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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 日英固有名詞辞典 > あじかちょう1ちょうめの解説 

あじかちょう1ちょうめの英語

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日英固有名詞辞典での「あじかちょう1ちょうめ」の英訳

あじかちょう1ちょうめ

地名

英語 Ajikacho 1-chome

1丁目


「あじかちょう1ちょうめ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 113



例文

種抜き調味梅は、種が抜き取られて調味料で味付けされた南高梅由来の調味付け梅干6の表皮3の表面に、馬鈴薯澱粉4がまぶされている。例文帳に追加

The pitted seasoned ume 1 is obtained such that potato starch 4 is sprinkled on the surface of the skin 3 of a seasoned pickled ume 6 originated in Nanko-ume, pitted and seasoned with seasoning. - 特許庁

第1章で分析したとおり、1990年代以降、中国をはじめとする東アジア諸国の急成長、他方における我が国経済の長期低迷等の状況下、我が国大企業のグローバルな立地戦略は大きく進展してきた。例文帳に追加

As analyzed in Chapter 1, large Japanese enterprisesglobal location strategies have evolved considerably in the face of rapid growth in China and other East Asian countries, and the Japanese economy’s prolonged slump.発音を聞く  - 経済産業省

装置本体に、エア軸受3部分凹球面状の軸受面32に対して、調芯部材4の凸球面状の被軸受面42を調芯可能に支承させ、エア軸受3に対して調芯部材4をフローティングさせるための圧縮空気を供給するエア供給通路9を設ける。例文帳に追加

The automatic aligning and pushing apparatus comprises a protruding spherical surface 42 to be borne of an aligning member 4 supported to a partial spherical surface 32 to be borne of an air bearing 3 in an aligning manner in an apparatus body 1, and an air supply passage 19 for supplying a compressed air to load the member 4 to the bearing 3. - 特許庁

第1 章、第2 章でみてきたとおり、世界経済が構造的に変化する中で、世界経済成長の中心がアジアはじめ新興国に移行しつつある。例文帳に追加

As seen in Chapter1 and 2, the centre of the world economic growth is shifting to Asia and emerging countries through changes in world economic structure. - 経済産業省

過去 1 年の成功の経験に鑑み、我々は「成長のためのアジェンダ」を我々の作業において定例的なものとすることに合意。例文帳に追加

In view of the successful experience over the past year, we agreed to make the Agenda for Growth a regular feature of our work.発音を聞く  - 財務省

味付け海苔の製造工程において、搬送手段上を移動する黒海苔の片面に、醤油や砂糖を含む調味液を塗布すると共に、青海苔をふりかけ、他の面に醤油や砂糖を含まない調味液を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加

This method for producing seasoned laver comprises coating one surface 1a of black laver 1 moved on a carrying means with a seasoning solution 2a containing soy sauce and sugar, scattering green laver 3 on the seasoned surface, and then coating the other surface 1b with a seasoning solution 2b not containing soy sauce and sugar. - 特許庁

例文

紐又は帯形状をした飾り(2)の一端に、止め具()と、反対の一端に長さを調節するアジャスター(3)を設ける。例文帳に追加

This winding garnish of Kimono sash is obtained by disposing a stopper (1) at one end of a string or sash-shaped garnish (2) and an adjuster (3) for adjusting the length at the opposite end. - 特許庁

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「あじかちょう1ちょうめ」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 113



例文

アジア通貨・経済危機の原因は、①過度な間接金融への依存、②ドルペッグの下での通貨のミスマッチ(外国通貨借入れ、自国通貨貸出し)及び期間のミスマッチ(短期調達、長期運用)のダブルミスマッチ、等に求められる。例文帳に追加

Causes of the Asian currency and economic crisis include: (1) overdependence on indirect finance; and (2) double mismatches, i.e. mismatch of currencies under the dollar peg system (borrowing of foreign currencies, lending of domestic currencies) and mismatch of terms (short-term procurement, long-term operation). - 経済産業省

ノンフライ麺の製造方法において、調味液を付着させて麺線を着味する着味工程と、着味された前記麺線を、付着した前記調味液中の水分が蒸発するとともに前記麺線が膨化しないように、過熱蒸気により加熱する加熱工程と、加熱された前記麺線を乾燥させる乾燥工程とを備えた。例文帳に追加

The method of producing the non-fried noodles includes steps of: flavoring the noodle ribbons 1 by applying a flavoring liquid; heating the flavored noodle ribbons 1 by heated steam to prevent the noodle ribbons 1 from puffing while moisture in the applied flavoring liquid evaporates; and drying the heated noodle ribbons 1. - 特許庁

味付海苔は、海苔本体2の片面に、加熱による焦げ目を有する醤油ベースの調味料3と、調味料3の中に部分的に埋没しかつ部分的に露出した粒状体からなる食塩4とが付着してなる。例文帳に追加

This seasoned laver 1 is obtained by making a soy sauce-based seasoning 3 providing a scorch mark with heating and common salt 4 composed of a granular material partially embedded in the seasoning 3 and partially exposed to the surface adhere to one surface of the laver body 2. - 特許庁

味付け海苔の製造工程において、搬送手段(A)上を移動する海苔()の片面(a)に、醤油や砂糖を含む調味液(2a)を塗布し、他の面(b)に醤油や砂糖を含まない調味液(2b)を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加

In the manufacturing process of toasted and seasoned laver, a seasoning liquid 2a containing soy sauce and sugar is applied on one surface side 1a of the laver 1 moving on a transferring means, and a seasoning liquid 2b containing no soy sauce nor sugar is applied on the other surface side 1b. - 特許庁

山葵濃度0.05〜2.0重量%の山葵水溶液100容量%に対して加熱調理済み鞘付枝豆を5〜400容量%を浸し,温度0〜80℃で1〜100時間漬け込むことを特徴とする山葵味枝豆の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the Japanese horseradish taste green soybeans comprises soaking 5-400 vol.% of cooked green soybeans with pods in 100 vol.% of Japanese horseradish aqueous solution of Japanese horseradish concentration of 0.05-2.0 wt.% followed by pickling at 0-80°C for 1-100 h. - 特許庁

乳酸菌として有胞子性乳酸菌を用い、味付海苔3の製造段階で有胞子性乳酸菌を添加した調味液9をシート状の海苔に塗布、乾燥させ、海苔の一方の面に有胞子性乳酸菌を有する調味液からなる味付層2を形成する。例文帳に追加

This toasted and seasoned laver 3 is obtained by spreading a seasoning solution 9 containing Lactobacillus sporegenes as the lactic acid bacterium over the laver sheet 1 during the production process and drying it, to provide a seasoned layer 2 composed of the seasoning containing Lactobacillus sporegenes on one side of the laver sheet 1. - 特許庁

肉厚調整構造は、押出成形金型9のマンドレル5と、マンドレル5に内周面を近接させるアジャストリング3との間に確保される熱可塑性樹脂の吐出口7の広さを調整するものである。例文帳に追加

The wall thickness adjustment structure 1 adjusts the width of a discharge opening 17 of a thermoplastic resin secured between the mandrel 5 of the extrusion molding mold 9 and an adjust ring 13 for bringing the inner peripheral face 11 closer to the mandrel 5. - 特許庁

例文

移動機から登録要求を受けたエリア情報を、新しい順に且つ移動機ごとに、移動機のメモリに記憶するエリア情報の個数と同数以上を記憶するデータベース20を備えたことを特徴とする。例文帳に追加

The wireless communication network system is equipped with the database 20 in which pieces of area information requested by mobile devices 1 to be registered are stored in order from the newest one for each mobile device by as many as or more than pieces of area information stored in a memory of the mobile device 1. - 特許庁

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1
Ajikacho 1-chome 日英固有名詞辞典

2
足近町1丁目 日英固有名詞辞典

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