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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > JMdict > 着味液の英語・英訳 

着味液の英語

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英訳・英語 seasoning solution; flavoring solution


JMdictでの「着味液」の英訳

着味液

読み方ちゃくみえき

文法情報名詞
対訳 seasoning solution; flavoring solution

「着味液」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 57



例文

また、甘料やうま調料などを配合した調で調したり、人工色料で色づけするなどして加工されることもある。例文帳に追加

Some of the takuan-zuke is seasoned with liquid containing various seasoning including sweetener and flavor enhancer in addition to being processed with artificial food coloring.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

はよいが、調が手や樹脂シートに付せず、かしも、簡単に製造が可能な付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加

To develop a method for producing seasoned layer which has a good taste and can simply be produced without adhering a seasoning solution to hands and resin sheets. - 特許庁

魚から抽出したコラーゲン粉末を熱湯に入れてコラーゲン溶を作り、該コラーゲン溶を調に加えてコラーゲン入り調を作り、該コラーゲン入り調を焼きのりに塗し乾燥させてなることを特徴とする付けのり。例文帳に追加

The seasoned laver is produced by dissolving collagen powder extracted from fish into hot water to form a collagen solution, adding the collagen solution to a seasoning liquid to form a seasoning liquid containing collagen, applying the collagen-containing seasoning liquid to a toasted laver and drying the product. - 特許庁

ノンフライ麺の製造方法において、調を付させて麺線1をする工程と、された前記麺線1を、付した前記調中の水分が蒸発するとともに前記麺線1が膨化しないように、過熱蒸気により加熱する加熱工程と、加熱された前記麺線1を乾燥させる乾燥工程とを備えた。例文帳に追加

The method of producing the non-fried noodles includes steps of: flavoring the noodle ribbons 1 by applying a flavoring liquid; heating the flavored noodle ribbons 1 by heated steam to prevent the noodle ribbons 1 from puffing while moisture in the applied flavoring liquid evaporates; and drying the heated noodle ribbons 1. - 特許庁

はよいが、調が手や樹脂シートに付せず、しかも、簡単に製造が可能な付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加

To provide a method for preparing toasted and seasoned laver which can prepare the laver having good taste, at the same time has no trouble of attaching of a seasoning liquid on hands or a resin sheet and further enables the easy preparation of the toasted and seasoned laver. - 特許庁

揚げ物用の具材に一次衣を付させる工程、一次衣が付した具材に、チーズ粉末を付させる工程、一次衣とチーズ粉末とが付した具材に、二次衣を付させる工程、を含むことを特徴とする、チーズ風揚げ物食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the cheese-flavor fried food comprises a process of sticking first dough liquid to ingredients for frying, a process of sticking cheese powder to the ingredients to which the first dough liquid sticks, and a process of sticking second dough liquid to the ingredients to which the first dough liquid and cheese powder stick. - 特許庁

例文

可食性被膜26の表面に、付け材としての可食状材20を、スクリーン印刷によって付する。例文帳に追加

A liquid edible material 20 is coated by a screen printing on the surface of the edible coating 26 as a seasoning material. - 特許庁

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「着味液」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 57



例文

米菓生地を焼成することにより生地表面に複数の気泡を生じさせ、焼成後の複数の気泡を有する米菓生地を調に浸漬し第1の付けを行った後、調を米菓生地表面に付させ第2の付けを行い、米菓生地の気泡内部の湿感を保ちつつ乾燥する。例文帳に追加

This method for producing the half dried rice confectionery comprises producing a plurality of bubbles on a dough surface by baking rice confectionery dough, soaking the rice confectionery dough having a plurality of bubbles after baking in a seasoning liquid to perform first seasoning, applying seasoning liquid to the rice confectionery dough to perform second seasoning, and drying it while retaining wet feeling in the bubbles of the rice confectionery dough. - 特許庁

水溶性が高くて優れた生理機能を有するカテコール骨格構造のポリフェノール類を含有し、しかも風良好で継続摂取可能であり、調理時の色が抑制された体調料料を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid seasoning containing polyphenols with a catechol skeleton structure, having high water solubility and superior physiological functions, having fine flavors, allowing successive ingestions, and which is prevented from discoloring, when cooking. - 特許庁

乳化分散安定性が高く、食品表面への付性が良好で、フレーバー特有の香りとを濃厚に有する食品を得ることが可能な香付与を得る。例文帳に追加

To provide a flavoring liquid having high emulsion dispersion stability, good adhesiveness to the surface of a food and giving a food having rich flavor and taste characteristic to a flavor. - 特許庁

またこの香付与を乾燥食品の表面に付させ、乾燥することにより水難溶性フレーバーの香りとを濃厚に付与された乾燥食品を得る。例文帳に追加

A dry food having rich flavor and taste of the scarcely water-soluble flavor is produced by applying the flavoring liquid to the surface of a dry food and drying the liquid. - 特許庁

状組成物、風改質材、風改質方法、送風材、建築用内外装材、鮮度保持材、保存用器材、室内用品、及び装備、装例文帳に追加

LIQUID COMPOSITION, FAVOR MODIFIER, FAVOR MODIFYING METHOD, BLOWING MATERIAL, INTERIOR AND EXTERIOR FINISH MATERIAL FOR ARCHITECTURE, FRESHNESS RETAINING MATERIAL, PRESERVATION MATERIAL, INTERIOR GOODS AND EQUIPMENT MOUNTING MATERIAL - 特許庁

野菜を、酵母エキスを含有する溶に4〜50℃で10〜60分間浸した後に殺菌処理することでこれらに付する微生物、特に耐熱性芽胞菌を、食および風を損なわずに低減させることができる。例文帳に追加

This method for decreasing microorganisms adhering to vegetables, especially, heat-resistant spore forming bacteria without spoiling food taste and flavor includes soaking the vegetables in a yeast extract-containing solution at 4-50°C for 10-60 min followed by sterilization treating. - 特許庁

調料が充填された小出し容器の上部の凹部を箸で挟むか、或は小出し容器の上部の孔に箸を挿入して小出し容器の上部が密するように挟めば、小出し容器の下部の開口部から調料の滴が滴下し、指を食物の水分、汁、油等で汚すことなく、調料を食物に添加することができる。例文帳に追加

Thus the user can pour the seasoning on food without soiling the fingers with water content, soup, oil, etc. of the food. - 特許庁

例文

体収容容器内に付する気泡及び水滴による影響を加した検出領域を確保しつつ、外壁反射光等による影響を低減して正確な体検出が可能な体検出装置を提供する。例文帳に追加

To provide a liquid detecting device which can conduct accurate liquid detection by reducing the influence of reflected light by the outer wall or the like, while ensuring a detection area considering the influence of air bubbles and droplets attaching on the inside of a liquid containing vessel. - 特許庁

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「着味液」の英訳に関連した単語・英語表現
1
flavoring solution 英和対訳

2
seasoning solution 英和対訳


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