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果実飲料原料の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 16



例文

タ 冷凍果実飲料果実の搾汁又は果実の搾汁を濃縮したものを冷凍したものであつて、原料用果汁以外のものをいう。)にあつては、「冷凍果実飲料」の文字例文帳に追加

(p) For frozen fruit drinks (meaning frozen fruit juice extraction or frozen concentrated fruit juice extraction, excluding raw fruit juice): the letters "冷凍果実飲料(frozen fruit drink),"  - 日本法令外国語訳データベースシステム

モリンダ・シトリフォリア(和名:ヤエヤマアオキ)を原料として製造した、清涼飲料水及び果実飲料水、乳清飲料水を市場に提供する事によって解決できる。例文帳に追加

The soft drinks, the fruit drinks and the whey drinks for companion animals are each produced by using as the raw material Morinda citrifolia L. - 特許庁

柑橘類由来の果汁及び/または柑橘類果実成分含有原料酒とグリセリンとを含有するアルコール飲料例文帳に追加

ALCOHOLIC BEVERAGE CONTAINING FRUIT JUICE DERIVED FROM CITRUS FRUIT AND/OR RAW MATERIAL WINE CONTAINING FRUIT COMPONENT OF CITRUS FRUIT AND GLYCEROL - 特許庁

原料果実由来の香味が良好で、より果汁感があり、また、スッキリ感を有する果汁含有アルコール飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a fruit juice-containing alcoholic beverage good in raw material fruit-derived flavor with more fruit juice feeling, and also giving refreshing feeling. - 特許庁

例文

アルコール飲料原料となる蕎麦や米や麦などの穀類および果実を、寒流や冷水や積雪の中及び雪上にさらす事を特徴とする、寒さらし加工処理をした穀類および果実原料としたアルコール飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING ALCOHOLIC DRINK USING GRAIN AND FRUIT PREPARED BY COLD EXPOSURE PROCESSING TREATMENT, CHARACTERIZED BY EXPOSING GRAIN SUCH AS BUCKWHEAT, RICE AND WHEAT AND FRUIT USABLE AS ALCOHOLIC DRINK RAW MATERIAL, IN COLD CURRENT OR COLD WATER OR ON OR IN SNOW - 特許庁


例文

果実を搾汁して果汁を得るための搾汁工程と、果実果汁原料液を殺菌するための殺菌工程と、この殺菌工程にて殺菌された果実果汁原料液を無菌環境下で密封容器内に充填する充填工程と、を含む果実を用いた密封容器入り飲料の製造方法である。例文帳に追加

The method for producing a fruit-containing beverage comprises a squeezing process of squeezing fruit to obtain fruit juice, a sterilization process of sterilizing fruit juice raw material liquid, and a filling process of filling the fruit juice raw material liquid sterilized in the sterilization process in a germ-free environment. - 特許庁

果実ピューレ含有アルコール飲料の製造において、微細化処理を、原料の一部としての果実ピューレ液に実施し、その後、該微細化処理された果実ピューレ液をアルコール水溶液と混合する。例文帳に追加

The method for producing the alcohol drink containing fruit puree includes subjecting a fruit puree liquid as a part of a raw material to a finely graining treatment, and mixing the fruit puree liquid subjected to the finely graining treatment with an aqueous alcohol solution. - 特許庁

野菜や果実等の植物体を飲料原料として用いて、食物繊維を高濃度に含有する飲料を製造する方法及び植物体から得られる搾汁液中の食物繊維量を増加させる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing beverages containing dietary fibers in a high concentration, using plant bodies such as vegetables and fruits as beverage raw materials, and a method for increasing the amount of the dietary fibers in squeezed liquid obtained from the plant bodies. - 特許庁

柑橘類由来の果汁及び/または柑橘類果実成分含有原料酒と、飲料1000mL当たり0.13〜2gのグリセリンと、を少なくとも含有するアルコール飲料例文帳に追加

The alcoholic beverage includes at least a fruit juice derived from a citrus fruit and/or a raw material wine containing a fruit juice component of citrus fruit and a glycerol in an amount of 0.13-2 g based on 1,000 mL of the beverage. - 特許庁

例文

本発明は、果汁を原料の一部として使用した発泡アルコール飲料を提供することにあり、香味を改善するとともに優れた発酵性をも実現し、果実臭の目立たない発泡アルコール飲料を提供することを目的とする。例文帳に追加

To obtain a sparkling alcoholic beverage using a fruit juice as a part of a primary material, actualizing improvement in flavor and excellent fermentation property and having a quiet smell of a fruit juice. - 特許庁

例文

柑橘系果実の果汁、果肉、さのう、果皮などの産業廃棄物を出さずに、これらの柑橘系果実の果汁、果肉、さのう、果皮を丸ごと原料にした柑橘系果実ペーストの製造方法及び柑橘系果実ペーストを用いた飲料水を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing citrus fruit paste comprising using whole the fruit including juice, sarcocarp, pulp and pericarp of citrus fruit as raw material without producing industrial wastes such as the juice, sarcocarp, pulp and pericarp of the citrus fruit: and to provide drinking water using the citrus fruit paste. - 特許庁

果実を搾汁して果汁を得るための搾汁工程と、果実果汁原料液を殺菌するための殺菌工程と、この殺菌工程にて殺菌された果実果汁原料液を無菌環境下で密封容器内に充填する充填工程と、を含む果実を用いた密封容器入り飲料の製造方法である。例文帳に追加

This method for producing the beverage packed in a hermetic container using fruits comprises a squeezing process for obtaining fruit juice through squeezing fruits, a sterilization process for sterilizing fruit juice raw material liquid, and a filling process of filling the fruit juice raw material liquid sterilized in the sterilization process, in a hermetic container under a sterilized environment. - 特許庁

多様化する嗜好に対応し、原料の特長を今まで以上に活かした、従来製品より優れる、香味良好な風味を有する日本酒、焼酎、ウィスキー、果実酒、ビールなどのアルコール飲料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing alcoholic drinks such as Japanese sake, Shochu, whisky, fruit wine and bear, which utilize features of raw materials more than before by corresponding to diversified preference, show superiority to conventionals, and have flavor-enriched taste. - 特許庁

蕎麦、米などの穀類および果実を、水や雪を利用した寒さらし加工処理することにより、アクが抜け、更には水中及び雪中に含まれる物質を吸収した蕎麦、米などの穀類および果実のアルコール飲料製造の原料を得られる。例文帳に追加

Alcoholic drink production raw materials of grains such as wheat and rice and fruits, which are refined and absorb materials contained in water and snow, are prepared by cold exposure processing treatment of the grains such as wheat and rice and the fruits, which treatment utilizes water and snow. - 特許庁

抗酸化作用のような種々の生物作用を示すスチルベノイドが豊富に含まれているグネツム(メリンジョ)果実原料にしてその生物作用物質を失うことなく、風味が良くて飲み易く、時と場所に無関係に飲むことによりスチルベノイドを随時補給することが可能なメリンジョ健康茶及び飲料水を提供する。例文帳に追加

To provide an easy-to-drink Melinjo healthy tea and drinking water, having fine flavor and capable of often supplying stilbenoid by drinking healthy tea, irrespective of the time and the place, without losing the biological agent of a fruit of Gnetum gnemon L. (Melinjo) which abundantly contains the stilbenoid, exhibiting various biological actions, such as anti-oxidant actions by using the fruit as a raw material. - 特許庁

例文

ただし、乳等告示の本文の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された乳及び乳製品並びにこれらを主要原料とする食品のうち、乳及び乳製品に係る放射性物質にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを、乳及び乳製品を主要原料とする食品に係る放射性物質にあって500Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有してはならないこと。また、規格基準告示の第1食品の部A食品一般の成分規格の項の規定にかかわらず、平成24年3月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品のうち、清涼飲料水(果実飲料品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1683号)第2条に規定する果実飲料、にんじんジュース及びにんじんミックスジュース品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1634号)第2条に規定するにんじんジュース及びにんじんミックスジュース並びにトマト加工品品質表示基準(平成12年農林水産省告示第1632号)第2条に規定するトマトジュース、トマトミックスジュース及びトマト果汁飲料を除く。以下同じ。)及び酒税法(昭和28年法律第6号)第2条第1項に規定する酒類(以下「酒類」という。)(いずれも米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用に供される部分(筋肉、脂肪、肝臓及び腎臓を除く。以下「食用部分」という。)並びに大豆を原材料とするものを除く。)にあっては200Bq/kg、同日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水、酒類、米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆並びに米、牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分並びに大豆を原材料として製造され、加工され、又は輸入された食品を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分にあっては500Bq/kg(平成24年9月30日までの間に限る。)、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、米並びに牛の筋肉、脂肪、肝臓、腎臓及び食用部分を原材料として平成24年9月30日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kg、大豆にあっては500Bq/kg(平成24年12月31日までの間に限る。)、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された食品(清涼飲料水及び酒類を除く。)にあっては500Bq/kg、大豆を原材料として平成24年12月31日までに製造され、加工され、又は輸入された清涼飲料水及び酒類にあっては200Bq/kgを超える濃度のセシウムを含有するものであってはならないものとしたこと。例文帳に追加

However, regardless of the provisions in the main clause of the Notification on Milk, etc., among milk, milk products, and foods principally made from these that are manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, milk and milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg as a radioactive substance, and foods principally made from milk or milk products shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg as a radioactive substance. Moreover, regardless of the provisions in Section A General Compositional Standards for Food in Part I Food in the Notification on Specification and Standards, among the foods manufactured, processed, or imported on or before March 31, 2012, soft drinks (excluding fruit beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for fruit beverages (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1683 of 2000); carrot juice and carrot mix juice specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Carrot Juice and Carrot Mix Juice (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1634 of 2000); and tomato juice, tomato mix juice, and tomato juice beverages specified in Article 2 of the Quality Labeling Standard for Processed Tomatoes (Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries Notification no. 1632 of 2000); the same applies hereafter) and alcoholic beverages specified in Article 2, Paragraph 1 of the Liquor Tax Act (Act no. 6 of 1953) (hereinafter referred to asalcoholic beverages”) (excluding those made from rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts (other than muscles, fats, livers, and kidneys. Hereinafter referred to asedible parts”) of cattle or soybeans) should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Foods manufactured, processed, or imported on or before this date (excluding soft drinks; alcoholic beverages; rice; muscles; fats; livers; kidneys;edible parts of cattle;, soybeans; and foods manufactured, processed, or imported using rice, muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle or soybeans as raw materials) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Rice and muscles, fats, livers, kidneys, and edible parts of cattle shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (applied until September 30, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012 (excluding soft drinks and alcoholic beverages) shall not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using rice or muscles, fats, livers, kidneys, or edible parts of cattle as raw materials on or before September 30, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. Soybeans should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg (until December 31, 2012). Foods manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012 (except for soft drinks and alcoholic beverages) should not contain cesium at concentrations exceeding 500 Bq/kg. Soft drinks and alcoholic beverages manufactured, processed, or imported using soybeans as raw materials on or before December 31, 2012, should not contain cesium at concentrations exceeding 200 Bq/kg. - 厚生労働省

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
  
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