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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "emulsion stabilizer"に関連した英語例文

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"emulsion stabilizer"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 38



例文

EMULSION STABILIZER AND MILK BEVERAGE例文帳に追加

乳化安定剤および乳飲料 - 特許庁

EMULSION STABILIZER FOR MILK-CONTAINING BEVERAGE例文帳に追加

乳入り飲料用乳化安定剤 - 特許庁

EMULSION STABILIZER AND MILK BEVERAGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加

乳化安定剤およびこれを含有する乳飲料 - 特許庁

SUBSTANTIALLY SEDIMENT-FREE BEVERAGE EMULSION STABILIZER例文帳に追加

実質的に沈澱物のない飲料エマルション安定剤 - 特許庁

例文

POWDERED EMULSION STABILIZER COMPOSITION AND PRODUCING METHOD THEREFOR例文帳に追加

粉末状乳化安定剤組成物及びその製造方法 - 特許庁


例文

EMULSION STABILIZER, ITS USAGE AND PREPARATION CONTAINING THE SAME例文帳に追加

乳化安定剤、その使用法及び含有製剤 - 特許庁

EMULSION STABILIZER FOR MILK BEVERAGE AND MILK BEVERAGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加

乳飲料用乳化安定剤及びそれを含有する乳飲料 - 特許庁

EMULSION STABILIZER FOR MILK BEVERAGE AND MILK BEVERAGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加

乳飲料用乳化安定剤およびこれを含有する乳飲料 - 特許庁

EMULSION STABILIZER FOR SAUCE, SAUCE PRODUCED BY USING THE SAME AND PRODUCTION METHOD FOR THE SAUCE例文帳に追加

ソース用乳化安定剤、これを用いたソース及びその製造方法 - 特許庁

例文

EMULSION STABILIZER CONTAINING DIGLYCEROL FATTY ACID ESTER AND LACTIC ACID FATTY ACID ESTER SALT例文帳に追加

ジグリセリン脂肪酸エステルと乳酸脂肪酸エステル塩を含有する乳化安定剤 - 特許庁

例文

OIL-IN-WATER EMULSION STABILIZER AND OIL-IN-WATER EMULSION USING THE SAME例文帳に追加

水中油型エマルション用安定化剤及びそれを用いた水中油型エマルション - 特許庁

The method for producing the oil-in-water emulsion comprises the steps of: combining the oil component including polyunsaturated fatty acids with the emulsifier with high shear mixing; combining the emulsion stabilizer with water; and combining the oil component/emulsifier combination with the emulsion stabilizer/water combination with high shear mixing.例文帳に追加

多価不飽和脂肪酸を含む油成分と乳化剤を高せん断混合し、エマルジョン安定化剤及び水を混合し、油成分/乳化剤混合物およびエマルジョン/水混合物を高せん断混合する。 - 特許庁

EMULSION STABILIZER CONTAINING DIGLYCEROL FATTY ACID ESTER AND SORBITAN FATTY ACID ESTER, AND MILK BEVERAGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加

ジグリセリン脂肪酸エステル及びソルビタン脂肪酸エステルを含有する乳化安定剤、並びに、これを含有する乳飲料 - 特許庁

EMULSION STABILIZER CONTAINING DIGLYCERIN FATTY ACID ESTER, ORGANIC ACID MONO GLYCERIDE AND ALKALI METAL SALT例文帳に追加

ジグリセリン脂肪酸エステル、有機酸モノグリセリド、及びアルカリ金属塩を含有する乳化安定剤 - 特許庁

This emulsion stabilizer is obtained by including a polyglycerol fatty acid ester having a specific cloud point, sucrose fatty acid ester and thickening polysaccharides.例文帳に追加

乳化安定剤に、特定の曇点を有するポリグリセリン脂肪酸エステル、ショ糖脂肪酸エステル、及び増粘多糖類を含有させる。 - 特許庁

To provide an emulsion stabilizer excellent in dispersibility in water and capable of keeping emulsion stability of a drink for a long period of time.例文帳に追加

水分散性に優れ、且つ飲料の乳化安定性を長期間持続できる乳化安定剤を提供する。 - 特許庁

To provide a method for making highly stable, oxidation-resistant emulsions comprising an oil, an emulsifier, an emulsion stabilizer, and water.例文帳に追加

油、乳化剤、乳化剤安定化剤および水を含む非常に安定な、抗酸化エマルジョンを製造するための方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a highly stable and oxidation-resistant oil-in-water emulsion which is useful in food products, cosmetic products, supplements, industrial products or other fields and comprises oil, an emulsifier, an emulsion stabilizer and water.例文帳に追加

油、乳化剤、乳化剤安定化剤および水を含む非常に安定な、抗酸化エマルジョンを製造するための方法を提供する。 - 特許庁

To provide an emulsion stabilizer capable of stabilizing an emulsion obtained by an emulsifier such as a sugar ester, especially an emulsion stabilizer capable of keeping the emulsified state obtained by an emulsifier even by storing in a transparent container for a long period or storing under a severe condition such as in a hot vender.例文帳に追加

シュガーエステルなどの乳化剤による乳化を安定化することができる乳化安定化剤、特に、透明な容器に長期間保存しても、また、ホットベンダーなどの過酷な条件下で保存しても、乳化剤による乳化を長期間安定化させることができる乳化安定化剤を提供する。 - 特許庁

EMULSION STABILIZER CONTAINING SUCROSE FATTY ACID ESTER, POLYGLYCEROL FATTY ACID ESTER AND SORBITAN FATTY ACID ESTER AND MILK BEVERAGE CONTAINING THE SAME例文帳に追加

ショ糖脂肪酸エステル、ポリグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルを含有する乳化安定剤、及びこれを含有する乳飲料 - 特許庁

The milk beverage is obtained by addition of an emulsion stabilizer containing a diglycerol fatty acid ester having 50 wt.% of monoester content, and a sorbitan fatty acid ester.例文帳に追加

乳飲料に、モノエステル含量が50重量%以上であるジグリセリン脂肪酸エステル、及びソルビタン脂肪酸エステルを含有する乳化安定剤を添加する。 - 特許庁

An emulsion stabilizer comprises a diglycerol fatty acid ester containing50 wt.% of monoester, a polyglycerol fatty acid ester, and a sucrose fatty acid ester with HLB<10.例文帳に追加

乳化安定剤として、モノエステル含有量が50重量%以上であるジグリセリン脂肪酸エステル、ポリグリセリン脂肪酸エステル及びHLB10未満のショ糖脂肪酸エステルから成る乳化安定剤を使用する。 - 特許庁

The method for manufacturing a polymer particulate comprises such a polymerization reaction to give a polymer particulate as polymerizes an addition-polymerizable monomer in an emulsified liquid in the presence of an emulsion stabilizer by using an enzyme.例文帳に追加

乳化安定剤の存在下に、酵素を用いて乳化液中の付加重合性モノマーを重合反応させてポリマー微粒子を得る、ポリマー微粒子の製造方法。 - 特許庁

The emulsion for cement mortar is obtained by polymerizing an (meth)acrylate monomer with a coupling agent having an unsaturated double bond while using polyvinyl alcohol as an emulsion stabilizer.例文帳に追加

ポリビニルアルコールを乳化安定剤として、(メタ)アクリル酸エステル単量体と、不飽和二重結合を有するカップリング剤とを重合させて得られることを特徴とするセメントモルタル用エマルジョン。 - 特許庁

To provide an emulsion stabilizer for sauce, a sauce produced by using the stabilizer and a method for producing the sauce having excellent wettability to raw vegetables and pasta, harmonized taste and palatability and excellent emulsion stability.例文帳に追加

ソース用乳化安定剤、これを用いたソース及びその製造方法において、生野菜及びパスタの両者に対するなじみや食味・食感の調和が良好で、かつ乳化安定性の優れたソースが得られるものを提供する。 - 特許庁

The emulsion stabilizer for an oil/fat containing composition comprises a starch dispersion obtained by dissolving and gelatinizing starch by using waxy corn starch or corn starch as a primary material and irradiating the resulting product with ultrasonic waves.例文帳に追加

油脂含有組成物のための乳化安定剤であって、ワキシーコーンスターチまたはコーンスターチを主原料とするデンプンを溶解糊化しこれに超音波を照射したデンプン分散物からなる。 - 特許庁

This food additive slurry composition is obtained by including 1-60 pts.wt. of an emulsion stabilizer in 100 pts.wt. of calcium carbonate having a specific thermal reduction and a specific mean particle diameter.例文帳に追加

特定の熱減量、特定の平均粒子径を有する炭酸カルシウム100重量部に対し、乳化安定剤を1〜60重量部含有させてなる食品添加剤スラリー組成物。 - 特許庁

To obtain an emulsion stabilizer for a milk drink, having excellent preservation stability, and capable of being stably used without requiring a specific stirring device when heating and dissolving the stabilizer.例文帳に追加

保存安定性に優れており、しかも加熱溶解する際に、特別な攪拌装置を要することなく安定して使用できる乳飲料用乳化安定剤を提供する。 - 特許庁

Alternatively, the emulsion stabilizer comprises a dried product obtained by dissolving and gelatinizing starch by using waxy corn starch or corn starch as a primary material, irradiating the resulting product with ultrasonic waves and drying a starch dispersion obtained by the above irradiation with the ultrasonic waves.例文帳に追加

もしくは、ワキシーコーンスターチまたはコーンスターチを主原料とするデンプンを溶解糊化しこれに超音波を照射したデンプン分散物を乾燥して得られた乾燥物からなる。 - 特許庁

To provide an inexpensive food dispersing stabilizer to be used for the purpose of a dispersing stabilizer, an emulsion stabilizer, a thickening stabilizer or the like in a food field, easy to disperse in water and excellent in dispersing stability.例文帳に追加

食品分野において、分散安定剤、乳化安定剤、増粘安定剤等の目的で使用される食品用分散安定剤に関して、容易に水中に分散し、かつ分散安定性に優れたものを安価に提供することにある。 - 特許庁

This olefin polymer emulsion is obtained by increasing an amount of an emulsifier upon preparation of the catalyst emulsion, by controlling the ratio of an amount of an organic solvent to that of water, and by using an emulsion stabilizer such as hexadecane, when the olefin monomer is emulsion polymerized using the coordination polymerization catalyst.例文帳に追加

配位重合触媒を用いてオレフィン系モノマーを乳化重合する際、触媒乳化液の調製に乳化剤の増量、水に対する有機溶剤量の割合をすることおよびヘキサデカン等エマルジョン安定化剤を使用することにより達成される。 - 特許庁

The emulsion stabilizer to be compounded to the sauce composed of vegetable paste, vinegar and oil is a carboxymethylcellulose sodium (CMC-Na) having an etherification degree of 0.8-2.0 and a viscosity of 10-1,000 mPas in the form of 2% aqueous solution.例文帳に追加

野菜類のペースト、酢及び油からなるソースに配合される乳化安定剤として、エーテル化度が0.8〜2.0であって、かつ、2%水溶液粘度が10〜1000mPa・sであるカルボキシメチルセルロース・ナトリウム塩(CMC−Na)からなるものを用いる。 - 特許庁

To provide a starch-derived emulsion stabilizer which exhibits an excellent emulsion stabilizing performance, is capable of being used for a wide range of addition purposes using starch which keeps the safety as food established and is purchasable easily, and further exhibits an oil/fat oxidation inhibiting effect.例文帳に追加

食品としての安全性が確立され調達容易なデンプンを原料として、良好な乳化安定性を発揮すると共に広汎な添加目的に利用可能であり、さらに油脂分の酸化抑制効果も発揮しうるデンプン由来の乳化安定剤を提供する。 - 特許庁

This emulsion stabilizer for the milk beverage is compounded from 6-16 wt.% of a sucrose fatty acid ester, 29-69 wt.% of a glycerol fatty acid monoester, 9-21 wt.% of a sorbitan fatty acid ester, 8-28 wt.% of a glycerol citric acid fatty acid ester and/or a polyglycerol fatty acid ester, and 3-7 wt.% of sodium caseinate.例文帳に追加

ショ糖脂肪酸エステル6〜16重量%、グリセリンモノ脂肪酸エステル29〜69重量%、ソルビタン脂肪酸エステル9〜21重量%、グリセリンクエン酸脂肪酸エステル及び/又はポリグリセリン脂肪酸エステル8〜28重量%、及びカゼインナトリウム3〜7重量%を配合する。 - 特許庁

In a method for suppressing animal smell, after cleaning the skin of a small animal by using a cleaning agent, a drug containing a fat (horse oil), a water-soluble collagen, a softening agent, an emulsion stabilizer and an antistatic agent is applied onto the skin after being cleaned, to suppress secretion of the sebum from the skin of the small animal and suppress the animal smell originated from the sebum.例文帳に追加

本発明の動物臭抑制方法においては、小動物の皮膚を洗浄剤を用いて洗浄した後に、動物由来の油脂(馬油)、水溶性コラーゲン、柔軟剤、乳化安定剤、および帯電防止剤を含有した薬剤を前記洗浄後の皮膚に塗布することによって、前記小動物の皮膚からの皮脂の分泌を抑制し、皮脂に由来する動物臭を抑制する。 - 特許庁

This resin composition contains the emulsion obtained by performing the emulsion polymerization of (A) 100 pts.mass 1 kind or ≥2 kinds of an α,β-ethylenically unsaturated monomer by using (B) 10 to 300 pts.mass (solid content) water dispersive spherical colloidal silica SiO_2 having 4 to 100 nm mean particle diameter as an emulsion stabilizer.例文帳に追加

(A)1種又は2種以上のα,β−エチレン性不飽和単量体100質量部に対し、(B)平均粒子径4〜100nmの水分散型球状コロイダルシリカSiO_2(固形分)10〜300質量部を乳化安定化剤として、乳化重合して得られるエマルションを含むことを特徴とする樹脂組成物。 - 特許庁

This emulsion stabilizer contains 6-16 wt.% fatty acid ester of sucrose, 29-69 wt.% fatty acid monoester of glycerol, 9-21 wt.% fatty acid ester of sorbitan, 8-28 wt.% monoglyceride of an organic acid and 3-7 wt.% sodium caseinate, and is regulated so that the 0.4% aqueous solution may have pH 5-9.例文帳に追加

ショ糖脂肪酸エステル6〜16重量%、グリセリンモノ脂肪酸エステル29〜69重量%、ソルビタン脂肪酸エステル9〜21重量%、有機酸モノグリセリド8〜28重量%、及びカゼインナトリウム3〜7重量%を含有するものとし、かつ0.4%水溶液としたときのpH値が5〜9となるように調整した。 - 特許庁

例文

This method for producing the phenolic resin/silica composite spherical fine particles is characterized by adding an aqueous solution containing an emulsion stabilizer (D) to an organic phase comprising a phenolic resin (A), a silicon compound (B) and an organic solvent (C) to invert and emulsify the organic layer phase, and then thermally curing the obtained fine particles.例文帳に追加

フェノール樹脂(A)とシリコン化合物(B)と有機溶媒(C)とを含む有機相にエマルジョン安定剤(D)を含む水溶液を添加して該有機層を転相乳化することにより得られる微粒子を加熱硬化することを特徴とするフェノール樹脂/シリカ複合体球状微粒子の製造方法。 - 特許庁

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