1016万例文収録!

「煮豆」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

煮豆を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 34



例文

煮豆例文帳に追加

Nimame (cooked beans)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

乾燥煮豆例文帳に追加

DRIED COOKED BEAN - 特許庁

六 大豆煮豆例文帳に追加

6. Soybean Nimame (cooked soybeans)  - 日本法令外国語訳データベースシステム

煮豆およびその製造方法例文帳に追加

BOILED BEAN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

煮豆を遠赤外線照射下で乾燥したことを特徴とする乾燥煮豆例文帳に追加

These dried cooked beans are made by drying cooked beans under the far-infrared irradiation. - 特許庁


例文

煮豆加工品の腐敗を防止することができる煮豆加工品の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a boiled bean processed product by which putrefaction of the boiled processed bean product can be prevented. - 特許庁

正月の煮豆に使う,皮が黒いダイズ例文帳に追加

a kind of soybean eaten on New Year's Day that has a black skin  - EDR日英対訳辞書

納豆煮豆を原料とする飼料を生産する方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FEED WITH COOKED NATTO SOYBEAN AS RAW MATERIAL - 特許庁

ハーブ漬け煮豆及びその製造方法例文帳に追加

BOILED BEAN IMMERSED IN HERB AND ITS PRODUCTION - 特許庁

例文

煮豆の製造方法及び豆を煮るための溶液例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BOILED BEAN, AND SOLUTION FOR BOILING BEAN - 特許庁

例文

乳酸菌を利用した煮豆加工品の製造法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BOILED BEAN PROCESSED PRODUCT UTILIZING LACTIC ACID BACTERIUM - 特許庁

次いで膨潤した金時豆1aを煮て煮豆2を得る(B)。例文帳に追加

Then, the swollen adzuki bean 1a is boiled to afford boiled adzuki bean 2 (step B). - 特許庁

パウチ包装体内で煮豆の表面が滑り感を有しており、かつ煮豆同士の粘り付きがない、圧潰・変形が生じ難く外観及び食感の優れた煮豆を得ることができるドライパックスタイルの煮豆の包装体を提供する。例文帳に追加

To provide a packed body of boiled beans in a dry pack style, providing the boiled beans keeping slippery feeling at the surfaces of the boiled beans in the pouch packed body, hardly causing sticking of the boiled beans to each other, hardly causing crush and/or deformation and having excellent appearance and texture. - 特許庁

DE値が19以下のデキストリンを含む調味液で調味付けされた煮豆をパウチに密封包装することにより煮豆の表面に滑り感を付与した煮豆のドライパック包装体とする。例文帳に追加

The dry packed body of the boiled beans having the slippery feeling imparted to the surface of the boiled beans is obtained by sealing and packing the boiled beans seasoned by a seasoning containing a dextrin having19 DE value in the pouch. - 特許庁

旨み成分を十分に含んだ美味しい煮豆を提供するとともに、煮豆の製造時に煮汁を流出させないで煮汁の処理を不要にすることができる煮豆の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide delicious boiled beans fully containing flavor components, and to provide a method for producing the boiled beans through letting no broth flow out at the time of producing the boiled beans to disuse disposal of the broth. - 特許庁

納豆が苦手なひとのなかには納豆を指して「腐った煮豆」などと形容する例も見られる。例文帳に追加

In certain cases, people who don't like natto call it 'rotten boiled soybeans,' and so on.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また煮豆やふかし芋などを作り、自分だけで食べずに、時には家臣たちに振る舞まっている。例文帳に追加

Also, Iesada made cooked beans and steamed potatoes, and sometimes he did not consume all of those foods by himself and shared those foods with his vassals.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

納豆煮豆を回収して該納豆煮豆を原料とする飼料を生産する方法は、加熱処理された納豆煮豆を嫌気状態として回収する回収工程(STEP11,12)と、回収工程で回収された納豆煮豆を乳酸発酵させることにより飼料化する飼料化工程(STEP21)とを備える。例文帳に追加

The method for producing the feed by collecting cooked natto soybeans and using the cooked natto soybeans as raw materials includes: collecting steps (steps 11 and 12) for collecting heat-treated cooked natto soybeans in an anaerobic state; and a feed-making step (a step 21) for making the feed of the cooked natto soybeans collected in the collecting steps by lactic-acid fermentation. - 特許庁

最後に、(C)及び(D)の工程で甘味を付けた煮豆2をハーブ調味液10に漬け込む(E)。例文帳に追加

Finally, the boiled bean 2 sweetened by the steps C and D is immersed into a herb seasoning solution 10 (step E). - 特許庁

温泉水を濃縮して得られた濃縮温泉水で豆を煮る煮豆の製造方法とした。例文帳に追加

This method for producing the boiled beans comprises boiling beans in condensed hot spring water which is obtained by condensing hot spring water. - 特許庁

乾燥豆を味付けをしないで、本煮加熱して完全に柔らかく煮上げる前に、その煮汁と共に冷凍した半調理冷凍水煮豆及びその半調理冷凍水煮豆の製造方法を構成する。例文帳に追加

This semi-cooked frozen boiled beans is obtained by freezing beans together with its boiled soup before boiling up dried beans well enough to become completely tender with no seasoning, and the other objective method for producing such semi-cooked frozen boiled beans is provided. - 特許庁

八寶冰(バーバオビン、):かき氷の上に甘い煮豆をはじめ、多くの具を盛り合わせた物をものを台湾では「八寶冰(八宝氷)」という。例文帳に追加

Babao Bing (, Eight Treasure Ice): Shaved ice having toppings of various materials starting with sweet boiled beans is called "Babao bing ( ())" in Taiwan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

煮豆(にまめ)は、ダイズやアズキ、の乾燥豆を水でもどし、甘い味付けでやわらかく煮たものである。例文帳に追加

Nimame (boiled beans) is a type of dish that is prepared by rehydrating soybeans, azuki, or other dried beans and then boiling them with sugar until they are tender.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

煮豆加工品の製造方法は、乳酸菌を添加し、これを発酵させる乳酸菌添加・発酵工程S1,S6,S11を備える。例文帳に追加

This method for producing the boiled bean processed product comprises lactic acid bacterial adding and fermenting steps S1, W6 and S11 of adding lactic acid bacteria and carrying out fermentation thereof. - 特許庁

可溶性糖分含量の低い煮豆からでも糸引きの強い良質の納豆の生産を可能にする新規納豆菌変異株を提供すること。例文帳に追加

To provide a new mutated natto bacterial strain enabling the production of a good quality natto (fermented soybean) showing a powerful threading even from boiled soybean containing a low soluble sugar content. - 特許庁

煮豆本来の風味を有しながら保存性に優れ、箸なしで容易に食することができる新規な食感を有する食品を提供する。例文帳に追加

To provide food (dried cooked beans) with new palate feeling, excellent in storability while having an original flavor of cooked beans, and easily eatable without using chopsticks. - 特許庁

納豆原料用煮豆の納豆包装用容器単位当りの所定重量測定兼納豆容器詰装置例文帳に追加

SPECIFIED WEIGHT MEASURING-CUM-FERMENTED SOYBEAN CONTAINER PACKING DEVICE PER FERMENTED SOYBEAN PACKAGING CONTAINER UNIT FOR COOKED BEAN OF FERMENTED SOYBEAN RAW MATERIAL - 特許庁

豆本来の旨味を引き出し、かつ柔らかく仕上げることができる、温泉水を有効活用した煮豆の製造方法等を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled beans, drawing original deliciousness of beans, capable of finishing boiled beans soft, and effectively using hot spring water. - 特許庁

納豆煮豆を飼料の原料とする飼料化を実現することができる、飼料の生産方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing feed allowing cooked natto soybeans to be used as raw materials of the feed. - 特許庁

納豆の発酵に際し、酵母を懸濁した溶液1〜5mlを、各納豆用容器の底に予め注入した後、納豆菌を散布した大豆煮豆を盛り込み、発酵させることを特徴とする納豆の製造法を提供する。例文帳に追加

This method for producing fermented soybeans is characterized in that, in fermenting soybeans fermented with Bacillus natto, 1-5 ml of a solution suspending yeast is previously injected to the bottom of each container for fermented soybeans, boiled soybeans sprayed with Bacillus natto are piled up in the container and fermented. - 特許庁

乾燥豆を味付けをしないで、本煮加熱して完全に柔らかく煮上げる前に、その煮汁と共に冷凍した半調理冷凍水煮豆を構成する。例文帳に追加

The half-cooked frozen water-boiled beans are prepared by heating and fully boiling dried beans, without seasoning the beans, and then freezing the beans together with the boiled liquid, before the beans are completely boiled to be softened. - 特許庁

次いで、(A)、(B)の工程で得た煮豆2を第1甘味シロップ6に浸漬し(C)、更に、第1甘味シロップ6よりも糖度を低くした第2甘味シロップ7に浸漬して甘く味付する(D)。例文帳に追加

The boiled adzuki bean 2 obtained in steps A and B is immersed into a first sweet syrup 6 (step C) and further, immersed into a second sweet syrup 7 in a sugar concentration lower than that of the first sweet syrup 6 to sweetly season the adzuki bean (step D). - 特許庁

特段のシール作業を要することなく煮豆の発酵を促進させる通気性を持たせるとともに、虫等の異物が収容部内に進入することを防止し、且つ安価な納豆容器及びその製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a fermented soybean container which has air permeability to promote fermentation of boiled beans without requiring special sealing operation and prevents a foreign substance such as insect or the like from entering into the storage part and has a low cost and its manufacturing method. - 特許庁

例文

丸大豆の表皮に傷を付けるという極めて簡便な方法で、たとえ石豆が数%程度混入していても、石豆を含めたすべての丸大豆を十分に吸水させることができるため、醤油、味噌、納豆、煮豆、豆腐等の丸大豆利用食品全般に応用可能な極めて実用的な方法である。例文帳に追加

The very practicable method for treating the soybeans, applicable to the whole soybean-utilizing foods such as soy sauce, Miso (fermented soybean paste), Natto (fermented soybeans), cooked beans and bean curd involves cutting the skins of the soybeans to enable the soybean including the Ishimames to absorb water sufficiently even if the Ishimames in several percentage points are mixed. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
EDR日英対訳辞書
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved.
  
日本法令外国語訳データベースシステム
※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS