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低タンパク質食の英語
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英訳・英語 Low-protein diet
「低タンパク質食」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 35件
低タンパク質チーズ様食品例文帳に追加
LOW-PROTEIN CHEESE-LIKE FOOD - 特許庁
大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつ、大豆タンパク質を添加した場合に起こる、食肉の呈味の低下を補い向上させた、大豆タンパク質を含む食肉使用食品を提供する。例文帳に追加
To provide a soybean protein-containing food product using meat, improved by replenishing a decrease in the meat taste, occurring when adding soybean protein, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁
生理的食塩水濃度よりも低い、低イオン強度下での肉類・タンパク質を水溶化すること。例文帳に追加
To solubilize meats and proteins in water under an ionic strength lower than the concentration of the physiological saline solution. - 特許庁
保存性の向上のためpHを低下させたタンパク質を含有したゼリー状食品において、タンパク質含量が5.0%以上であり、且つタンパク質の凝集が見られず滑らかで風味の良好であるゼリー状食品を提供する。例文帳に追加
To provide a jelly-like food product containing protein which keeps pH lowered for improving its preservability, and the content of protein set at 5.0% or more, and is smooth and flavorous without aggregation of protein. - 特許庁
大豆タンパク質を含む食肉使用食品にソーマチンを添加することにより、大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつも、挽き肉の含量が減ずることによる食肉の呈味の低下を補い、食肉の呈味を向上させる。例文帳に追加
A method for improving the meat taste includes adding thaumatin to the soybean protein-containing food product using meat so as to replenish a decrease in the taste of meat caused by a decrease in minced meat content, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁
鯨肉の特徴として脂肪の多くが皮下脂肪に集中しているため、赤肉は低脂肪でタンパク質が豊富な食品である。例文帳に追加
Because it is a feature of the whale meat that most of fat is concentrated in subcutaneous fat, Akaniku is low-fatty and rich in protein as a food.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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Weblio例文辞書での「低タンパク質食」に類似した例文 |
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低タンパク質食
to have free board
an enzyme that decomposes protein
a food which contains much soybean protein
a simple and uncomplicated meal
the method of treatment with a salt-free diet
「低タンパク質食」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 35件
ハチノコ又はその加工物をタンパク質分解酵素処理することを特徴とする、低分子化ハチノコ含有食品組成物の製造方法、及びハチノコ又はその加工物をタンパク質分解酵素処理することによって製造される低分子化ハチノコ含有食品組成物。例文帳に追加
The production method of food compositions containing bee larvae of lowered molecular weight is characterized by treating the bee larvae or its processed product with a proteinase and the food compositions containing bee larvae of lowered molecular weight are produced by treating the bee larvae or processed products thereof with a proteinase. - 特許庁
食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用なタンパク質及び/ 又は糖質を食品としても使用することができる安全な方法で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質及び/又は糖質の改質方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for modifying protein and/or a saccharide by which the protein and/or the saccharide highly useful for foods, cosmetics, medicines, chemicals and so on can efficiently and massively be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁
タンパク質の有する性質或いは機能(例えば、乳化性、耐酸性、溶解性等)を、食品としても使用することができる安全な方法で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質の改質方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for modifying protein by which the properties or functions (for example, emulsifiability, acid resistance, solubility) of the protein can efficiently, massively and easily be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁
米をアルカリ処理及び酸処理したことにより、肝臓コレステロール低下作用がある米タンパク質組成物が得られ、主食として食されている米由来であるため副作用の虞のない素材を提供することができる。例文帳に追加
The alkali treatment together with the acid treatment of rice gives the rice protein composition having the liver cholesterol-lowering action and also gives a raw material having no concern about adverse effects because it is derived from rice taken as the staple food. - 特許庁
血液中及び肝臓中の脂質濃度低下能を有する動物性タンパク質の乳酸発酵物、その製造方法、ならびにこの乳酸発酵物を含む食品及び健康食品を提供する。例文帳に追加
To provide a lactic acid fermentation product of animal protein having capability of reducing a lipid concentration in blood and in the liver, to provide a method for producing the same and to obtain a food and a health food containing the lactic acid fermentation product. - 特許庁
粉末飲料であって、低温の低脂肪分タンパク質含有飲食品を溶媒として、1分以内という非常に短時間で、簡便な手攪拌によって、スムージーのような適度な粘度と素材感を発現する飲料を提供する。例文帳に追加
To provide a powder beverage capable of expressing an appropriate viscosity and texture such as of a smoothie by simple hand stirring in such a very short period as one minute with a low-temperature low fat-content protein-containing food or beverage as a solvent. - 特許庁
ダイズペプチド含有焼き菓子の原料として、ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を用いることで、サクサクとした食感が向上し、また、ダイズペプチド由来の臭味及び異味を低減された焼き菓子を提供することができる。例文帳に追加
The baked confectionery which keeps an improved crispy palate feeling and a reduced bad smell and offensive taste derived from soybean peptide is obtained by using a thermolysin hydrolyzate of soybean protein. - 特許庁
食品、化粧品、医薬品などの素材として有用なコラーゲンペプチドなどの動植物性タンパク質由来のペプチドから獣臭や苦味などの異味、異臭を低減する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for reducing a bad taste and smell such as an animal smell and bitterness from an animal and plant protein-derived peptide such as a collagen peptide useful as a material for foods, cosmetics, pharmaceuticals or the like. - 特許庁
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