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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > yeast strainsに関連した英語例文

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yeast strainsの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

This bread yeast comprises two or more kinds of yeast strains.例文帳に追加

2種類以上の酵母菌株を含有するパン酵母。 - 特許庁

The yeast is a selection of strains isolated and cross-bred from 6 yeast strains of ginjo-shu used nationwide. 例文帳に追加

全国で使用されている吟醸酒用酵母6株から分離・交雑育種された株を選抜。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The yeast was selected from strains cross-bred/bred using a ginjo yeast as the parent strain. 例文帳に追加

吟醸酵母を親株として交雑・育種した株から選抜された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for discriminating the strains of yeast from each other, a method for classifying the strains of the yeast and a method for selecting the strains of the yeast having characteristic brewing properties.例文帳に追加

酵母の菌株を相互に識別する方法、酵母の菌株を分類する方法、並びに、醸造特性に特徴のある菌株を選抜する方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

Wine yeast excellent in fermentability and trehalose-producing wild yeast are used as parent strains and the two yeasts are fused by a cell fusion method to provide a new fused yeast.例文帳に追加

発酵能が優れているワイン酵母とトレハロース産生野生酵母を親株とし、細胞融合法によって新規融合酵母を融合した。 - 特許庁


例文

Microbial strains suitable for fermentation on the industrial scale using the chemically defined media include fungal, yeast and bacterial strains.例文帳に追加

化学的に明確な培地を用いての工業規模での発酵に適し得る微生物株には、真菌類、酵母およびバクテリア株がある。 - 特許庁

It was obtained by selecting strains having high alcohol resistance and producing low acid from shodai Miyagi yeast. 例文帳に追加

初代宮城酵母の中から、アルコール耐性が高く酸の生成が少ない株を選抜して得られた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A non-foaming yeast selected from more than 900 strains collected from moromi and moto used in the breweries in the prefecture. 例文帳に追加

県内酒造場の醪・酛から収集された900余株の中から選抜された泡なし酵母。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Wherein the construction of recombinant strains of the yeast Saccharomyces cerevisiae which overproduce either human PDI or yeast PDI in a regulated fashion is disclosed.例文帳に追加

ここでは、ヒトPDI又は酵母PDIを調節的に過剰産生する酵母Saccharomyces cerevisiaeの組換え株の構築を開示する。 - 特許庁

例文

Recombinant strains of the yeast, Saccharomyces cerevisiae, regularly and excessively producing human PDI or yeast PDI are constituted.例文帳に追加

ここでは、ヒトPDI又は酵母PDIを調節的に過剰産生する酵母Saccharomyces cerevisiaeの組換え株の構築を開示する。 - 特許庁

例文

In the discrimination method of the strains of bottom fermentation yeast for brewing, the detection of allele that consists of a combination of two or more specific alleles selected from the genomic DNA of bottom fermentation yeast for brewing is executed, while distinguishing homojunction and heterojunction, to specify the strains of bottom fermentation yeast based on the result.例文帳に追加

醸造用の下面発酵酵母のゲノムDNAについて特定の荒れるの複数個を選んだ組み合わせからなるアレルの検出をホモ接合とヘテロ接合を区別しつつ行い、その結果に基づいて下面発酵酵母の菌株を特定する、醸造用の下面発酵酵母の菌株の識別方法。 - 特許庁

Most of the yeasts are classified under budding yeast (Saccharomyces cerevisiae), among which strains with a particularly high brewing quality are selected for use. 例文帳に追加

種としてはほとんどが出芽酵母Saccharomycescerevisiaeで、中でも特に醸造特性の高い株が選抜して用いられることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for mutually discriminating strains of bottom fermentation yeast for brewing.例文帳に追加

本発明は、醸造用の下面発酵酵母の菌株を相互に識別する方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

In the method, for example, microorganisms such as a genus Lipomyces yeast are subjected to a mutation treatment, and mutant strains having less production amount of extracellular polysaccharide are selected.例文帳に追加

本発明の方法では、例えば、リポミセス属酵母などの微生物を変異処理し、細胞外多糖の生産量が少ない変異株を選抜する。 - 特許庁

The invention also relates to a method for inserting the corresponding nucleic acid sequences into a vector for expression in methylotrophic yeast strains and it relates to the corresponding vectors and host strains.例文帳に追加

また、メタノール資化性酵母株における発現用のベクター中に対応する核酸配列を挿入する方法に関し、また対応するベクター及び宿主菌株にも関する。 - 特許庁

It is possible to identify and classify the strains of the yeast, and select the strains having the characteristic brewing properties by preparing primer sets for gene polymorphisms and detecting the genome DNA of the yeast by using ≥1 polymorphism as indices.例文帳に追加

遺伝子多型プライマーセットを用意し、1種以上の多型を指標として、酵母のゲノムDNAを検出することにより、酵母の菌株の識別、分類及び醸造特性に特徴のある菌株の選抜が可能であることを見いだした。 - 特許庁

To simply identify a plurality of soy sauce yeast strains, respectively, belonging to one genus in one kind, and analyze the flora of soy sauce main fermentation yeast strain in an unrefined soy sauce, thereby rationalizing the soy sauce fermentation management.例文帳に追加

一種一属に属する複数の醤油酵母株を簡単に個々の菌株に識別し、また醤油諸味中の醤油主発酵酵母株のフローラ解析を簡単に行い、醤油醸造管理の適正化を図る。 - 特許庁

There are provided a method for producing heterologous proteins or polypeptides having phytase activity with a yeast system; proteins having phytase activity which have increased thermostability; vectors used to produce a heterologous phytase with yeast strains; and transformed yeast strains which are transformed using the vectors.例文帳に追加

酵母システムにおいて、フィターゼ活性を有する異種タンパク質またはポリペプチドを生産する方法、さらに、増強された熱安定性を有するフィターゼ活性を持つタンパク質であり、異種フィターゼを酵母菌株において生産するためのベクター、並びに、該ベクターを用いて酵母菌株を形質添加した形質転換酵母菌株。 - 特許庁

To provide a bread yeast obtainable easily and stably in a simple way through solving the problem that, in developing bread yeast, conventional methods including method of isolation from natural products, mutation treatment method for conventional strains and cross breeding method for conventional strains have required much labor and time, and to provide a method for producing the bread yeast.例文帳に追加

パン酵母の開発に際し、従来の方法、すなわち天然物からの分離法、従来菌株の変異処理法、従来菌株同士の交雑育種法などが多大な人手と時間とを要するという問題の解決、即ち、容易にかつ単純な方法により、安定的に取得できるパン酵母とその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a technique for easily and efficiently isolating a natural variant yeast mixed in stock strains and producing decreased amount of fusel alcohol and aromatic alcohol and to provide a technique to separate a good yeast having improved fermentation characteristics and brewed beverage quality from the natural variant yeast.例文帳に追加

簡便かつ効率的に保存菌株の中に混在するフーゼルアルコール、芳香族アルコールの生成量が低減した自然変異株酵母を単離する技術を提供し、さらには、その中から発酵特性と製成酒の品質がより良い優良酵母を分離する技術を提供する。 - 特許庁

Provided are the method for creating the wine yeast strain, characterized by hybridizing a conjugation ability-imparted parent wine yeast with a conjugation ability-imparted parent shochu yeast, and then selecting an hybridized strain having a high alcohol-producing ability from the hybridized strains, and the like.例文帳に追加

接合能を付与した親ワイン酵母と、接合能を付与した親焼酎酵母とを交雑し、交雑株の中から高アルコール生成能を有する交雑株を選抜することを特徴とするワイン酵母菌株の作出方法等を用いる。 - 特許庁

Provided are the method for creating the wine yeast strain, characterized by hybridizing a conjugation ability-imparted parent wine yeast with a conjugation ability-imparted parent sake yeast, and then selecting an hybridized strain having a high alcohol-producing ability from the hybridized strains, and the like.例文帳に追加

接合能を付与した親ワイン酵母と、接合能を付与した親清酒酵母とを交雑し、交雑株の中から高アルコール生成能を有する交雑株を選抜することを特徴とするワイン酵母菌株の作出方法等を用いる。 - 特許庁

The gene has a base sequence encoding the D-galacturonic acid reductase obtained by separating Cryptococcus diffluens FC11 strain of a cold-adapted yeast from Cocha of Ou of local brew in Thailand, and selecting a gene exhibiting comparatively high activity even at a low temperature of 10-30°C from the yeast strains, and represented by the sequence number 1.例文帳に追加

タイ地酒オウ(Ou)の酒もと(Cocha)から、低温適応酵母であるCryptococcus diffluens FC11株を分離し、当該酵母株から10〜30℃の低温においても比較的高い活性を示すD−ガラクチュロン酸還元酵素をコードする配列番号1で示される塩基配列を有する遺伝子を得た。 - 特許庁

To provide a method for simply and efficiently isolating natural variant sake yeast which coexists in preserved strains and brews sake having an organic acid composition excellent in taste, and a new natural variant sake yeast which is obtained by the method and is used for production of sake having good flavor and taste.例文帳に追加

簡便かつ効率的に、保存菌株の中に混在する呈味の優れた有機酸組成の清酒を醸造する自然変異株清酒酵母を単離する方法、及び、当該方法により得られた良好な風味・呈味を有する清酒の製造に用いる新規自然変異株清酒酵母を提供する。 - 特許庁

To provide a method for rapidly and simply determining base sequence of mitochondria 21S ribosomal RNA gene of yeast belonging to Saccharomyces cerevisiae by utilizing the gene amplification method, and to provide a method for classifying S. cerevisiae strains utilizing the method.例文帳に追加

遺伝子増幅法を利用した S. cerevisiaeの簡易迅速なミトコンドリア21SリボゾームRNA遺伝子の塩基配列決定方法及びこれを利用したサッカロマイセス・セレビシエ菌株の分類法を提供する。 - 特許庁

例文

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making bacterial strains such as a lacto bacillus and an Acetobacter bacillus having ability to produce acetic acid, yeast or their fermented products exist in the dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough.例文帳に追加

小麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/または含まない生地中で、酢酸を産生する能力を有する乳酸菌、酢酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームが大きく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。 - 特許庁

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