意味 | 例文 (448件) |
軟食の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 448件
食品の軟化防止方法、食品の軟化防止剤およびレトルト食品例文帳に追加
METHOD FOR PREVENTING FOOD FROM SOFTENING, SOFTENING- PREVENTING AGENT FOR FOOD, AND RETORT FOOD - 特許庁
耐食性に優れた軟磁性合金例文帳に追加
軟質化方法および軟質化植物性食材例文帳に追加
SOFTENING METHOD AND SOFTENED VEGETABLE FOOD - 特許庁
酵素処理液、軟質化方法および軟質化動物性食材例文帳に追加
ENZYME PROCESSING SOLVENT, SOFTENING METHOD, AND SOFTENED ANIMAL FOOD MATERIAL - 特許庁
軟骨加工食品およびその製造方法例文帳に追加
CARTILAGE PROCESSED FOOD AND ITS PRODUCTION - 特許庁
イオン交換樹脂軟水器の食塩再生器例文帳に追加
COMMON SALT REGENERATING DEVICE OF ION EXCHANGE RESIN WATER SOFTENER - 特許庁
食塩再生器付き小型イオン交換樹脂軟水器例文帳に追加
SALT REGENERATOR-PROVIDED SMALL-SIZED ION-EXCHANGE RESIN WATER SOFTENER - 特許庁
優れた軟磁気特性と優れた耐腐食性とを両立する。例文帳に追加
To make compatible satisfactory soft magnetic characteristics and satisfactory corrosion resistance. - 特許庁
軟水ボイラ用防食剤及びその製造方法例文帳に追加
ANTICORROSIVE FOR SOFT WATER BOILER AND ITS PRODUCTION - 特許庁
軟水器用食塩水注入ユニット。例文帳に追加
SALINE SOLUTION INJECTION UNIT FOR WATER SOFTENER - 特許庁
抗菌性に優れた耐食軟磁性材料例文帳に追加
CORROSION RESISTANT SOFT MAGNETIC MATERIAL EXCELLENT IN ANTIBACTERIAL CHARACTERISTIC - 特許庁
軟包装袋用スパウトと該スパウトを取り付けた流動食用軟包装袋例文帳に追加
SPOUT FOR SOFT PACKING BAG AND SOFT PACKING BAG WITH SPOUT FOR FLUID DIET - 特許庁
また、この軟化方法を用いて軟化させた動物性蛋白質からなる食品を提供する。例文帳に追加
The food comprising the animal protein softened using the softening method is also provided. - 特許庁
豆類加工食品用膨軟剤及びこれを用いた凍り豆腐の膨軟処理方法例文帳に追加
SWELLING AND SOFTENING AGENT FOR PROCESSED FOOD OF BEANS AND METHOD FOR SWELLING AND SOFTENING FROZEN TOFU USING THE SAME - 特許庁
動物性蛋白質からなる食品及び同動物性蛋白質の軟化方法及び動物性蛋白質の軟化処理に用いる軟化剤例文帳に追加
FOOD COMPRISING ANIMAL PROTEIN, SOFTENING METHOD OF THE ANIMAL PROTEIN, AND SOFTENING AGENT TO BE USED FOR SOFTENING TREATMENT OF THE ANIMAL PROTEIN - 特許庁
この軟磁性下地膜5上に、該軟磁性下地膜5の腐食を防止する防食膜6が設けられている。例文帳に追加
On the soft magnetic base film 5, a corrosion-proof film 6 for preventing the corrosion of the soft magnetic base film 5 is provided. - 特許庁
軟包材フイルムシートを用いた食品包装体及び食品の取り出し方法例文帳に追加
FOOD PACKAGE USING SOFT PACKAGING FILM SHEET AND FOOD TAKING-OUT METHOD - 特許庁
また、本発明の穀物製シート被包食品30は、軟粘性食感付与層31と、軟粘性食感付与層31の一面側に配された具構成食材32と、軟粘性食感付与層31の他面側に設けられ軟粘性食感付与層31および具構成食材32を被包した穀物製シート33とを有し、熱加工して食されるものである。例文帳に追加
The other objective cereal- sheet-wrapped food 30 also subjected to heat processing comprises a soft viscous palate feeling-imparting layer 31, an ingredient-constitutive food material 32 put on one side of the layer 31, and a cereal sheet 33 formed on the other side of the layer 31 and having wrapped both the layer 31 and the food material 32. - 特許庁
木を主食にする白色の軟体のアリのような社会性の昆虫例文帳に追加
whitish soft-bodied ant-like social insect that feeds on wood - 日本語WordNet
殻をもつ食用水棲無脊椎動物の肉(特に軟体動物や甲殻類)例文帳に追加
meat of edible aquatic invertebrate with a shell (especially a mollusk or crustacean) - 日本語WordNet
関節軟骨損傷治癒促進剤及びそれを含有する飲食品例文帳に追加
HEALING ACCELERATOR FOR ARTICULAR CARTILAGE LESION AND FOOD AND DRINK CONTAINING THE SAME - 特許庁
耐食性を改善した軟磁性金属材料部品およびその製造方法例文帳に追加
SOFT MAGNETIC METAL MATERIAL COMPONENT WITH IMPROVED CORROSION RESISTANCE, AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME - 特許庁
骨軟化症を予防できる保健食品あるいは医薬の提供。例文帳に追加
To provide a healthy food or a medicine as a prophylactic agent fop osteomalacia. - 特許庁
特に、殺菌可能な食品のための柔軟性材料のパッケージ例文帳に追加
PACKAGE MADE OF FLEXIBLE MATERIAL FOR STERILIZABLE FOOD PRODUCTS - 特許庁
風味、食感、味覚に優れるジャムの軟化方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for softening jam excellent in flavor, texture and taste. - 特許庁
動物性素材を、その形状、食感および風味を維持しつつ、確実に軟質化することができる軟質化方法に用いられる酵素処理液、かかる酵素処理液を用いて動物性素材を軟質化する軟質化方法、および、かかる酵素処理液を用いた軟質化方法により形状、食感および風味を維持した状態で軟質化された軟質化動物性食材を提供すること。例文帳に追加
To provide an enzyme processing solvent to be used for a softening method for securely softening an animal material while retaining the shape, palate feeling and flavor; to provide a softening method for softening an animal material using the enzyme processing solvent; and to provide a softened animal food material softened in a condition of retaining the shape, palate feeling and flavor by the softening method using the enzyme processing solvent. - 特許庁
食肉の軟化、食感を改質する効果に優れ、加工される食肉が軟らかくてジューシーで、霜降り状態が良い食肉である改質用O/W型エマルションを提供する。例文帳に追加
To provide O/W-type emulsion excellent in effect of modifying softening and palate feeling of meat, making meat to be processed soft and juicy, and bringing to meat with an excellent marbled condition. - 特許庁
被覆層22は、金属基材21よりも燃焼ガスにより腐食されにくい耐食金属を主材とする耐食層221と、耐食金属よりも軟質の軟質金属を主材とするシール層222とを備えている。例文帳に追加
The coating layer 22 is provided with a corrosion resistance layer 221 containing corrosion resistant metal as a main material which is unlikely to be corroded by the combustion gas compared to the metal base material 21 and a sealing layer 222 containing a soft metal as a main material which is softer than the corrosion resistant metal. - 特許庁
腐食性物質に対する遮蔽性および柔軟性に優れた塗膜を形成でき、防食性と耐久性を具備する防食塗料を提供する。例文帳に追加
To provide an anticorrosive coating which can form coating films excellent in a shielding property against corrosive substances and in flexibility and has an anticorrosive property and durability. - 特許庁
ビールを蒸発させて食べ物に染み込むようにすることで、食べ物を軟らかいながらもおいしく調理できるようにする食べ物調理装置を提供する。例文帳に追加
To provide a food cooking apparatus capable of cooking food softly and delectably by evaporating beer and penetrating it in the food. - 特許庁
利用者にとってその要求に合わせた柔軟な食材の食材の注文を受けることを可能とする食材配送システムを提供する例文帳に追加
To provide a food delivery system in which a food distributing center can receive a flexible food order that meets the requests of users. - 特許庁
植物性食材を、その形状を維持しつつ、確実に軟質化することができ、かつ植物性食材からの離水が抑制された軟質化方法、および、かかる軟質化方法により形状を維持した状態で軟質化され、かつ離水が抑制された、優れた食感を有する軟質化植物性食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a softening method for surely softening a vegetable food material while retaining the form, and suppressing syneresis from the vegetable food material, and to provide a softened vegetable food product having excellent texture, softened while retaining the form by the softening method, and suppressed in syneresis. - 特許庁
軟銅撚線導体3の材質が柔らかい軟銅なので、製造時に残留応力が蓄積せず、架設後に応力腐食割れが生じる恐れはない。例文帳に追加
Since material of the annealed copper stranded wire conductor 3 is soft annealed copper, no residual stress is accumulated during manufacture, and no stress corrosion cracking occurs after wiring. - 特許庁
ガスバリア性に優れた軟包装袋用のスパウトと該スパウトを取り付けた流動食用軟包装袋を提供すること。例文帳に追加
To provide a spout for a soft packing bag having superior gas barrier property and a soft packing bag attached with the spout for fluid diet. - 特許庁
軟水採取と、食塩水によるイオン交換樹脂の再生とが簡単に切り換えることができ、安価で、小型な軟水器の提供。例文帳に追加
To provide an inexpensive and small-sized water softener capable of simply changing over the sampling of soft water and the regeneration of an ion exchange resin using a saline solution. - 特許庁
食品の殺菌や調理などの加熱工程を行いながらも、また、従来の添加物の使用による食品の風味等官能面への影響等の問題を生じることなく食品を簡便に軟化させ、これまでにない新たな食感を有する軟化された加工食品を提供する。例文帳に追加
To provide a softened processed food, having unconventional new texture through easy softening of food, while performing heating process such as food sterilization and cooking, without causing problems that includes influence on sensuous aspects, such as flavor of food, caused by using conventional additives. - 特許庁
植物性素材を、その形状を維持しつつ、確実に軟質化することができ、かつ植物性素材(食材)からの離水が抑制された軟質化方法、および、かかる軟質化方法により形状を維持した状態で軟質化され、かつ離水が抑制された、優れた食感を有する軟質化植物性食材を提供すること。例文帳に追加
To provide a softening method by which vegetable raw material can be reliably softened while maintaining its shape and syneresis from the vegetable raw material (food) is suppressed, and to provide softened vegetable food which is softened and suppressed in syneresis by the softening method while maintaining its shape, and excellent in palate feeling. - 特許庁
加熱により軟化された高粘度食材を加圧空気により射出し、固形食材の表面に高粘度食材を衝突させ、固形食材の表面において高粘度食材を拡散させる。例文帳に追加
The method for feeding the highly viscous edible material comprises injecting the highly viscous edible material softened by heating from pressurized air, making the highly viscous edible material collide with the surface of a solid edible material and diffusing the highly viscous edible material on the surface of the solid edible material. - 特許庁
加圧加熱処理等の過激な温度条件で製した軟飯であっても、製造直後並びに保存後の全体の食感が糊っぽくなく、水っぽくない等、軟飯として好ましい食感を有し、更に食味及び外観に優れた軟飯を提供する。例文帳に追加
To provide a soft boiled rice having a preferable texture as the soft boiled rice, such as the whole texture of not pasty touch and not watery feeling just after the production and after preservation, and further having excellent taste and appearance. - 特許庁
マリネにする、強打するか、食肉軟化剤を塗ることでやわらかくあるいはよりやわらかくする例文帳に追加
make tender or more tender as by marinating, pounding, or applying a tenderizer - 日本語WordNet
意味 | 例文 (448件) |
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