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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品素材の意味・解説 > 食品素材に関連した英語例文

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食品素材の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 1114



例文

天然物由来であり、マイルドで安全な新規血糖値上昇抑制物質並びにそれを用いた血糖値上昇抑制剤及びそれを添加した機能性食品素材又は機能性飲食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a new blood sugar value elevation-inhibiting substance, originated from a natural substance, mild and safe, a blood sugar value elevation-inhibiting agent by using the same, and a functional food material or a functional beverage or food added with the same. - 特許庁

牛肉や豚肉などの獣肉や、豆腐などの植物由来のタンパクを含むタンパク含有食品素材に食塩をまぶし、少なくとも1日間放置した後、米ぬか内にて発酵させてタンパク加工食品を製造する。例文帳に追加

The protein processed food is produced by: sprinkling salt over the protein-containing food raw material such as meat comprising beef, pork or the like, or vegetable-originated protein such as bean curd; leaving the raw material as it is for at least one day; and thereafter fermenting the food raw material in rice bran. - 特許庁

乳酸発酵食品の第1の製造方法は、魚肉、畜肉、野菜、米飯等の食品素材に、米麹の添加と低温性乳酸菌の接種とを行った後、0〜10℃で発酵熟成を行うものである。例文帳に追加

The first method for producing a lactic acid fermented food comprises adding malted rice to a food material such as fish meat, meat, a vegetable, boiled rice, etc., and inoculating a low-temperature lactic acid bacterium and carrying out fermentation and aging at 0-10°C. - 特許庁

継続的に摂取しても安全面での問題が小さい、食品素材を含有する血管病治療予防剤、ならびにこれを含有する組成物、飲食品、および医薬品を提供する。例文帳に追加

To provide an agent for treating and preventing vascular diseases, which contains a food material and causes few safety problems when continuously ingested, and a composition, food and drink and a pharmaceutical product containing the same. - 特許庁

例文

メラニン生成抑制剤及びその製造方法、並びに該メラニン生成抑制剤を含有する化粧品素材、化粧品、飲食品用添加剤、飲食品及び入浴剤を提供する。例文帳に追加

To provide a melanogenesis inhibitor, its manufacturing method, and a cosmetic material, a cosmetic, a food and drink additive, a food and drink, and a bath agent which contain the melanogenesis inhibitor. - 特許庁


例文

該製造方法で得られた風味改良剤または調味料の飲食品への添加、または、該製造方法で得られた風味改良剤または調味料と飲食品素材とを接触させる、風味改良方法。例文帳に追加

The method for improving flavor comprises adding the flavor improver or the seasoning to the food and drink, and bringing the flavor improver or the seasoning into contact with each other. - 特許庁

本発明の目的は、抗疲労効果を示す、食品素材と発酵菌の組み合わせを見出すことにより、発酵食品の新たな利用分野を拡大することを目的とする。例文帳に追加

To provide an anti-fatigue composition which exhibits an anti-fatigue effect, includes a newly found combination of a food raw material with a fermentative fungus, and expands a new utilization field of a fermented food. - 特許庁

各種酸性飲食品に配合した際に、鮮明な赤色を呈し、熱、光にも安定な赤色系着色を付与することができ、かつ食品添加物として許可されている素材を使用した赤色色素製剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a red coloring matter preparation which exhibits a bright red color when compounded into various acidic food and drink, gives a reddish color stable to heat and light, and is prepared from materials approved as food additives. - 特許庁

食品食品素材,これらの容器包装などへの印刷に適した、乾燥後に消毒用エタノール等の含水極性有機溶剤を塗布しても流れ落ちないインキを提供する。例文帳に追加

To provide ink which is suitably used for printing on food, food materials, containers packages therefor, etc., and does not come off after drying, even when a water-containing polar organic solvent such as ethanol for disinfection is applied to it. - 特許庁

例文

酸素による劣化を抑制して、内容物を安全かつ長期間保存し得る水性の液体食品の包装材等に適した素材、及びそれを用いた該食品包装用積層体の提供。例文帳に追加

To provide a raw material suitable for a packaging material of an aqueous liquid foodstuff inhibiting degeneration by oxygen and enabling safe and long term storage of the content, and a lamination product thereof for the packaging of the foodstuff. - 特許庁

例文

大麦類から、有用な生理活性を有する成分を取得すること、及びそれを用いた生理活性剤としての用途、それを用いた機能性食品素材或いは機能性食品を提供すること。例文帳に追加

To obtain a physiologically active component from barley, to provide a use as a physiologically active agent using the same and to obtain a functional food material or a functional food using the same. - 特許庁

食品加工装置100は、容器に充填した固形食品素材を加圧加熱状態で殺菌及び又は調理するための加圧加熱処理部102を備える。例文帳に追加

This food-processing device 100 is equipped with a pressurizing heat-treating part 102 for sterilizing or cooking a solid food raw material filled in a container in a pressurized and heated state. - 特許庁

健康食品素材の有する生理活性を高活性化させ、従来の有効量より少量で、同等又はそれ以上の生理活性を示す高機能性健康食品を提供する。例文帳に追加

To provide a highly functional health food prepared by highly activating physiological activity which a health food material has, so as to make the material exhibit the physiological activity equal to or more active than that conventionally exhibited by the material, even when an amount smaller than a conventionally effective amount is used. - 特許庁

製造プロセスが簡単で、食感と卵風味が良好な、食品素材と調味液を複合させた味付けフライ食品が得られるバッター液及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain in a simple process a batter liquid capable of giving seasoned fried food having good palate feeling and egg flavor with food materials and seasoning liquid compounded together, and to provide a method for producing the batter liquid. - 特許庁

滑りを有する素材原料を練り込り込んだスナック生地に膨化処理を施した後、得られたスナック食品の表面に増粘多糖類を含む粉粒体を添加するスナック食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the snack food comprises subjecting snack dough kneaded with a smooth raw material to swelling treatment and adding a granule containing thickening polysaccharides to the surface of the obtained snack food. - 特許庁

ヤーコン中のフラクトオリゴ糖のアピオスアメリカーナによる安定化方法及び安定化された食品素材例文帳に追加

METHOD FOR STABILIZING FRUCTOOLIGOSACCHARIDE CONTAINED IN YACON VIA APIOSE AMERICANA, AND FRUCTOOLIGOSACCHARIDE-STABILIZED FOOD MATERIAL - 特許庁

骨粗鬆症予防剤はさらに骨吸収抑制剤及び/又はカルシウム補充作用を有する食品素材を含有することが好ましい。例文帳に追加

The osteoporosis preventing agent preferably further contains a bone resorption suppressing agent and/or a food material having calcium supplementing action. - 特許庁

食品及び医薬品の素材として有用な、葉酸及び/又はビタミンB_12−ラクトフェリン類複合物の提供。例文帳に追加

To provide a folic acid and/or vitamin B12-lactoferrin complex useful as a raw material of food and drink and medicament. - 特許庁

高濃度の亜鉛イオンを含む大麦水飴の製造方法を確立し、高い発酵促進効果を持つ食品素材を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing barley starch syrup containing zinc ion at high concentration so as to provide a food material having high fermentation promoting effect. - 特許庁

食品素材として広く使用可能であり、グルタミンおよびグルタミン酸を豊富に含有するカゼイン加水分解物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a casein hydrolyzate extensively usable as a foodstuff material and abundantly containing glutamine and glutamic acid. - 特許庁

この場合は、アルカリ性溶液2による煮沸処理と酵素4による酵素処理を経て、軟化した食品素材8が得られる。例文帳に追加

In this case, a softened food material 8 is obtained via the boiling in the alkaline solution 2 and the enzyme treatment with the enzymes 4. - 特許庁

及び、該酸性デザート練込用水中油型乳化油脂組成物と酸性食品素材を含有する酸性デザート。例文帳に追加

The acidic dessert comprises the oil-in-water emulsified oil-and-fat composition for kneading in an acidic dessert, and the acidic food material. - 特許庁

焙煎ふすま又は焙煎ぬかと、グルテン及び微量のおおばこ種皮粉末を主成分とし、実質的に糖質(デンプン)を含有しない食品素材例文帳に追加

The food material is composed mainly of roasted wheat bran or roasted rice bran, gluten and a small amount of psyllium testa powder and essentially free from carbohydrate (starch). - 特許庁

肝障害モデル動物、及びそれを用いた肝障害を改善又は予防する、薬剤若しくは食品素材のスクリーニング方法例文帳に追加

HEPATOPATHY MODEL ANIMAL AND METHOD FOR SCREENING DRUG OR FOOD MATERIAL TO AMELIORATE OR PREVENT HEPATOPATHY BY USING THE ANIMAL - 特許庁

イチョウ葉エキスとグルタチオンとの組み合せ、またはイチョウ葉エキスとグルタチオンを高度に含有する食品素材との組み合せを提供する。例文帳に追加

The combination of gingko leaf extract and glutathione, or the combination of gingko leaf extract and food materials highly containing glutathione is provided. - 特許庁

グルタミンを含有する原料より効率よく γ—アミノ酪酸を生産せしめ、高濃度γ—アミノ酪酸含有天然食品素材を提供する。例文帳に追加

To provide a high-concentration γ-aminobutyric acid-containing natural food material by efficiently producing γ-aminobutyric acid from a raw material containing glutamine. - 特許庁

溶解性、熱安定性及び風味に優れ、乳飲料、発酵乳、パン、チーズ等の飲食品の製造に利用可能な新規カゼイン素材の提供。例文帳に追加

To obtain a new casein material having excellent solubility, thermostability and flavor, usable for producing food and beverage such as milk beverage, fermented milk, bread, cheese, etc. - 特許庁

パイエル板の形成を誘導でき、食品素材として好適に用いることのできるパイエル板形成誘導組成物を提供すること。例文帳に追加

To provide a Peyer's patch formation inducing composition, capable of inducing Peyer's patch formation and suitably usable as a food raw material. - 特許庁

可溶性固形分が低いが、食物繊維を豊富に含み、且つ高粘性である加工食品素材を、安価に提供すること。例文帳に追加

To inexpensively provide a processed food material richly containing dietary fibers and also having high viscosity while having little soluble solid. - 特許庁

シクロアリインと酸性化合物(例えば、有機酸)とアルコールとを含むタンパク質を含む食品素材を柔らかく調理するための調理液。例文帳に追加

The cooking liquid is used for softening and cooking a protein-containing food material containing cycloalliin, an acid compound (for instance organic acid) and alcohol. - 特許庁

コラーゲンを原料とする保健的機能性と嗜好性向上効果を備えた食品・ペットフード素材例文帳に追加

FOOD/PET ANIMAL FOOD MATERIAL HAVING HEALTH FUNCTIONALITY AND LIKING-IMPROVING EFFECT WITH COLLAGEN AS RAW MATERIAL - 特許庁

また、吸着されていない卵白液は外来物の汚染なく、そのまま食品加工素材として、安全に利用することが可能となる。例文帳に追加

The unadsorbed albumen liquid is free from contamination with foreign material and safely usable as a food processing material. - 特許庁

食品缶詰素材に要求される多くの特性に対応可能な、容器用ポリエステル樹脂被覆金属板を提供する。例文帳に追加

To provide a polyester resin coated-metal sheet for containers coping with various characteristics required for materials for food can materials. - 特許庁

組織状植物蛋白、好ましくは組織状大豆蛋白を膨潤後に乾燥させたものであることを特徴とする植物蛋白食品素材例文帳に追加

The vegetable protein food material comprises textured vegetable protein preferably obtained through swelling textured soybean protein followed by drying the swollen textured soybean. - 特許庁

海苔にγ−アミノ酪酸産生能を有する乳酸菌を作用させることを特徴とするγ−アミノ酪酸含有食品素材の製造方法である。例文帳に追加

A method for producing the γ-aminobutyric acid-containing food material comprises making lactic acid bacterium having the ability to produce γ-aminobutyric acid act on laver. - 特許庁

この水中油型乳化食品とサラダ素材とを圧力0.07MPa以上の加圧下で和えることを特徴とするサラダの製法。例文帳に追加

The method for producing the salad comprises dressing the oil-in-water emulsified food and the salad materials under the pressure of ≥0.07 MPa. - 特許庁

酸性pH域の素材含有寒天組成物、酸凝集変性抑制組成物及び酸凝集変性食品例文帳に追加

AGAR COMPOSITION CONTAINING RAW MATERIAL OF ACID PH RANGE, ACID AGGREGATION DEGENERATION SUPPRESSING COMPOSITION, ACID AGGREGATION DEGENERATION FOOD - 特許庁

ケール加工物と、免疫賦活作用を有する成分を含有する素材とを含む免疫賦活食品を提供する。例文帳に追加

This immunostimulating food comprises the processed material of a kale and a material containing a component having immunostimulating actions. - 特許庁

ナタデココまたはアロエ葉肉を含有し、水分含量が6重量%以下である菓子・食品素材を提供する。例文帳に追加

This confectionery/food material comprises nata de coco or aloe mesophyll, and has a moisture content of ≤6 wt.%. - 特許庁

ヒ素含量が低く、かつ異味、異臭のない、食品素材に適したサメ軟骨抽出物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a shark cartilage extract having low arsenic content and no nasty taste and smell and suitable for food materials, and to provide a method for producing the extract. - 特許庁

水溶性多糖類にリン酸基を導入することによって得られるカルシウム吸収促進作用を持った新規食品素材、およびその製造方法。例文帳に追加

To provide a food material having calcium absorption promoting effect obtained by introducing a phosphate group into water-soluble polysaccharides, and their manufacturing method. - 特許庁

また、さらにこれを50%エタノールで抽出し機能性食品素材としてイソフラボン化合物を得た。例文帳に追加

Further, through the extraction of the resultant product with 50% ethanol, an isoflavone compound as a functional food material is obtained. - 特許庁

具材を柔軟性のある膜状素材で包むことで、比較的平易かつ正確に、特異な形状の組合せ食品を製造できる。例文帳に追加

This combined food with a peculiar shape is relatively easily and accurately obtained by wrapping ingredients with a flexible membranous material. - 特許庁

特に、個人差が少なく、かつ、体内吸収のよい大豆イソフラボンを含有する機能性食品素材として適している。例文帳に追加

The soybean seeds are suitable especially for the material of functional food which contains soybean isoflavone causing less individual differences and excellent in internal absorption. - 特許庁

優れた食品素材である豆類を配合したスパイシーな香りとコクを有する豆類ソースの冷凍品を提供する。例文帳に追加

To provide a frozen beans sauce product compounded with beans which are an excellent food material, and having a spicy smell and a spicy body. - 特許庁

乳化剤を0.1〜2.0重量%添加した小麦粉を常圧雰囲気下から加熱処理して得られるマイクロ波加熱用食品素材例文帳に追加

The food material for microwave heating is obtained by heat- treating wheat flour containing 0.1-2.0 wt.% of an emulsifying agent under a normal atmosphere. - 特許庁

ホッパー2の底面供給口下方には、ホッパー2から落下供給された食品素材を受けるための振動受板3を設けている。例文帳に追加

A vibration-receiving plate 3 for receiving a food material dropped and supplied from a hopper 2 is arranged below a supply port on the lower surface of the hopper 2. - 特許庁

従来の小麦蛋白質よりも伸長性が大きいドウ物性、および、強い熱凝固性を有する食品素材を提供する。例文帳に追加

To obtain a food material having dough physical properties with elongation properties bigger than those of conventional wheat protein and strong thermal coagulation properties. - 特許庁

本発明の機能性食品素材は、有機溶媒を用いてコーヒー豆から得られた抽出物を含有する。例文帳に追加

The functional food material contains an extract obtained from coffee beans using an organic solvent. - 特許庁

例文

本発明の目的は、相乗的な免疫賦活作用を有する麦若葉由来の素材を含む免疫賦活食品を提供することにある。例文帳に追加

To provide an immunostimulating food containing a material having synergistic immunostimulating activities and derived from young leaves of wheat. - 特許庁

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