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低タンパク食の英語
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英訳・英語 low protein diet
「低タンパク食」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 43件
低タンパク質チーズ様食品例文帳に追加
LOW-PROTEIN CHEESE-LIKE FOOD - 特許庁
大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつ、大豆タンパク質を添加した場合に起こる、食肉の呈味の低下を補い向上させた、大豆タンパク質を含む食肉使用食品を提供する。例文帳に追加
To provide a soybean protein-containing food product using meat, improved by replenishing a decrease in the meat taste, occurring when adding soybean protein, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁
生理的食塩水濃度よりも低い、低イオン強度下での肉類・タンパク質を水溶化すること。例文帳に追加
To solubilize meats and proteins in water under an ionic strength lower than the concentration of the physiological saline solution. - 特許庁
低密度リポタンパク受容体の発現促進剤及びそれを含有する食品例文帳に追加
EXPRESSION ACCELERATOR OF LOW DENSITY LIPOPROTEIN RECEPTOR AND FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁
保存性の向上のためpHを低下させたタンパク質を含有したゼリー状食品において、タンパク質含量が5.0%以上であり、且つタンパク質の凝集が見られず滑らかで風味の良好であるゼリー状食品を提供する。例文帳に追加
To provide a jelly-like food product containing protein which keeps pH lowered for improving its preservability, and the content of protein set at 5.0% or more, and is smooth and flavorous without aggregation of protein. - 特許庁
この食品の対象は、低密度リポタンパクが過剰に血中に存在する人であり、前記低密度リポタンパクは、過剰に血中に存在するコレステロールを原料に生合成されるものである。例文帳に追加
The objects of the food are persons having the low density lipoprotein excessively in the blood, and the low density lipoprotein is bio-synthesized by using the cholesterol presenting excessively in the blood as a raw material. - 特許庁
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Weblio例文辞書での「低タンパク食」に類似した例文 |
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低タンパク食
to have free board
a simple and uncomplicated meal
the method of treatment with a salt-free diet
a diet of foods that are not irritating
「低タンパク食」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 43件
かかる低密度リポタンパク受容体の発現促進剤を有効成分として、血中の低密度リポタンパクを細胞内に移送し、体細胞の細胞膜を強化するための食品に含有させる。例文帳に追加
Such the expression accelerator of the low density lipoprotein receptor is incorporated into a food for transporting the low density lipoprotein into the cells for strengthening the cellular membrane of body cells, as an active ingredient. - 特許庁
乳清タンパクのもつミルク臭、渋み、収れん味を低減させ、よりおいしく、摂りやすいように風味と吸水性の改善された乳清タンパク食品を提供する。例文帳に追加
To provide milk serum protein food reduced in milk smell, astringency and stringent taste inherent in milk serum protein to improve its flavor and water absorption so as to make the food more tasty and more easily digestive. - 特許庁
大豆タンパク質を含む食肉使用食品にソーマチンを添加することにより、大豆タンパク質の不快な味をマスキングしつつも、挽き肉の含量が減ずることによる食肉の呈味の低下を補い、食肉の呈味を向上させる。例文帳に追加
A method for improving the meat taste includes adding thaumatin to the soybean protein-containing food product using meat so as to replenish a decrease in the taste of meat caused by a decrease in minced meat content, while masking the uncomfortable taste of soybean protein. - 特許庁
鯨肉の特徴として脂肪の多くが皮下脂肪に集中しているため、赤肉は低脂肪でタンパク質が豊富な食品である。例文帳に追加
Because it is a feature of the whale meat that most of fat is concentrated in subcutaneous fat, Akaniku is low-fatty and rich in protein as a food.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
低タンパク小麦粉にオオムギ粉を5〜10パーセント混合して製麺し、食感や粘弾性が優れた麺を製造すること。例文帳に追加
To produce noodles excellent in eat feeling and viscoelasticity by mixing 5-10% barley flour with a low protein wheat flour. - 特許庁
ハチノコ又はその加工物をタンパク質分解酵素処理することを特徴とする、低分子化ハチノコ含有食品組成物の製造方法、及びハチノコ又はその加工物をタンパク質分解酵素処理することによって製造される低分子化ハチノコ含有食品組成物。例文帳に追加
The production method of food compositions containing bee larvae of lowered molecular weight is characterized by treating the bee larvae or its processed product with a proteinase and the food compositions containing bee larvae of lowered molecular weight are produced by treating the bee larvae or processed products thereof with a proteinase. - 特許庁
食品、化粧品、医薬品、化学品等に極めて有用なタンパク質及び/ 又は糖質を食品としても使用することができる安全な方法で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質及び/又は糖質の改質方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for modifying protein and/or a saccharide by which the protein and/or the saccharide highly useful for foods, cosmetics, medicines, chemicals and so on can efficiently and massively be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁
タンパク質の有する性質或いは機能(例えば、乳化性、耐酸性、溶解性等)を、食品としても使用することができる安全な方法で、且つ効率良く大量に低コストで、しかも容易に改質することができるタンパク質の改質方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for modifying protein by which the properties or functions (for example, emulsifiability, acid resistance, solubility) of the protein can efficiently, massively and easily be modified at a low cost by a safe method capable of being also used for foods. - 特許庁
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