1016万例文収録!

「soy」に関連した英語例文の一覧と使い方(7ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

soyを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 1665



例文

Therefore, the period until the expiration is shorter than that of koikuchi soy-sauce. 例文帳に追加

そのため、こいくちよりも賞味期限が短くなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Big manufacturers locally produce soy-sauce. 例文帳に追加

大手メーカーでは現地生産も行っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In Akita, Dashi-shoyu (soy-sauce broth) is preferably used. 例文帳に追加

また、秋田ではダシ醤油が好んで用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In eastern Japan, only koikuchi soy-sauce is basically used. 例文帳に追加

東日本では、基本的に濃口醤油のみを利用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In western Japan, koikuchi soy-sauce is used for sashimi (tamari soy-sauce is also used for it), and usukuchi soy-sauce is used for boiled food and soup; the way of using separate soy-sauces is similar to that of the Tokai region. 例文帳に追加

西日本では、濃口を刺身用(たまり醤油も使われる)、淡口を煮物や吸い物用など、使い分けは東海地方とさほど変わらない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

Soy-sauce with citrus fruits marinated is popular. 例文帳に追加

シークヮーサーを漬け込んだ商品なども人気が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The process of soy-sauce production is as follows. 例文帳に追加

醤油製造は、以下の工程を経て行われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The mixture of malt and salt water is called the moromi (unrefined soy-sauce). 例文帳に追加

麹と塩水の混合物を諸味と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This fat is called the 'soy-sauce fat.' 例文帳に追加

これを「醤油油(しょうゆあぶら)」と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Turbidity in soy-sauce product leads to product accidents from the quality aspect. 例文帳に追加

製品醤油の濁りは品質的には製品事故となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

For soy-sauce brewing, 'defatted soybeans' are mainly used. 例文帳に追加

醤油醸造では「脱脂加工大豆」が多く用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Today, produced soy-sauce is largely honjozo. 例文帳に追加

現在の醤油生産は、本醸造がその多くを占める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The quality of soy-sauce is evaluated by 'color,' 'flavor' and 'taste.' 例文帳に追加

品質は「色」「香」「味」で評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soy-sauces contain salt, savoriness, and sweetness. 例文帳に追加

醤油は、塩辛さ、うまみ、甘みを強く持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soy-sauce is evaluated mainly in color, flavor, taste by 'tasting.' 例文帳に追加

「きき味」により、主に色・香・味が評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The high ranking soy-sauce is indicated as 'Josen,' 'ginjo,' 'Yusen,' 'Yuryo.' 例文帳に追加

上級醤油は「上選」、「吟醸」、「優選」、「優良」 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

White molds that grow on old soy-sauce are the same kind as that. 例文帳に追加

古くなった醤油に生える白いカビも同種のもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soy-sauce is made out of human hair 例文帳に追加

醤油は人の髪の毛から作られている - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Drinking soy-sauce keeps one from going off to war 例文帳に追加

醤油を飲めば兵隊に取られない - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Large manufacturers take two weeks to produce soy-sauce. 例文帳に追加

大手メーカーは2週間で醤油を作っている - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Usukuchi Tatsuno Shoyu (light-colored Tatsuno soy-sauce) Museum (Tatsuno City) 例文帳に追加

うすくち龍野醤油資料館(たつの市) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

- Adding sugar and mirin to heated soy sauce. 例文帳に追加

-加熱した醤油に砂糖、味醂を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It includes records of producing sake, soy sauce and miso at that time. 例文帳に追加

当時の酒、醤油、味噌などに関する製造記録を含む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

oshiruko (sweet red-bean soup), zenzai (baked mochi and an) and kinakomochi (mochi rice cake sprinkled with soy flour) 例文帳に追加

御汁粉・ぜんざい(ぜんざい)・黄粉餅 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

You should strain them, and then add salt and thick soy sauce for flavor. 例文帳に追加

煮詰めたものをこし、塩・たまり醤油で味を調える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

You should boil down soy sauce, sake and water together on a low flame. 例文帳に追加

しょうゆ・酒・水を合わせ、弱火で煎じて作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Soybean flour is sometimes mixed with milk or soy milk to make a beverage. 例文帳に追加

また、牛乳や豆乳などに混ぜて飲むこともある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

When eaten, the ingredients are dipped in ginger and soy sauce instead of mustard. 例文帳に追加

からしは使わず、しょうが醤油に付けて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the United Stated, tamari (thick soy source) is used generally as well. 例文帳に追加

アメリカではたまりも一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In general, the proportion is three parts vinegar, one part soy sauce, two parts sugar. 例文帳に追加

一般的には、酢3:醤油1:砂糖2の割合で合わせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It can be said to be a kind of Fukujinzuke (sliced vegetables pickled in soy sauce). 例文帳に追加

福神漬けの1種ともいえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Generally, the proportion is three parts vinegar, two parts soy souse. 例文帳に追加

一般的には、酢3:醤油2の割合で合わせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Depending upon the kind of soy sauce used, the color of soup broth differs. 例文帳に追加

色の違いは使用する醤油の種類による。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Light-colored soy sauce is frequently used. 例文帳に追加

醤油は薄口醤油を使うことが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Like Udon noodles in Japan, the soup broth is seasoned with soy sauce. 例文帳に追加

日本のうどんと同様の醤油味である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Raw tofu skin is eaten with soy sauce seasoned with wasabi and vinegared miso. 例文帳に追加

生湯葉を用い、わさび醤油、酢味噌などで食す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To make this, grind rice, wheat, soy beans, azuki beans, sesame into powder, and knead it. 例文帳に追加

米、ムギ、ダイズ、アズキ、ゴマを粉にしてこねる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is served with vinegared miso or seasoned soy sauce (either with Japanese apricot or with wasabi). 例文帳に追加

酢味噌、梅醤油、山葵醤油で食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sauce: sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), tosazu (vinegar flavored with dried bonito shavings, konbu kelp, sugar and soy sauce), soy sauce with citrus fruits or yuzu (Japanese citron), soy sauce with ginger and so on, and the combinations differ according to the eastern part or the central part of the prefecture. 例文帳に追加

タレ:三杯酢、土佐酢、柑橘類・柚の酢の汁を使う醤油タレ、生姜醤油など県東部と中央部では違いがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The rice is boiled with soy sauce, salt, sake and mirin (sweet rice wine for cooking). 例文帳に追加

米に醤油、塩と酒、みりんを加え炊き上げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Otesho: Small saucer to put soy sauce in 例文帳に追加

オテショ(御手塩)-醤油などを入れる小皿のこと。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Fish caught near the islands are soaked in soy sauce and used as an ingredient. 例文帳に追加

具材として島で捕れる魚をヅケにして使う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Echizen soba is eaten dipped in sauce made with grated hot daikon radish and soy sauce. 例文帳に追加

辛味大根と醤油を合わせてつけ汁にする蕎麦。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Often it is savory, being seasoned with soy sauce or salt. 例文帳に追加

醤油や塩による塩辛い味付けのものが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is mainly eaten pickled in salt, sweetened vinegar, or soy sauce. 例文帳に追加

主に塩漬け、甘酢漬け、醤油漬けで食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There are two kind of dango with soy-sauce flavoring. 例文帳に追加

醤油味の団子については、二種類がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The simple dango with soy-sauce flavoring is not sweetened with sugar. 例文帳に追加

醤油味の団子は、団子を作る際に砂糖を加えない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Such dango with sweet soy-sauce flavoring is more popular in the whole country. 例文帳に追加

全国的にはこちらの味付けが一般的。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is dango with salty soy-sauce flavoring. 例文帳に追加

醤油由来の塩辛い味付けの団子。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

In the past, whitefishes were often marinated in soy sauce. 例文帳に追加

古くは白身魚も醤油漬けにすることが多かった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS