LOW-PROTEIN CHEESE-LIKE FOOD例文帳に追加
低タンパク質チーズ様食品 - 特許庁
PREPARED LOW PROTEIN WHEAT FLOUR AND METHOD FOR PRODUCING LOW-PROTEIN BREAD例文帳に追加
低蛋白調整小麦粉及び低蛋白パンの製造方法 - 特許庁
SOYBEAN PROTEIN DOUGH HAVING LOW SPECIFIC GRAVITY AND SOYBEAN PROTEIN-CONTAINING SOLID FOOD例文帳に追加
低比重大豆たん白生地及び大豆たん白含有固形食品 - 特許庁
Tom is on a low-fat, high-protein diet.例文帳に追加
トムは、低脂肪・高タンパク質ダイエットをしています。 - Tatoeba例文
It is a rice with high amylose content and low protein content. 例文帳に追加
高アミロース低タンパク米である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is low in calories, but rich in protein and especially taurine. 例文帳に追加
低カロリーで、タンパク質、特にタウリンが豊富である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR SOLUBILIZING WATER-SOLUBLE PROTEIN IN LOW-POLARITY SOLVENT例文帳に追加
水溶性タンパク質の低極性溶媒への可溶化法 - 特許庁
MODIFIED WHEY PROTEIN FOR LOW CASEIN PROCESS CHEESE例文帳に追加
低カゼインプロセスチーズ用改質ホエータンパク質 - 特許庁
DISINFECTION METHOD OF LOW DENATURED SOYBEAN PROTEIN COMPOSITION例文帳に追加
低変性大豆蛋白質組成物の殺菌法 - 特許庁
LOW-PROTEIN FOOD WITH HIGH CALORIE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
高カロリー低蛋白質食及びその製造方法 - 特許庁
LOW PROTEIN PASTE DOUGH FOR THERAPEUTIC DIET AND METHOD FOR PREPARING THE SAME例文帳に追加
治療食用の低蛋白練り生地とその製造方法 - 特許庁
LOW-PROTEIN ARTIFICIAL RICE FOR THERAPEUTIC DIET AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
治療食用の低蛋白人工米とその製造方法 - 特許庁
To provide extremely low protein bread having a protein content of ≤1/10 based on that of wheat flour bread.例文帳に追加
小麦粉パンの1/10以下の蛋白含有量とした極低蛋白パンを提供する。 - 特許庁
To provide such a safe inhibitor for the aggregation of protein that inhibits the aggregation of protein and prepares a low viscous protein solution.例文帳に追加
タンパク質の凝集を抑制し、粘度の低いタンパク質溶液を調製できる安全なタンパク質の凝集抑制剤を提供する。 - 特許庁
The gelatinous food having soft and less-adhesive palate feeling is produced by utilizing soybean protein through the following process: using water-soluble soybean polysaccharide as a gelling enhancer at low ionic strength where the soybean protein alone is not gelatinized so as to form heated gel at a low protein concentration not obtained in conventional soybean protein.例文帳に追加
水溶性大豆多糖類をゲル化促進剤として併用することにより、低イオン強度下で加熱時の大豆蛋白質のゲル化を促進し、ソフトで付着性の少ないゲル状食品を提供する。 - 特許庁
Since protein is brought to a low molecule, especially, an allergen substance contained in protein disappears or decreases by bringing to a low molecule.例文帳に追加
中でも蛋白質が低分子化される為、蛋白質に含有されているアレルゲン物質が低分子化により消失又は減少する。 - 特許庁
To obtain a soybean protein composition which achieves disinfection with low denaturation.例文帳に追加
低変性でかつ殺菌された大豆蛋白質組成物を得る。 - 特許庁
This baking food comprises a whey protein having a low gel strength.例文帳に追加
ベーキング食品に低ゲル強度の乳清蛋白質を含む。 - 特許庁
LOW PROTEIN ADSORPTION MOLDED PRODUCT, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND CELL CULTURE APPARATUS例文帳に追加
低タンパク質吸着性成形物、その製造方法、及び細胞培養器 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING HIGH PROTEIN LOW GLUCOSINOLATE RAPESEED MEAL例文帳に追加
高蛋白質低グルコシノレート菜種ミールの製造方法。 - 特許庁
Rice cooking course selectable by a menu switch 53 includes a low protein rice course, and when the low protein rice course is selected, low protein rice cooking is performed on the basis of a heating pattern of the low protein rice course, which is different from a white rice heating pattern.例文帳に追加
メニュースイッチ53で選択可能な炊飯コースに低たんぱく米コースを設け、低たんぱく米コースが選択された時には、白米炊飯とは異なる低たんぱく米コースの加熱パターンに基づき、低たんぱく米炊飯加熱を行う。 - 特許庁
To provide an efficient and low-cost protein production system using a nematode.例文帳に追加
線虫を用いた効率的で安価なタンパク質生産系を提供する。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING MILK PROTEIN HYDROLYZATE WITH LOW LACTOSE CONTENT例文帳に追加
乳糖含量の少ない乳蛋白質加水分解物の製造方法 - 特許庁
NEW EXPRESSION VECTOR SUITABLE FOR EXPRESSION OF RECOMBINANT PROTEIN AT LOW TEMPERATURE例文帳に追加
低温での組み換えタンパク質の発現に適した新規発現ベクター - 特許庁
To provide a low-protein white rice boiling method intended for extremely easily and deliciously boiling up without trouble low-protein white rice or low-protein mixed rice as the objects in a large scale of course, and even in a small scale.例文帳に追加
低蛋白米や低蛋白混合米を対象として大規模では勿論、小規模でも手間無く極く簡単に美味しく炊き上げられるようにする。 - 特許庁
To provide low-protein brown rice obtained through reducing protein in brown rice while leaving such an advantage of the brown rice as to be rich in dietary fiber or vitamins as it is, so as to be cooked into low-protein cooked brown rice.例文帳に追加
食物繊維やビタミン等が豊富である玄米の利点をそのまま維持して低蛋白化を行い、低蛋白の玄米ご飯とすることができる低蛋白玄米を提供する。 - 特許庁
To provide a low protein paste dough for a therapeutic diet having high quality of sufficiently low protein and of a constant content of protein, having sufficient taste and stiffness, and further good for human body, and a method for preparing the same.例文帳に追加
十分に低蛋白かつ蛋白質含有量が一定した高品質で、食味及び腰の強さが十分な、更には人体によい、治療食用の低蛋白練り生地とその製造方法の提供。 - 特許庁
This oil-in-water emulsified composition comprises water, oil and fat, milk protein and/or yolk protein, low-viscosity alginate, and calcium.例文帳に追加
水、油脂、乳タンパク質及び/または卵黄タンパク質、低粘性アルギン酸塩、及びカルシウムを含有する水中油型乳化組成物。 - 特許庁
An eucaryotic protein can easily be expressed and synthesized at a low cost by the method for synthesizing the protein using the Escherichia coli.例文帳に追加
本発明の大腸菌を用いたタンパク質の合成方法によれば、真核生物タンパク質を安価かつ容易に発現、合成することができる。 - 特許庁
METHOD FOR SOLUBILIZING MUSCULAR PROTEIN IN WATER BY TREATING WITH REDUCING SUGAR AT LOW RELATIVE HUMIDITY AND WATER-SOLUBLE SUGAR-ADDED MUSCULAR PROTEIN例文帳に追加
低相対湿度下で還元糖と処理することによる筋肉タンパク質の水溶化方法及び水溶性糖付加筋肉タンパク質 - 特許庁
To provide a production method of a porous protein fiber which can produce the porous protein fiber at a low cost.例文帳に追加
本発明の課題は、多孔性タンパク質 繊維を安価に製造することができる多孔性タンパク質繊維の製造方法を提供することにある。 - 特許庁
To provide a molded product that has low protein adsorption properties and permits easy peeling of protein from the molded product.例文帳に追加
タンパク質などの吸着物質の吸着性が低く、タンパク質の剥離が容易な成形物を提供する。 - 特許庁
To provide a method for purifying Hsp70 protein, by which apo Hsp70 protein which is not bound to a ligand can be purified at low cost, without having to go through complex operations.例文帳に追加
リガンドが結合していないアポ体のHsp70タンパク質を複雑な操作を経ることなく、かつ安価に精製する方法を提供すること。 - 特許庁
The new anti-freeze protein-producing strain is cultured at a low temperature condition and the anti-freeze protein is recovered from the culturing liquid.例文帳に追加
新規な不凍タンパク質を産生する菌株を低温条件で培養し、該培養液から不凍タンパク質を回収する。 - 特許庁
This method for producing a liquid soybean protein raw material comprises heating an unheated soybean protein solution of a low solid content concentration and subsequently concentrating the heated solution.例文帳に追加
未加熱の大豆たん白溶液を低い固形分濃度で加熱した後、濃縮することにより、上記の課題を達成出来た。 - 特許庁
To provide a protein-regulated omelet having satisfactory texture that is inherent in omelet, despite its low protein content.例文帳に追加
低蛋白であるにも拘らず卵焼き本来の好ましい食感を有する蛋白調整卵焼きを提供する。 - 特許庁
To provide an antifreeze protein composition having high antifreeze activity and a method for the effective application of the antifreeze protein at a low cost.例文帳に追加
不凍活性の高い不凍タンパク質組成物を提供すること、ならびに低コストで効果的な不凍タンパク質の適用方法を提供する。 - 特許庁
This low protein adsorption molded product is a molded product that has a low protein adsorption layer that is formed on the surface of the supporting layer wherein the low protein adsorption layer is made of an amphipathic polymer and is covalently bonded to the supporting layer.例文帳に追加
支持層表面に低タンパク質吸着層を有する成形物であって、該低タンパク質吸着層が両親媒性の重合体からなり、支持層に共有結合で結合して層を形成してなることを特徴とする低タンパク質吸着性成形物及びその製造方法。 - 特許庁
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |