1016万例文収録!

「ジャム製造」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ジャム製造に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

ジャム製造の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 60



例文

ジャム類の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARATION OF JAMS - 特許庁

ジャム製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MAKING JAM - 特許庁

ジャム類の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PREPARATION OF JAM - 特許庁

ジャム製造方法例文帳に追加

PRODUCTION METHOD OF PLUM JAM - 特許庁

例文

マーマレードジャム製造方法例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING MARMALADE - 特許庁


例文

にんじんジャム製造方法例文帳に追加

METHOD FOR MANUFACTURING CARROT JAM - 特許庁

桑の実ジャム製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MULBERRY JAM - 特許庁

ジャムおよびその製造方法例文帳に追加

JAM AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

フリーズドライジャム製造方法、フリーズドライジャム用添加剤、フリーズドライジャム、及び復元ジャム例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FREEZE-DRIED JAM, ADDITIVE FOR FREEZE-DRIED JAM, FREEZE-DRIED JAM, AND RESTORED JAM - 特許庁

例文

本発明は、ジャムが凍結乾燥処理されてなるフリーズドライジャム製造方法、フリーズドライジャム製造する際に用いられるフリーズドライジャム用添加剤、フリーズドライジャム、及び、フリーズドライジャムに水分を含浸させてなる復元ジャムを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing freeze-dried jam obtained by freeze-drying jam; an additive for freeze-dried jam to be used in producing the freeze-dried jam; freeze-dried jam; and restored jam obtained by impregnating water into the freeze-dried jam. - 特許庁

例文

果実ジャム類および果実ソース類の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FRUIT JAMS AND FRUIT SAUCES - 特許庁

抗酸化性の高い発酵ジャム及びその製造例文帳に追加

FERMENTED JAM HAVING HIGH ANTIOXIDATION PROPERTY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

人参とザクロを混合したジャム製造方法例文帳に追加

PROCESS FOR PREPARING MIXED JAM OF CARROT AND POMEGRANATE - 特許庁

ジャム組成物及びその製造方法例文帳に追加

JAM COMPOSITION AND ITS PRODUCING METHOD - 特許庁

食物繊維コロイドジャム及びその製造例文帳に追加

EDIBLE FIBER COLLOIDAL JAM AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

野菜ジャムおよびその製造方法例文帳に追加

VEGETABLE JAM AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

ジャム類の製造方法及びゲル化剤例文帳に追加

METHOD FOR MAKING JAM, AND GELATINIZER - 特許庁

メープルジャム様食品とその製造方法例文帳に追加

MAPLE JAM-LIKE FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

氷瞬凍結による天然酵母生ジャム酵素が活きているジャムおよび製造方法例文帳に追加

JAM WITH ACTIVE WILD YEAST RAW JAM ENZYME PRODUCED BY INSTANT ICE FREEZING AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME - 特許庁

食物繊維ジャム及びマーマレード並びにそれらの製造例文帳に追加

JAM AND MARMALADE EACH CONTAINING DIETARY FIBER, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

さんざしの実を飲料、練り製品,ジャム、粉剤、錠剤の製造例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BEVERAGE, PASTE PRODUCT, JAM, POWDER AND TABLET OF FRUIT OF CRATAEGUS CUNEATA - 特許庁

特殊な原料処理を伴うイチゴジャム製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING STRAWBERRY JAM, WHICH ACCOMPANY SPECIAL RAW MATERIAL TREATMENT - 特許庁

桑の実ジャムに含まれる鉄分、ビタミン、カルシウムなどの有効成分を増加させることが可能な桑の実ジャム製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing mulberry jam enabling increase in active ingredients such as iron content, vitamins and calcium falling in mulberry jam. - 特許庁

ゲル化又は増粘方法、ジャム類、ベビーフード及びえん下困難者用食品の製造方法、ジャム類及びゲル化剤又は増粘剤例文帳に追加

GELLING OR THE THICKENING METHOD, METHOD FOR PRODUCING JAM, BABY FOOD, AND FOOD FOR DYSPHAGY PERSON, JAM AND GELLING AGENT, OR THICKENER - 特許庁

装置の大きさを大きくすることなく、安価に製造することができるジャム検出装置、画像形成装置及びジャム検出方法を提供する。例文帳に追加

To provide a jam detecting device, an image forming apparatus and a jam detecting method, that allow inexpensive manufacturing without upsizing the device. - 特許庁

イチゴジャムに苺固形の存在感を残しつつ塗布伸展性に持たせることが出来るジャム用苺原料の処理方法、およびイチゴジャム製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for treating strawberries of raw material for a strawberry jam, by which the strawberry jam leaving the existence touch of strawberry solid contents therein and simultaneously having good coating extensibility can be produced, and to provide a method for producing the strawberry jam. - 特許庁

抽出終了後のペクチンは、オレンジマーマレードやジャム類の製造などへの活用を可能にした。例文帳に追加

The extracted pectin can be used e.g. for the production of orange marmalade and jam. - 特許庁

ミルクの風味の濃いジャム状の新規な乳製品濃縮物とその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a new jam-like dairy product concentrate having rich milk flavor, and to provide a method for producing the dairy product concentrate. - 特許庁

酸味が適当で、苦味のなく、甘味の強すぎない梅ジャム製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a production method of plum jam having proper sour taste, no bitterness and unexcessive sweetness. - 特許庁

製造が容易であり、紙ジャム時等によりダメージがあっても修復が容易なノズルプレートの凸部製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for manufacturing a protruding portion of a nozzle plate which is easily manufactured and easily repaired even if there is a damage due to paper jamming or the like. - 特許庁

桑の実は熱を加えても溶けて固まりにくい性質がありジャムの主原料に適さない点に鑑み、桑の実がゼリー状に固まると共に、健康上に資する桑の実ジャム製造する新規の方法を提供せんとする。例文帳に追加

To provide a new method for producing mulberry jam having mulberry coagulating in a jelly-like state and contributing to health, in view of the fact that mulberry is not suitable for the main raw material of jam because of the property of hardly dissolving and coagulating even by adding heat. - 特許庁

本発明は、桑の実、桑の葉粉末、グラニュー糖及びきび糖を混合しながら煮ることを特徴とする桑の実ジャム製造方法である。例文帳に追加

The method for producing mulberry jam includes cooking mulberry berries, mulberry leaf powder, granulated sugar and millet sugar while mixing them. - 特許庁

本発明の桑の実ジャム製造方法は、冷凍状態の桑の実、寒天、砂糖及び水を混合して、かき混ぜながら煮ることを特徴とする。例文帳に追加

This method for producing the mulberry jam comprises mixing frozen mulberry with agar, sugar and water, and boiling the product while stirring. - 特許庁

またイチゴジャム製造方法は、苺を2〜10mmの間隙を通過させて変形させる工程を含んでなるものである。例文帳に追加

The method for producing the strawberry jam includes a process for allowing the strawberries through the 2 to 10 mm apertures to deform the strawberries. - 特許庁

本方法を用いることで、低糖又は無糖のジャム類、ベビーフード及びえん下困難者用食品などを簡単に製造することができる。例文帳に追加

By using the method, low-sugar or sugarless jam, baby food, food for dysphagy persons, etc. can be easily produced. - 特許庁

ジャムトラブルの発生が少なく、且つ、紙粉の発生が少ない電子写真用転写紙を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method of manufacturing electrophotographic transfer paper with low occurrence of jamming trouble and low generation of paper powder. - 特許庁

通電加熱によるジャム製造方法において、pHと電気伝導率の両者を同時に適切な範囲に調整可能な方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for making jam via electric cooking, by which both of pH and electric conductivity are adjustable in an appropriate range at the same time. - 特許庁

搬送中のフィルムシート材に、ジャムの発生を防止するための改良された緩衝材製造装置を提供する。例文帳に追加

To provide an improved cushioning material manufacturing device for preventing the generation of jamming on a film sheet material being carried. - 特許庁

簡単な開閉形式の選択手段を中継搬送装置に設けることにより、画像形成装置の形態に対応して、最適なジャム処理スペースを確保するとともに、ジャム処理操作性に優れ、製造コストのアップも抑制できる画像形成装置の中継搬送装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a relay carrying device of an image forming device superior in jam processing operability, and capable of restraining an increase in manufacturing cost, while securing an optimal jam processing space in response to a form of the image forming device, by arranging a simple opening-closing type selecting means in the relay carrying device. - 特許庁

少なくとも水と、果実類とを含む混合材料を、弱酸と、その弱酸の塩の存在下に通電加熱することを特徴とするジャム製造方法とした。例文帳に追加

The method for making jam comprises subjecting a mixture material containing at least water and fruit to electric cooking in the presence of mild acid and its salt. - 特許庁

きくらげ、を含有させる事で粘性を持たせた、ドレッシング、タレ、ソース、マヨネーズ、ジャム、果物・野菜のペースト、和洋中華料理の、とろみタレ、の製造方法。例文帳に追加

METHOD OF PREPARATION FOR DRESSING, GRAVY, SAUCE, MAYONNAISE, JAM, PASTE OF FRUIT/VEGETABLE, THICKENING GRAVY FOR JAPANESE, WESTERN AND CHINESE DISHES HAVING VISOCOSITY BY INCLUDING JEW'S EAR - 特許庁

ログジャム原理及び粘着ゲル(ラテックス)詰まり原理の組み合わせを利用し、生体材料を用いた、環境に優しく、非毒性のシーラント剤及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sealant composition based on a combined mechanism of both log-jam and viscous gel clogging (Latex) principles, which is environmentally friendly and non-toxic using bio-materials. - 特許庁

糖度40%未満のジャム様ゼリーの製造において、ゲル化剤にLMペクチンを用い、糖材とLMペクチンによるゼリー化に欠かせないカルシウム等二価イオンとして、黒糖を用いることでこれを同時に達成する。例文帳に追加

The production of jam like jelly having a sugar content less than 40% is provided by using the LM pectin as a gelling agent, and using brown sugar as the divalent ion such as calcium, essential for the gellation of the sugar materials and LM pectin. - 特許庁

冷凍保存した完熟梅または追熟梅を酵素の失活を生ずることなく解凍し、酵素分解により梅のうまみ成分を引き出して美味な梅ジャム製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing delicious Ume (Japanese plum) jam comprising thawing frozen fully-ripened or after-ripened Ume without causing deactivation of enzyme so as to bring out the delicious taste components of the Ume via enzymatic decomposition. - 特許庁

栄養分をより多く含むとともに、抗酸化作用などの各種の機能を発揮し、健康の保持・増進を図ることができるジャムおよびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a jam containing more nutrients, demonstrating each kind of function such as antioxidative effect, and capable of maintaining and promoting health, and to provide a method for producing the jam. - 特許庁

着脱可能なプロセスカートリッジの押し込み機能と、定着装置におけるジャム処理性を共に損なうことなく、設置スペース及び製造コストをおさえることができる画像形成装置を提供する。例文帳に追加

To provide an image forming apparatus capable of restraining installation space and the rise of manufacture cost without spoiling both a function for pressing in an attachable/detachable process cartridge and performance for jamming disposal in a fixing device. - 特許庁

切り取られた後の針を箱内に自由に落下させて、ジャムの発生を防止するシャープコンテナ、その製造方法、および針の格納方法を提供する。例文帳に追加

To provide a sharps container which is to prevent generation of jam by freely falling a needle after cut off into a box, a process of manufacturing thereof, and a method of storing needles. - 特許庁

苦味の発生を押さえて、果実が持っている本来のフレッシュ感のある低カロリーのジャム、ソース、ジュースなどの食品の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a food such as low-calorie jam, sauce, juice, etc., which suppresses occurrence of bitterness and has a fresh feel characteristic of fruit. - 特許庁

ソース類のベースや菓子,タルト・パイ,ジャム類の材料等、多様な用途に適用可能なカボスピューレの製造方法に関し、未成熟カボスの果皮の特徴のある緑色が退色することなく長期間保持されるとともに滑らかなカボスピューレの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing smooth puree of Citrus sphaerocarpa, applicable for various usages such as a base of sauce, and materials of confectionery, tart, pie and jam, and retaining for a long period without fading a green color characterized by the fruit skin of unripened Citrus sphaerocarpa. - 特許庁

例文

150メッシュ通過の微粉砕したグルコマンナン、グルコマンナンの凝固剤および水の三者から作成したグルコマンナンの水和糊を原料の一部として使用して作成することを特徴とする食物繊維コロイドジャム製造法。例文帳に追加

This edible fiber colloidal jam is produced by using a hydrated paste prepared by using finely crushed glucomannan capable of passing 150 mesh, a coagulating agent for the glucomannan and water as a part of the raw materials. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS