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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ソーセージ形のに関連した英語例文

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ソーセージ形のの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 27



例文

ソーセージのようにづくられる例文帳に追加

shaped like a sausage  - 日本語WordNet

ソーセージのようなをした例文帳に追加

shaped like a sausage  - 日本語WordNet

太いソーセージ形の巻き毛例文帳に追加

a fat sausage-shaped curl  - 日本語WordNet

ループ状ソーセージの調製方法及び該方法に用いられるループ状ソーセージ成装置例文帳に追加

PREPARATION OF LOOPED SAUSAGES AND APPARATUS FOR FORMING LOOPED SAUSAGES USED IN THE SAME - 特許庁

例文

ソーセージの製造とソーセージのループ成を連続的に行う装置に接続して使用可能な、天然腸ソーセージの端末を処理する方法と装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method and apparatus for treating the terminal of a natural intestine sausage, capable of being used by being connected with an apparatus for continuously carrying out the production of the sausage and the formation of the loop of the sausage. - 特許庁


例文

検査部21d,21eは、包絡図C1,C2に基づいてソーセージS1,S2の状を検査する。例文帳に追加

The inspection parts 21d, 21e inspect the shape of the sausages S1, S2 from the envelope figures C1, C2. - 特許庁

棘皮動物で、弾力性のあるソーセージをしたからだ、口と管足を囲む触手をもつ例文帳に追加

echinoderm having a flexible sausage-shaped body, tentacles surrounding the mouth and tube feet  - 日本語WordNet

任意の幾何学的外を有するソーセージ綛を製造する装置および方法例文帳に追加

DEVICE AND METHOD FOR PRODUCING SAUSAGE SKEIN OF DESIRED GEOMETRIC PROFILE - 特許庁

連鎖状ソーセージ成した後に、連鎖状ソーセージの繋ぎ部を溶断し、溶断後に捻り戻りがなく、溶断部から開口して生地が溢れ出るのが完全に防止された個々のソーセージのリンクを、歩留まりよく、高速でかつ確実に調製することができ、大幅な省力化と生産性の向上を図ることができる実用的な連鎖状ソーセージの繋ぎ部の溶断装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a practical fuse-cutter for cutting the link parts between chained sausages, when the link parts are fuse-cut after chained sausages are formed without twisting back after fuse cutting, perfectly inhibiting the inner dough from leaking out from the fuse-cut part and the links of individual sausages are obtained in high yield at high speed whereby large labor saving and improvement of productivity can be achieved. - 特許庁

例文

所望な充填重量と所望な充填度(充填の張り具合/弾力)の双方を兼ね備えたソーセージリンクを成可能とするとともに、ソーセージのサイズを広範囲に変更可能とする。例文帳に追加

To provide a chain-like natural intestine sausage making machine which can form a sausage link having both a desired stuffing weight and a desired stuffing rate (stuffing tension condition/elasticity) and can change the size of the sausage in a wide range. - 特許庁

例文

ソーセージループ成に関して竿の排出と竿の供給とを兼務可能とし、且、適宜そのいずれか一方を実施できるソーセージを吊り下げる竿を移送する方法及び装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for conveying rods for suspending sausages, enabling a both of the discharge and feed of the rods forming sausage loop and performing either appropriate one of the operations and a apparatus therefor. - 特許庁

共押出ソーセージケーシングを備える、任意の外を有するソーセージ綛の製造を簡単なやり方で容易にする装置および方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a device for easily producing a sausage skein with a desired profile in a simple way, installing a coextruding head for sausage and casing, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

ソーセージの長手方向の上部から底部近傍に達する円筒状のソース孔を成して設けると共に、このソース孔にソースを注入し、かつ略長方状のクレープで、前記ソーセージの側面を数回すのこ巻にしたことを特徴とするすのこ巻クレープ。例文帳に追加

This crepe rolled in a rolled drain board style is obtained by forming a cylindrical sauce hole reaching from the longitudinal upper end of a sausage to a place near to its bottom portion, pouring a sauce into the sauce hole, and then rolling an approximately rectangular crepe on the side surface of the sausage several times in a rolled drain board style. - 特許庁

ビール、ソーセージ、またはチーズ、好ましくはチーズまたはチーズ由来の製品などの発酵食品における風味成方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for forming flavor in fermented foods such as beer, sausage or cheese, preferably in the cheese, products originated from the cheese or the like. - 特許庁

魚肉ソーセージなどの、加熱成して製造するタンパク質加工食品を連続生産する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for continuously producing protein-processed food such as fish sausage to be manufactured by heating molding. - 特許庁

魚肉ソーセージ1は、積層フィルムからなる円筒状の包装体2に、内容物を充填して密封した断面状が円をなす円筒状のものである。例文帳に追加

A fish meat sausage 1 is a cylinder whose cross section exhibits a circular shape comprising a cylindrical package 2 made of a laminate film and contents filled therein and sealed. - 特許庁

魚肉すりみの第1層(1)と魚肉すりみの第3層(3)の内部に同心状にソーセージ又はハムの第2層(2)を有し、切断面は一定の美観に秀れた同心状の模様状が表出されるものである。例文帳に追加

The Chikuwa has second layer (2) of sausage or ham concentrically in the interior of the first layer (1) of ground fish meat and the second layer (2) of ground fish meat and concentric pattern excellent in definite beautiful view is expressed on the cut surface. - 特許庁

充填部の長さが異なる場合にも、リンク部成用のチェーンの変更や交換などの段取り換えをする必要がなく、従ってソーセージ等を能率よく製造できるようにする。例文帳に追加

To provide a device for producing sausages, etc., without requiring the exchange of arrangements such as the change or exchange of a chain for forming a linking part, even if the length of a filled part is different, and therefore capable of producing the sausages, etc., in a good efficiency. - 特許庁

ハム、ソーセージなどの練り肉原料の充填、成、並びに加熱調理を連続一体的に実施し、加熱調理の度合、或は着色や味付けの度合が調整できる練り肉食品用トレーを新規に開発する。例文帳に追加

To provide a tray for meat paste food capable of continuously filling, molding and heat-cooling a meat paste raw material such as ham or sausage in one body, and adjusting a degree of heat-cooking or a degree of coloring or seasoning. - 特許庁

食塩を用いて脱水処理した野菜に、ゼラチン、トランスグルタミナーゼ及び乳タンパクを混合して野菜シートを成し、その野菜シートをソーセージ等の食肉製品の外周部又は内部に付加する。例文帳に追加

The method for producing a vegetable sheet-applied meat product comprises: adding gelatin, transglutaminase and milk protein to vegetables dehydrated using salt to form a vegetable sheet; and applying the vegetable sheet to the outer peripheral part or the inside part of the meat product such as sausage. - 特許庁

加熱ユニット11,12は樹脂製のスペーサ21と電極22とを有し、内部にはソーセージ風食品の原材料Sを案内する流路が成されている。例文帳に追加

Each of heating units 11 and 12 includes resin spacers 21 and electrodes 22, and the interior thereof is formed with a channel for guiding the raw materials S of the sausage-like foods. - 特許庁

荒挽き肉とコラーゲン含量の多い細挽き肉とを主材料とする練り肉から作成され、表層部が、上記細挽き肉による被膜状の態を有することを特徴とする、皮なしソーセージ例文帳に追加

This sausage without skin is made from kneaded meat having the main material roughly ground meat and finely ground meat containing much collagen, and has an outer layer having a film-like shape formed by finely ground meat. - 特許庁

ソーセージ生地に対して25重量%以下の脂肪、増粘剤および卵白を添加し、かつ複数回に分けて25〜50重量%の加水を行って撹拌混合し、脱気を行わずに充填、成および加熱して製造する。例文帳に追加

The method for producing the air-containing meat product comprises incorporating sausage dough with ≤25 wt.% fat, a thickening agent and albumen, adding 25-50 wt.% water in several portions followed by making an agitation mixing, packing without deaeration, molding and then heating. - 特許庁

ガイド要素2a、b、c、dは、ソーセージ鎖を圧縮しつつ分離要素がガイド要素2a、b、c、dを圧縮することなく要素に沿って可能な限り近接して移動できるように幾何学的に成される。例文帳に追加

The guide elements 2a, b, c, d are geometrically formed so that the dividing elements can move through approaching as far as possible with compressing the sausage strands along the elements and without compressing the guide elements 2a, b, c, d. - 特許庁

ペースト化された植物性食材もしくはペースト化された植物性食材に固状(刻みカット)に加工された植物性食材を混合してケーシングに充填しソーセージ状に成し、味、におい、食感等の点で摂食者が満足する食品ならびにその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide food that satisfies an eating person in taste, smell, texture, etc. by mixing a vegetable food material processed in solid shape (chopped and cut), into the pasted vegetable food material, and filling a casing with the mixed food material to form sausage shape, and a method for producing the food. - 特許庁

荒挽き肉とコラーゲン含量の多い細挽き肉とを主材料として混合して練り肉を作成し、該練り肉をセルロースやプラスチック材質等の不可食ケーシングに充填し、ケーシング剥ぎを行うことにより、表層部に、上記細挽き肉による被膜状の態を成させることを特徴とする、皮なしソーセージの製造方法。例文帳に追加

The method for producing the sausage without skin comprises making kneaded meat by mixing, as the main raw material, roughly ground meat with finely ground meat containing much collagen, filling the kneaded meat in an unedible casing of a cellulose or plastic material and peeling casing so as to form a film-like shape by finely ground meat on the outer layer. - 特許庁

例文

ペーストフィリング材料のより均一な取り出しの容易化およびフィリング流れが注入管1から出て行く際の乱流の最小化ならびに最終的には平滑ソーセージ表面の達成を可能にするために、イジェクト端部から突出する円錐内表面を有するブッシュ6が、前記注入管1のイジェクト端部の領域の周囲に配置される。例文帳に追加

The apparatus has a bush 6 having a conical inner surface, protruded from an ejecting terminal part, and arranged at the vicinity of a region of the ejecting terminal part of an injecting tube 1 to facilitate the uniform taking out of the paste filling material, to minimize the turbulence when the filling flow going out from the injecting tube 1, and finally to enable the smooth sausage surface to be achieved. - 特許庁

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