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英和・和英辞典で「乳酸菌スターター」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「乳酸菌スターター」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 19



例文

乳酸菌スターター、並びに豆乳発酵食品の製造方法及び豆乳発酵食品例文帳に追加

LACTOBACILLUS STARTER, METHOD FOR PRODUCING SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD, AND SOYBEAN MILK FERMENTATION FOOD - 特許庁

高い発酵活性を発揮できる乳酸菌スターターを調製する方法と、これにより調製した高活性の乳酸菌スターターを使用した発酵乳の製造方法を提案する。例文帳に追加

To provide a method for preparing a lactic acid bacterium starter capable of exhibiting high fermentation activity, and a method for producing fermented milk using a highly active lactic acid bacterium starter prepared in this way. - 特許庁

漬物の製造方法は、漬物原料である洗浄された野菜に、漬物用スターターとして乳酸菌を添加して発酵させる。例文帳に追加

This method is obtained by comprising adding lactic bacterium to washed vegetables of raw materials for pickles as a starter for pickles and fermenting. - 特許庁

ヨーグルトスターター乳酸菌の高濃度培養方法、及び得られた高濃度培養液を用いたヨーグルトの製造方法例文帳に追加

METHOD OF CULTURING YOGURT STARTER LACTOBACILLUS IN HIGH CONCENTRATION, AND METHOD OF PRODUCING YOGURT FROM THE OBTAINED HIGH CONCENTRATION CULTURE SOLUTION - 特許庁

これによって調製した高活性の乳酸菌スターターと、これを使用した発酵乳の製造方法。例文帳に追加

The highly active lactic acid bacterium starter prepared in this way and the method for producing the fermented milk using the lactic acid bacterium starter are also provided. - 特許庁

漬物用スターターとしての乳酸菌は、ラクトバチルス・サケHS1(FERM P−17617)が使用される。例文帳に追加

As the starter for pickles, Lactobacillus sake HS1 (FERM P-1761) is used. - 特許庁

すんきなどの漬物において継代初期・中期・後期の発酵段階毎に関与している乳酸菌を明らかにし、得られた知見から良好な品質を有する漬物を安定して製造することが可能な乳酸菌スターター及び該乳酸菌スターターを用いた漬物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To elucidate a lactic acid bacterium participating in each of the initial stage, the middle stage and the latter stage of subculture in pickles such as Sunki (salt-free pickles), to provide a lactic acid bacterium starter stably producing the pickles having good quality from the resultant findings, and to provide a method for producing the pickles using the lactic acid bacterium starter. - 特許庁

高活力スターターや添加物を使用することなく、従来どおりの乳酸菌スターターの添加量で、発酵時間を短縮し、工業的に低コストでナチュラルチーズを製造する。例文帳に追加

To provide a method for producing natural cheese shortening fermentation time and industrially spending a low cost with conventional addition of lactic acid bacterium starter without using highly vigorous starter or an additive. - 特許庁

ラクトバチルス プランタラム(Lactobacillus plantarum)と、ラクトバチルス ファーメンタム(Lactobacillus fermentum)と、ラクトバチルス デルブリュッキー(Lactobacillus delbrueckii)と、ラクトバチルス パラブフネリ(Lactobacillus parabuchneri)と、を含む、乳酸菌スターターにより解決する。例文帳に追加

A solution is provided by the lactic acid bacterium starter comprising Lactobacillus plantarum, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus delbrueckii and Lactobacillus parabuchneri. - 特許庁

タマリンド種子ガムを含有する冷菓ミックスに多糖類を産生する乳酸菌スターターを添加し、発酵させ、フリージングを行い、硬化させることにより冷菓を得る。例文帳に追加

This ice is obtained by adding a lactic acid bacteria-starter capable of producing polysaccharides to an ice mixture containing tamarind seed gum, then fermenting, freezing and hardening the mixture. - 特許庁

ヨーグルトミックスとアドバンテームを含有する原料に乳酸菌スターターを添加した後、この混合物を容器に充填して発酵を行い、ヨーグルトを製造する。例文帳に追加

The yoghurt is produced by adding a lactobacillus starter to raw material containing yoghurt mix and Advantame followed by filling a container with the mixture to ferment the same. - 特許庁

発酵乳、乳酸菌飲料又は濃縮発酵乳をスターターカルチャーとし、長期にわたる継種の繰返しにおいても特徴的な性質を安定的に維持できるパン種を提供する。例文帳に追加

To provide a leaven obtained by using fermented milk, lactic acid beverage or concentrated fermented milk as starter culture and capable of stably keeping characteristic property even in repeat of accession of leaven in long period. - 特許庁

複合発酵乳を製造する具体的な方法は、乳酸菌と酵母を含む少なくとも8種類以上のケフィア由来菌種を含有するスターターを摂取した原料に、温度と時間に検討を加え並行複発酵方法にて培養することにある。例文帳に追加

A concrete method for producing the compound fermented milk comprises culturing a raw material intaking a starter containing at least 8 kinds of spores derived from kefir including lactic acid bacteria and yeast by a parallel double fermentation method while examining temperature and time. - 特許庁

脱脂乳成分を10%(W/W)以上、酵母エキスを0.2%(W/W)以上で含む脱脂乳培地に、ブルガリア菌とサーモフィラス菌を共存させて植え付けて、pHを5〜6に制御して中和培養する高活性の乳酸菌スターターの調製方法。例文帳に追加

In the method for preparing the highly active lactic acid bacterium starter, cultivation of Bacillus bacteria and Thermophilus bacteria planted to coexist with each other in a skim milk culture medium containing 10% (W/W) or more of a skim milk component and 0.2% (W/W) or more of an yeast extract is carried out in a neutralized condition by controlling pH to 5-6. - 特許庁

本発明は、ミックス組成の変更、添加剤の使用、乳酸菌スターターの選択をすることなく、製品の風味および/またはテクスチャーを向上せしめ、かつ生産効率の維持が可能な非熟成タイプチーズの製造法を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing unripened cheese that enables improvement in the flavor and/or texture of cheese products and maintenance in production efficiency, without having to change the composition of a mix or use additives, or select lactobacillus starters. - 特許庁

乳酸菌を含む少なくとも8種類以上の種菌を含有するスターターが接種された原料に対して、各菌種の培養に対応する多段階発酵法において、各アミノ酸の産生量が最も多量となるための温度と時間の条件を設定した。例文帳に追加

This microorganism culturing method for producing the milk serum fermented yoghurt comprises setting the conditions of temperature and time for making production quantity of each amino acid largest in a multi stage fermenting method corresponding to the culture of each bacterial strain for a raw material inoculated with starter containing at least 8 kinds of spawns including lactic acid bacteria. - 特許庁

例文

ぶどう果汁が均質化した状態において乳酸菌スターターを添加して植菌を行うことにより、ぶどう果汁のもつ醗酵酵素の活性化を促し、醗酵停止後の低温下における熟成を顕著に進めることができ、この結果、ぶどうの深青色がぶどうの発酵酵素と乳酸菌の共存による発酵により淡桃色に発色変化することにより新鮮な淡いピンク色を有するヨーグルトを製造することができる。例文帳に追加

To provide a method for producing yoghurt with fresh light pink color capable of promoting activation of fermentation enzyme which grape fruit juice has and remarkably advancing ripening under low temperature after stopping fermentation through adding lactic acid bacterium starter to grape fruit juice in a homogenized state to inoculate, and as a result, changing by color development deep blue color of grapes to light pink color by fermentation by coexistence of fermentation enzyme of grapes and lactic acid bacteria. - 特許庁

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