unpolishedを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 436件
MACHINE FOR ADDING WOUND TO UNPOLISHED RICE AND METHOD FOR ADDING WOUND TO UNPOLISHED RICE AND UNPOLISHED RICE例文帳に追加
玄米加創機並びに玄米加創方法及び玄米 - 特許庁
DRIED POWDER OF UNPOLISHED GLUTINOUS RICE例文帳に追加
玄米もち米の乾燥粉 - 特許庁
UNPOLISHED RICE SOUP AND ITS PRODUCTION例文帳に追加
玄米スープとその製造方法 - 特許庁
To provide a germinated unpolished rice or unpolished rice taste-improving agent which can reduce the characteristic bran smell of cooked rice using the germinated unpolished rice or unpolished rice to furthermore improve the taste, gloss and the like of the cooked rice.例文帳に追加
発芽玄米や玄米を用いた米飯による特有の糠臭さを低減して、さらに味やつや等を改善する。 - 特許庁
The device for producing germinated unpolished rice 1 is provided with an unpolished-rice germinating device 2 and an unpolished-rice drying device 3.例文帳に追加
発芽玄米製造装置1は、玄米発芽装置2と玄米乾燥装置3とを備えている。 - 特許庁
UNPOLISHED RICE CRACKER AND SWEET POTATO CRACKER例文帳に追加
玄米センベイ及び甘藷センベイ - 特許庁
This method for producing vinegar of unpolished wheat and unpolished rice is accomplished by carrying out three parallel complex fermentations of saccharification, alcohol fermentation and acetic acid fermentation of unpolished wheat and unpolished rice as raw materials.例文帳に追加
玄麦及び玄米を原料として、糖化、アルコール発酵、酢酸発酵の3者並行複発酵を行うことにより達成された。 - 特許庁
This method for producing the improved unpolished rice is characterized by immersing unpolished rice in water, treating the treated unpolished rice with steam, stirring the steamed unpolished rice, and again treating the stirred unpolished rice with steam.例文帳に追加
玄米を水に浸漬した後スチーム処理し、このスチーム処理した前記玄米を撹拌し、この撹拌した前記玄米を再びスチーム処理する改良玄米の製造方法。 - 特許庁
To prevent unpolished rice from scattering while eliminating dust from the unpolished rice of an unpolished rice lifting machine by strong sucking air.例文帳に追加
玄米揚穀機の玄米から強い吸引風で塵埃類を除去しながら玄米の飛散を防止する。 - 特許庁
The fermented product of unpolished rice contains fermented unpolished rice obtained by immersing washed unpolished rice in an immersion liquid containing lactic acid bacterium to ferment the unpolished rice and attaching a lactic acid bacterium to the unpolished rice and its fermented liquid, and the fermented unpolished rice is germinated unpolished rice having soft texture.例文帳に追加
洗米した玄米を、乳酸菌を含む浸漬液中に浸漬して発酵させ、前記玄米に乳酸菌を付着させた発酵玄米とその発酵液とを含み、前記発酵玄米が軟らかい食感を有する発芽した玄米であることを特徴とする。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE AND GERMINATED UNPOLISHED RICE BY MICROWAVE AERATION AND DRYING例文帳に追加
マイクロ波通風乾燥による玄米および発芽玄米の製造方法 - 特許庁
PROCESSED UNPOLISHED RICE AND PRODUCTION METHOD OF THE SAME例文帳に追加
加工玄米と、その製造方法 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING STERILE COOKED RICE CONTAINING UNPOLISHED RICE例文帳に追加
無菌玄米入りごはんの製造法 - 特許庁
an unpolished precious stone 例文帳に追加
掘り出したままで,まだみがいていない玉 - EDR日英対訳辞書
To provide an unpolished rice soup containing the nutrients of unpolished rice and a method for producing the unpolished rice soup for making everyone able to easily take the nutrients of the unpolished rice.例文帳に追加
誰でも手軽に、玄米の栄養素を摂取できるようにするために、玄米の栄養素を含んだ玄米スープと、その製造方法を提供することを、目的とする。 - 特許庁
When unpolished rice obtained from early harvested green rice is used, the "unpolished rice smell" characteristic to unpolished rice can more effectively reduced than a case using ordinary unpolished rice.例文帳に追加
早刈り緑色米から得た玄米を使用すれば、通常の玄米を用いた場合と比べて、玄米独特の「玄米臭」をより効果的に低減させることができる。 - 特許庁
Unpolished rice 2 is immersed in water kept to 20-25°C for 12-24 hr to afford unpolished rice 3 before germination and the unpolished rice 3 before germination is vacuum-dried at 50-60 °C and pulverized to provide the unpolished rice powder before germination.例文帳に追加
玄米2を20〜25℃の水に12〜24時間浸漬して発芽前玄米3とし、この発芽前玄米3を50〜60℃で真空乾燥してから粉砕する。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE POWDER AND HEATING APPARATUS例文帳に追加
玄米粉の製造方法と加熱装置 - 特許庁
BAKED CONFECTION CONTAINING UNPOLISHED FLOUR OF RAW SOYBEAN例文帳に追加
生大豆の全粒粉を含む焼菓子 - 特許庁
GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID AND FLOUR OF GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加
γ−アミノ酪酸富化発芽玄米およびγ−アミノ酪酸富化発芽玄米粉 - 特許庁
NEW METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE FLOUR FOR BREAD, AND UNPOLISHED RICE FLOUR PRODUCED BY THE SAME METHOD例文帳に追加
新規なパン用玄米粉製造方法及び該方法で製造された玄米粉 - 特許庁
This unpolished rice soup comprises unpolished rice granules stewed with water and brought to be minute particles by pulverizing.例文帳に追加
玄米スープは、水で煮込んだ玄米粒子を、粉砕して微粒子状にしたもの。 - 特許庁
UNPOLISHED SEMICONDUCTOR DISK AND METHOD OF MANUFACTURING UNPOLISHED SEMICONDUCTOR DISK例文帳に追加
研磨されない半導体ディスクおよび研磨されない半導体ディスクを製造する方法 - 特許庁
Some people say his skills are still unpolished. 例文帳に追加
彼の技はまだ粗削りだという人もいる。 - 浜島書店 Catch a Wave
This method for producing low-allergenized unpolished rice comprises subjecting unpolished rice to hydration treatment, then subjecting the hydrated unpolished rice to germination treatment until γ-aminobutyric acid content reaches about 10-30 mg/100 g and then subjecting the germinated unpolished rice to wet-heat treatment.例文帳に追加
玄米を含水処理し、γ‐アミノ酪酸含量が10〜30mg/100g程度まで発芽処理後、湿熱処理してなることを特徴する低アレルゲン化玄米の製造法。 - 特許庁
METHOD FOR PREPARING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID IN UNHULLED RICE OR UNPOLISHED RICE AND UNPOLISHED RICE OBTAINED BY THIS例文帳に追加
籾又は玄米におけるγ−アミノ酪酸の多量生成方法及びこれにより得た玄米 - 特許庁
METHOD FOR ENRICHING γ-AMINOBUTYRIC ACID IN GERMINATED UNPOLISHED RICE MALT AND γ-AMINOBUTYRIC ACID-ENRICHED GERMINATED UNPOLISHED RICE MALT例文帳に追加
発芽玄米麹のγ−アミノ酪酸富化方法及びγ−アミノ酪酸富化発芽玄米麹 - 特許庁
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright (c) 1995-2025 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. |
JESC: Japanese-English Subtitle Corpus映画・海外ドラマ英語字幕翻訳辞書のコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います:![]() |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2025 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © Benesse Holdings, Inc. All rights reserved. |
Copyright © 1995-2025 Hamajima Shoten, Publishers. All rights reserved. |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |