1016万例文収録!

「食品素材」に関連した英語例文の一覧と使い方(4ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品素材の意味・解説 > 食品素材に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

食品素材の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1114



例文

魚類の血合肉を有効利用し、食品由来の有機セレンを高濃度に含んだ食品素材、及び該食品素材を含有する食品を提供する。例文帳に追加

To provide a food material obtained by effectively utilizing dark colored flesh of a fish, and containing an organic selenium derived from a food in high concentration, and further to provide a food containing the food material. - 特許庁

食品、例えば甘味素材含有飲食品、食塩含有飲食品、果実または果汁含有飲食品、香料含有飲食品及び発酵飲食品の風味を向上させるための風味向上剤及び該風味向上剤を含む飲食品を提供する。例文帳に追加

To obtain an agent for improving the taste and flavor of foods and drinks, for example, foods and drinks containing a sweetening material, foods and drinks containing common salt, foods and drinks containing fruit or fruit juice, foods and drinks containing a flavor and fermented foods and drinks, and provide foods and drinks containing the taste-improving agent. - 特許庁

食品、例えば甘味素材含有飲食品、食塩含有飲食品、果実または果汁含有飲食品、香料含有飲食品及び発酵飲食品の風味を向上させるための風味向上剤及び該風味向上剤を含む飲食品を提供する。例文帳に追加

To provide a flavor improver that can improve the flavor of foods and beverages, e.g. a sweetener-including foods or beverages, sodium chloride- including foods and beverages, fruit or fruit juice-including foods and beverages, flavor-including foods and beverages, and fermented foods and beverages, and provide the foods and beverages including the flavor improver. - 特許庁

粒状低カロリー食品素材の製造方法及び粒状低カロリー食品素材製造用原料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING GRANULAR LOW CALORIE FOOD MATERIAL, AND RAW MATERIAL FOR PRODUCING GRANULAR LOW CALORIE FOOD MATERIAL - 特許庁

例文

凍結しても異物感のない食品素材,特に小麦粉練込み用食品素材を豆腐から安価に得ることを課題とする。例文帳に追加

To obtain a food material, especially the food material for incorporat ing a wheat flour without the feeling of foreign materials even when frozen from tofu at a low cost. - 特許庁


例文

前記離型層3は、食品添加物その他の可食性の素材、または、食品用包材の皮膜材として用いることができる素材からなる。例文帳に追加

The separating layer 3 is composed of an edible material such as a food additive, or a material to be used as a coating material of a package for the food. - 特許庁

黒大豆食品素材の製法およびそれにより得られた黒大豆食品素材ならびに可食性組成物例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BLACK SOYBEAN FOOD MATERIAL, BLACK SOYBEAN FOOD MATERIAL AND EDIBLE COMPOSITION EACH OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁

感染抑制作用を有する新たな食品素材及びこの食品素材を用いた飲料品を提供する。例文帳に追加

To provide a new food raw material having an infection-inhibiting action, and to provide a food or drink using the food raw material. - 特許庁

糖質系食品素材の粉末状態での焙焼による改質糖質系食品素材の製法及びその製品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MODIFIED CARBOHYDRATE FOOD MATERIAL BY ROASTING CARBOHYDRATE FOOD MATERIAL IN POWDERY STATE, AND THE PRODUCT - 特許庁

例文

ダッタンソバの植物体から調製された食品素材と、この素材を用いて製造されるダッタンソバ食品例文帳に追加

To provide a food material prepared from the plant of Fagopyrum tataricum, and to provide a Fagopyrum tataricum food produced from the material. - 特許庁

例文

トランスグルタミナーゼ及びゼラチンを食品素材の表面にコーティングした後に、該食品素材を加熱処理する。例文帳に追加

The method for producing a processed food comprises coating the surface of the food raw material with transglutaminase and gelatin and heat-treating the food raw material. - 特許庁

DHAを乳化した後、これを大豆由来食品素材に吸着させることを特徴とする高機能性を有する食品素材の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the food material with high functionality comprises emulsifying DHA followed by sticking to a food material derived from soybean. - 特許庁

粉粒体の食品素材に殆ど力を加えることなく、性状、密度及び形状を安定させて食品素材を中実肉厚状に整形すること。例文帳に追加

To stabilize properties, density and shape, and reshape a food material into a solid thick-wall state by scarcely applying force to the granular food material. - 特許庁

新規大豆サポニンとこのサポニンからなる保健用食品素材例文帳に追加

NEW SOYBEAN SAPONIN AND HYGIENIC FOOD MATERIAL CONSISTING OF THE SAME SAPONIN - 特許庁

カルシウム吸収を促進する多糖類食品素材およびその製造方法例文帳に追加

POLYSACCHARIDES FOOD MATERIAL PROMOTING CALCIUM ABSORPTION AND THEIR MANUFACTURE - 特許庁

(5) アミラーゼ剤がβ−アミラーゼ剤である馬鈴薯食品素材例文帳に追加

(5) The potato food material is prepared by using the amylase preparations which are β-amylase preparations. - 特許庁

エゾイシゲからの肥満及び糖尿病予防を目的とする食品素材例文帳に追加

FOOD RAW MATERIAL FOR PREVENTING OBESITY AND DIABETES MELLITUS FROM PELVETIA WRIGHTII OKAMURA - 特許庁

コンニャク粉、又は、精製グルコマンナンのゲル化物質由来の食品素材例文帳に追加

FOOD MATERIAL DERIVED FROM GELATINIZED SUBSTANCE COMPRISING KONJAK FLOUR OR PURIFIED GLUCOMANNAN - 特許庁

着香酪酸菌粉末、その製造方法および食品素材と防腐剤例文帳に追加

FLAVORED BUTYRIC ACID BACTERIUM POWDER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND MATERIAL FOR FOOD AND PRESERVATIVE - 特許庁

笹の葉、植物の葉、根等を素材とする健康食品及びその製法例文帳に追加

HEALTH FOOD MADE FROM BAMBOO GRASS LEAF, VEGETABLE LEAF, VEGETABLE ROOT, ETC., AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

生クリーム様呈味を有する食品素材及びその製造方法例文帳に追加

FOOD MATERIAL HAVING RAW CREAM-LIKE TASTE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

こんにゃくマンナンを主原料とする食品素材の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD RAW MATERIAL CONSISTING MAINLY OF KONJAK MANNAN - 特許庁

抗酸化素材、リグナン化合物の製造方法及び飲食品例文帳に追加

ANTI-OXIDIZING RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING LIGNAN COMPOUND AND FOOD OR DRINK - 特許庁

(3)芋類が甘藷で、穀物が小麦、大麦である馬鈴薯食品素材例文帳に追加

(3) The potato food material comprises the potatoes which are sweet potatoes and grains that are wheat or barley. - 特許庁

増粘多糖類素材、その製造法及びこれを含有する飲食品例文帳に追加

THICKENING POLYSACCHARIDE MATERIAL, ITS PRODUCTION AND FOOD/DRINK CONTAINING THE SAME - 特許庁

イソフラボンアグリコン含有食品素材およびその製造法例文帳に追加

ISOFLAVONE AGLYCON-CONTAINING FOOD MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

麦類緑葉とゴマとを組み合わせた食品素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a food material as a combination of green leaves of barley with sesame. - 特許庁

有用リン脂質組成物を含む機能性素材及び機能性食品例文帳に追加

FUNCTIONAL RAW MATERIAL CONTAINING USEFUL PHOSPHOLIPID COMPOSITION, AND FUNCTIONAL FOOD - 特許庁

ケール乾燥粉末とゴマとを組み合わせた食品素材を提供すること。例文帳に追加

To provide a food material as a combination of kale dry powder with sesame. - 特許庁

また、特定のソフトな食感の該含気泡チョコレートを低水分系食品素材と高水分系食品素材の界面素材として組み合わせることにより、低水分食品素材の吸湿による食感の変化を防止するとともに違和感のない食感の組み合わせ食品を得ることができる。例文帳に追加

Furthermore, it is possible to prevent a palate feeling change by moisture absorption of the low-moisture food material, and obtain a food combined with palate feeling without sense of incongruity by combining the specific pneumatic bubble chocolate with soft palate feeling as the boundary surface material of the low-moisture food material and the high-moisture food material. - 特許庁

低水分系食品素材と高水分系食品素材の界面に、特定の含気泡チョコレートを被覆、塗布、載置または充填することにより、高水分系食品素材からの水分移行による低水分系食品素材の吸湿による食感変化を防止する。例文帳に追加

This method for producing the food includes coating, applying, placing or filling specific pneumatic bubble chocolate in a boundary surface of a low-moisture food material and a high-moisture food material so as to prevent a palate feeling change by moisture absorption of the low-moisture food material, caused by moisture transfer from the high-moisture food material. - 特許庁

小麦胚芽を原料とする新規食品素材の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING NEW FOOD RAW MATERIAL USING WHEAT EMBRYO BUD AS RAW MATERIAL - 特許庁

乳酸菌とテンペ菌を用いたオカラの食品素材化法例文帳に追加

METHOD FOR CONVERTING BEAN-CURD REFUSE INTO FOOD MATERIAL USING LACTIC ACID BACTERIUM AND TEMPEH FUNGUS - 特許庁

ダイズサポニン類誘導体を含有した抗酸化食品素材例文帳に追加

ANTIOXIDANT FOOD MATERIAL CONTAINING DERIVATIVE OF SOYASAPONIN - 特許庁

柑橘系果実由来の食品添加用色素材の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PIGMENT MATERIAL AS FOOD ADDITIVE ORIGINATED FROM CITRUS FRUIT - 特許庁

柿の抗酸化活性機能増強法および健康食品素材例文帳に追加

METHOD FOR REINFORCING ANTI-OXIDIZING ACTIVITY FUNCTION OF PERSIMMON AND HEALTH FOOD MATERIAL - 特許庁

活性酸素生成抑制物質およびそれを含む機能性食品素材例文帳に追加

ACTIVE OXYGEN GENERATION INHIBITOR AND FUNCTIONAL FOOD INCLUDING THE SAME - 特許庁

機能性食品素材を添加した豆菓子及びその製造法例文帳に追加

FUNCTIONAL FOOD MATERIAL-CONTAINING BEAN CONFECTIONERY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

γ−アミノ酪酸高含有食品素材及びその製造方法例文帳に追加

FOOD MATERIAL WITH HIGH γ-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

食品用天然ミネラル粉末素材及びその製造方法例文帳に追加

NATURAL MINERAL POWDER MATERIAL FOR FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

この食品は、ダイオキシン類を吸着可能な炭素材を含んでいる。例文帳に追加

This food contains a carbonaceous material capable of adsorbing the dioxins. - 特許庁

有害な重金属が除去された食品素材エキスの製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING HARMFUL HEAVY METAL-ELIMINATED FOOD MATERIAL - 特許庁

柑橘類を用いた食品並びに化粧品素材の製造方法例文帳に追加

PRODUCTION OF FOOD AND COSMETIC MATERIAL USING CITRUS FRUIT - 特許庁

γ−アミノ酪酸含量を高めた食品素材の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FOOD MATERIAL WITH INCREASED γ- AMINOBUTYRIC ACID CONTENT - 特許庁

植物質を素材とするクリ—ム状の食品及びそのための方法例文帳に追加

CREAMY FOOD COMPRISING VEGETABLE MATTER AS AN INGREDIENT AND A METHOD THEREFOR - 特許庁

バナジウム含有キノコ及びその有用素材、機能性食品類を提供する。例文帳に追加

To obtain vanadium-containing mushroom and a functional food. - 特許庁

キャラメル風味の食品素材の製造方法およびその用途例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING CARAMEL-FLAVORED FOOD MATERIAL, AND APPLICATION OF THE FOOD MATERIAL - 特許庁

野菜類、肉類および/または魚介類の加工食品素材製造装置例文帳に追加

DEVICE FOR PRODUCING PROCESSED FOOD MATERIAL COMPRISING VEGETABLE, MEAT AND/OR FISH AND SHELLFISH - 特許庁

小麦蛋白質にプロテアーゼを限定的に作用させて得られる食品素材例文帳に追加

FOOD MATERIAL OBTAINED BY RESTRICTIVELY MAKING PROTEASE ACT ON WHEAT PROTEIN - 特許庁

例文

コメのミネラル組成を改質した食品素材及びその製造法例文帳に追加

FOOD MATERIAL REFORMED IN MINERAL COMPOSITION OF RICE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS