cut cayenne is preferably used by slicing the cayenne pepper into ≤1 mm thickness. - 特許庁

粗挽き様のヘテロな食感を有する新規な水産練り製品又は畜肉練り製品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a novel fish-paste or meat-paste product having coarse-ground hetero palate feeling. - 特許庁

その他、微細製粉により手打ち十割蕎麦をつくる方法、押し出し麺により製造する方法、粗挽き蕎麦粉を水練りにより製造する熟練の手打ち製法等がある。例文帳に追加

There are additional methods for making Juwari soba such as; by fine milling buckwheat flour, by using a noodle machine to push soba dough through fine holes or by kneading coarsely milled buckwheat flour and water by hand of a master soba chef.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ごま-黄な粉と同様に粗挽きの黒ゴマと砂糖を混ぜたもの、ゴマ粉末と砂糖とを水に溶いたもの、こしあん風にペースト状にしたものなどいずれかを団子にまぶす。例文帳に追加

Goma: It is coarsely-ground sesame sweetened with sugar like kinako-an, or sauce made from sesame flour, sugar and water, or a sweet paste made from ground sesame like koshi-an; it is used for coating dango.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

蒸煮した大豆に、炊飯した全粒蕎麦又は粗挽き蕎麦及び紛末山芋を添加して、納豆菌を接種して発酵することによって、そばとろ納豆をつくる。例文帳に追加

Steamed soybeans are mixed with boiled unpolished flour of buckwheat or roughly milled buckwheat and yam powder, inoculated with Bacillus natto and fermented to produce fermented soybeans mixed with buckwheat and yam. - 特許庁

例文

粗挽きふすまからなる焼成食品用食物繊維、およびそれを配合した焼成食品用小麦粉組成物、さらにその焼成食品用小麦粉組成物を使用して製造したパン類または小麦粉焼成食品の提供。例文帳に追加

To provide dietary fiber for baked foods made of coarse-grained bran, wheat flour composition for baked foods blended with the dietary fiber, and bread or wheat flour baked foods made of the wheat flour composition for baked foods. - 特許庁

長径1〜3ミリ、短径0.5〜2ミリの大きさに粗挽きした玄米に水を加えて、炊飯器又は電子レンジにて炊飯する玄米の炊飯方法。例文帳に追加

The method for boiling brown rice includes adding water to brown rice brains roughly ground to a size of 1-3 mm in major axis and 0.5-2 mm in minor axis followed by boiling with a rice cooker or a microwave oven. - 特許庁

クラック層及び挽き目を有した被加工物表面を、効率良く良好な面さとするとともに、加工を行うスムージング工具の寿命を長くする。例文帳に追加

To lengthen a service life of a smoothing tool for machining the surface of a workpiece with a crack layer and sawn lines while efficiently forming it into desired surface roughness. - 特許庁

辛味成分は、プレス後に得られる大豆蛋白生地に対し、重量比で1/30〜1/150の唐辛子を用い、唐辛子は、パウダー状の微粉唐辛子と、粗挽き唐辛子を用いる。例文帳に追加

A cayenne pepper in a weight of (1/30)-(1/150) time as much as the weight of the base material of the soybean protein, obtained after the press is used as the spicy taste component, and the fine cayenne pepper in a powdery shape, and coarsely cut cayenne pepper are used as the cayenne pepper. - 特許庁

さもなくば、時おり、粉挽き馬の回転運動から逃れたとしても、集団の数人の指導者が気まぐれで思いついた検討半ばのお末な計画に突進しようとするのです。例文帳に追加

or, if they now and then desert that mill-horse round, of rushing into some half-examined crudity which has struck the fancy of some leading member of the corps:  - John Stuart Mill『自由について』

本発明による粗挽きハムまたはソーセージのスプレッドは、5〜15mmの大きさに細片化したハムまたはソーセージと、カラギーナンと、粉末脂肪と、澱粉と、水とを主たる素材として混合した混合物を、真空包装して加熱処理することによって得られるものである。例文帳に追加

The spread of coarsely ground ham or sausage is obtained by vacuum-packing and heat treating a mixture obtained by mixing as the main ingredients, ham or sausage brought to fragments of 5-15 mm size, carrageenan, powder fat, starch, and water. - 特許庁

例文

サンドウィッチやホットドッグなどの調理パンに機械的充填が可能な流動性を有し、パンへ適用した場合にパンへの水分移行が少なく、さらに、調理パンを食する際、ハムまたはソーセージ粒子の落下の起こりにくい、ハムまたはソーセージ本来の食感を保持した、粗挽きハムまたはソーセージのスプレッドを提供すること。例文帳に追加

To provide spread of coarsely ground ham or sausage, having fluidity allowing mechanical loading in cooked bread such as sandwich and hot dog, causing less moisture movement to bread when applied to bread, hardly causing drop of ham or sausage particles when eating cooked bread, and retaining the original palate feeling of ham or sausage. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”On Liberty”

邦題:『自由について』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

Copyright on Japanese Translation (C) 2004 Ryoichi Nagae 永江良一
本翻訳は、この著作権表示を付すかぎりにおいて、訳者および著者に一切断ることなく、商業利用を含むあらゆる形で自由に利用し複製し配布することを許諾します。
改変を行うことも許諾しますが、その場合は、この著作権表示を付すほか、著作権表示に改変者を付加し改変を行ったことを明示してください。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS