例文 (33件) |
急速冷凍品の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 33件
急速冷凍以外の方法で食品の冷凍品質を高める方法である過冷却冷凍を、簡単な構成で実現すること。例文帳に追加
To provide supercool freezing as a method of improving freezing quality of food by a method excluding quick freezing, with a simple constitution. - 特許庁
お好み焼きを急速冷凍した冷凍食品が食品メーカーやソースメーカー、有名お好み焼き店により販売されている。例文帳に追加
Frozen meals, quick-frozen okonomiyaki are sold by food manufacturers, sauce manufacturers and famous okonomiyaki shops. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明は冷凍容器に関するものであり、食品の形状に関係なく、むらのない高品質の急速冷凍をすることを目的としている。例文帳に追加
To provide a freezing container capable of allowing foods to be quickly frozen with high quality without unevenness irrespective of shapes of foods. - 特許庁
冷却庫1の内部には、食品冷却トレイ60によって急速冷凍室14が区画されている。例文帳に追加
Inside of this cooling storage 1, a quick freezing compartment 14 is defined by the food cooling tray 60. - 特許庁
そのパン粉類を、冷凍食品の衣部として付着させ、加熱調理してその衣部に揚げ色を付帯させ、続いて急速冷凍することで冷凍食品を製造する。例文帳に追加
The frozen food is coated with the bread crumb powder and cooked to develop the frying color and rapidly refrigerated to produce the frozen food. - 特許庁
食品を冷凍する際に発生する食品の傷や、食品を急速冷凍したり、氷温保存する際に発生する食品の品質劣化等を防止しつつ、食品需要に応じて、長期保存をするか、又は、より鮮度保持が可能な短期保存にするかを管理することができる冷凍システムを提供する。例文帳に追加
To provide a freezing system managing whether to perform long term preservation or short term preservation enabling further freshness retention according to food demand, while preventing food damage occurring when freezing food, and food quality deterioration occurring when quickly freezing food or ice-temperature preserving. - 特許庁
冷凍室内に設けられて内部に熱伝導性を有するトレイを備えた食品ケース内の食料品を、更に急速冷凍できるようにした電気冷蔵庫を提供する。例文帳に追加
To provide an electric refrigerator, capable of quickly freezing foods in food cases which are disposed in a freezing chamber and provided with trays having thermal conductivity inside. - 特許庁
スターリング冷凍機から発生する冷熱を有効に利用することで、食品の美味しさを逃さない極低温による急速冷凍を可能とする冷蔵庫を提供する。例文帳に追加
To provide a refrigerator capable of performing quick freezing by very low temperature for keeping flavor of food, by effectively utilizing the cold generated from a stirling refrigeration machine. - 特許庁
氷やドライアイスなどを用いず、太陽光で発電した直流電圧を交流電圧に変換するなく、スペースを取らず、軽量で自由に携帯でき、生鮮食品などを急速に冷凍できる携帯用冷凍装置の提供。例文帳に追加
To provide a portable refrigeration unit using no ice and dry ice, needing no conversion of DC voltage generated by solar light into AC voltage, taking no space, capable of being freely carried as it is lightweight, and quickly freezing perishable foods or the like. - 特許庁
冷凍温度帯に設定された庫内に、断熱剤と蓄冷剤で構成された着脱可能なケースを設け、温かい食品等をすぐに収納して急速冷凍することができるようにすること。例文帳に追加
To provide a freezer/refrigerator capable of quickly freezing hot food or the like immediately after storing it by mounting a detachable case composed of a heat insulating material and a cold storage agent in the refrigerator set in a freezing temperature zone. - 特許庁
さらに、寒天および結晶セルロースを加えて品質を安定化した上で、急速冷凍による冷凍餅食品、および、凍結乾燥による乾燥餅食品として、大量供給性と保存性とに優れた餅食品を提供することが出来る。例文帳に追加
Further, as a frozen rice cake food product obtained by rapid freezing after stabilizing its quality by adding an agar and crystalline cellulose, and as a dried rice cake food product obtained by freeze-drying, it is possible to serve the rice cake food products excellent in large amount-supplying property and preservation property. - 特許庁
アスコルビン酸を含有する食品を、強酸性の電解生成酸性水にてグレーズ処理して、当該食品の表面に電解生成酸性水からなる薄氷層を形成し、薄氷層を形成された当該食品を急速冷凍して冷凍貯蔵する。例文帳に追加
The food containing ascorbic acid is subjected to glazing treatment with strong acid electrolytically generated water, a thin ice layer comprising the strong acid electrolytically generated water is formed on the surface of the food, and the food on which the thin ice layer is formed is quickly freezed and stored while freezing. - 特許庁
本発明は食品の急速冷凍に関するものであり、凍結時のムラを軽減しつつ、凍結速度を速くして、一度に多くの食品を高品質の凍結状態にすることを目的としている。例文帳に追加
To increase a freezing speed as unevenness during freezing is relieved and to bring many foods into a high quality freezing state at one time, regarding quick freezing for foods. - 特許庁
さらに、前記急速冷凍室16の開口側底部に表示パネル17を設け、該表示パネル17の切り替えスイッチ18を選択することにより、前記急速冷凍室16内を製氷(強)、食品の凍結(中)及びアイスクリーム製造(弱)の3つの温度帯に用途に応じて自由に切り替えることができるようにする。例文帳に追加
Further, an indication panel 17 is provided at the opening side bottom of the quick freezing chamber 16 while a temperature in the quick freezing chamber can be switched freely in accordance with a use into three temperature bands of ice making (strong), freezing of food stuffs (middle) and ice cream making (weak) by selecting the changeover switch of the indication panel 17. - 特許庁
油チョウ後のフライ類食品を、直ちに20cm/hを超える凍結界面前進速度で超急速凍結させることからなる、電子レンジ対応冷凍フライ類食品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing a frozen fried food cookable with a microwave oven comprises immediately and super-rapidly freezing a fried food at a freezing interface advancing speed of >20 cm/h. - 特許庁
冷凍食品を制御温度で適切な時間に解凍し、且つ占有スペースが従来より狭い生鮮食品貯蔵室で使用すべき急速冷却/解凍システムを提供する。例文帳に追加
To provide a quick cooling/thawing system being used in a fresh food storage compartment occupying a narrower space as compared with a conventional one and thawing a frozen food at a controlled temperature in an appropriate time. - 特許庁
さらに急速冷凍品については、オゾン海水で解凍し、オゾン海水と共にポリエチレンの袋に入れ、窒素ガスを注入して保存することもできる。例文帳に追加
The quick frozen product can be preserved through thawing in ozone seawater, putting in a polyethylene bag together with the ozone water and pouring nitrogen gas thereinto. - 特許庁
急速冷凍機などの食品加工機などに使用されているアルミニウムなどの金属部材などの洗浄に好適な水性液体洗浄剤組成物を提供する。例文帳に追加
To provide an aqueous liquid detergent composition suitable for use in cleaning aluminum which is used in a food processing machine such as a quick refrigerating machine. - 特許庁
大根の絞り汁から大根の組織を除去し、この大根の組織が除去された大根の絞り汁を急速に凍結して得たことを特徴とする大根の冷凍絞り汁製品とその製造方法。例文帳に追加
This frozen product of squeezed liquid of Japanese radish is obtained as characterized by removing the tissue of the radish from the squeezed liquid of the Japanese radish and rapidly freezing the squeezed liquid from which the tissue is removed. - 特許庁
フリーザで超低温で食品を急速冷凍する場合にCOPを向上させて省エネを可能とし、かつ低温空気流の温度と流速を互いに独立して調整可能し、凍結時間の制御を容易にする。例文帳に追加
To save energy by improving a COP (Coefficient Of Performance) when food is quickly frozen at ultra-low temperatures by a freezer, control temperature and flow speed of a low temperature air current independently of each other and easily control freezing time. - 特許庁
食品55の急速冷却時には、圧送機15を動作させ、圧送流路14から、蓄冷部材12の貫通孔13を通して、冷気を冷凍室10内に噴出させる。例文帳に追加
Cooling air is jetted to the inside of a freezing chamber 10 through a through-hole 13 of a cold storage member 12 from a force feeding channel 14 by actuating a force feeder 15 at the time of quick cooling of the food 55. - 特許庁
冷凍庫内水槽で水を晶氷等に変換させて加熱調理後の包装食品等を急速かつ均一に冷却する単体化した装置の作成。例文帳に追加
The objective apparatus is an integrated apparatus capable of quickly and uniformly cooling a thermally cooked packaged food, etc., by converting water into crystal ice in a water tank of a freezing chamber. - 特許庁
食品をアルコールに直に浸漬して冷凍することができ、しかも食品にアルコールを残存させることがなく、高品位の食品を得ることができ、また、急速凍結が可能であり、冷凍作業時間を大幅に短縮でき、エネルギ効率を向上させ、装置設置用の使用面積の削減することができる食品凍結方法および食品凍結装置を提供すること。例文帳に追加
To provide a method and device for freezing food capable of directly soaking food in alcohol and freezing, obtaining high-quality food without leaving alcohol in the food, quickly freezing, greatly shortening freezing working time, improving energy efficiency and reducing a use area for device installation. - 特許庁
油チョウ後のフライ類食品を、直ちに20cm/hを超える凍結界面前進速度で超急速凍結させ、次いで、0.1〜20cm/hの凍結界面前進速度で凍結させることからなる、電子レンジ対応冷凍フライ類食品の製造方法。例文帳に追加
The method for producing a frozen fried food cookable with a microwave oven comprises the following process: immediately and super- rapidly freezing a frozen fried food at a freezing interface advancing speed of >20 cm/h followed by freezing the resultant food at a freezing interface advancing speed of 0.1-20 cm/h. - 特許庁
蓄肉、魚肉、野菜などの食材を急速冷凍凍結する工程と、前記凍結した食材を真空凍結乾燥する工程と、前記乾燥した食材を粉砕する工程と、前記粉砕した食材の細菌検査とカロリー計算をする工程とからなる食品の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the food comprises a process for quickly freezing a food material such as meat, fish or vegetable, a process for subjecting the frozen food material to a vacuum freeze-drying treatment, a process for crushing the dried food material, and a process for performing the bacterium test and calorie calculation of the crushed food material. - 特許庁
直接冷却方式にて冷却される冷蔵室と、間接冷却方式にて冷却される冷凍室を備えたものにおいて、高負荷時、冷蔵室内を急速に冷却し、高負荷時以外は食品の乾燥を抑制することで、食品の保鮮性を向上することのできる、保鮮能力の高い冷蔵庫を提供する。例文帳に追加
To provide a refrigerator having high freshness keeping capacity capable of improving freshness keeping performance of food, by restraining drying of the food except for a high load, by quickly cooling the inside of a refrigeration chamber in the high load, in the refrigerator having the refrigeration chamber cooled by a direct cooling method and a freezing chamber cooled by an indirect cooling method. - 特許庁
培養した生クロレラ液を、低温雰囲気にて急速瞬間冷却して任意の形状に凍結することにより、緑色透明氷塊を製し、かつ、該緑色透明氷塊を包装用容器に真空状態で詰め込んで密閉した液状生クロレラを主成分とする真空冷凍加工食品を確保する。例文帳に追加
This vacuum frozen processed food including a liquid raw chlorella as a main component is obtained by preparing green transparent bulk ice by rapidly freezing a cultured raw chlorella liquid in a low temperature atmosphere in an arbitrary shape and packing the green transparent bulk ice in a packaging vessel and sealing under vacuum. - 特許庁
少なくとも−55℃以下の超低温を確保することができ、しかもその超低温から必要とされる低温域までに到達する時間が長くすることができるとともに急速冷却を可能とし、食品、食材の冷凍保管、流通に関して種々の制約を受けることのない新規な蓄冷材及びその製造方法とする。例文帳に追加
To provide a novel cold storage medium which secures an ultralow temperature of at most ≤-55°C, furthermore can prolong the period of time to reach a necessary low temperature region from the ultralow temperature, simultaneously, enables quick cooling, and is not subject to various restrictions on the refrigeration storage and distribution of foods and foodstuffs, and its manufacturing method. - 特許庁
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