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食用品質の英語

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英訳・英語 food quality


JST科学技術用語日英対訳辞書での「食用品質」の英訳

食用品質


「食用品質」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 33



例文

よく品質を選んだ上等の食用例文帳に追加

high-quality meat発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

食品の品質改良効果を奏する食用エキスおよびその製造法例文帳に追加

FOOD EXTRACT BRINGING FOOD-QUALITY IMPROVING EFFECT, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

食用植物油脂品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1672号)第2条に規定する食用サフラワー油、食用綿実油、食用こめ油及び食用なたね油にあっては、油脂の状態例文帳に追加

(iii) For edible safflower oil, edible cottonseed oil, edible rice oil, and edible rapeseed oil specified in Article 2 of the Quality Labeling Standards for edible fats and oils (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1672 of 2000), the measurement shall be carried out on oils and fats. - 厚生労働省

特有の品質が求められるため、通常の食用米や一般米とは区別される。例文帳に追加

Because a specific quality is required, it is distinguished from typical food rice or general-purpose rice.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ペプチド類の供与による食用植物の品質向上及び硝酸低減化技術例文帳に追加

QUALITY IMPROVEMENT AND NITRIC ACID-REDUCING TECHNIQUE FOR EDIBLE PLANT BY SUPPLY OF PEPTIDES - 特許庁

本発明は、食用菌床の品質を一定に保つことができる食用菌床の製造方法を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide a method for producing edible mushroom bed enabling stabilization of the quality of an edible mushroom bed. - 特許庁

例文

食用エキスにキレート剤を存在させ、不溶性リン酸塩の生成抑制または可溶化してなる食品の品質改良効果を奏する食用エキス、および食用エキスの製造に際し、キレート剤を添加することを特徴とする当該食用エキスの製造法。例文帳に追加

There are provided a food extract having food-quality improving effect on food, which is made to contain a chelating agent to inhibit generation of insoluble phosphate or made to solubilize the insoluble phosphate, and a method for producing the food extract characterized by addition of the chelating agent to the food extract in its production process. - 特許庁

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「食用品質」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 33



例文

食用油の品質を良好な状態に維持しつつ、長期間にわたって繰り返し使用することができる。例文帳に追加

To provide an edible oil purification method and an edible oil filtration apparatus which permit repeated use of edible oil for a long period while keeping the quality of edible oil in a satisfactory state. - 特許庁

購入者の所望のデザインを施すことができ、しかも、衛生上および品質上において問題の少ない飲食用具を提供する。例文帳に追加

To provide a utensile for eating and drinking, allowed to be designed as a purchaser desires and having no problem in sanitation and quality. - 特許庁

食用油をフライヤーとこれら装置を低温で循環させることにより安全性を確保しつつ、品質を維持できる。例文帳に追加

It is possible to retain the quality of the cooking oil while securing safety by circulating the cooking oil with a fryer and the devices at low temperatures. - 特許庁

本発明は廃食用油の活性化促進方法及び廃食用油を利用した燃料に関し、比較的小規模な設備によって、且つ、経済的に廃食用油を処理することができる廃食用油の活性化促進方法及び高品質な廃食用油を利用した燃料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide an activation promotion method for a waste edible oil capable of economically treating a waste oil with a relatively small apparatus, and a fuel utilizing a high quality waste oil, in regard to an activation promotion method of a waste edible oil and a fuel utilizing a waste edible oil. - 特許庁

本発明は、アルギン酸ナトリウムとCa塩(塩化カルシウムなど)との反応により調製した麺を、喫食時においても麺としての品質を損なわず、適度な食感を有し、食用として上市しうる品質を確保することができる麺状食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide such a noodle-like food as to be capable of securing the quality of noodles prepared by reaction between sodium alginate and a calcium salt (e.g., calcium chloride) to enable the noodles to be put on the market as an edible use, while impairing no quality as noodles even in eating them and having moderate palate feeling. - 特許庁

本発明は、喫食時においても麺としての品質を損なわず、適度な食感を有し、食用として上市しうる品質を確保することができる、断面形状が丸以外の、様々な特殊な形状の麺状食品を提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide noodle-like food products that do not impair qualities as noodles in eating, have moderate texture, secure qualities as food to place on the market and have cross-sectional shapes of various specific shapes except circles. - 特許庁

流通量の少ない採卵鶏の親鳥の一羽を、すべて美味しく、無駄なく調理、食用にするために便利で、しかも消費者が内容物の品質を外から見てわかり、品質の良さを外観からもアピールする鶏一羽素材セットの包装製品の提供。例文帳に追加

To provide a packaged product of a set of ingredients prepared from a whole hen, which is convenient for cooking a parent hen that has produced eggs and is not commonly on commercial distribution to prepare palatable food without waste, enabling a consumer to see the quality of the content from outside and having impressive appeal in appearance of good quality. - 特許庁

例文

トランス異性体を含有しない、天然の固体脂及びそれらの分別油、食用油脂の極度硬化油を原料とし、品質が良好で保存における品質変化の無いマーガリン、ショートニング、フィリング用可塑性油脂組成物の提供。例文帳に追加

To obtain a plastic oil and fat composition for margarine, shortening and filling, containing no transisomer, having as the raw material, natural solid fat, its separated oil, and extremely hardened oil of edible oil and fat, excellent in quality, and causing no quality change in preservation, and to provide a method for producing plastic oil and fat food. - 特許庁

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「食用品質」の英訳に関連した単語・英語表現

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