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着味液の英語
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英訳・英語 seasoning solution; flavoring solution
「着味液」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 57件
また、甘味料やうま味調味料などを配合した調味液で調味したり、人工着色料で色づけするなどして加工されることもある。例文帳に追加
Some of the takuan-zuke is seasoned with liquid containing various seasoning including sweetener and flavor enhancer in addition to being processed with artificial food coloring.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、かしも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加
To develop a method for producing seasoned layer which has a good taste and can simply be produced without adhering a seasoning solution to hands and resin sheets. - 特許庁
魚から抽出したコラーゲン粉末を熱湯に入れてコラーゲン溶液を作り、該コラーゲン溶液を調味液に加えてコラーゲン入り調味液を作り、該コラーゲン入り調味液を焼きのりに塗着し乾燥させてなることを特徴とする味付けのり。例文帳に追加
The seasoned laver is produced by dissolving collagen powder extracted from fish into hot water to form a collagen solution, adding the collagen solution to a seasoning liquid to form a seasoning liquid containing collagen, applying the collagen-containing seasoning liquid to a toasted laver and drying the product. - 特許庁
ノンフライ麺の製造方法において、調味液を付着させて麺線1を着味する着味工程と、着味された前記麺線1を、付着した前記調味液中の水分が蒸発するとともに前記麺線1が膨化しないように、過熱蒸気により加熱する加熱工程と、加熱された前記麺線1を乾燥させる乾燥工程とを備えた。例文帳に追加
The method of producing the non-fried noodles includes steps of: flavoring the noodle ribbons 1 by applying a flavoring liquid; heating the flavored noodle ribbons 1 by heated steam to prevent the noodle ribbons 1 from puffing while moisture in the applied flavoring liquid evaporates; and drying the heated noodle ribbons 1. - 特許庁
味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、しかも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加
To provide a method for preparing toasted and seasoned laver which can prepare the laver having good taste, at the same time has no trouble of attaching of a seasoning liquid on hands or a resin sheet and further enables the easy preparation of the toasted and seasoned laver. - 特許庁
揚げ物用の具材に一次衣液を付着させる工程、一次衣液が付着した具材に、チーズ粉末を付着させる工程、一次衣液とチーズ粉末とが付着した具材に、二次衣液を付着させる工程、を含むことを特徴とする、チーズ風味揚げ物食品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the cheese-flavor fried food comprises a process of sticking first dough liquid to ingredients for frying, a process of sticking cheese powder to the ingredients to which the first dough liquid sticks, and a process of sticking second dough liquid to the ingredients to which the first dough liquid and cheese powder stick. - 特許庁
可食性被膜26の表面に、味付け材としての可食液状材20を、スクリーン印刷によって付着する。例文帳に追加
A liquid edible material 20 is coated by a screen printing on the surface of the edible coating 26 as a seasoning material. - 特許庁
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「着味液」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 57件
米菓生地を焼成することにより生地表面に複数の気泡を生じさせ、焼成後の複数の気泡を有する米菓生地を調味液に浸漬し第1の味付けを行った後、調味液を米菓生地表面に付着させ第2の味付けを行い、米菓生地の気泡内部の湿感を保ちつつ乾燥する。例文帳に追加
This method for producing the half dried rice confectionery comprises producing a plurality of bubbles on a dough surface by baking rice confectionery dough, soaking the rice confectionery dough having a plurality of bubbles after baking in a seasoning liquid to perform first seasoning, applying seasoning liquid to the rice confectionery dough to perform second seasoning, and drying it while retaining wet feeling in the bubbles of the rice confectionery dough. - 特許庁
水溶性が高くて優れた生理機能を有するカテコール骨格構造のポリフェノール類を含有し、しかも風味良好で継続摂取可能であり、調理時の着色が抑制された液体調味料料を提供する。例文帳に追加
To provide a liquid seasoning containing polyphenols with a catechol skeleton structure, having high water solubility and superior physiological functions, having fine flavors, allowing successive ingestions, and which is prevented from discoloring, when cooking. - 特許庁
乳化分散安定性が高く、食品表面への付着性が良好で、フレーバー特有の香りと味を濃厚に有する食品を得ることが可能な香味付与液を得る。例文帳に追加
To provide a flavoring liquid having high emulsion dispersion stability, good adhesiveness to the surface of a food and giving a food having rich flavor and taste characteristic to a flavor. - 特許庁
またこの香味付与液を乾燥食品の表面に付着させ、乾燥することにより水難溶性フレーバーの香りと味を濃厚に付与された乾燥食品を得る。例文帳に追加
A dry food having rich flavor and taste of the scarcely water-soluble flavor is produced by applying the flavoring liquid to the surface of a dry food and drying the liquid. - 特許庁
液状組成物、風味改質材、風味改質方法、送風材、建築用内外装材、鮮度保持材、保存用器材、室内用品、及び装備、装着材例文帳に追加
LIQUID COMPOSITION, FAVOR MODIFIER, FAVOR MODIFYING METHOD, BLOWING MATERIAL, INTERIOR AND EXTERIOR FINISH MATERIAL FOR ARCHITECTURE, FRESHNESS RETAINING MATERIAL, PRESERVATION MATERIAL, INTERIOR GOODS AND EQUIPMENT MOUNTING MATERIAL - 特許庁
野菜を、酵母エキスを含有する溶液に4〜50℃で10〜60分間浸した後に殺菌処理することでこれらに付着する微生物、特に耐熱性芽胞菌を、食味および風味を損なわずに低減させることができる。例文帳に追加
This method for decreasing microorganisms adhering to vegetables, especially, heat-resistant spore forming bacteria without spoiling food taste and flavor includes soaking the vegetables in a yeast extract-containing solution at 4-50°C for 10-60 min followed by sterilization treating. - 特許庁
調味料が充填された小出し容器の上部の凹部を箸で挟むか、或は小出し容器の上部の孔に箸を挿入して小出し容器の上部が密着するように挟めば、小出し容器の下部の開口部から調味料の液滴が滴下し、指を食物の水分、汁、油等で汚すことなく、調味料を食物に添加することができる。例文帳に追加
Thus the user can pour the seasoning on food without soiling the fingers with water content, soup, oil, etc. of the food. - 特許庁
液体収容容器内に付着する気泡及び水滴による影響を加味した検出領域を確保しつつ、外壁反射光等による影響を低減して正確な液体検出が可能な液体検出装置を提供する。例文帳に追加
To provide a liquid detecting device which can conduct accurate liquid detection by reducing the influence of reflected light by the outer wall or the like, while ensuring a detection area considering the influence of air bubbles and droplets attaching on the inside of a liquid containing vessel. - 特許庁
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