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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ペクチン分解性の意味・解説 > ペクチン分解性に関連した英語例文

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ペクチン分解性の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 21



例文

果汁中のペクチンペクチン分解酵素でパーシャル分解し、MF(マイクロフィルター)膜で清澄ろ過し、水溶ペクチンを含有した透明果汁を得る。例文帳に追加

The method for producing the fruit juice comprises partially decomposing pectin in fruit juice with a pectolytic enzyme, clarifying and filtering the partially decomposed pectin with a microfilter (MF) membrane to obtain the transparent fruit juice containing a water-soluble pectin. - 特許庁

フィルムは、分解ペクチンおよび少なくとも1種の他のフィルム形成成分を含んでなる。例文帳に追加

The film comprises a degraded pectin and at least one kind of another film-forming component. - 特許庁

また、ペクチン分解酵素及び/又はペクチン分解酵素を放出する真菌に対して阻害活を有する物質を有効成分とする花粉症の予防又は治療のための薬剤である。例文帳に追加

Furthermore, the drug for the prevention and treatment of the pollinosis, consisting of the substance having inhibitory effects of the pectin-decomposing enzyme and/or fungus, releasing the pectin-decomposing enzyme as an active ingredient, is provided. - 特許庁

水溶液又は懸濁液中のペクチン又はペクチン含有植物物質を、第1のステップにおいてペクチンリアーゼを用いて処理し、第2のステップにおいてエンドポリガラクツロナーゼを用いて処理し、これにより、少なくとも1つの4,5−不飽和ガラクツロン酸分子を含み、かつメタノールにより≧20%までエステル化されたガラクツロニド分子を有するペクチン加水分解産物を得る方法。例文帳に追加

The method for obtaining pectin hydrolysis product, containing at least one 4,5-unsaturated galacturonic acid molecule and having a galacturonide molecule which is esterified up to 20% or higher by methanol is provided, wherein the pectin hydrolysis product is obtained, by treating pectin or a pectin-containing vegetable substance in an aqueous solution or suspension and using pectin lyase in a first step, and treating by using endopolygalacturonase in a second step. - 特許庁

例文

哺乳動物の細胞への病原物質及び病原生物の付着を減少させるための、ペクチン加水分解産物を製造する方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing pectin hydrolysis product for decreasing adhesion of pathogenic materials and pathogenic organisms to mammalian cells. - 特許庁


例文

澱粉は好ましくはゲル形成、非分解、アミロース含有分散澱粉またはゲル形成、非分解、化学的に架橋もしくは物理的に阻害されたアミロペクチン分散澱粉である。例文帳に追加

Wherein the starch is a gel forming, non-degraded, amylose containing dispersed starch, or a gel forming, non-degraded, chemically crosslinked or physically inhibited amylopectin dispersed starch. - 特許庁

低融点生分解の繊維又は樹脂の溶融によって固着したマットを構成した植物繊維の表面部を、ペクチン及びヘミセルロースが熱分解された多孔質構造にして成る。例文帳に追加

This irrigation mat is obtained by forming a porous structure in which pectin and hemicellulose are thermally decomposed in surface parts of vegetable fibers composing the mat fixed by melting low-melting biodegradable fibers or resin. - 特許庁

被検物質がペクチン分解酵素及び/又はペクチン分解酵素を放出する真菌に対して阻害活を有するか否かを評価する工程、を少なくとも含む花粉症に対する予防又は治療作用を有する物質の評価方法及びスクリーニング方法、並びに、花粉症の予防又は治療のための薬剤の製造方法である。例文帳に追加

This method for evaluating or screening the substance having preventive or treatment effect of the pollinosis comprises at least a process of evaluating whether a substance to be tested has an inhibitory effect against a pectin-decomposing enzyme and/or fungus, releasing the pectin-decomposing enzyme, and the method for producing the drug for the prevention or treatment of the pollinosis is also provided. - 特許庁

蛍光標識化ペクチン多糖、蛍光標識化酸糖類の製造方法、酸糖類の分解または合成活の測定方法およびそのためのキット例文帳に追加

METHOD OF MANUFACTURING FLUORESCENT-LABELED PECTIN POLYSACCHARIDE AND FLUORESCENT-LABELED ACIDIC SUGAR, METHOD OF DECOMPOSING ACIDIC SUGAR OR OF MEASURING SYNTHESIS ACTIVITIES, AND KIT FOR THE SAME - 特許庁

例文

ポリペプチドは大豆蛋白中の7S成分及び11S成分を別途に加水分解して得られるポリペプチドで、水溶多糖類は水溶大豆多糖類、柑橘類或いは馬鈴薯から得られるペクチンを用いる。例文帳に追加

A polypeptide is the obtained by separately hydolyzing the 7S-component and 11S-component in soybean protein and, as water-soluble polysaccharides, pectin obtained from water-soluble soybean polysaccharides, citrus fruits or potato is used. - 特許庁

例文

Aは胃酸耐ペクチン等よりなる腸溶カプセルでこの内側にタン白質分解酵素阻害剤(プロテアーゼ・インヒビター)Bを含む。例文帳に追加

An intestinally soluble capsule A to be used for the oral administration method for proteins is composed of gastric acid durable pectin, or the like, and internally contains a protein degradation enzyme blocking agent (protease inhibitor) B. - 特許庁

当該可溶カルシウム成分の製造方法は、植物の搾汁液を酸でpH4.0に調製し、ペクチン分解酵素を添加して酵素反応させた後、酵素を失活させろ過することを特徴とする。例文帳に追加

A method for producing the calcium component comprises adjusting a squeezed solution of plants to a pH of 4.0 with acid, adding pectinase to the solution by subjecting to enzyme reaction and deactivation of the enzyme, followed by filtering of the product. - 特許庁

ペクチン含有原料又はペクチンに弱酸下で100℃を越える高温加熱処理と酵素的もしくはアルカリによるエステル分解処理を組み合わす事で、酸蛋白飲料や二酸化チタン水溶液など多くの溶液中に、蛋白や炭酸カルシウム水溶液、二酸化チタン等の固形物質を安定に分散させる事ができる、安定分散剤の製造方法に関するものである。例文帳に追加

This method for producing a dispersion stabilizer can stably disperse protein, a calcium carbonate aqueous solution and a solid matter such as titanium dioxide in much solution such as an acidic protein drink and a titanium dioxide aqueous solution through subjecting a pectin-containing raw material or pectin to a combination of a heat treatment at high temperature over 100°C under a weakly acidic condition with an esterolytic treatment enzymatically or with alkali. - 特許庁

(1)酵素により活化された特定のメディエータを用いて選択的にリグニン分解反応を行う酵素的分解処理と、(2)植物繊維束バインダーの主成分を分解させない程度の温和な条件によるアルカリ抽出処理とにより、植物繊維束のバインダーに含まれるリグニンを分解しつつバインダーの主成分たるペクチン分解を回避して、植物繊維束を漂白する。例文帳に追加

The vegetable fiber bundle is bleached by degrading lignin contained in a binder of the vegetable fiber bundle while evading the degradation of pectin which is an essential component of the binder by an enzymic degradation treatment which selectively carries out a lignin degradation reaction by using a specific mediator activated by an enzyme, and an alkali extraction treatment under a mild condition under which the main component of the binder of the vegetable fiber bundle is not degraded. - 特許庁

この発明のタンパク質経口投与製剤は、胃酸耐ペクチン等よりなる腸溶カプセルの内側に、各種タンパク質薬剤またはタンパク質製剤がタンパク質分解酵素阻害剤(プロテアーゼ・インヒビター)とヒアルロン酸分解酵素と共に封入されている。例文帳に追加

The subject protein oral administration preparation is characterized by encapsulating various protein medicines or protein preparations together with a protease inhibitor and a hyaluronic acid-decomposing enzyme into enteric capsules comprising gastric acid-resistant pectin, or the like. - 特許庁

色素及び蛋白質若しくはその分解物を含有する酸食品であって、ペクチン、大豆食物繊維、高分子多糖類及びカルボキシルセルロースナトリウムよりなる群から選択される少なくとも1種を含むことを特徴とする蛋白質含有酸食品。例文帳に追加

This protein-containing acid food is such as to contain coloring matter and protein or decomposition product(s) thereof, and also contain at least one kind selected from the group consisting of pectin, soybean dietary fibers, high-molecular polysaccharides and carboxymethyl cellulose sodium. - 特許庁

本発明によるクロストリディウム・ステルコラリウムFERM P−18745株由来のペクチン酸リアーゼPel19Aは、従来の酵素に比較し強力な分解を示し、且つ耐熱に優れており高温で糖質を処理することができる。例文帳に追加

The new pectic acid lyase Pel19A derived from Clostridium stercorarium( FERM P-18745 ) has the degradation activity higher than that of conventional enzymes, has excellent heat resistance, therefore can treat carbohydrates at high temperature. - 特許庁

大豆粉やオカラのペクチナーゼ酵素によるポリペクチン質の分解と強化膜形成による蛋白質細胞破壊の防止の方法として超短波と極超短波照射加熱を短時間行い、これによって30〜60℃の温度を保ちペクチナーゼ酵素による大豆中のポリペクチン質を加水分解せしめて蛋白質単離細胞を保護し、この方法によって生産を向上し又産廃物のオカラの新規事業の拡大を計りSOD食品の栄養バランスを高める。例文帳に追加

Thus, the method is increased in its productivity, and therefore a profit of a new business of treating the soybean curd lees which are the industrial wastes is enlarged and nutritive balance of the SOD food is enhanced. - 特許庁

動物由来、植物由来、微生物由来等の各種蛋白質分解酵素により部分的に加水分解された卵黄に、カルシウム反応のゲル化剤、好ましくは、アルギン酸塩、ローメトキシルペクチン、カッパーカラギーナンのいずれか一種以上を、好ましくは、0.25〜2重量%、含有させることを特徴とする卵黄液。例文帳に追加

This yolk liquid is obtained by adding a calcium-reactive gelatinizing agent, preferably one or more kinds of alginic acid salt, low-methoxy pectin and κ-carrageenan, preferably in a proportion of 6.25-2 wt.% to the yolk partially hydrolyzed by various kinds of proteolytic enzymes derived from an animal, a plant, a microorganism or the like. - 特許庁

アラビナン、アラビノキシラン又はアラビノガラクタンを含有する天然物から、アラビナン、アラビノキシラン又はアラビノガラクタンなどの多糖を分離抽出することなく、L−アラビノース遊離活を有する酵素、繊維崩壊活を有する酵素、ペクチン分解を有する酵素を同時または別々に作用させることを特徴とするL−アラビノースまたはL−アラビノース含有酵素処理物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing L-arabinose or L-arabinose-containing enzyme-treated product comprises simultaneously or separately treating a natural product containing arabinan, arabinoxylan or arabinogalactan with an enzyme having L-arabinose liberation activity, an enzyme having fiber disintegration activity and an enzyme having pectinolytic activity without separation and extraction of a polysaccharide such as arabinan, arabinoxylan, arabinogalactan, etc. - 特許庁

例文

粘稠可溶繊維であるゴム、ペクチン、β−グルカン、粘液、及びカラギーナンの少なくとも1種類を含む組成物の粘度調整のためのタンパク質の使用であって、前記タンパク質が、コムギタンパク質、卵タンパク質、コラーゲン、ホエータンパク質、カゼイン、ダイズタンパク質、エンドウタンパク質、筋肉タンパク質、グルテン、繊維状タンパク質、絹タンパク質、及びそれらの加水分解生成物の少なくとも1種類である。例文帳に追加

A protein for viscosity modification application of a composition includes at least one of a viscous soluble fiber gum, pectin, β-glucan, a viscous fluid and carrageenan, wherein the protein is at least one of a wheat protein, an egg protein, collagen, a whey protein, casein, a soybean protein, a pea protein, a muscular protein, gluten, a fibrous protein, a silk protein and hydrolysates of the same. - 特許庁

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