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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > wheat meatに関連した英語例文

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wheat meatの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 19



例文

pilaf made with bulgur wheat instead of rice and usually without meat 例文帳に追加

通常は肉なしで、米の代わりにブルグァ麦でできたピラフ - 日本語WordNet

To provide fish-meat multilayer noodles having both of favorable palate feeling and smoothness to the throat similar to those of conventional noodles such as wheat noodles or fine noodles made of wheat flour.例文帳に追加

小麦で作られたうどんやそうめんのような従来より食されている麺に似せた良好な食感と喉越しとを併せ持つ魚肉麺を得る。 - 特許庁

a food that is made by using wheat powder as a base and that has meat and fish inside 例文帳に追加

パティーという,練った小麦粉の生地の中に,肉や魚をすりつぶしたものを詰めた料理 - EDR日英対訳辞書

a food that is made by coating steak meat with wheat flour and boiling it with onions and tomatoes 例文帳に追加

ステーキ肉に小麦粉をまぶして焦げ目をつけ,タマネギ・トマトなどと煮こんだ料理 - EDR日英対訳辞書

例文

The method for producing a steamed meat bun comprises wrapping ingredient material 2 containing pork, onion and the like with an external wrapping material 3 containing wheat flour as a main material, and steaming the wrapped material to make a steamed meat bun 1.例文帳に追加

豚肉、玉葱などを含む餡材2を、小麦粉を主原料とする外包材3で包んで蒸して肉まん1を形成する。 - 特許庁


例文

A squid cracker using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat. 例文帳に追加

イカすり身に粉末状大豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカ煎餅。 - 特許庁

A squid cracker, shaped into the form of a squid, using as ingredients powdered soybean protein, spices, condiments, and wheat flour added to pulped squid meat. 例文帳に追加

イカすり身に粉末状大豆蛋白、香辛料、調味料及び小麦粉を加えたものを材料とするイカの形状をしたイカ煎餅。 - 特許庁

This broiled cuttlefish is provided by mixing cuttlefish meat in dough consisting of wheat flour, and having a flat plate shape with 5-15 mm thickness.例文帳に追加

小麦粉からなる生地中にイカの身が混ぜられているイカ焼きであって、生地が厚さ5〜15mmの平板状であるイカ焼き。 - 特許庁

Further, the method for broiling the cuttlefish is to heat the raw material of the broiled cuttlefish consisting of the wheat flour, water and cuttlefish meat between the 2 iron plates heated at ≥240°C.例文帳に追加

また、小麦粉、水およびイカの身からなるイカ焼き素材を、240℃以上に加熱した2枚の鉄板のあいだで加熱するイカ焼きの製造方法。 - 特許庁

例文

Tempura (Japanese deep-fried dish), teriyaki of chicken or salmon, teppanyaki, yakitori (grilled chicken), udon (Japanese wheat noodle), soba (buckwheat noodle), shabushabu (a hot-pot dish of thinly sliced meat), yakiniku (grilled meat), ramen, curry and rice, and semi-Western cooking (called "fusion") are also listed on the menu. 例文帳に追加

その他のメニューは、天ぷら、チキンやサーモンのテリヤキ、鉄板焼き、焼き鳥、うどん、蕎麦、シャブシャブ、焼肉、ラーメン、カレーライス、和洋折衷の料理(フュージョンと称する)などである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide a method for producing a cheese processed product having process cheese to be uniformly mixed with spices, put on a fish meat sheet, a meat sheet or a sheet having as the main ingredient wheat flour, starch and granules of other cereals.例文帳に追加

魚肉シート、蓄肉シート或いは小麦粉、澱粉その他穀類の粉粒体を主成分とするシート上に香辛料等が均一に混ざるプロセスチーズを載せたチーズ加工品の製造方法を提供する。 - 特許庁

This method for producing the cheese processed product comprises cutting process cheese into a thin layer state or crushing into a powdery state, mixing bacon and spices, and putting the product on the fish meat sheet, the meat sheet or the sheet having as the main ingredient wheat flour, starch and granules of other cereals.例文帳に追加

プロセスチーズを薄皮状に切削するか、或いは粉末状に粉砕したのち、ベーコンや香辛料を混入し、ついで魚肉シート、畜肉シート或いは小麦粉、澱粉、その他穀類の粉粒体を主成分とするシート上に載せる。 - 特許庁

The ham, the sausage and/or the meat-processed product can be produced without damaging the color, the taste and the texture by displacing the soybean protein, the wheat protein, the sodium caseinate, the milk protein, the albumen, the starch, the vegetable fiber or the like contained in the salting agent with sorghum.例文帳に追加

塩漬剤に含まれている大豆蛋白質、小麦蛋白質、カゼインナトリウム、乳蛋白質、卵白、澱粉、食物繊維等をソルガムに置き換えることにより、色調、味、食感が損なわれず製造をすることが出来る。 - 特許庁

This crab-containing Chinese steamed bun is characterized by filling the dough comprising wheat flour, yeast, natural yeast, milk, lard and the like with an ingredient prepared by mixing and cooking crab meat, vegetables, crab ovaries, crab extract, and the like, fermenting the dough, and then steaming the product.例文帳に追加

小麦粉、イースト菌、天然酵母菌、牛乳、ラード等を混合した生地によって、カニの身、野菜、カニみそ、カニエキス等を混合して調理した具材が包まれ、前記生地が発酵した後、蒸し上げる。 - 特許庁

Limiting the shape of the squid cracker cannot be considered to make any of the matters used to define the invention in claims before the amendment, that is, means to solve the problems (any of the pulped squid meat, powdered soybean protein, spice, condiments, wheat flour, or the like used as the ingredients for the squid cracker) more specific. 例文帳に追加

イカ煎餅の形状を限定することは、補正前の特許請求の範囲に記載された発明の発明特定事項、すなわち、課題解決手段(イカ煎餅の材料として採用されるイカすり身、粉末状大豆蛋白、香辛料、調味料、小麦粉等)のいずれを概念的に下位にするものでもない。 - 特許庁

The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool.例文帳に追加

茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、味と香りをつけて成形し、焼き色をつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。 - 特許庁

The ground meat processed food is obtained through adding pasted material comprising pregelatinized wheat flour, oil and fat, and water, to dough so as to make the food have novel flavor, soft palate feeling and excellent formability.例文帳に追加

α化した小麦粉、油脂類及び水を含む練製物を生地に添加することにより、従来にない新規な風味を有し、さらに食感も軟らかく成型性にも優れた挽肉加工食品類が得られることをを見出し、本発明を完成させた。 - 特許庁

To provide a powdery food having good solubility, an excellent flavor and palatability without a rough feeling and used to sauces for curried rice, a rice with hashed meat, a stew, etc., and various kinds of soups for Japanese hotchpotch, Japanese wheat noodle, etc., and an energy saving-type method of production by which the powdery food can easily be produced with a small number of steps.例文帳に追加

溶解性が良く、風味に優れ、ザラツキ感のない食感を有し、カレー、ハヤシ、シチューなどのソース類や、おでん、うどんなどの各種スープ類に用いられる粉末状食品およびこの粉末状食品を少ない工程数で容易に製造できる省エネルギー型の製造法の提供。 - 特許庁

例文

The agent comprising ferulic acid being an antioxidant component present in plant seed the cell walls of plant seeds such as rice, wheat, or the like, and vitamin C at a prescribed ratio and in a prescribed amount of a pH adjustor is used to effectively suppress fading and/or change in color of fish meat in which especially an oxidation reaction is involved (browning of myoglobin, fading and change in color of carotenoid pigment, oil staining, etc.).例文帳に追加

米や小麦等の植物種子細胞壁に存在する抗酸化成分であるフェルラ酸とビタミンCを所定の割合で併用し、更にpH調整剤を所定量配合して得られる剤を用いることで、特に酸化反応が関与する魚肉の退色及び/又は変色(ミオグロビンの褐変、カロテノイド色素の退色・変色、油焼けなど)を効果的に抑制する。 - 特許庁

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