意味 | 例文 (76件) |
魚肉練り製品の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 76件
魚肉練り製品-蒲鉾、竹輪、半片例文帳に追加
Fish paste products: kamaboko (boiled fish paste), chikuwa (fish paste shaped in a long tube), hanpen (a white, square-shaped fish paste mixed with rice and yam powder) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚肉とコンニャクの練り製品の品質改良方法例文帳に追加
METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF FISH-PASTE PRODUCT COMPRISING FISH MEAT AND KONJAK - 特許庁
五 魚肉練り製品(魚肉ハム、魚肉ソーセージ、鯨肉ベーコンその他これらに類するものを含む。)例文帳に追加
(v) Fish jelly products (including fish meat ham, fish meat sausage, whale meat bacon, and the like); - 日本法令外国語訳データベースシステム
魚肉練り製品の足、すなわち粘弾性を著しく増大させ、かつしなやかさに富んだ魚肉練り製品を提供すること。例文帳に追加
To provide a fish paste product remarkably increased in viscoelasticity of the fish paste. - 特許庁
魚肉に1,5−D−アンヒドロフルクトースを添加して魚肉練り製品を製造する方法。例文帳に追加
This method for producing a fish paste product comprises adding 1,5-D-anhydrofructose to fish. - 特許庁
郷土料理や魚肉練り製品で味付けや照り出しに使われている。例文帳に追加
It is used for seasoning or glazing local dishes or products made from mashed fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
練り製品用原料の魚肉たんぱく質の溶出を促進することにある。例文帳に追加
To enhance elution of fish paste protein for kneading raw material. - 特許庁
嚥下容易な魚肉練り製品の製造方法及びその製品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING EASY-TO-SWALLOW FISH PASTE PRODUCT, AND THE FISH PASTE PRODUCT - 特許庁
魚肉練り製品中の食塩濃度が低いにもかかわらず足の強い魚肉練り製品およびこのような魚肉練り製品を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a fish-paste product of firm texture despite being low in salt level thereof, and to provide a method for producing such a fish-paste product. - 特許庁
魚肉に食塩を加え、得られた混合物をすりつぶし、すりつぶされた混合物を加熱することによって製造される魚肉練り製品であって、前記魚肉がカマス肉を含むことを特徴とする魚肉練り製品。例文帳に追加
The fish-paste product is obtained by adding common salt to fish meat, mashing the resultant mixture followed by heating the mashed mixture, wherein the fish meat includes barracuda meat. - 特許庁
冷凍魚肉すり身を原料とする魚肉練り製品の製造において、トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を副原料として使用することを特徴とする練り製品の製造方法である。例文帳に追加
The method for producing the fish meat paste product having frozen fish meat paste as the raw material includes using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material. - 特許庁
練り製品の坐りを促進させ、ゲル強度を増強することにより、よりよい品質の魚肉練り製品を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a fish meat paste product with better quality by promoting the stability of a fish paste product, and reinforcing gel strength. - 特許庁
豆腐及び又は豆乳を魚肉練り製品ベースに練り混ぜ、又はこれに更に部分加水分解の水溶性コラーゲンを練り混ぜる事により従来の魚肉練り製品にない広い嗜好性の食味、食感の魚肉練り製品を得る。例文帳に追加
This fish meat paste product having the taste and texture of wide palatability unfound in the conventional fish meat paste product is obtained by kneading bean curd or soybean milk with a base of the fish meat paste product or further kneading the resultant material with a partially hydrolyzed water-soluble collagen. - 特許庁
魚肉練り製品の一つとして、ゴボウを魚のすり身で包み、油で揚げたものを指すことがある。例文帳に追加
As a boiled fish-paste product, it may refer to burdock root that is wrapped in minced fish and is fried in oil. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ハバネロの物凄い辛味を押さえて円やかな辛味の魚肉練り製品の提供。例文帳に追加
To provide a fish paste product suppressed in the tremendous hot paste of habanero and having mellow hot taste. - 特許庁
保水性、弾力性あるいはあしの向上した魚肉練り製品を製造する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a fish paste product improved in water-holding ability and elasticity. - 特許庁
蒲焼に近い風味及び食感を有する蒲焼風魚肉練り製品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing fish meat paste of a Kabayaki-style, having flavor and texture resembled to the Kabayaki. - 特許庁
魚肉のすり身若しくは落とし身又はその両方を荒擂りし、この魚肉に塩分を加えて前記魚肉に対して2%(重量)未満の塩分濃度下の荒擂り魚肉とし、この低塩分の荒擂り魚肉とほぐし身状の魚肉とを混合し、加熱する魚肉練り製品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the fish flesh paste product comprises grinding the paste of or low quality fish flesh roughly, adding salt content to the fish meat to make the roughly ground fish flesh containing <2 wt.% salt concentration based on the fish flesh, mixing the low salt content-roughly ground fish flesh with loosened state fish flesh and heating. - 特許庁
また、トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を副原料として使用した魚肉練り製品である。例文帳に追加
The fish meat paste product using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material is also provided. - 特許庁
魚肉を原料としながらも、畜肉様の食感を有する魚肉練り製品及びその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a steamed fish cake having the palatability of cattle meat in spite of the use of fish meat as raw materials and provide a method for the production of the steamed fish cake. - 特許庁
既設の魚肉練り製品の製造ラインをそのまま使用して、スナック風の魚肉加工製品を製造する。例文帳に追加
To produce a snack-like processed fish or meat product, while using an existing line for producing fish paste products as such. - 特許庁
トランスグルタミナーゼ活性を有するタチウオ魚肉を魚肉練り製品の副原料として用いることを特徴とする練り製品のゲル強度を増強する方法である。例文帳に追加
A method for reinforcing the gel strength of a fish paste product includes using cutlassfish meat having transglutaminase activity as the sub-raw material of the fish meat paste product. - 特許庁
魚肉練り製品の製造において、ゲル強度増強のためにトランスグルタミナーゼを用いる場合に、米糠成分及びジャガイモ成分を併用することを特徴とする魚肉練り製品のゲル強度増強方法である。例文帳に追加
The method for enhancing the gel strength of the fish paste includes using a rice bran component and a potato component in combination when a transglutaminase is used for the enhancement of the gel strength in the production of the fish paste. - 特許庁
魚肉を用いた練り製品であり、食した際にあたかも魚を食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感を得ることができる魚肉練り製品の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a fish flesh paste product which is a paste product by using the fish flesh but capable of obtaining a totally new eat feeling, i.e., as if eating the fish on eating the product. - 特許庁
魚肉すり身から練り製品を製造する際に、魚臭を減少させる能力を有するスタフィロコッカス属(Staphylococcus)の細菌を、魚肉すり身に添加することを特徴とする、練り製品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the fish paste product includes adding to a fish meat mince, Staphylococcus bacteria which have an ability of decreasing fish odor when producing the fish paste product from a fish meat mince. - 特許庁
魚肉を用いた練り製品でありながら、食した際にあたかも魚を食べているかのように感ずることができる、これまでにない、全く新しい食感の魚肉練り製品を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing fish meat paste having entirely novel palate feeling, and making an eater feel like eating fish when eaten while using fish meat. - 特許庁
魚肉練り製品において、塩漬処理により肉質塩分濃度10%以上とした後にほぐして得た繊維状魚肉素材と、魚肉すり身との混合物との成形体からなるものとした。例文帳に追加
The steamed fish cake is a formed mixture of a fibrous fish meat obtained by flaking salted fish meat having a salt content of ≥10% and minced fish meat. - 特許庁
竹輪に似た食品にちくわぶ(竹輪麩)があるが、ちくわぶは小麦粉を原料とする麩の一種であり魚肉練り製品ではない。例文帳に追加
There is a food called chikuwabu (a tube-shaped cake of flour paste) which is similar to Chikuwa, however chikuwabu is type of fu (cake of flour paste) which is made out of wheat flour, and is not kneaded fish cake. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
関西地方にはあんぺいと呼ばれるハモなど白身魚のすり身から作った魚肉練り製品が存在する。例文帳に追加
In the Kansai area, there is a kneaded fish paste product made of white fish such as conger pike, and it is called Anpei. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
魚肉練り製品-Surimiの名称で、いわゆるカニカマを中心にして欧米の消費量が急上昇している。例文帳に追加
Boiled fish-paste products: In Europe and the United States, the consumption of these products, named surimi, has been sharply increasing, centered on so-called kanikama (imitation crab meat). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
薩摩揚げに類似する、魚のすり身を円形にして油で揚げた魚肉練り製品(揚げ蒲鉾)が載っている。例文帳に追加
Maruten Udon is topped with Satsumaage-like boiled fish-paste products (fried fish cake), which are made by deep-frying circular-shaped minced fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
素麺に形が似ていることから名付けられている食品に、魚肉練り製品の魚素麺や卵を使った菓子の鶏卵素麺がある。例文帳に追加
Fish somen which is fish paste and egg somen which is sweet made from egg are named because they have a shape similar to that of somen. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白色と、食用色素で赤く着色した二色のすり身を用いて作られた細長い円筒形の魚肉練り製品。例文帳に追加
A boiled fish-paste product in the shape of a long and narrow cylinder made from two colored minced fish; white one and red one colored with food dye. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
塩ずりの工程で深層水を用いて塩摺した魚肉すり身を用いることを特徴とする水産練り製品。例文帳に追加
This seafood-paste is characterized by using minced fish ground with common salt using deep water in a salt-grinding process. - 特許庁
トランスグルタミナーゼ、米糠成分及びジャガイモ成分を含有することを特徴とする魚肉練り製品用添加物である。例文帳に追加
The additive for the fish paste contains the transglutaminase, the rice bran component and the potato component. - 特許庁
意味 | 例文 (76件) |
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。 |
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