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織菜の英語
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「織菜」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
新鮮な野菜を加熱し、次いで冷却し、或いは冷凍した野菜であって、野菜本来の組織の破壊が防止され、食するにあたって可及的に本来の野菜の風味や食感を保持するようにした保冷野菜を提供する。例文帳に追加
To provide cold vegetables by heating fresh vegetables followed by cooling or freezing, intended for preventing the break of vegetable essential texture, and sustaining vegetable essential flavor and palate feeling as much as possible at the time of eating. - 特許庁
合成長繊維不織布と綿不織布及び/又は紙との積層体からなる菜袋用シートと野菜袋である。例文帳に追加
The vegetable bag sheet and a vegetable bag are formed of a laminate consisting of synthesized fiber nonwoven fabric, cotton nonwoven fabric and/or paper. - 特許庁
クロロフィル含有野菜を対象として冷凍野菜を製造する場合における野菜の処理方法であって、野菜に含まれる酵素の失活のためにブランチング処理の処理時間を増大させても、野菜組織の軟化による歯応え等の劣化を抑制することができ、かつ、冷凍野菜としての保存時の退色および風味の劣化を抑制することのできる野菜の処理方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method of processing vegetable to produce frozen vegetable from chlorophyll-containing vegetable, which can suppress the deterioration of firmness, etc. caused by softening of vegetable tissue and also can suppress the discoloration and the deterioration of flavor upon preservation as the frozen vegetable even if the processing time of a blanching process is increased to deactivate an enzyme included in the vegetable. - 特許庁
新春ワイド時代劇織田信長(テレビドラマ1994年)(1994年、テレビ東京、演:戸田菜穂)例文帳に追加
New Year's special period drama "Nobunaga ODA" (1994, TV TOKYO, portrayed by Naho TODA)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
当該組成物は、野菜起源の染みを、特に織物からの除去するために非常に好適である。例文帳に追加
This composition is particularly suitable for removing stains of vegetable origin, especially from textiles. - 特許庁
野菜汁及び/又は果汁に対する(A)高圧ホモジナイザー処理、及び、(B)植物組織崩壊酵素による酵素処理を含む低粘度野菜汁及び/又は果汁の製造方法であって、(A)高圧ホモジナイザー処理を受けた野菜汁及び/又は果汁に(B)植物組織崩壊酵素による酵素処理を施す工程が含まれることを特徴とする低粘度野菜汁及び/又は果汁の製造方法。例文帳に追加
The production method of a low viscosity vegetable juice and/or fruit juice comprises (A) a high-pressure homogenizer treatment and (B) an enzymatic treatment with a plant tissue disintegrating enzyme, wherein a step of applying enzymatic treatment with the (B) plant tissue disintegrating enzyme to the vegetable juice and/or fruit juice applied the (A) high-pressure homogenizer treatment is included. - 特許庁
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「織菜」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
これにより、少なくとも均一な強さの変動磁場を印加でき、生野菜の細胞組織体の破壊を完全に防止でき、生野菜の元のままの鮮度が維持でき、元の美味しさが再現できる。例文帳に追加
Such condition makes it possible to apply at least homogeneous strength variable magnetic field to the vegetables, perfectly prevent destruction of tissue cell bodies of the fresh vegetables, and maintain the freshness of the fresh vegetables in an original state so as to reproduce original good taste. - 特許庁
夏草の賦では織田信長の家臣、明智光秀を通じて斎藤利三の美貌の妹、菜々を娶ったと書かれているがこれは誤りである。例文帳に追加
In Natsukusa no fu, it is said that Motochika got married to Nana, a beautiful younger sister of Toshimitu SAITO, through a connection with Mitsuhide AKECHI, but that is not true.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
凍結・解凍による組織の変性や離水が少なく、食感の優れた冷凍野菜の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing frozen vegetables excellent in texture with slight denaturation of structures and syneresis due to freezing or thawing. - 特許庁
レトルト加熱殺菌、凍結・解凍処理による組織の変性が少なく、食感の優れた加工済み野菜の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for producing processed vegetables excellent in palate feeling, slightly causing tissue degeneration in the vegetables due to retorting heat sterilization or freezing/thawing treatment. - 特許庁
野菜本来の組織の破壊を極力防止して酵素を失活させた冷蔵或いは冷凍野菜に関し、電解質、好ましくは強電解質を含有するエチルアルコール溶液に野菜を浸漬させた後、従来技術よりも低い温度でより短時間加熱し、或いは、電解質、好ましくは強電解質を含有する水溶液に野菜を浸漬させた後マイクロ波加熱し、野菜中の酵素を失活或いは低減させて低温保存されている。例文帳に追加
The refrigerated or frozen vegetables prevented from the break of vegetable essential texture as much as possible and having enzymes inactivated are preserved at low temperature by soaking vegetables in ethylalcohol solution containing electrolyte, preferably strong electrolyte, heating the vegetables for shorter time at lower temperature than by conventional technique, or alternatively by soaking vegetables in aqueous solution containing electrolyte, preferably strong electrolyte followed by microwave heating so as to inactivate or lower enzymes in the vegetables. - 特許庁
加熱処理された固形野菜が均一に分散され、該固形野菜の組織が良好に保たれ、粒状感や固形物感が活かされていると同時に、食品全体として特有の食感と口解けを有する新規な高粘性食品を得ること。例文帳に追加
To obtain a new highly viscous food in which thermally treated solid vegetables are homogeneously dispersed and which has the well preserved textures of the solid vegetables, makes the best use of the granular touch and solid touch of the vegetables, and simultaneously has characteristic palatability and dissolvability in the mouth as a whole. - 特許庁
所定形態を有する野菜の組織内水分の一定割合以上をトレハロース溶液で置換したトレハロース溶液置換野菜を原料とし、これを適宜破砕して得られるスラリーを薄膜状に成形し乾燥することによって、機能保持性ならびに食感に優れた野菜シートを得る。例文帳に追加
This vegetable sheet excellent in function retainability and palate feeling is produced by using, as a raw material, a trehalose solution- replaced vegetable where a certain proportion of the water contained in the tissue of the vegetable having a predetermined form is replaced with a trehalose solution, forming a slurry obtained by crushing as appropriate the thus produced trehalose solution-replaced vegetable into thin filmy form, and drying the resultant thin film. - 特許庁
元々比叡山菜樹院の住持であったが、織田信長による比叡山焼き討ちの後、還俗して曲直瀬道三に入門し、漢方医学を極める。例文帳に追加
He was originally a chief priest of the Saiju-in Temple in Mt. Hiei, but he returned to secular life after the burning of Mt. Hiei by Nobunaga ODA and became a disciple of Dosan MANASE, then proceeded to master Chinese medicine.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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