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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ブイヨンの意味・解説 > ブイヨンに関連した英語例文

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ブイヨンを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 22



例文

ウオッカとビーフブイヨンかコンソメで作られたカクテル例文帳に追加

a cocktail made with vodka and beef bouillon or consomme  - 日本語WordNet

ブイヨン調味料およびその製造方法例文帳に追加

BOUILLON SEASONING AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

沸騰する直前のブイヨンに溶き卵を入れて混ぜることによって作られる例文帳に追加

made by stirring beaten eggs into a simmering broth  - 日本語WordNet

ブイヨン、スプリットピーにタマネギ・ニンジンとセロリを加えて作られた例文帳に追加

made of stock and split peas with onions carrots and celery  - 日本語WordNet

例文

とろみが強い粥で、トウモロコシ粉をブイヨンまたは水で煮て作る例文帳に追加

a thick mush made of cornmeal boiled in stock or water  - 日本語WordNet


例文

天然原料のみを用い、シェフが作る手製のブイヨンと同品質のブイヨンを短時間の抽出で得られるブイヨン調味料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide bouillon seasoning which comprises only a natural raw material and with which bouillon having quality equal to that hand-made by a chef can be obtained through short-time extraction. - 特許庁

主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を加えたものをペースト状にし、乾燥して得られるブイヨン調味料であって、天然原料のみを用いること、および、数分間で自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを抽出できることを特徴とするブイヨン調味料。例文帳に追加

The bouillon seasoning is obtained by pasting a mixture produced by adding meat extract and vegetables to main raw material fresh meat and drying the pasted mixture, uses only natural raw material and enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes. - 特許庁

自然の香りとまろやかな味を有し、濁りがないブイヨンを数分間で抽出できる天然原料のみを用いたブイヨン調味料の製造方法であって、主原料の生肉に食肉エキスと野菜類を練り込みペースト状にしてから乾燥するブイヨン調味料の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the bouillon seasoning enables extraction of bouillon having natural aroma, mellow taste and no turbidity in some minutes, uses only natural raw material, kneading meat extract and vegetables into main raw material fresh meat to paste the mixture, and thereafter drying the pasted mixture. - 特許庁

バター・小麦粉のルーで濃くし、香草やウスターソースで味をつけたブイヨンかビーフストック例文帳に追加

bouillon or beef stock thickened with butter and flour roux and variously seasoned with herbs or Worcestershire etc.  - 日本語WordNet

例文

脂肪、ブイヨン、および、野菜のホワイトソース(特に蒸し煮にされた肉で使われる)例文帳に追加

a white sauce of fat, broth, and vegetables (used especially with braised meat)  - 日本語WordNet

例文

十分な牛肉のブイヨンと辛口ワインやシェリー酒で味付けされたエスパニョールソース例文帳に追加

sauce Espagnole with extra beef stock simmered down and seasoned with dry wine or sherry  - 日本語WordNet

タマネギ、パプリカと共にブイヨンで煮て、その後サワークリームを加えたチキン例文帳に追加

chicken simmered in broth with onions and paprika then mixed with sour cream  - 日本語WordNet

食肉から抽出されたブイヨンを原料としたアルコール飲料およびその製造方法例文帳に追加

ALCOHOLIC BEVERAGE USING BOUILLON EXTRACTED FROM MEAT AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

(西洋料理でいうフォンやブイヨン、中国料理でいう湯(タン)にあたるが、それらの料理では素材を長く煮詰めることが多い。)例文帳に追加

(The counterparts in Western cuisine are fond and bouillon, while that in Chinese cuisine is tan, but these are generally extracted by simmering the material for several hours.)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

市販の製品としては味の素の「ほんだし」などのカツオ風味や、鶏がらスープ、ブイヨン、コンソメなどの種類がある。例文帳に追加

In the marketplace, various kinds of products are sold, such as katsuobushi-flavored "Hondashi" (manufactured by Ajinomoto Co., Inc.) and the extracts of chicken-bone broth, bouillon and consomme;  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、包材として合成樹脂製の透明袋を採用する場合には、ブイヨン液4中にリゾレシチン等の乳化剤を添加しておくとよい。例文帳に追加

In the case where a transparent bag made of a synthetic resin is adopted as the packaging material, an emulsifying agent such as lysolecithin, etc., is preferably added to the bouillon 4. - 特許庁

各試験パネルに試薬、すなわち、ブイヨン中に懸濁された有機体を接種し、試験パネルを計器システム内に配置する。例文帳に追加

Each test panel is inoculated with reagents, that is, broth-suspended organisms, and placed into the instrument system. - 特許庁

根菜類2,2・・と食肉類3,3・・から選ばれた食品素材を、食塩を加えることなくブイヨン液4で煮熟処理し、然る後包材に殺菌充填することにより、食塩分0.5%以下で、かつ食品素材にブイヨンの風味が染み込んだ殺菌済み熱処理食品素材を得る。例文帳に追加

A food material composed of ingredients each selected from root vegetables 2, 2... and meat 3, 3... is boiled with a bouillon 4 without adding salt, sterilized and packed in a packaging material to give a sterilized heat- treated food material having ≤0.5% salt content and a flavor of bouillon soaked into the food material. - 特許庁

また、秋田県仙北市の神代カレーの様に和風ブイヨンを基本とした昭和30年代風のカレーソースとデミグラスソースを基本とした今風のカレーソースをそれぞれ一対一で掛けたものも存在する。例文帳に追加

A different type of combination also exists, such as the even combination of a curry sauce based upon Japanese-style bouillon, a style of the period from around 1955 to 1965 represented by Jindai curry in Senboku City, Akita Prefecture, and a modern curry sauce based on demi-glace (a type of brown sauce).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

飲食品にビーフブイヨンや鰹節だし汁などの天然素材の持つコク味を付与するための新規な天然エキス調味料素材を提供する。例文帳に追加

To obtain a novel natural extract seasoning material for imparting food and drink with a body taste inherent in natural materials such as beef bouillon or dried bonito soup. - 特許庁

1982年にイタリア料理アカデミー(AccademiaItalianadellaCucina)のボローニャ代表によって発行されたレシピは、材料を牛肉、パンチェッタ、タマネギ、ニンジン、セロリ、トマトペースト、肉のブイヨン、白ワイン、そして任意での牛乳およびクリーム(食品)に制限している。例文帳に追加

The recipe, which was created by a Bolognese representative in Italian Culinary Academy (Accademia Italiana della Cucina) in 1982, limits the ingredients to beef, pancetta, onion, carrot, celery, tomato paste, meat bouillon, white wine, and arbitrary milk and cream (food).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

塩、醤油、みりん、酒、酢、砂糖、油、だし関連調味料、フォン・ブイヨン類、つゆ・たれ類、ポン酢・合わせ酢、中華調味料、エスニック調味料、ソース類、スパイス・ハーブ類、果汁に、トロミをつけたおいしいく、健康にいい調味料の調整・製造することを目的とする。例文帳に追加

To prepare/produce a tasty seasoning good for health by providing slight viscosity to common salt, soy sauce, sweet Sake, Sake, vinegar, sugar, an oil, a soup stock-related seasoning, fonds/bouillons, soup/sauces, Ponzu vinegar/blended vinegar, a Chinese seasoning, an ethnic seasoning, sauces, spice/herbs, or a fruit juice. - 特許庁

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