1016万例文収録!

「ぐにゃり」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ぐにゃりの意味・解説 > ぐにゃりに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

ぐにゃりの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 211



例文

にゃにゃと柔らかくて張りのないさま例文帳に追加

of the consistency of something, being both soft and lacking tautness  - EDR日英対訳辞書

あまり暑いとグニャニャになる例文帳に追加

Heat enervates  - 斎藤和英大辞典

あまり暑いとグニャニャになる例文帳に追加

One is enervated by heat.  - 斎藤和英大辞典

力がぐにゃりと抜けるさま例文帳に追加

of the movement of something, in a limp manner  - EDR日英対訳辞書

例文

(物が)ぐにゃりと曲るさま例文帳に追加

of the manner in which something bends, droopingly  - EDR日英対訳辞書


例文

暑いとグンニャリする例文帳に追加

Heat enervates  - 斎藤和英大辞典

暑いとグンニャリする例文帳に追加

One is enervated by heat.  - 斎藤和英大辞典

あまり笑ってグンニャリする例文帳に追加

to laugh oneself limp and helpless  - 斎藤和英大辞典

具入りこんにゃく食品及びその製造方法例文帳に追加

KONNYAKU (PASTE MADE FROM ARUM ROOT) FOOD WITH INGREDIENT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

グリニャール試薬の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING GRIGNARD REAGENT - 特許庁

例文

グリニャール試薬の保存方法例文帳に追加

METHOD OF STORING GRIGNARD REAGENT - 特許庁

グリニャール試薬の製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING GRIGNARD REAGENT - 特許庁

グリニャール試薬調製法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING GRIGNARD REAGENT - 特許庁

にゃにゃするものをコンニャクにたとえる例もあり、たとえば野球では梨田昌孝のコンニャク打法、佐藤政夫のコンニャク投法など、「あしたのジョー」のコンニャク戦法などの使われ方もある。例文帳に追加

There are some examples that something elusive is compared to konnyaku; as for baseball player, konnyaku-like batting style of Masataka NASHIDA and konnyaku-like pitching style of Masao SATO, or konnyaku tactics in a boxing manga (a comic), 'Ashita no Jo (Tomorrow's Joe).'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

「出てきてから、又同じ様なこと繰り返すぞ、今度は魂抜けてゐるからグニャニャぞ、グニャニャ細工しか出来んぞ。」例文帳に追加

After they come out, they will do the same thing, but they will be already empty and only able to make a crooked work.'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

と彼は叫び、それからまた息が詰まるほど笑い、ついには力が入らずにぐにゃにゃと椅子にひっくり返ってしまった。例文帳に追加

he cried, and then he choked and laughed again until he was obliged to lie back, limp and helpless, in the chair.  - Arthur Conan Doyle『シャーロック・ホームズの冒険』

50g〜3kgの少量のこんにゃくが家庭で簡単に手作りできるようにこんにゃく製造用の原料となるこんにゃく糊とゲル化剤を混ぜるだけでこんにゃくができるように定量化して提供する。例文帳に追加

The raw materials (the powder or paste of devil's tongue bulbs and lime for gelling) are quantitatively prepared so that konjak jelly may simply be formed only by mixing. - 特許庁

50g〜3kgの少量のこんにゃくを家庭で簡単に手作りすることができるようにこんにゃく製造用原料を提供する。例文帳に追加

To provide a small amount (50 g-3 kg) of raw materials that can simply produce home-made konjak jelly. - 特許庁

新規なグリニャール試薬及びそれを用いた脂肪族アルキニルグリニャール化合物の製造方法例文帳に追加

NEW GRIGNARD REAGENT AND METHOD FOR PRODUCING ALIPHATIC ALKYNYL GRIGNARD COMPOUND USING THE REAGENT - 特許庁

また、このグリニャール試薬を用いたグリニャール反応生成物の製造法。例文帳に追加

The method for producing the Grignard reaction product is characterized by using the Grignard reagent. - 特許庁

グリニャール試薬の製造方法およびグリニャール反応生成物の製造法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a Grignard reagent, and to provide a method for producing a Grignard reaction product. - 特許庁

こんにゃく粉を水又は湯によりのり状に膨潤させ、そのこんにゃくのりを添加したアルカリと混練したのち、各種具材を混入して加熱によりゲル化させたこんにゃく食品である。例文帳に追加

This Konnyaku food is obtained by swelling a powder of devil's- tongue with water or hot water to provide a pasty state, kneading the swelled powder with an added alkali, adding the ingredients to the swelled powder with the alkali, and heating and gelatinizing the resultant paste. - 特許庁

グリニャール反応を用いるカップリング化合物の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING COUPLING COMPOUND BY USING GRIGNARD REACTION - 特許庁

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・寒天・水酸化カルシウムを使用原料としたサラダ用こんにゃく。例文帳に追加

DEVIL'S TONGUE FOR SALAD, USING AS RAW MATERIAL, DEVIL'S TONGUE POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, ARROWROOT STARCH, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR, AND CALCIUM HYDROXIDE - 特許庁

グリニャール試薬の調製確認方法例文帳に追加

METHOD FOR CONFIRMING PREPARATION OF GRIGNARD REAGENT - 特許庁

こんにゃくへへの各種具材の混入を、脱アセチル化によるアルカリの中和が進行したところで行うことによって、各種具材の色、風味、香り、栄養素等を取り込んだ具入りこんにゃく食品を得る。例文帳に追加

To obtain a Konnyaku food with ingredients, carrying the color, flavor, perfume, nutrient or the like of various kinds of the ingredients by carrying out the mixing of the various kinds of the ingredients with the Konnyaku when the neutralization of the alkali caused by the deacetylation is progressed. - 特許庁

原料としてこんにゃく粉10とそれ以外のでんぷん20を加えてこんにゃく30を製造するこんにゃく製造工程P10と、こんにゃく製造工程P10によって得られたこんにゃく30を適宜の調味料40によって調味処理する調味工程P20と、調味工程P20によって得られた調味済みこんにゃく60を乾燥処理する乾燥工程P30とを経て、グミ様食品90を製造する。例文帳に追加

The gummi-candy-like food 90 is produced through a konnyaku producing process P10 for producing konnyaku 30 by adding konnyaku powder 10 and the other starch 20 as raw materials, a seasoning process P20 for seasoning konnyaku 30 obtained in the konnyaku producing process P10 with appropriate seasoning 40, and a drying process P30 for drying the seasoned konnyaku 60 obtained in the seasoning process P20. - 特許庁

具財はこんにゃく、もやし、魚粉、卵など多岐に渡り、店によって様々である。例文帳に追加

The ingredients varied greatly among stores, including konjac (gelatinous food made from devil's-tongue starch), bean sprouts, fish powder and egg.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

こんにゃくの独特の粒々感が付与された、グミゼリーやチューイングキャンデーなどの水分含量が少ないゲル組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a gel composition such as gummy jelly or chewing candy, having granular feeling peculiar to konjac and containing little water. - 特許庁

従来のこんにゃく食品とは異なる新しい食感として、こんにゃくグルコマンナン由来の粒状食感を有し、かつこんにゃくグルコマンナンを高濃度に含む場合でも低粘度で取扱性に優れるのりを形成することができるとともに、凝固する場合は粒状感を有するゲルを形成することが可能なこんにゃく食品を製造する。例文帳に追加

To obtain a konjak food having granular palate feeling derived from konjak glucomannan as a new palate feeling different from those of conventional konjak foods, capable of forming a low-viscosity paste easy to handle even in case of containing konjak glucomannan at high levels, and capable of forming a gel with granular feeling on coagulation. - 特許庁

カタルーニャには,さまざまな大きさのカスティエルのグループが70ほどあります。例文帳に追加

There are about 70 casteller groups of various sizes in Catalonia.  - 浜島書店 Catch a Wave

こんにゃくを調理加工する過程で、こんにゃく重量と調味液重量の合計重量に対し5%〜30%の重量の生イカ、もしくは冷凍イカを加えて調理することにより、色調、香味共に優れた調理こんにゃくを製造する技術を確立するに至った例文帳に追加

In the process where konjaku is cooled and processed, raw or frozen cuttlefish is admixed in an amount of 5-30 wt.% based on the total weight of the konjaku and the seasoning solution and they are together cooked thereby producing cooked konjaku having excellent color tone, flavor and taste. - 特許庁

こんにゃくグルコマンナンを含有するこんにゃく原料を、3糖類以上の多糖を含む水溶液または水溶性タンパク質を含む水溶液により、こんにゃくグルコマンナン粒子が粒子状に残るように限定的に膨潤させた状態で、アルカリ剤を加えて凝固させることにより、粒状食感を有するこんにゃく食品を製造する。例文帳に追加

This konjak food having granular palate feeling is obtained by coagulating in the presence of an alkaline agent a konjak raw material containing konjak glucomannan with an aqueous solution containing polysaccharide(s) except mono- and disaccharides or water-soluble proteins in such a condition that the konjak raw material is limitedly swollen so as to leave konjak glucomannan granules in a granular form therein. - 特許庁

テトラヒドロピランを溶媒とするアルキルグリニャール試薬の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING ALKYL GRIGNARD REAGENT USING TETRAHYDROPYRAN AS SOLVENT - 特許庁

テトラヒドロピランを溶媒とするグリニャール試薬の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING GRIGNARD REAGENT BY USING TETRAHYDROPYRAN AS SOLVENT - 特許庁

グリニャール反応による炭素−炭素結合の新規構築法例文帳に追加

NEW METHOD FOR CONSTRUCTING CARBON-CARBON BOND BY GRIGNARD REACTION - 特許庁

コンニャクグルコマンナンを主成分とした培地支持体とその利用法例文帳に追加

CULTURE MEDIUM SUPPORT CONSISTING ESSENTIALLY OF KONJAK GLUCOMANNAN AND METHOD FOR UTILIZING THE SAME - 特許庁

グリニャール試薬の調製において、赤外吸収スペクトルを用いてグリニャール試薬の生成をモニターするグリニャール試薬の調製確認方法を提供する。例文帳に追加

In preparing a Grignard reagent, a method for confirming the preparation of the Grignard reagent by monitoring the formation of the Grignard reagent by using an infrared absorption spectrum is provided. - 特許庁

重衡は田口成良を先兵とし、般若寺のある般若坂の守りを固める大衆の守りを突破、南都を焼討ちにし大勝した。例文帳に追加

Using Shigeyoshi TAGUCHI as an advance guard, Shigehira broke through the defenses built up on the Hannya Slope by the monks residing in the zendo to protect Hannya-ji Temple, and won a crushing victory by setting fire to Nanto.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

おから成分とこんにゃく成分とグルテンと水とが凝固剤を配合せずに、練り合わされてなり、前記おから成分と前記こんにゃく成分の合計質量100質量部に対して前記グルテンが10質量部以上60質量部以下の割合で配合されているペースト状食品素材とする。例文帳に追加

The pasty food raw material is obtained, by kneading bean curd components, konjak components, gluten and water together without addition of a coagulant without adding coagulation agent: wherein 10-60 pts.mass of the gluten is added in 100 pts.mass of the total of the bean curd components and the konjak components. - 特許庁

生菊芋のみじん切りとすりおろしを、こんにゃく成分に対し30%〜50%の割合で、低カロリーでグルコマンナン食物繊維を豊富に含むこんにゃく精粉に添加し、必要に応じて球形の粒状に成形をしてコンニャクを製造する。例文帳に追加

Refined flour of konjak that is low-calorie and abundantly contains glucomannan dietary fibers is mixed with tiny pieces of fresh Helianthus tuberosus and grated Helianthus tuberosus in a ratio of 30%-50% based on the konjak component and, if necessary, formed into a globular granule to produce konjak. - 特許庁

こんにゃく芋中に存在するグルコマンナン、旨味成分のアミノ酸、機能性成分その他の有効成分を保持したこんにゃく粉の製造法とその製造方法により製造した食品を提供することを目的とする。例文帳に追加

The method for producing the devil's tongue powder retaining glucomannan, amino acid as palatability ingredient, functional ingredient, and other active ingredient; and the food product produced by the production method are each provided. - 特許庁

前記各種具材の混入を、混練後の時間経過に伴う脱アセチル化により、各種具材に対するアルカリの影響が低減する時間を置いてから行い、各種具材の色、香り、風味等をこんにゃく中に取り込む。例文帳に追加

The mixing of the various kinds of the ingredients is carried out after the interval for reducing the influence of the alkali to each of the ingredients to take in the color, the perfume, the flavor or the like of the various kinds of the ingredients. - 特許庁

(2)有限会社ウエダ食品(大阪府守口市、従業員数6名)は、こんにゃく関連商品の卸売業である。例文帳に追加

(2) Based in Moriguchi City, Osaka Prefecture and with six employees, Ueda Syokuhin Co., Ltd. is a wholesaler of konnyaku products. - 経済産業省

こんにゃくのもつ血糖抑制作用、血清脂質抑制作用、体重抑制作用、便秘改善効果等の特性に加えて、おからのもつ栄養バランス面でも優れた特性を備えたこんにゃくゼリーを提供する。例文帳に追加

To provide devil's tongue jelly having a characteristic excellent also in nutrient balance included in bean-curd refuse, in addition to characteristics included in devil's tongue, such as glycemic control action, serum lipid control action, weight control action and constipation amelioration effect. - 特許庁

水、コンニャクマンナン、アルカリ剤及びジグリセリドを含有する食材組成物。例文帳に追加

This food material composition comprises water, devil's tongue mannan, an alkali agent and a diglyceride. - 特許庁

ハンバーグの主原料である食肉の全部あるいはその一部をこんにゃく芋から抽出精製したマンナンに置き換える。例文帳に追加

All or a part of meat used as the main raw material of hamburg steak is replaced by mannan extracted from the roots of Amorphophalus konjak and subsequently purified. - 特許庁

豊富な保水量をもつという優れた保水性を維持したまま、吸水速度を速めたこんにゃく粉及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a konjac powder quickened in a water absorption speed while retaining excellent water retainability of having rich water capacity, and to provide a method for producing the konjac powder. - 特許庁

コンニャクは96-97%が水分からなり、水分を除くと主成分はグルコマンナンである。例文帳に追加

Ninety-six or ninety-seven percent of konnyaku is water, and the major ingredient is glucomannan except for water.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

芳香族塩化物を用いて、工業的に有利にグリニャール試薬を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a Grignard reagent industrially advantageously through using an aromatic chloride. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
浜島書店 Catch a Wave
Copyright © 1995-2024 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved.
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved.
  
斎藤和英大辞典
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved.
「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
  
この対訳コーパスは独立行政法人情報通信研究機構の集積したものであり、Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unportedでライセンスされています。
  
原題:”The Adventures of Sherlock Holmes”

邦題:『シャーロック・ホームズの冒険』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

Copyright(C)2006 coderati
本翻訳はこの版権表示を残す限り、訳者および著者にたいして許可をとったり使用料を支払ったりすることなく商業利用を含むあらゆる形で自由に利用・複製が認められます。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS