例文 (21件) |
甘い味がするの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 21件
甘い香りが豊かで、かつ後味のキレが良好なコーヒー抽出物を提供する。例文帳に追加
To provide a coffee extract having a rich sweet aroma and a superior sharp aftertaste. - 特許庁
乳製品特有の甘いクリーミーな香味を付与することができる乳風味賦与乃至増強剤を提供する。例文帳に追加
To provide a milk flavor imparting agent or enhancer capable of imparting sweet and creamy flavor peculiar to dairy product. - 特許庁
製造後、時間が経過しても、コーン特有の甘い風味に優れたコーン入り酸性調味料を提供する。例文帳に追加
To provide a corn-containing acidic seasoning having excellent sweet flavor peculiar to the corn even after an elapse of time after the production. - 特許庁
ただし、砂糖を効かせ過ぎると甘い餡をかけた時にはくどい味に、甘くない味付けにした場合にはそれと相反する味になってしまうので、配慮が必要である。例文帳に追加
However, putting sweet an (paste or thick sauce or jam for adding to main foods) to sweetened mochi makes too much sweet dango; non-sweetened an doesn't match sweetened mochi; therefore, the quantity of the sugar is very important. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明の目的は、甘い香りが強く、調理に用いたときに風味豊かな調理品や加工食品等の食品を得ることができる食用油脂を用いた風味豊かな調理品や加工食品等の食品を提供する。例文帳に追加
To provide foods such as cooked products or processed foods with rich flavors, which use edible oil that impart foods with rich flavors such as cooked products or processed foods having strong sweet scent, used in cooking. - 特許庁
バニリンを高含有することにより、甘い芳香や熟成感のある香味良好な焼酎とすることができる、4−ビニルグアヤコール(4−VGと略記)、又はバニリンを高含有する焼酎、及びその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide Shochu much containing 4-vinyl guaiacol (abbr. 4-VG) or vanillin, capable of converted to flavor-preferable Shochu having sweet smell and mature feeling due to much vanillin content, and to provide a method for producing the Shochu. - 特許庁
麦焼酎特有の臭みがなく、甘い香りを有すると共に雑味がなく口当たりがマイルド新規な焼酎並びにその製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a new Shochu having a sweet smell and a mild flavor free from a smell characteristic of barley Shochu and an added flavor and method for producing the same. - 特許庁
持続性のある甘い発酵感が増強され、嗜好性の高い発酵飲食品とすることができる、発酵飲食品の香味増強剤が求められている。例文帳に追加
To obtain a flavor enhancer for fermented foods and drinks, capable of enhancing sustainable sweet fermentation feeling of foods and drinks and thereby capable of obtaining fermented foods excellent in palatability. - 特許庁
また、山梨県や青森県の津軽地方、岩手県県北などの北東北の一部とその出身者の多い北海道では、小豆やささげを使うが砂糖を入れて甘い味付けにするのが一般的である。例文帳に追加
In addition to adzuki beans and black-eyed peas, sugar is commonly used to sweeten sekihan rice, the custom of which is practiced in some areas including Yamanashi Prefecture, the northern Tohoku region such as the Tsugaru area of Aomori Prefecture and the northern area of Iwate Prefecture, and in Hokkaido, where many people from the above areas now live. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明によれば、満腹中枢の「甘い」を感じ取る部分による欲求を満たすために甘味料を含有しているので、味覚特異性満腹によって「別腹」による過剰な食物(デザート等を含む)の摂取を抑制することができ、ダイエットに貢献することができる。例文帳に追加
The food contains the sweetener to satisfy the desire caused via the part of the satiety center perceiving "sweetness" so that taste-peculiar fullness inhibits the user from eating too much food (including dessert or the like) in spite of being on a full stomach, and thereby the diet-supplemental food can contribute to the diet. - 特許庁
野菜の調理感、肉の調理感、ゴマの油脂感と甘いコク味など嗜好性の高い香味、特にフレッシュなロースト感を増強することができ、飲食品などに用いる香料組成物の調合素材として有用な新規なα,α−ジチオール化合物を提供すること。例文帳に追加
To provide a new α,α-dithiol compound useful as a compounding material for aroma-compositions to be used in food/drink or the like, enhancing aroma of high taste including vegetables' cooking feeling, meat's cooking feeling, sesame's fat-and-oil feeling and sweet bodied tastes, particularly freshly roasted feeling. - 特許庁
ちなみに日本酒匠研究会では、「甘い/辛い」「淡麗/濃醇」を座標軸とする味の分類には実用性がないとして、温度や料理、酒器を連想しやすい「香りが高い/低い」「味が濃い/淡い」を新たな座標軸とし、次のような四分法を用いている。例文帳に追加
For your information, Nihon Sakasho Kenkyukai has the opinion that the classification of taste using "amai/karai" and "tanrei/hojun" as coordinate axes has no practical meaning and uses the following four-category method using "strong/weak fragrance" and "much/little taste" as new coordinate axes. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本わさびを用いた場合に保存性を保持するために、各種Aw調整剤又はpH調整剤などを用いた場合であっても、すりおろしたわさびが有する独特な甘い香りが感じられる本わさび風味食品を提供すること。例文帳に追加
To obtain a Japanese radish-flavored food in which a unique sweet aroma possessed by a grated Japanese horseradish is felt even when various kinds of Aw regulators of pH adjustors, etc., are used in order to retain keeping quality when the Japanese horseradish is used. - 特許庁
甘味度が60%以上の糖類を生呉に添加し蒸煮加熱することで、アミノカルボニル反応やカラメル化によるピラジン類やフラノン類などの香気成分を発生させ、香ばしく甘い香りで、かつ滑らかな食感の豆腐を製造する。例文帳に追加
The method for producing the soybean curd comprises adding saccharides having sweetness degree of ≥60% to raw soybean juice and steaming the mixture to cook so as to generate flavor component such as pyrazine or furanone via amino-carbonyl reaction or caramelization to produce the soybean curd having aromatic and sweet flavor and smooth palate feeling. - 特許庁
例文 (21件) |
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