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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Soya milkの意味・解説 > Soya milkに関連した英語例文

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Soya milkの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 38



例文

PRODUCTION OF LACTIC FERMENTED SOYA MILK例文帳に追加

乳酸発酵豆乳の製造法 - 特許庁

A soya milk emulsifying process is provided after a soya milk squeezing process in conventional Tofu production process.例文帳に追加

常法の豆腐製造方法における豆乳絞り工程の後に、豆乳乳化工程を設けている。 - 特許庁

PRODUCTION OF SOYA MILK, PRODUCTION OF SOYA MILK PACK AND PRODUCTION OF TOFU例文帳に追加

豆乳の製造方法および豆乳パックの製造方法ならびに豆腐の製造方法 - 特許庁

My beloved soy milk is made from soya beans. 例文帳に追加

私の大好きな豆乳は大豆から出来ています。 - Weblio Email例文集

例文

ACIDIC SOYA MILK DRINK AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

酸性豆乳飲料およびその製造方法 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING SOYA MILK AND METHOD FOR PRODUCING TOFU例文帳に追加

豆乳の製造方法及び豆腐の製造方法 - 特許庁

To provide a concentrated soya milk having characteristic thick feeling of soya milk and original deliciousness and body of soya milk in balanced state and capable of imparting the thick feeling, deliciousness and body in the case of using the concentrated soya milk as a raw material for foods, especially for frozen dessert and provide a soya milk-containing frozen dessert produced by using the concentrated soya milk.例文帳に追加

バランスのよい豆乳特有の濃厚感及び豆乳本来のうまみやコクを有する濃縮豆乳であって、該濃縮豆乳を食品の原料として用いた場合でも、特に冷菓に用いた場合でも、その濃厚感及びうまみやコクを付与することができる濃縮豆乳及びそれを用いた豆乳含有冷菓を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing soya milk (soya milk drink) and bean curd (including its fabrication product) without producing bean curd refuse which has been mostly discarded.例文帳に追加

従来ほとんど廃棄されていたオカラを出さない豆乳(豆乳飲料)および豆腐(二次加工品を含む)の製造方法を提供する。 - 特許庁

MAYONNAISE-LIKE FOOD PRODUCED BY USING CONCENTRATED SOYA MILK AND METHOD FOR PRODUCING THE FOOD例文帳に追加

濃縮豆乳を用いたマヨネーズ様食品、並びにその製造方法 - 特許庁

例文

FAT-REDUCED SOYA MILK AND SOYBEAN EMULSION COMPOSITION, AND PROCESS FOR PRODUCTION THEREOF例文帳に追加

減脂豆乳及び大豆乳化組成物、並びにそれらの製造法 - 特許庁

例文

SOYBEAN EMULSION COMPOSITION, FAT-REDUCED SOYA MILK AND PROCESS FOR PRODUCTION THEREOF例文帳に追加

大豆乳化組成物及び減脂豆乳、並びにそれらの製造法 - 特許庁

The fishy smell can be suppressed by the addition of a flavor and soya milk.例文帳に追加

魚臭さは、香料と豆乳の添加により抑制することが可能である。 - 特許庁

The growth hormone secretagogue contains a lactobacillus fermentation product of soya milk as an active component.例文帳に追加

豆乳の乳酸菌発酵物を有効成分とする成長ホルモン分泌促進剤。 - 特許庁

To provide a technology for coagulating soya milk capable of accelerating a rapid and homogeneous coagulation by dispersing homogeneously magnesium chloride as "bittern" in hot soya milk and by mixing and stirring thoroughly the resultant mixture.例文帳に追加

高温豆乳に「にがり」としての塩化マグネシウムを均等に分散させ、かつ十分に混合攪拌させて速かでムラのない凝固を促すことができる豆乳凝固技術の提供。 - 特許庁

The premix or bakery product is produced by pulverizing defatted soya milk derived from defatted soybean, adding an alkaline earth metal compound to the powder and adding the obtained defatted soya milk powder to wheat flour in an amount of 0.5-35 wt.%.例文帳に追加

脱脂大豆から得られた脱脂豆乳を粉末化して調製し、さらにはアルカリ土類金属化合物を加えた脱脂豆乳粉末を小麦粉に対し0.5−35重量%を添加し作成したプレミックス或いはベーカリー製品。 - 特許庁

To provide a method for producing soya milk or bean curd enabling the production of soya milk or bean curd having high quality in high yield in a short time while producing little or no bean curd refuse as a by-product.例文帳に追加

オカラを少量しか、あるいは全く発生させずに、短時間で高品質の豆乳や豆腐を収率よく製造することのできる豆乳の製造方法、および豆腐の製造方法を提供すること。 - 特許庁

Since the process dispenses with the labor for the coagulation of soya milk and only necessitates the supply of the concentrated soya milk to the emulsifying process as it is in contrast with conventional emulsion produced by using bean curd, the production process is simplified and the work efficiency is improved.例文帳に追加

また、豆腐を使用した乳化物に比べて、豆乳を凝固する手間が要らず、濃縮豆乳をそのまま乳化工程に供給するだけで済むため、製造工程を簡略化して作業効率が向上する。 - 特許庁

The method for producing the fermented soya milk lactobacillus beverage includes a step of inoculating a soya milk with three kinds of lactobacillus strains comprising a lactobacillus strain selected from Lactobacillus bulgaricus and Lactobacillus acidophilus in combination with one strain selected from the group consisting of Lactobacillus casei and Streptococcus thermophilus, and fermenting the soya milk.例文帳に追加

本発明による豆乳発酵乳酸菌飲料の製造方法は、ラクトバチルス・ブルガリクス(Lactobacillus bulgaricus)とラクトバチルス・アシドフィルス(Lactobacillus acidophilus)からなる群から選択される菌株1種と、ラクトバチルス・カゼイ(Lactobacillus casei)及びストレプトコッカス・サーモフィルス(Streptococcus thermophilus)で構成された3種の乳酸菌を豆乳に接種し、この豆乳を発酵させる段階を含む。 - 特許庁

Bean curd or its fabrication product can be produced by coagulating the soya milk with a coagulation agent or a gelling agent.例文帳に追加

さらに、この豆乳に凝固剤やゲル化剤を加えて凝固させ、豆腐またはその二次加工品を製造する。 - 特許庁

The fermentation product is obtained by adding lactic bacteria belonging to the genus Lactobacillus, Leuconostoc or Pediococcus to soya milk and collecting the fermentation product.例文帳に追加

本発明の発酵物は、豆乳にLactobacillus属、Leuconostoc属又はPediococcus属に属する乳酸菌を添加して発酵を行わせ、発酵物を採取することにより得られる。 - 特許庁

To provide an acidic soya milk drink having suppressed bitter taste and astringent taste of soybean, high stability and sufficiently satisfiable taste.例文帳に追加

大豆特有の苦味や渋味が改善され、かつ優れた安定性を有する嗜好上十分満足し得る酸性豆乳飲料を提供すること。 - 特許庁

The fermented soybean is produced by fermenting soya milk with the above microorganisms and the produced fermented liquid is neutralized with a calcium compound and dried to obtain a powdery fermentation product.例文帳に追加

さらに、この液状物をカルシウム化合物で中和した後乾燥して、粉末状の発酵物を得る。 - 特許庁

The liquid obtained by the forced emulsification is heated to obtain soya milk, the milk is forcibly cooled with a plate cooler, or the like, and a coagulating agent is added in the solidification stage to obtain bean curd.例文帳に追加

この強制乳化工程で得た液を加熱する加熱工程を行って豆乳を製造した後、プレート式冷却装置などにより豆乳を強制冷却し、しかる後、固化工程で豆乳に凝固剤を加えて豆腐を製造する。 - 特許庁

To produce a granular food composition containing a soya milk component and instantaneously soluble without forming undissolved lumps by adding to a liquid such as water and milk.例文帳に追加

水や牛乳等の液体に添加した際に、ダマを生じさせることなく瞬時に溶解可能な、豆乳成分含有の顆粒状食品組成物を製造すること。 - 特許庁

The acidic soya milk drink having suppressed bitter taste and astringent taste contains pectin or carboxymethylcellulose sodium as a stabilizer and has pH adjusted to 4.5-5.2.例文帳に追加

安定剤としてペクチンまたはカルボキシメチルセルロースナトリウムを含有し、そのpHが4.5〜5.2に調整されたことを特徴とする苦味および渋味の抑制された酸性豆乳飲料。 - 特許庁

The lactobacillus fermentation product of soya milk is usable as a functional food having a growth hormone secretion promoting activity by adding the fermentation product to an arbitrary food or drink.例文帳に追加

また上記豆乳の乳酸菌発酵物を任意の飲食品に添加し、成長ホルモン分泌促進活性を有する機能性食品として使用することができる。 - 特許庁

The concentrated soya milk contains2.5 wt.% carbohydrate at a carbohydrate/protein weight ratio of ≥0.4.例文帳に追加

炭水化物を2.5重量%以上含有し、かつ重量比で蛋白質1に対し炭水化物0.4以上に設定されてなることを特徴とする濃縮豆乳によって達成する。 - 特許庁

Soya milk is dried and crushed to fine powder, the powder is charged to a granulator and a collagen solution is sprayed as a binder to perform the coagulation and granulation of the fine powder.例文帳に追加

豆乳を乾燥させて微粉化し、得られた微粉末を造粒機に投入し、結着剤としてコラーゲン溶液を噴霧して前記微粉末を凝集造粒させる。 - 特許庁

To newly develop an emulsified mayonnaise-like food produced by using soya milk, having excellent workability, free from the characteristic green smell and harsh taste of soybean and having rich taste and full body.例文帳に追加

豆乳を使用したマヨネーズ様食品において、作業性に富み、大豆特有の青臭さ、えぐみを抑制して、豊かな風味と強いコク味を具備した乳化物を新規に開発する。 - 特許庁

The drying of soya milk is preferably performed by freeze drying and the collagen solution is preferably an aqueous solution of a collagen peptide having a molecular weight of10,000.例文帳に追加

この場合、豆乳の乾燥はフリーズドライによって行うことが好ましく、また、コラーゲン溶液は、分子量10000以下のコラーゲンペプチドを溶解させた水溶液であることが好ましい。 - 特許庁

A mayonnaise-like food free from disagreeable smell such as green smell and harsh taste and having rich taste and full body can be produced by the use of concentrated soya milk as a raw material.例文帳に追加

濃縮豆乳を原料とするため、青臭さ、えぐみなどの不快臭がなく、豊かな風味と強いコク味を備えたマヨネーズ様食品が得られる。 - 特許庁

To provide a fat-reduced soya milk containing reduced amount of fat by efficiently separating fat from fat-containing soybean without using an organic solvent, and to provide a new soybean material containing concentrated fat.例文帳に追加

有機溶媒に頼ることなく含脂大豆から脂質を効率的に分離し、これによって脂質が低減された減脂豆乳を提供すること、さらには、脂質が濃縮された新たな大豆素材を提供することを課題とする。 - 特許庁

To provide a fat-reduced soya milk containing a reduced amount of fat by efficiently separating fat from fat-containing soybean without using an organic solvent, and to provide a new soybean material containing concentrated fat.例文帳に追加

有機溶媒に頼ることなく含脂大豆から脂質を効率的に分離し、これによって脂質が低減された減脂豆乳を提供すること、さらには、脂質が濃縮された新たな大豆素材を提供することを課題とする。 - 特許庁

The mayonnaise-like food is an emulsified edible emulsion produced by mixing and emulsifying a concentrated soya milk having a concentration of 20-40, a food vinegar, seasonings, spices, an emulsifier and a vegetable oil and fat.例文帳に追加

豆乳、食酢、調味料、香辛料及び乳化剤、植物性油脂を混合し、乳化した食用乳化物において、上記豆乳が濃度20〜40の濃縮豆乳であることを特徴とする濃縮豆乳を用いたマヨネーズ様食品である。 - 特許庁

To provide a fermented soya milk lactobacillus beverage fermented by using three kinds of lactobacillus species and having extremely excellent taste and flavor, and keeping the taste and flavor for a long period by aseptic packaging of the beverage in a sterilized container by adding an additional antiprecipitation stabilizer; and to provide a method for producing the beverage.例文帳に追加

3種の乳酸菌を用いて発酵した豆乳発酵乳酸菌飲料は風味が非常に優れ、沈殿防止安定剤をさらに添加し、殺菌処理して容器に無菌充填する場合、長期保存しても風味を維持できる豆乳発酵乳酸菌飲料及びこの製造方法を提供する。 - 特許庁

The phytic acid decomposition treatment of soy protein is carried out at pH 6-9 by using a phytic acid decomposition enzyme active at neutral pH or alkaline pH range and treating soy protein with the enzyme in the process to extract soya milk from defatted soybean or the process to neutralize an acid-precipitated curd.例文帳に追加

中性pH乃至アルカリ性pHで活性を有するフィチン酸分解酵素を使用して、脱脂大豆から豆乳を抽出する工程或いは、酸沈殿カードを中和する工程で該酵素を作用させることによって、大豆蛋白をpHが6〜9の範囲でフィチン酸分解処理をする。 - 特許庁

The apparatus is provided with a pump 5 for supplying soya milk as a feed liquid and a coagulant and a mixing means having an inlet and an outlet and performing the division of the feed liquid supplied by the pump 5, the collision of the feed liquid streams and the collision of the liquid against the wall face.例文帳に追加

供給液である豆乳と凝固剤を送給するポンプ手段5と、入口、出口を有し、出入口間の流体通路内で、ポンプ手段5によって送給される供給液の分流、供給液相互の衝突、供給液の壁面衝突を行わしめる混合手段を備える。 - 特許庁

例文

To provide an apparatus for producing a tofu (bean curd) having improved mixing efficiency of hot soya milk with an emulsified coagulant, giving a tofu having excellent qualities such as palatability, taste, fineness of texture, hardness and shape-retention in highly hygienic state and high productivity, enabling the use of various coagulants such as bittern and clarifying powder (calcium sulfate) as well as an emulsified coagulant and having high versatility.例文帳に追加

温豆乳と乳化凝固剤の混合効率を向上させ、食感、風味、木目の細かさ、硬さ、保形性などの品質面で優れた豆腐を、衛生的で、生産性が高く、凝固剤の種類も乳化凝固剤に限らず、ニガリ、澄まし粉などの凝固剤も使用でき汎用性の高い豆腐製造装置を提供する。 - 特許庁

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