1153万例文収録!

「amino acid fermentation」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > amino acid fermentationの意味・解説 > amino acid fermentationに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

amino acid fermentationの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 72



例文

ADDITIVE FOR L-AMINO ACID FERMENTATION例文帳に追加

L−アミノ酸発酵用添加剤 - 特許庁

METHOD FOR MANUFACTURING COMPOST BY USING BYPRODUCT LIQUID FROM AMINO ACID FERMENTATION OR NUCLEIC ACID FERMENTATION例文帳に追加

アミノ酸又は核酸発酵副生液を使用する堆肥の製造法 - 特許庁

To efficiently produce an L-amino acid by fermentation.例文帳に追加

L-アミノ酸を効率よく発酵生産する。 - 特許庁

METHOD FOR FERMENTATION PRODUCTION OF L-AMINO ACID例文帳に追加

L—アミノ酸の発酵生産のための方法 - 特許庁

例文

To improve efficiency of fermentation production of an L-amino acid.例文帳に追加

L−アミノ酸の発酵生産の効率を向上させる。 - 特許庁


例文

FERMENTATION METHOD FOR PRODUCING L-AMINO ACID USING CORYNEBACTERIUM例文帳に追加

コリネ細菌を使用するL−アミノ酸の発酵生産法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING L-AMINO ACID BY FERMENTATION METHOD例文帳に追加

発酵法によるL−アミノ酸の製造法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING L-AMINO ACID BY CONTINUOUS FERMENTATION例文帳に追加

連続発酵によるL−アミノ酸の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PREPARING AMINO ACID BY FERMENTATION METHOD例文帳に追加

発酵法によるアミノ酸の製造法 - 特許庁

例文

To provide a method for producing an L-amino acid by which the efficiency of fermentation production of the L-amino acid is improved.例文帳に追加

L−アミノ酸の発酵生産の効率を向上させるL−アミノ酸の製造方法の提供。 - 特許庁

例文

PROCESS FOR CONSTRUCTING AMINO ACID-PRODUCING BACTERIUM AND PROCESS FOR PRODUCING AMINO ACID BY FERMENTATION METHOD USING THE CONSTRUCTED AMINO ACID-PRODUCING BACTERIUM例文帳に追加

アミノ酸生産菌の構築方法及び構築されたアミノ酸生産菌を用いる醗酵法によるアミノ酸の製造法 - 特許庁

MANUFACTURE OF TAPIOCA STARCH AND PRODUCTION OF AMINO ACID BY FERMENTATION例文帳に追加

タピオカ澱粉の製造方法及びアミノ酸の発酵生産方法 - 特許庁

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING PURIFIED AMINO ACID SALTS BY FERMENTATION例文帳に追加

醗酵法による精製アミノ酸塩を製造する方法及び装置 - 特許庁

To provide an improved method for producing an L-amino acid by a fermentation method.例文帳に追加

改良された、発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供する。 - 特許庁

To improve productivity or purity in an L-amino acid crystal in a method for producing an L-amino acid by a fermentation method including accumulating the L-amino acid in a medium with precipitation of the L-amino acid.例文帳に追加

培地にL−アミノ酸を析出させながら蓄積させる、発酵法によるL−アミノ酸の製造において、生産性の向上、又はL−アミノ酸結晶中の純度を向上させる。 - 特許庁

To provide a fermentation method for efficiently producing a non-amino organic acid from an organic raw material such as glucose while suppressing the by-production of amino acid.例文帳に追加

発酵法により、グルコース等の有機原料からアミノ酸の副生を抑制した状態で非アミノ有機酸を効率よく製造する。 - 特許庁

Inside the barrel, lactic fermentation prevents decomposition of funa while amino acid enhances the flavor of fish. 例文帳に追加

桶内のフナは乳酸発酵によって腐敗が防止され、アミノ酸などのうま味成分が増す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

POLYNUCLEOTIDE, DNA, ISOLATION OF POLYNUCLEOTIDE SEQUENCE, AND METHOD FOR PRODUCING L-AMINO ACID BY FERMENTATION例文帳に追加

ポリヌクレオチド、DNA、ポリヌクレオチド配列の単離、およびL−アミノ酸の発酵生産の方法 - 特許庁

In a curtain embodiment, the fermentation is carried out by adding amino acid such as arginine or methionine.例文帳に追加

そのために、或る実施態様では、アルギニン、メチオニンなどのアミノ酸を添加して仕込みを行う。 - 特許庁

To provide a newly improved method for producing amino acid, particularly L-lysine, by fermentation.例文帳に追加

アミノ酸、特にL−リジンを発酵生産するするための、改善された新規の方法を提供する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING L-AMINO ACID BY FERMENTATION USING MICROORGANISM HAVING ENHANCED EXPRESSION OF XYLOSE-ASSIMILATING GENE例文帳に追加

キシロース資化遺伝子の発現が高められた細菌を用いた発酵によるL−アミノ酸の製造法 - 特許庁

To provide a method for producing an L-amino acid by a fermentation method, more improved than conventional methods.例文帳に追加

従来よりもさらに改良された、発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供すること。 - 特許庁

To provide a new method for producing an amino acid, especially L-lysine by an improved fermentation.例文帳に追加

アミノ酸、特にL−リシンの、改良された発酵による新規製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing L-amino acid by a fermentation method which is improved further than the conventional methods.例文帳に追加

従来よりもさらに改良された発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for separating a basic amino acid from a fermentation broth.例文帳に追加

本発明は、醗酵ブロスから塩基性アミノ酸を分離するための方法を提供すること。 - 特許庁

To provide an additive for L-amino acid fermentation capable of improving L-amino acid yield without preventing growth and proliferation of bacteria for Lamino acid fermentation.例文帳に追加

L−アミノ酸発酵用細菌の生育および増殖を妨げることなく、L−アミノ酸収量を向上することのできるL−アミノ酸発酵用添加剤を提供する。 - 特許庁

This method for increasing amino acid content in agricultural crops and yield of agricultural crops comprises fertilizing liquid by-produced by amino acid fermentation and/or liquid by-produced by nucleic acid fermentation to agricultural crops.例文帳に追加

アミノ酸発酵副生液および/または核酸発酵副生液を農業作物に施肥することにより、農業作物中のアミノ酸含量および農業作物収量を増加させる。 - 特許庁

To obtain an additive for a feed consisting essentially of an amino acid good in fluidity by carrying out an amino acid fermentation using a crude saccharified liquid raw material available at a low cost and directly drying and granulating the resultant fermentation broth.例文帳に追加

安価に入手し得る粗糖化液原料を用いてアミノ酸発酵を行い、その発酵ブロスを直接に乾燥造粒して流動性良好なアミノ酸を主成分とする飼料用添加物を提供する。 - 特許庁

There is provided the soymilk lactic acid fermentation product obtained by fermenting soymilk to which a branched chain amino acid is added by a lactic acid bacterium in which diacetyl production by lactic acid fermentation is suppressed.例文帳に追加

分岐鎖アミノ酸が添加された豆乳を乳酸菌により発酵させて得られる、乳酸発酵によるジアセチル生成の抑制された豆乳乳酸発酵物を提供する。 - 特許庁

This additive for the feed is characterized by suspending a cassava tuber peeled, dried and pulverized to150 μm in water saccharifying the resultant suspension of the obtained powder, providing a saccharified liquid containing solid residues such as fibrous substances, carrying out an amino acid fermentation using the saccharide liquid as a fermentation raw material and drying and granulating the resultant amino acid fermentation broth.例文帳に追加

剥皮、乾燥し、150μm以下に粉砕されたキャッサバ芋を水に懸濁して糖化し、繊維質等の固形残渣を含む糖液を得、これを発酵原料に用いてアミノ酸発酵を行い、得られたアミノ酸発酵液を乾燥造粒したことを特徴として構成されている。 - 特許庁

The method for producing an objective substance such as an L-amino acid and a nucleic acid by a fermentation method using the obtained sugar solution or a fractionated product thereof as a carbon source is also provided.例文帳に追加

また、得られた糖液又はその分画物を炭素源として発酵法によりL−アミノ酸や核酸等の目的物質を製造する。 - 特許庁

This plant allelopathy effect or phytoalexin production enhancing agent which includes an amino acid fermentation byproduct, a nucleic acid fermentation byproduct, amino acid or nucleic acid is applied to plants when cultivating the plants to suppress sprouting and growth of other plants at the periphery of the plants.例文帳に追加

植物の栽培に際し、アミノ酸発酵副生物、核酸発酵副生物、アミノ酸、又は核酸を含有する、植物のアレロパシー効果、またはファイトアレキシン生産の増強剤を当該植物に施用し、当該植物の周辺の他の植物の発芽又は生長を抑制する。 - 特許庁

This process for producing the series of the non-proteinogenic L-amino acids comprises fermenting a strain of a microorganism known per se and having deregulated cysteine metabolism by a method known per se and dosing a fermentation batch with nucleophilic compounds very efficiently associated with amino acid metabolism in a quantity so as to cause production of the non-proteinogenic L-amino acids by the microorganism strain during the fermentation.例文帳に追加

調節解除されたシステイン代謝を有する自体公知の微生物の菌株を自体公知の方法で発酵させ、発酵の間求核化合物を、これが微生物菌株による非タンパク質原性L−アミノ酸の生産を生じるような量で発酵バッチに配量する。 - 特許庁

To provide a method for efficiently manufacturing rapid compost which is excellent as materials for soil improvement and nourishment supply from organic materials such as straws, sawdust and bark and amino acid fermentation byproduct liquid or nucleic acid fermentation byproduct liquid.例文帳に追加

藁類、おが屑、樹皮などの有機資質材とアミノ酸発酵副生液又は核酸発酵副生液から土壌改良及び養分補給の資材として優れた速成堆肥を効率よく製造し得る方法を提供する。 - 特許庁

In South Korea, it is called seujo and used to facilitate fermentation and enhance the flavor of amino acid in pickling kimchi. 例文帳に追加

韓国ではセウジョッ()といい、キムチを漬ける際に、発酵を促進し、アミノ酸のうま味を加える目的で使われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A bacterium of the genus Corynebacterium having amino acid fermentation capability and modified to present a protein in the surface layer of the cell.例文帳に追加

細胞表層に蛋白質を提示するように組換えられた、アミノ酸発酵能を有するコリネバクテリウム属細菌が提供される。 - 特許庁

To provide a method more improved than a conventional method for producing an L-amino acid by a fermentation method using a substrate containing glycerol.例文帳に追加

従来よりもさらに改良された、グリセロールを含む基質を用いた発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an L-amino acid by fermentation and especially to provide a bacterial strain useful for the production of L-phenylalanine and L-histidine.例文帳に追加

発酵によるL−アミノ酸の製造方法、および特にL−フェニルアラニン及びL−ヒスチジンの生産に有用な細菌の提供。 - 特許庁

To provide a fermentation method for producing an L-amino acid, especially L-threonine, by using a Corynebacterium having an attenuated glyA gene.例文帳に追加

glyA遺伝子が減衰されたコリネ型細菌の使用下に、L−アミノ酸、特にL−トレオニンを発酵生産する方法 - 特許庁

To increase production efficiency, when a useful substance, such as a L-amino acid, is produced by a fermentation process in which γ-proteobacterium is used.例文帳に追加

γ−プロテオバクテリアを用いて発酵法により、L−アミノ酸等の有用物質を生産するに際し、生産効率を向上させる。 - 特許庁

To provide a method for producing an L-amino acid by a fermentation method using a new carbon source replacing sugar.例文帳に追加

糖に替わる新たな炭素源を用いた発酵法によるL-アミノ酸の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

Further, fermentation is carried out under conditions enriching amino acid amount necessary for normal metabolism of yeast in early stage of brewing process.例文帳に追加

更に、醸造工程初期における酵母の正常な代謝に必要なアミノ酸量を富化するような条件で仕込みを行う。 - 特許庁

One or more kinds of a soybean cake, a corn, a rice bran and a wheat bran, molasses for the feed, and an amino acid are suitable as the fermentation nutrient.例文帳に追加

発酵栄養源としては、大豆粕、トウモロコシ、米糠、小麦糠、の1種またはそれ以上と飼料用糖蜜およびアミノ酸が適当である。 - 特許庁

To provide a method for producing L-amino acid, which is further improved compared to before, by a fermentation method using a substrate that contains ethanol.例文帳に追加

従来よりもさらに改良された、エタノールを含む基質を用いた発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing L-amino acid by a fermentation method, using a new carbon source, in place of a sugar.例文帳に追加

糖に替わる新たな炭素源を用いた発酵法によるL−アミノ酸の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To present a protein on a surface layer of the cell of a bacterium of the genus Corynebacterium capable of performing amino acid fermentation for improved utility.例文帳に追加

アミノ酸発酵し得るコリネバクテリウム属細菌の細胞表層に蛋白質を提示し、有用性をより高めること。 - 特許庁

To provide an improved fermentation process for producing an L- amino acid, particularly L-lysine by using a Coryneform bacterium.例文帳に追加

コリネ型バクテリアを用いて、L−アミノ酸、特にLーリシンを発酵生産する改善された方法の提供 - 特許庁

To provide a method and an apparatus easily producing, compared with a fermentation method, an amino acid in large quantity at a low cost.例文帳に追加

発酵法よりも容易にアミノ酸を安価に大量に製造することができる方法および装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing an L-amino acid by an efficient fermentation method using a new carbon source capable of being replaced by sugar.例文帳に追加

糖に替わる新たな炭素源を用いた効率的な発酵法によるL-アミノ酸の製造法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To obtain an L-amino acid, especially L-lysine in an improved method by carrying out a fermentation of a coryneform bacterium which is excessively expressed in the amplification of a nucleotide sequence coding for malate: quinone oxidoreductase.例文帳に追加

発酵によるL−アミノ酸、特にL−リジンの改善された生産のための利用可能な新しい基準をつくる。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS