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「Hamburg steak」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Hamburg steakの意味・解説 > Hamburg steakに関連した英語例文

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Hamburg steakの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 21



例文

I like the hamburg steak that my grandmother makes. 例文帳に追加

祖母の作るハンバーグが好きです。 - Weblio Email例文集

HAMBURG STEAK CONTAINING MANNAN AS MAIN RAW MATERIAL AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

マンナンを主原料とするハンバーグおよびその製造方法 - 特許庁

FROZEN PORK OF CHICKEN HAMBURG STEAK FOOD SPRAYED WITH JAPANESE CATTLE TALLOW例文帳に追加

和牛脂のスプレー加工済みの冷凍豚肉または鶏肉ハンバーグ食品 - 特許庁

The sausage may be replaced with a Hamburg steak.例文帳に追加

ソーセージに代え、ハンバーグを用いたものである請求項1記載のすのこ巻クレープ。 - 特許庁

例文

To obtain a hamburg steak-like food more coincident to a health food than a hamburg steak using fowl meat or animal meat such as beef or chicken, edible with gusto and in plain palatability.例文帳に追加

牛肉、鶏肉などの鳥獣肉を用いたハンバーグに比べてより健康志向に合致し、しかも美味しく、さっぱりした食感で食べることができるハンバーグ様食品を提供すること。 - 特許庁


例文

To obtain Chinese noodles with Hamburg steak cooked by garnishing the well-known Chinese noodle, which is one of a main dish, with Hamburg steak as a side dish improved in balance of nutrients and calorie.例文帳に追加

主な料理の一つである公知のラーメンに、副食としてのハンバーグを付加し、栄養素のバランスとカロリーを高めた、ハンバーグ入りラーメンを提供する。 - 特許庁

Furthermore, the method includes reconstituting the product with seasoning-containing hot water followed by baking or cooking with oil so as to obtain hamburg steak having meat-like palate feeling.例文帳に追加

その後、調味料を含む液で湯戻しし、更に焼成または油ちょうして肉様食感を有するハンバーグなどを得る。 - 特許庁

All or a part of meat used as the main raw material of hamburg steak is replaced by mannan extracted from the roots of Amorphophalus konjak and subsequently purified.例文帳に追加

ハンバーグの主原料である食肉の全部あるいはその一部をこんにゃく芋から抽出精製したマンナンに置き換える。 - 特許庁

The replacement of at least a half of the main raw material by the mannan gives the hamburg steak having a low calorie and a low fat content.例文帳に追加

主原料の少なくとも半量をマンナンに置き換えることによって、低カロリー、低脂肪のハンバーグを得る。 - 特許庁

例文

To provide a hamburg steak having a low calorie and useful as a dietary food material, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

ダイエット食材として有用な低カロリーのハンバーグおよびその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a hamburg steak with burnt mark like a grilled one having excellent sizzle feeling without using any burnt mark roller heated to extremely high temperature, wherein the obverse side of the hamburg steak has uneven patterns and burnt marks are given to the protruding parts of the patterns.例文帳に追加

超高温に加熱した焼き目ローラを使用することなく焼き目入りハンバーグを製造するにあたって、表面に凹凸模様を有し、かつその凸部に焼き目が施された、シズル感の高いグリル風焼き目入りハンバーグを製造する方法を提供すること。 - 特許庁

The origin of 'hamburger' is said to derive from a steak tartar broiled and seasoned with sauces, which became popular as a common food for laborers in the German city of Hamburg (the term 'hanbagu' comes from an English pronunciation of 'Hamburg'). 例文帳に追加

ハンバーグの起源は、ドイツのハンブルクで労働者向けの食事として流行したタルタルステーキを焼き固め、ソースをかけて味付けした料理からだと言われている(「ハンバーグ」は、を英語読みしたもの)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In the case of a shallow-bottomed (frying-pan shaped) separated container, for example, a hamburg steak and sauce may be cooked simultaneously and separately, and the cooking container of the sauce may be separated for pouring when serving the dish.例文帳に追加

当該分離容器を浅底(フライパン状)にした場合、例えば、ハンバーグとソースを同時且つ別々に調理し、盛付けの際にソースの調理容器だけを分離し、注ぐことができる。 - 特許庁

To provide a healthy fish meat Hamburg steak having all of texture with juicy feeling and gravy feeling, texture of meat grain resembled to that obtained by using meat, and nice smell without damaging deliciousness and texture originally possessed by the fish meat.例文帳に追加

魚肉本来の旨味と食感を損なわず、ジューシー感、肉汁感のある食感、畜肉を用いたような肉粒の食感および香ばしさを併せ持つヘルシーな魚肉ハンバーグを提供する。 - 特許庁

To provide cooked meat processed food having such a shape as a hamburg steak, and having such a level in soft palate feeling allowable for a patient with dysphagia.例文帳に追加

本発明はハンバーグなどの調理肉加工食品の形態を有し、嚥下困難者が食せるレベルの軟らかい食感を有する調理肉加工食品を提供することを目的とする。 - 特許庁

The fish meat Hamburg steak is obtained by using the finely minced fish meat as a main raw material, blending and mixing minced onion, common salt, bread crumbs, vegetable oil and an egg with the fish meat to provide a dough, dividing the dough to prescribed amounts, molding the divided dough, and carrying out the freezing or heating treatment thereof.例文帳に追加

細かく刻んだ魚肉を主原料とし、これを刻んだ玉ねぎ、塩、パン粉、植物油および卵を配合し混合して生地とし、この生地を所定量ずつに分けて成型し冷凍または加熱処理してなることを特徴とする。 - 特許庁

The method for producing a ground meat processed food such as hamburg steak comprises adding reversibly thermal-responsive galactoxyloglucan produced by enzymatically and partially eliminating side-chain galactoxyloglucan to pasted meat material.例文帳に追加

ハンバーグなどの挽き肉加工食品を製造する際、練り肉生地に側鎖ガラクトースを酵素的に部分除去して製造される可逆的熱応答性ガラクトキシログルカンを添加することにより、加熱時のドリップを防止して歩留まりを向上させ、ジューシーな食感となる。 - 特許庁

This hamburg steak-like food is obtained by baking a formed material comprising 100 pts.wt. of tuna, 30-70 pts.wt. of Welsh and/or onion, 0.5-2.5 pts.wt. of salt and 10-40 wt.% based on the whole amounts of oils and fats (oils and fats contained in the tuna are included).例文帳に追加

鮪肉を100重量部、長葱及び/又は玉葱を30〜70重量部、及び塩を0.5〜2.5重量部含み、そして油脂をその全量に対して10〜40重量%含む(但し、鮪肉に含まれる油脂も含まれる)成型物を焼成してなるハンバーグ様食品。 - 特許庁

Therein, since water contained in the mannan (devil's tongue meat) gives a large effect to the texture and open date of the hamburg steak as the final product, the mannan is finely cut in a frozen state to inhibit the excessive bleeding of water in a mixing process and in a molding process, thus preventing the deterioration in the quality of the final product.例文帳に追加

このとき、マンナン(コンニャクミート)中に含有されている水分が最終製品たるハンバーグの食感や賞味期間に大きな影響を与えるため、マンナンを凍結状態に保持したまま細断して混合工程および成型工程での水分の過剰な滲み出しを抑制し、最終製品の品質の低下を防止する。 - 特許庁

To provide a hamburg steak prepared especially by a microwave oven cooking, equipped with an appetizing appearance, storing soup obtained by mixing extremely large amount of gravy, vegetable juice, spices and seasoning materials uniformly at its inside and over-flowing the sufficient amount of soup condensing the flavor and palatable taste in order from its inside on eating the same; and also to provide a method for producing the same.例文帳に追加

特に電子レンジ調理により、食欲をそそる外観を備え、内部に極めて多くの量の肉汁や野菜のジュースや香辛料・調味料が混ざりあったスープを均一に蓄え、喫食時に内部から風味や旨味が凝縮された十分な量のスープが順次溢れ出すハンバーグ及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

例文

To provide an electric cooking device for food enabling homogeneous heating treatment to the whole of food even when the food comprises a large-size pork cutlet meat of a hamburg steak meat having fat and lean flesh and varying widely in value of resistance, and applicable to minimization in the device and reduction in its costs, easy to perform maintenance and enabling reduction in its running cost.例文帳に追加

脂身や赤身があって内部抵抗値のばらつきが大きいとんかつ肉やハンバーグ等の食品であっても食品全体を均等に加熱処理することができると共に、装置の小型化とコストの低減化が可能で、かつ、保守が簡単で、ランニングコストを安くすることができる食品の通電加熱調理装置の提供。 - 特許庁

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