1016万例文収録!

「astringent taste」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > astringent tasteの意味・解説 > astringent tasteに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

astringent tasteの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 135



例文

an astringent taste例文帳に追加

渋い味 - 斎藤和英大辞典

an astringent taste 例文帳に追加

渋い味 - EDR日英対訳辞書

a sharp astringent taste 例文帳に追加

刺すような渋い味 - 日本語WordNet

To obtain an agent for suppressing bitter taste and/or astringent taste capable of suppressing disagreeable bitter taste and astringent taste of a food or medicine at a small addition amount.例文帳に追加

食品や医薬品の不快な、苦味や渋味を少ない添加量で抑制する苦味および/または渋味抑制剤を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

ROUGH TASTE OR ASTRINGENT TASTE IMPROVING AGENT, AND PERORAL COMPOSITION OR ORAL CAVITY COMPOSITION IMPROVED IN ROUGH TASTE OR ASTRINGENT TASTE例文帳に追加

渋味ないし収斂味改善剤および渋味ないし収斂味の改善された経口組成物又は口腔用組成物 - 特許庁


例文

METHOD FOR REDUCING ASTRINGENT TASTE OF PROANTHOCYANIDIN例文帳に追加

プロアントシアニジンの渋味低減方法 - 特許庁

To provide a packaged beverage richly containing catechin and suppressed in bitter taste and astringent taste.例文帳に追加

苦味、渋味が抑制された高カテキン含有飲料の提供。 - 特許庁

To provide coffee drink intended for appropriately suppressing sour taste and astringent taste of the coffee drink.例文帳に追加

コーヒー飲料の酸味、渋味を適度に抑制できるようにする。 - 特許庁

To provide a method for inhibiting the astringent taste of an astringent component-containing composition through addition of an effective dose of an astringent taste inhibitor effectively inhibiting unpleasant astringent taste.例文帳に追加

不快な苦渋味を有効に抑制し得る苦渋味抑制剤を有効量添加することによる、苦渋味成分含有組成物の苦渋味抑制方法を提供する。 - 特許庁

例文

To improve the taste, such as bitter taste or astringent taste, of a vegetable juice, fruit juice, or tea extract.例文帳に追加

野菜汁、果汁又は茶抽出物の飲料の苦味、渋味、収斂味等の呈味を改善する。 - 特許庁

例文

AGENT FOR INHIBITING BITTER TASTE, ASTRINGENT TASTE AND ASTRICTIVE TASTE OF ISOFLAVONE DERIVATIVE, METHOD FOR INHIBITING BITTER TASTE, ASTRINGENT TASTE AND ASTRICTIVE TASTE BY USING THE AGENT, AND EDIBLE COMPOSITION CONTAINING ISOFLAVONE DERIVATIVE例文帳に追加

イソフラボン誘導体の苦味,渋味,収斂味の抑制剤、当該抑制剤を用いた苦味,渋味,収斂味の抑制方法、及びイソフラボン誘導体を含有する可食物 - 特許庁

FINE-FLAVOR TEA LEAF WITH SUPPRESSED BITTER AND ASTRINGENT TASTE, AND PREPARED PRODUCT OF THE SAME例文帳に追加

苦渋味が抑制された高香味茶葉及びその調製品 - 特許庁

To provide a whey vinegar which has a mild flavor and a reduced astringent taste.例文帳に追加

まろやかな風味でかつ収斂味が低減されたホエー酢を提供する。 - 特許庁

As a result of this, it is possible to relieve bitter and astringent taste of the tea polyphenol.例文帳に追加

これにより、茶ポリフェノールの苦渋味を緩和することができる。 - 特許庁

POLYPHENOL-CONTAINING COMPOSITION AND METHOD FOR SUPPRESSING BITTER TASTE OR ASTRINGENT TASTE例文帳に追加

ポリフェノール含有組成物及び渋味又は収斂味を抑制する方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING PROTEIN PROCESSED FOOD HARDLY PRESENTING BITTER TASTE/ASTRINGENT TASTE IN ACIDIC REGION例文帳に追加

酸性域で渋味・収斂味を呈しにくいタンパク質加工品の製造方法 - 特許庁

To provide a drink decreased in bitter taste and astringent taste which are produced in a drink containing polymerized catechin, at a high concentration.例文帳に追加

高濃度で重合カテキンを含有する飲料において生じる苦味、渋味を低減する。 - 特許庁

To obtain, in a high extraction ratio, enzymatic hydrolysis-type seasoning having no astringent taste and improved in taste.例文帳に追加

苦味のない呈味性の向上した酵素分解型調味料を高いエキス化率で得ること。 - 特許庁

To provide a composition for improving the taste of a herb which has unpleasant tastes such as a bitter taste, a pungent taste or an astringent taste and an aftertaste in mouth.例文帳に追加

苦味、えぐ味、渋味等の嫌味や口中での後味等を有するハーブの呈味改善組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

SOUR TASTE AND/OR ASTRINGENT TASTE MASKING AGENT OF FERMENTED DAIRY PRODUCT, FERMENTED DAIRY PRODUCT CONTAINING THE SAME, AND METHOD FOR MASKING SOUR TASTE AND/OR ASTRINGENT TASTE USING THE MASKING AGENT例文帳に追加

発酵乳製品の酸味及び/又は渋味マスキング剤、該マスキング剤を含有する発酵乳製品並びに該マスキング剤を利用する酸味及び/又は渋味のマスキング方法 - 特許庁

To provide an acidic soya milk drink having suppressed bitter taste and astringent taste of soybean, high stability and sufficiently satisfiable taste.例文帳に追加

大豆特有の苦味や渋味が改善され、かつ優れた安定性を有する嗜好上十分満足し得る酸性豆乳飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a taste improver of food and drink which reduces undesirable odd flavor, harsh taste, sour taste, bitter taste and astringent taste of food and drink and gives desirable good taste and sweet taste.例文帳に追加

飲食品の好ましくない雑味、エグ味、酸味、苦味、渋味を低減し、好ましい旨味や甘味を付与することのできる呈味改善剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing an enzyme treated tea extract enhanced in deliciousness and reduced in astringent taste, in addition, to provide the enzyme treated tea extract enhanced in deliciousness inherited to the tea and reduced in the astringent taste and highly satisfying one's taste.例文帳に追加

旨味を強化し、苦渋味を低減した酵素処理茶抽出物の製造方法と、さらに、茶本来の旨味が増強され苦渋味が低減された、嗜好性の高い酵素処理茶抽出物を提供すること。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD MADE WITH SWEETENED CHESTNUT OF BOILED COATING HAVING ASTRINGENT INNER SKIN TASTE AND FOOD MADE WITH SWEETENED CHSENUT例文帳に追加

渋皮風味の煮ころも栗きんとんの製造方法及び栗きんとん - 特許庁

PACKAGED SUGAR-FREE TEA BEVERAGE CONTAINING TEA EXTRACT WITH REDUCED BITTER AND ASTRINGENT TASTE例文帳に追加

苦渋味が抑制された紅茶抽出液を含有する容器詰め無糖紅茶飲料 - 特許庁

To provide a dentifrice composition which has a sufficient astringent action on gums and inhibits a harsh taste.例文帳に追加

歯ぐきへの十分な収斂作用を有し、かつえぐみを抑制した歯磨き組成物の提供。 - 特許庁

ASTRINGENT TASTE-IMPARTING AGENT, SPICE AND DRINK OR FOOD CONTAINING THE SAME, AND JUICE TEXTURE-INCREASING METHOD例文帳に追加

渋味付与剤、香味料及びこれらを含有する飲食物並びに果汁感増強方法 - 特許庁

To provide a salty seasoning material without giving the feeling of an astringent taste of potassium chloride and a method for producing the same.例文帳に追加

塩化カリウムのエグ味を感じさせない塩味料およびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a tea extract increased in a content of glutamine acid relating to the delicious taste of tea, pronounced in delicious taste and body taste, and slightly having astringent taste or bitter taste, or odd taste or smell.例文帳に追加

茶の旨味に関与するグルタミン酸含量を高めた、旨味やコク味が強く、渋味や苦味あるいは異味や異臭の少ない茶類抽出物を製造する方法を提供する。 - 特許庁

The soy milk reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell is obtained by treating soy milk raw material liquid with activated charcoal.例文帳に追加

豆乳原料液を活性炭処理することにより、えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳を提供できる。 - 特許庁

To provide a food material having olive leaves as the raw material, containing high-concentration polyphenol, and suppressed in astringent taste/bitter taste.例文帳に追加

オリーブ葉を原料として高濃度のポリフェノールを含有し、かつ渋み・苦味を抑えた食品素材を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a fermented soybean milk designed to improve its flavor through suppressing sour taste and astringent taste of fermented soybean milk and giving moderate sweetness thereto.例文帳に追加

発酵豆乳の酸味や、収斂味を抑え、程よい甘味を付与して風味改善する方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for easily extracting tea extract suppressed in astringent taste particular to green tea while imparting delicious taste inherent in the tea leaves to a green tea beverage.例文帳に追加

茶葉本来の旨味を緑茶飲料に付与する一方で、緑茶特有の渋味を抑えた茶エキスを簡便に得る方法を提供する。 - 特許庁

To provide soy milk treated with activated charcoal reduced in harsh taste, astringent taste and soybean smell; to provide a method for producing the soy milk; and to provide a method for improving flavor of soy milk.例文帳に追加

えぐ味、収れん味、大豆臭を低減させた豆乳、その製造方法、及び豆乳の風味の改良方法を提供すること。 - 特許庁

To provide proanthocyanidin-containing food and drink decreased in bitter taste and astringent taste, and to provide a method for producing the food and drink.例文帳に追加

渋味・収斂味が低減されたプロアントシアニジン含有飲食品及びその製造法を提供すること。 - 特許庁

To provide an oral cavity composition containing a zinc compound, giving little astringent taste and metallic taste and having excellent effect for suppressing the formation of dental plaque.例文帳に追加

亜鉛化合物を含有し、渋味や金属味が少なく、優れた歯垢形成抑制効果を有する口腔用組成物の提供。 - 特許庁

To provide a fish soy producing method capable of stably producing fish soy which has a good balance of palatability, sweet taste, sour taste, bitter taste and astringent taste, is excellent in taste, and is widely favorable by consumers.例文帳に追加

旨味,甘味,酸味,苦味,渋味のバランスが良く呈味に優れ、広く消費者に好まれる魚醤油を安定して製造できる魚醤油の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a flavor improver for a bacteriostatic suppressing astringent taste of a bacteriostatic even if various bacteriostatics are combined therewith to improve flavor; and to provide a bacteriostatic where astringent taste peculiar to bacteriostatics is suppressed even if the bacteriostatic comprises a combination of various bacteriostatics; and to provide a method for improving the flavor of a bacteriostatic.例文帳に追加

静菌剤の有する収斂味を抑制する風味改良剤、及び、静菌剤特有の収斂味の抑制された静菌剤及び風味改良方法の提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a composition for an oral cavity, having less astringent taste, bitter taste and irritating taste derived from calcium glycerophosphate, and having a good after taste and also a good use feeling.例文帳に追加

グリセロリン酸カルシウムに由来する渋味及び苦味、並びに刺激味が少なく、後味が良く、しかも使用感が良好な口腔用組成物の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing novel rapidly-fermented Miso-like food material having strong delicious taste, well-seasoned taste and rich feeling, and reduced in stuffy smell and astringent taste to have good taste and flavor.例文帳に追加

うま味、コク、濃厚感が強く、ムレ臭、収斂味が低減された、呈味、風味の良好な新規速醸型無塩味噌様食材の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a milked coffee drink whose sugar content is reduced to a constant value or less, and which has a body taste and is free from a bitter after taste and an astringent after taste originated from whey minerals, and is excellent in the balance of flavor and taste.例文帳に追加

糖類の含有量を一定以下に抑えた乳入りコーヒー飲料において、ボディー感があり、しかも乳清ミネラルに由来する後口の渋味・収斂味がなく香味バランスの優れた飲料を提供すること。 - 特許庁

To provide a production method of a concentrated composition for a drink for reduced drink, which composition contains high concentration catechins, and yet, is reduced in bitter taste and astringent taste, has both of moderate sweet taste and sour taste, and is excellent in transportability because it is a concentrated form.例文帳に追加

カテキン類を高濃度に含有するにも関わらず、苦味及び収斂味が低減され、適度な甘味と酸味が両立し、濃縮形態であるため輸送性に優れた還元飲料用濃縮組成物の製造方法の提供。 - 特許庁

The method for inhibiting bitter taste, astringent taste, and astrictive taste of the isoflavone derivative comprises an inclusion process for including the isoflavone derivative by using an agent for inhibiting the bitter taste, astringent taste, and astrictive taste, which agent is characterized by containing at least either one and β-cyclodextrin or γ-cyclodextrin.例文帳に追加

β−サイクロデキストリンまたはγ−サイクロデキストリンの少なくとも一方を含有することを特徴とするイソフラボン誘導体の苦味,渋味,収斂味の抑制剤によりイソフラボン誘導体を包接する包接化工程を有する、イソフラボン誘導体の苦味,渋味,収斂味の抑制方法。 - 特許庁

To develop a safe and inexpensive taste-modifying agent scarcely having a taste and a smell, and to modify the undesired tastes of a food, a drink, an extract, a medicine and an oral cavity composition having a grassy smell, a bitter taste, an astringent taste, a protein smell, a powdery taste and the like with the taste-modifying agent.例文帳に追加

安全で味・臭いの少ない、安価な呈味改質剤の開発及びその呈味改質剤を用いて青臭さ、苦味、渋味、収斂味、タンパク質臭、粉ぽっさ等を有する飲食品、エキス、医薬品並びに口腔用組成物の好ましくない呈味を改質する。 - 特許庁

To provide a nutrition-supplementing beverage inhibiting Maillard reaction (browning) caused by L-arginine with L-ascorbic acid, and also reducing the astringent taste and astringent feeling of the L-arginine.例文帳に追加

L−アルギニンとL−アスコルビン酸によるメイラード反応(褐変)を抑制し得、且つL−アルギニンのえぐい味及びえぐい感を軽減し得る栄養ドリンク剤を提供する。 - 特許庁

To provide an oral composition which has a reduced bitter or astringent taste of a bitter or astringent substance, and is transparent so as not deteriorate the appearance when being in a liquid form such as a dispersion liquid.例文帳に追加

苦味又は渋味物質による苦味または渋味が低減され、液体の形態、例えば分散液としたときに外観を損なわない透明性を有する経口用組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a means for improving the astringency and/or astringent taste of proanthocyanidin and therefore making it easy to ingest proanthocyanidin as food.例文帳に追加

プロアントシアニジンの渋味、収斂味を改善し、食品としてプロアントシアニジンの摂取を容易にする手段を提供する。 - 特許庁

To provide black tea beverage relieved in bitter and astringent taste of black tea beverage containing a large amount of tea polyphenol without addition of circular oligosaccharide.例文帳に追加

茶ポリフェノールを多量に含んだ紅茶飲料の苦渋味を、環状オリゴ糖を添加せずに、緩和する。 - 特許庁

To provide a polyphenol compound composition which reduces an astringent and bitter taste originating from the polyphenol compounds and has excellent stability.例文帳に追加

ポリフェノール類由来の渋味・苦味を低減し、且つ安定性に優れたポリフェノール類組成物を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To provide a manganese-containing substance which has an inhibited bitter and astringent taste and is produced from tea as a raw material.例文帳に追加

本発明の課題は、苦渋味が抑制された、茶を原料とするマンガン含有物を提供することである。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
日本語WordNet
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved.
WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
斎藤和英大辞典
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS