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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Chawan Mushiの意味・解説 > Chawan Mushiに関連した英語例文

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Chawan Mushiの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 14



例文

a custard-like egg and vegetable dish steamed in a cup called 'chawan-mushi' 例文帳に追加

茶碗蒸しという料理 - EDR日英対訳辞書

Mushi-mono (steamed foods): chawan-mushi (savory steamed egg custards with assorted ingredients), tamago-dofu (tofu mixed with egg), chiri-mushi (steamed white fish fillet and vegetables served with ponzu sauce for dipping them), awayuki-mushi (dishes with awa-yuki mousse (literally, light snow) on cold green tea soba noodles), saka-mushi (sake-steamed dishes), gin-an (dishes using a specially prepared sauce called gin-an) 例文帳に追加

蒸し物-茶碗蒸し、玉子豆腐、ちり蒸し、淡雪蒸し、酒蒸し、銀あん、 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Chawan-mushi is one of the Japanese cuisines. 例文帳に追加

茶碗蒸し(ちゃわんむし)は、日本料理の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

There is a 'Song of Chawan-mushi' in Kagoshima dialect. 例文帳に追加

鹿児島弁で「茶碗蒸しの唄」が存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

The instant Chawan-mushi can be reconstituted to Chawan-mushi by adding hot water of 80°C and leaving at rest for 10 min or by adding water and heating with a microwave oven for 3 min.例文帳に追加

80℃の熱水を加えて10分間経過させるか、水を加えて電子レンジで3分間加熱する事によって茶碗蒸しを得る。 - 特許庁


例文

Chawan-mushi in Aomori Prefecture or a part of Hokkaido has chestnuts stewed in syrup in it. 例文帳に追加

青森県や北海道の一部ではクリの甘露煮が入っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The instant Chawan-mushi is produced by adding dried ingredients and dried seasonings to the dried egg.例文帳に追加

乾燥具材、乾燥調味料を加えてインスタント茶碗蒸しをつくる。 - 特許庁

There are two variations of Chawan-mushi: Odamaki-mushi, a traditional egg custard dish on a base of udon noodles (Japanese wheat noodle) mixed with ingredients of Chawan-mushi, and Kuyamushi (steamed egg custard with tofu (bean curd) in it) on which kuzu paste sauce (a sweet sauce whose main ingredient is arrowroot starch seasoned with soy sauce and sugar) is poured after it is steamed. 例文帳に追加

バリエーションとして、茶碗蒸しの具にうどんを加えたものを小田巻き(苧環)蒸し(うどんおだまきうどん)、具に豆腐を使い、蒸しあげた後に上から葛あんをかけたものを空也蒸しという。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Chawan-mushi is served cooled with chilled dashi broth soup over it in summer and it is served hot in winter. 例文帳に追加

夏場には冷やして上に冷たいダシをはり、冬場には熱いままで供される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide an instant Chawan-mushi (custard-like egg and some ingredients steamed in a cup) produced by using dried egg and free from problems of steaming operation, taste, or the like.例文帳に追加

乾燥卵素材を用いた、蒸し操作や風味等に問題のないインスタント茶碗蒸しの提供。 - 特許庁

例文

When you cook Chawan-mushi, you put all ingredients such as mitsuba (Japanese honewort), dried shiitake (mushroom), ginkgo nuts, lily bulbs, slices of kamaboko (boiled fish paste) (mainly ita-kamaboko (fish paste on a wooden board)), some pieces of chicken and fish meat, shrimp, conger eel, and shell into a cylindrical bowl, pour beaten egg mixed with bland soup, and steam it in a steam cooker. 例文帳に追加

円筒状の茶碗にミツバ・干し椎茸・ギンナン・ユリ根・蒲鉾(主に板蒲鉾)・鶏肉・魚肉・エビ・アナゴ・貝などの具材と、溶き卵に薄味の出し汁を合わせたものを入れ、蒸し器で蒸す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Besides sushi, there are usually other food and drinks such as desserts like cakes, fruit, fried chicken, tenpura (Japanese deep-fried food), sashimi (fresh slices of raw fish), deep-fried food, soba (buckwheat) noodles, Chawan Mushi (steamed egg custard dish), beer, rice wine, Yum cha, etc. on the traveling conveyer belt. 例文帳に追加

寿司以外には、ケーキなどのデザート、フルーツ、唐揚げ、天ぷら、刺身、フライ、そば、茶碗蒸し、ビール、酒、飲茶などが回っていることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain the subject bean curd having high-grade feeling just like 'chawan-mushi' (pot-steamed hotchpotch), and to provide a method for producing the bean curd so as to have the bean curd adhered to the commodity pack wall, and also causing no syneresis after being coagulated.例文帳に追加

あたかも「茶碗蒸し」のような高級感ある商品容器入り豆腐であって、豆腐が商品容器の容器壁に密着し、しかも豆腐固化後の離水を生じないものを製造する。 - 特許庁

例文

To provide a microwave cooking/eating utensil for heating a food made of egg liquid, such as Chawan-mushi (Japanese steamed custard in a cup), using a microwave cooker such as a microwave oven, preventing water evaporation, and directly used as an eating utensil.例文帳に追加

茶碗蒸しなどの卵液を材料とした食品を電子レンジ等のマイクロ波加熱器により加熱可能で、かつ、水分の蒸発を防止することができ、しかも、そのまま食器としても使用することができるマイクロ波加熱調理食器を提供すること。 - 特許庁

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