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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > acid caseinに関連した英語例文

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acid caseinの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

This limitedly hydrolyzed casein produced by effecting a limitedly lytic enzyme on the milk, milk products, casein or a β-casein to produce the limitedly hydrolyzed casein constituted with a component having approximately 20,000 molecular weight and a component having approximately 10,000 molecular weight is provided by having an N-terminal amino acid sequence of [Leu-Val-Tyr-Pro-Phe].例文帳に追加

牛乳、乳製品、カゼインまたはβカゼインに限定分解酵素を作用させて分子量が約2万の成分および約1万の成分から構成される限定分解カゼインを製造する限定分解カゼインは「Leu-Val-Tyr-Pro-Phe」のN末端アミノ酸配列を有する。 - 特許庁

The calcium enriched liquid sugar contains one or more material selected from the group composed of phosphorylated sugar, casein phosphopeptide, and organic acid.例文帳に追加

リン酸化糖、カゼインホスホペプチド、有機酸からなる群より選ばれた1以上の物質を含む前記カルシウム強化液糖。 - 特許庁

INDOLOQUINOXALINE CARBOXYLIC ACID DERIVATIVE OR PHARMACOLOGICALLY ALLOWABLE SALT THEREOF, AND CASEIN KINASE 2 INHIBITOR CONTAINING THE SAME AS ACTIVE COMPONENT例文帳に追加

インドロキノキサリンカルボン酸誘導体又はその薬理学的に許容される塩並びにそれを有効成分として含有するCaseinKinase2阻害剤 - 特許庁

To provide a method for producing a casein hydrolyzate extensively usable as a foodstuff material and abundantly containing glutamine and glutamic acid.例文帳に追加

食品素材として広く使用可能であり、グルタミンおよびグルタミン酸を豊富に含有するカゼイン加水分解物の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

The lactic acid bacteria having high immunostimulation effect is obtained by culturing lactic acid bacteria in a medium containing corn steep liquor and a casein hydrolyzate.例文帳に追加

コーンスティープリカーとカゼインの加水分解物とを含有する培地を用いて乳酸菌を培養することにより、免疫賦活効果の高い乳酸菌を得る。 - 特許庁


例文

To provide a method for reducing the level of saturated fatty acid in association with a correlation between the level of unsaturated fatty acid in milk and β-casein variants.例文帳に追加

生乳中の不飽和脂肪酸のレベルがβ−カゼイン変異型との間に相関がある、との関連において飽和脂肪酸のレベルを低減する方法を提供する。 - 特許庁

There are disclosed methods for obtaining, separating and distinguishing a lactic acid bacterium having PS-PG1, wherein the methods feature that a culture material containing the lactic acid bacterium is centrifuged in the presence of casein and a non-precipitate fraction is collected.例文帳に追加

乳酸菌を含有する培養物を、カゼイン存在下で遠心分離し、その非沈殿画分を回収することを特徴とするPS−PG1を持つ乳酸菌の取得方法、分離方法および判別方法。 - 特許庁

The invention relates to a nephritis therapeutic agent containing the intrarenal casein kinase 2 inhibitor containing a 6C or more fatty acid or a salt thereof, or an ester thereof as an active ingredient, and further containing a phospholipid and a polyalkylene glycol.例文帳に追加

炭素数6以上の脂肪酸またはその塩またはそのエステルを有効成分として含有することを特徴とする腎臓内カゼインキナーゼ2阻害剤、更にリン脂質、ポリアルキレングリコールを含有する腎炎治療薬。 - 特許庁

This method for desalting milk comprises adding before desalting to milk electrolyte which does not permeate a nano filtration film, such as milk casein, whey protein concentrate (WPC), whey protein isolated substances (WPI), desalted whey powder, citric acid and UF retentate.例文帳に追加

脱塩の前に、乳類に対し、ナノろ過膜を透過しない電解質(ミルクカゼイン、ホエータンパク質濃縮物(WPC)及びホエータンパク質単離物(WPI)、脱塩ホエー粉、クエン酸、UFリテンテート等)を添加する。 - 特許庁

例文

The chewing gum composition or candy composition, in some embodiments, includes a gum base or a candy carrier, at least one sweetener, casein phosphopeptide-calcium phosphate, and at least one food-grade acid.例文帳に追加

幾つかの実施形態では、ガムベース若しくは製菓用担体、少なくとも1つの甘味料、カゼインリンペプチド−リン酸カルシウム及び少なくとも1つの食品グレードの酸を含有する、チューインガム組成物若しくは菓子組成物。 - 特許庁

例文

The agent includes as an effective ingredient a casein hydrolyzate containing free amino acids obtained by hydrolyzing animal milk casein into an average chain length of 2.1 or less in terms of the number of amino acid residues by a specific process, and a non-biodegradable peptide such as Xaa Pro and Xaa Pro Pro in a specific ratio, and is a useful agent exhibiting ACE inhibitory activity and a hypotensive effect.例文帳に追加

本発明の剤は、特定方法により、獣乳カゼインを平均鎖長がアミノ酸残基数として2.1以下に加水分解して得た、遊離アミノ酸及びXaa Pro及びXaa Pro Pro等の生体内非分解性ペプチドを特定割合で含有するカゼイン加水分解物を有効成分とし、ACE阻害活性又は血圧降下作用を示す剤として有用である。 - 特許庁

This composition such as powdered milk for infant rearing, diet during the weaning period, a nutrient for intestinal administration, an antiviral agent, etc., is characterized in that the composition contains at least 0.01 wt.% of 3'-N-acetylneuraminyllactose lactone having resistance to hydrolysis with endogenous sialidase or a lactone derivative of N-acetylneuraminic acid compound obtained from casein or casein hydrolyzate as an active ingredient.例文帳に追加

内在性シアリダーゼによる加水分解に抵抗性を有する3′−N−アセチルノイラミニルラクトースラクトン、又はカゼイン若しくはカゼイン加水分解物より得られるN−アセチルノイラミン酸化合物のラクトン体を、有効成分として少なくとも0.01重量%の割合で含有することを特徴とする育児用粉乳、離乳食、経腸栄養剤、又は抗ウイルス剤等の組成物とする。 - 特許庁

A substitute of "low-fat" milk is produced by determining the genotype and/or phenotype of cows on the basis of the amino acid residue located at a position 67 of β-casein produced in their milk in association with the correlation between the ratio of saturated to unsaturated fatty acids in milk and the β-casein variants in milk.例文帳に追加

生乳中の飽和脂肪酸−対−不飽和脂肪酸の比率、および生乳中のβ−カゼイン変異型との間に相関があるとの関連から、メスウシの生乳中に産生されるβ−カゼインの67番の位置にあるアミノ酸残基に基づいて、メスウシの遺伝子型および/または表現型を決定し、“低脂肪”牛乳という代替品の製造する。 - 特許庁

The flour paste comprises edible oils and fats, phospholipase (A)-treated egg yolk, as well as, at least one kind selected from among sucrose fatty acid ester, glycerin fatty acid ester and casein salt, and is subjected to heating treatment up to a temperature that exceeds 100°C.例文帳に追加

食用油脂及びホスホリパーゼA処理卵黄、並びに、ショ糖脂肪酸エステル、グリセリン脂肪酸エステル及びカゼイン塩から選ばれる1種又は2種以上を含有し、100℃を超える温度に加熱処理してなるフラワーペースト。 - 特許庁

The nutrient source includes any one or more of sucrose, glucose, maltose, cellobiose, starch, galactose, fructose, lactose, sorbitol, mannitol, molasses, acetic acid salt, propionic acid salt, butyric acid salt, lactic acid salt, ethanol, propanol, butanol, casein, whey powder, yeast, yeast essence, peptone, tryptone, tryptophane, meat essence and beef essence.例文帳に追加

スクロース、グルコース、マルトース、セロビオース、でんぷん、ガラクトース、フルクトース、ラクトース、ソルビトール、マンニトール、糖蜜、酢酸塩、プロピオン酸塩、酪酸塩、乳酸塩、エタノール、プロパノール、ブタノール、カゼイン、乳清粉末、酵母、酵母エキス、ペプトン、トリプトン、トリプトファン、肉エキス、牛肉エキスのいずれか一つ以上を含む。 - 特許庁

The stabilizer for high raw-bean content coffee contains 0.03-0.4 mass% of casein sodium, 0.005-0.05 mass% of sorbitan fatty acid ester and 0.015-0.4 mass% of microcrystalline cellulose added in the coffee beverage.例文帳に追加

コーヒー飲料中の添加量が、カゼインナトリウムが0.03〜0.4質量%、ソルビタン脂肪酸エステルが0.005〜0.05質量%、及び微結晶セルロースが0.015〜0.4質量%である高生豆含有コーヒー用安定剤。 - 特許庁

The soluble film comprises a water soluble film layer and a coat layer containing at least one kind of a compound among polymer starch, alginic acid, collagen, hemilose, natural resin, zein and casein, with the film layer being covered at least one side with the coat layer.例文帳に追加

可溶性フィルムを、水溶性のフィルム層と、高分子澱粉、アルギン酸、コラーゲン、ヘミロース、天然樹脂、ゼインおよびカゼインのうち少なくとも一種を含むコート層から構成し、フィルム層の少なくとも1面をコート層で覆う。 - 特許庁

To provide a method for producing soybean protein powder that dissolves by simple stirring performed at home etc., and maintains a uniform dispersion state without using a food additive such as casein sodium, polyglycerol fatty acid ester, and a soybean protein coagulated food product using the powder.例文帳に追加

カゼインナトリウム、ポリグリセリン脂肪酸エステルなどの食品添加物を用いることなく、家庭などで行う簡単な撹拌で溶解して均一な分散状態を維持することが可能な大豆たん白粉末の製造方法並びに該粉末を用いた大豆たん白凝固食品を提供すること。 - 特許庁

The acidic type liquid enteral nutrition uses a casein hydrolyzate whose protein has an average molecular weight of 500-10,000 Da, comprises 0.2-1 wt.% organic acid monoglyceride as an emulsifier, and has viscosity of the enteral nutrition after heat sterilization of 3-30 mPa s.例文帳に追加

たんぱく質が平均分子量500〜10000ダルトンのカゼイン加水分解物を使用し、乳化剤が有機酸モノグリセライドを0.2〜1重量%配合し、加熱殺菌後の経腸栄養剤の粘度が3〜30mPa・sである酸性タイプ液状経腸栄養剤である。 - 特許庁

The base for diazo photosensitive paper consists of acid-free paper whose surface pH is ≥6.0 and which has been surface-treated with a casein-containing sizing agent.例文帳に追加

紙面pHが6.0以上の中性紙からなるジアゾ感光紙用支持体であって、該中性紙をカゼインを含有するサイズ剤により表面処理したことを特徴とするジアゾ感光紙用支持体及びこのジアゾ感光紙用支持体を用いたジアゾ感光紙。 - 特許庁

The composition is preferably obtained by regulating the pH at 4.0-5.0 by adding an acid to the milk or the milk material to remove a casein protein as precipitate, and subjecting the residual product to the treatment with the MF membrane having 0.1-2.0 μm pore diameter or the treatment with the UF membrane having 5-500 kDa molecular weight cutoff.例文帳に追加

また、前記組成物は、乳または乳素材に対して酸を加えてpHを4.0〜5.0に調整し、カゼインタンパク質を沈殿として除去した後、孔径0.1〜2.0μmのMF膜処理または分画分子量5〜500kDaのUF膜処理することにより得ることが好ましい。 - 特許庁

Furthermore, it is preferable that the oil and fat enzymolysis product derived from milk is obtained by decomposing oil and fat to an acid number of 8-150, and the casein enzymolysis product has an average molecular weight of 250-800.例文帳に追加

本発明において油脂酵素分解物を0.05〜5.0重量%、カゼイン酵素分解物を0.05〜7.5重量%含有するものが好ましく、乳由来の油脂酵素分解物は酸価8〜150に油脂を分解したものが好ましく、カゼイン酵素分解物は平均分子量250〜800のものが好ましい。 - 特許庁

The method for producing acidic gel food comprises charging a liquid raw material composition containing casein protein, a thermoplastic gelling agent and organic acid monoglyceride and having pH 3.5-4.5, and moisture-containing solid in a container followed by heating the mixture, and thereafter cooling the heated mixture to be gelatinized.例文帳に追加

カゼイン蛋白質、熱可逆性ゲル化剤、および有機酸モノグリセリドを含有し、pHが3.5〜4.5である液状原料組成物と、水分含有固形物を容器内に充填した後、加熱処理を施し、しかる後に冷却処理してゲル化させることを特徴とする酸性ゲル状食品の製造方法。 - 特許庁

One or more substances (main agent) selected from a cellulose which may have an acid group or basic group, starch which may have an acid group or basic group, alginic acid, chitin, carboxymethylated chitin, chitosan, gelatin, casein, sericin, guar gum, arabian gum, agar, mannan, N- methoxymethylated nylon or compound having a polyethylene glycol group are crosslinked with a biodegradable crosslinked agent.例文帳に追加

酸性基あるいは塩基性基を有していても良いセルロース、酸性基あるいは塩基性基を有していても良い澱粉、アルギン酸、キチン、カルボキシメチル化キチン、キトサン、ゼラチン、カゼイン、セリシン、グアーガム、アラビアガム、アガー、マンナン、N−メトキシメチル化ナイロンあるいはポリエチレングリコール基を有する化合物から選ばれる1種以上の物質(主剤)を生分解性架橋剤により架橋する。 - 特許庁

The aqueous dispersion of the novolak type phenol resin is obtained by dispersing the novolak type phenol resin having a 3-30C acid group-containing aliphatic hydrocarbon group as a substituent on an aromatic nuclear by using casein as a surfactant and a hydroxyalkylcellulose as a protective colloid in an aqueous medium.例文帳に追加

カゼインを界面活性剤として、ヒドロキシアルキルセルロースを保護コロイドとして用い、炭素原子数3〜30の酸基含有脂肪族炭化水素基を芳香核上の置換基として有するノボラック型フェノール樹脂を、水性媒体中に分散させてなるノボラック型フェノール樹脂水性分散体。 - 特許庁

例文

The preservation method of a fat-soluble vitamin for stably preserving vitamin A in a gel-like or semi-solid enteral nutrient containing vitamin A comprises preserving the vitamin A in the enteral nutrient in the co-presence of a protein comprising at least one of milk casein and soybean protein and alginic acid and/or a salt thereof.例文帳に追加

本発明の脂溶性ビタミンの保存方法は、ビタミンAを含有するゲル状あるいは半固形状をなす経腸栄養剤中において、前記ビタミンAを安定に保存するための方法であり、前記経腸栄養剤中において、前記ビタミンAに、乳カゼインおよび大豆たん白質のうちの少なくとも一方からなるたん白質と、アルギン酸および/またはその塩類とを共存させつつ保存することを特徴とする。 - 特許庁

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