しゃきしゃきを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 14件
これにより梨の実であった時のつぶつぶしゃきしゃきとした食感を漬物に残すことが出来る。例文帳に追加
Granular crisp texture of a pear fruit can be left in the pickled food. - 特許庁
花のしゃきしゃきした食感がモズクのぬるぬる感を補い、食欲を一層増進させる。例文帳に追加
The slimy feeling of Nemacystus decipiens is replenished by the crunchy texture of the flowers so as to further promote appetite. - 特許庁
但しキャベツのシャキシャキ感を重視するなら、多少粗めでも良い。例文帳に追加
However, if the crunchy texture of cabbage is preferred, a little bit rough cutting is OK. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
臭みの無い淡白な味わいとシャキシャキした歯ざわりが特徴で、和える、鍋料理、サラダ、汁物、煮るなどにひろく用いられる。例文帳に追加
It is less smelly and is crisp, and widely used for dishes dressed with various kinds of sauces, a one-pot dish cooked at the table, salad, soup, and cooked food. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
チーズや生ねぎは中に入れて焼く事もあるが、ねぎはシャキシャキした歯ごたえや風味がいいためトッピングにしたほうが美味しい。例文帳に追加
Some people put cheese or raw green onion in the dough and grill it, but raw green onion is crunchy and has a good flavor and so it is more delicious as a topping. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
必要以上に糖度を上げることなく、かつアムラ果実のシャキシャキ感を維持した状態の加工品を提供すること。例文帳に追加
To provide a processed product retaining crispy and juicy feeling of amla (Emblica Officinalis Gaertn) fruits without needlessly increasing a sugar content. - 特許庁
このようにして、採取した生の組織を固定化して、組織が腐敗菌や軟化酵素により軟化するのを防止して、ひじきが本来有している空洞部を保持することにより、ひじき特有のしゃきしゃきとした良好な食感を確保することができる。例文帳に追加
As a result of this, collected raw tissues are stabilized so as to prevent the tissues from softening by putrefactive bacteria and a softening enzyme, and cavities which the brown alga inherently has are maintained so as to secure crispy excellent palate feeling peculiar to the brown alga. - 特許庁
野菜の持つシャキシャキ感を更に進めて、コリッ、コリッ、カリッ、カリッとした歯ごたえのある食感が味わえるように改善された大根キムチ、キュウリキムチ及び野菜の漬物の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a production method of radish kimchi, cucumber kimchi, and vegetable pickles improved to have a chewy texture, such as crunching and gnawing, by further enhancing crunchy texture of vegetables. - 特許庁
液切りした状態で長期間保存でき、褐変、腐敗を防止し、異味異臭がなく、且つ、根菜類特有の不快な渋味が除去され、シャキシャキ感を保持した、サラダ用にも適したカット根菜類を提供する。例文帳に追加
To provide cut root vegetables being storable for a long period in drained state, capable of preventing browning and putrefaction, free from nasty taste and smell, from which unpleasant astringency characteristic to root vegetables is removed, kept in vigorously chewing state and suitable for salad. - 特許庁
根を切って取り除く手間をなくすことができ、なおかつ落花生の食味と発芽部分(茎の部分)のシャキシャキとした食感も備えるようにした新規な食品である発芽落花生を提供する。例文帳に追加
To obtain germinated peanuts being a new food eliminating labor of cutting and removing roots and having a peanut flavor and crispy palatability of germinated part (stem part). - 特許庁
野菜、特に直ちに調理したり生食に供したり出来るように刻んだ刻み野菜や葉物野菜、のシャキシャキ感を失なうことなく冷凍保存する方法、及び、その方法で保存した野菜、特に直ちに調理したり生食に供したり出来るように刻んだ刻み野菜や葉物野菜例文帳に追加
To provide a method for freezing vegetable by which vegetable, particularly chopped vegetable or leaf vegetable which is chopped so as to be suitable for being immediately cooked or eaten raw, can be frozen without spoiling crunchiness thereof: and vegetable, particularly chopped vegetable or leaf vegetable which is chopped so as to be suitable for being immediately cooked or eaten raw. - 特許庁
収穫時期に関係なく、グリーンアスパラガスの鮮やかなグリーンの色合いをそのままに維持でき、シャキシャキとした食感が味わうことができ、わさびの風味と辛みを効かしたわさび風味のアスパラガスの製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing Japanese horseradish-flavored asparagus, capable of sustaining vivid green tone of color of green asparagus as it is, enabling tasting crisply palate feeling and taking the effect of flavor and sharp taste of Japanese horseradish, regardless of the harvest time. - 特許庁
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