soyを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 1665件
Therefore, the period until the expiration is shorter than that of koikuchi soy-sauce. 例文帳に追加
そのため、こいくちよりも賞味期限が短くなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Big manufacturers locally produce soy-sauce. 例文帳に追加
大手メーカーでは現地生産も行っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In Akita, Dashi-shoyu (soy-sauce broth) is preferably used. 例文帳に追加
また、秋田ではダシ醤油が好んで用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In eastern Japan, only koikuchi soy-sauce is basically used. 例文帳に追加
東日本では、基本的に濃口醤油のみを利用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In western Japan, koikuchi soy-sauce is used for sashimi (tamari soy-sauce is also used for it), and usukuchi soy-sauce is used for boiled food and soup; the way of using separate soy-sauces is similar to that of the Tokai region. 例文帳に追加
西日本では、濃口を刺身用(たまり醤油も使われる)、淡口を煮物や吸い物用など、使い分けは東海地方とさほど変わらない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soy-sauce with citrus fruits marinated is popular. 例文帳に追加
シークヮーサーを漬け込んだ商品なども人気が高い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The process of soy-sauce production is as follows. 例文帳に追加
醤油製造は、以下の工程を経て行われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The mixture of malt and salt water is called the moromi (unrefined soy-sauce). 例文帳に追加
麹と塩水の混合物を諸味と呼ぶ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
For soy-sauce brewing, 'defatted soybeans' are mainly used. 例文帳に追加
醤油醸造では「脱脂加工大豆」が多く用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Today, produced soy-sauce is largely honjozo. 例文帳に追加
現在の醤油生産は、本醸造がその多くを占める。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The quality of soy-sauce is evaluated by 'color,' 'flavor' and 'taste.' 例文帳に追加
品質は「色」「香」「味」で評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soy-sauces contain salt, savoriness, and sweetness. 例文帳に追加
醤油は、塩辛さ、うまみ、甘みを強く持つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soy-sauce is evaluated mainly in color, flavor, taste by 'tasting.' 例文帳に追加
「きき味」により、主に色・香・味が評価される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The high ranking soy-sauce is indicated as 'Josen,' 'ginjo,' 'Yusen,' 'Yuryo.' 例文帳に追加
上級醤油は「上選」、「吟醸」、「優選」、「優良」 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
White molds that grow on old soy-sauce are the same kind as that. 例文帳に追加
古くなった醤油に生える白いカビも同種のもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soy-sauce is made out of human hair 例文帳に追加
醤油は人の髪の毛から作られている - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Large manufacturers take two weeks to produce soy-sauce. 例文帳に追加
大手メーカーは2週間で醤油を作っている - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Usukuchi Tatsuno Shoyu (light-colored Tatsuno soy-sauce) Museum (Tatsuno City) 例文帳に追加
うすくち龍野醤油資料館(たつの市) - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It includes records of producing sake, soy sauce and miso at that time. 例文帳に追加
当時の酒、醤油、味噌などに関する製造記録を含む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
oshiruko (sweet red-bean soup), zenzai (baked mochi and an) and kinakomochi (mochi rice cake sprinkled with soy flour) 例文帳に追加
御汁粉・ぜんざい(ぜんざい)・黄粉餅 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
You should strain them, and then add salt and thick soy sauce for flavor. 例文帳に追加
煮詰めたものをこし、塩・たまり醤油で味を調える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
You should boil down soy sauce, sake and water together on a low flame. 例文帳に追加
しょうゆ・酒・水を合わせ、弱火で煎じて作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soybean flour is sometimes mixed with milk or soy milk to make a beverage. 例文帳に追加
また、牛乳や豆乳などに混ぜて飲むこともある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
When eaten, the ingredients are dipped in ginger and soy sauce instead of mustard. 例文帳に追加
からしは使わず、しょうが醤油に付けて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the United Stated, tamari (thick soy source) is used generally as well. 例文帳に追加
アメリカではたまりも一般的である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In general, the proportion is three parts vinegar, one part soy sauce, two parts sugar. 例文帳に追加
一般的には、酢3:醤油1:砂糖2の割合で合わせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It can be said to be a kind of Fukujinzuke (sliced vegetables pickled in soy sauce). 例文帳に追加
福神漬けの1種ともいえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Generally, the proportion is three parts vinegar, two parts soy souse. 例文帳に追加
一般的には、酢3:醤油2の割合で合わせる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Depending upon the kind of soy sauce used, the color of soup broth differs. 例文帳に追加
色の違いは使用する醤油の種類による。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Light-colored soy sauce is frequently used. 例文帳に追加
醤油は薄口醤油を使うことが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Like Udon noodles in Japan, the soup broth is seasoned with soy sauce. 例文帳に追加
日本のうどんと同様の醤油味である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Raw tofu skin is eaten with soy sauce seasoned with wasabi and vinegared miso. 例文帳に追加
生湯葉を用い、わさび醤油、酢味噌などで食す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To make this, grind rice, wheat, soy beans, azuki beans, sesame into powder, and knead it. 例文帳に追加
米、ムギ、ダイズ、アズキ、ゴマを粉にしてこねる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is served with vinegared miso or seasoned soy sauce (either with Japanese apricot or with wasabi). 例文帳に追加
酢味噌、梅醤油、山葵醤油で食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sauce: sanbaizu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), tosazu (vinegar flavored with dried bonito shavings, konbu kelp, sugar and soy sauce), soy sauce with citrus fruits or yuzu (Japanese citron), soy sauce with ginger and so on, and the combinations differ according to the eastern part or the central part of the prefecture. 例文帳に追加
タレ:三杯酢、土佐酢、柑橘類・柚の酢の汁を使う醤油タレ、生姜醤油など県東部と中央部では違いがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The rice is boiled with soy sauce, salt, sake and mirin (sweet rice wine for cooking). 例文帳に追加
米に醤油、塩と酒、みりんを加え炊き上げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Fish caught near the islands are soaked in soy sauce and used as an ingredient. 例文帳に追加
具材として島で捕れる魚をヅケにして使う。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Echizen soba is eaten dipped in sauce made with grated hot daikon radish and soy sauce. 例文帳に追加
辛味大根と醤油を合わせてつけ汁にする蕎麦。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Often it is savory, being seasoned with soy sauce or salt. 例文帳に追加
醤油や塩による塩辛い味付けのものが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is mainly eaten pickled in salt, sweetened vinegar, or soy sauce. 例文帳に追加
主に塩漬け、甘酢漬け、醤油漬けで食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
There are two kind of dango with soy-sauce flavoring. 例文帳に追加
醤油味の団子については、二種類がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The simple dango with soy-sauce flavoring is not sweetened with sugar. 例文帳に追加
醤油味の団子は、団子を作る際に砂糖を加えない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Such dango with sweet soy-sauce flavoring is more popular in the whole country. 例文帳に追加
全国的にはこちらの味付けが一般的。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the past, whitefishes were often marinated in soy sauce. 例文帳に追加
古くは白身魚も醤油漬けにすることが多かった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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