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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 液状卵の意味・解説 > 液状卵に関連した英語例文

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液状卵の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 18



例文

中性領域の黄含有液状調味料例文帳に追加

YOLK-CONTAINING NEUTRAL-REGION LIQUID SEASONING - 特許庁

酸素不透過性包材中に、溶存酸素濃度1.7ppm以下の液状卵が封入されてなる冷蔵流通液状卵例文帳に追加

The liquid egg for cold-storage distribution is obtained by encapsulating liquid egg having a dissolved-oxygen concentration of not more than 1.7 ppm in an oxygen-impermeable packaging material. - 特許庁

冷蔵流通液状卵として、殺菌液と未殺菌液、更には液状液状卵白、液状卵黄、ホール全の種別を問わず、保存性が従来に比して飛躍的に向上し、廃棄率を著しく低減して安定した供給を確保でき、製造から消費に至るまでの流通上のコスト負担が少なくて済むものを提供する。例文帳に追加

To provide liquid egg for cold storage distribution which is drastically improved in shelf life compared to that of conventional one, extremely reduced in the waste rate to secure stable supply, and needs less costs in distribution from production to consumption, regardless of kinds of egg such as sterilized liquid egg, unsterilized liquid egg, whole liquid egg, liquid albumen, liquid yolk or whole egg. - 特許庁

鶏を有害菌で免疫して採し、次にこのより分離した黄から黄抗体を抽出し、しかる後、この黄抗体を担体に固定させて液状食品と接触させることを特徴とする有害菌が除去された液状食品の製法。例文帳に追加

This method for producing liquid food free from harmful bacteria is characterized by comprising the following process: immunizing a hen using harmful bacteria, gathering an egg from the immunized hen followed by extracting egg yolk antibodies from egg yolk separated from the gathered egg, and thereafter, fixing this egg yolk antibodies to a support to make it come in contact with a liquid food. - 特許庁

例文

白様凝固物を具材として用いた水中油型酸性乳化液状食品例文帳に追加

OIL-IN-WATER TYPE ACIDIC EMULSION FOOD BY USING EGG WHITE LIKE COAGULATED MATERIAL AS INGREDIENT - 特許庁


例文

天ぷらを作る時に天ぷらだねにつけた、薄力粉と溶きと水からなる液状の衣が、油に入れる際に少量ずつたねから離れる。例文帳に追加

When frying tempura, the fluid batter of soft flour and beaten egg is removed from tempura ingredients by bits.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

植物ステロール類と黄リポ蛋白質との複合体が配合されている食用油脂の配合量が5%未満の液状調味料。例文帳に追加

The liquid seasoning is formulated with a compound material comprising plant sterols and egg yolk lipoprotein, and has the edible oil and fat in a blending quantity of <5 wt.%. - 特許庁

また、魚類のの薄皮を取り除き、を一粒一粒に分離して、液状(ドレッシング、マヨネーズソース、蕎麦つゆ等)に味付加工し、チュープ゛詰または瓶詰にする。例文帳に追加

The method comprises removing the thin skin of fish roe, separating the fish roe into each particle, seasoning and processing the particles in a liquid state (dressing, mayonnaise sauce or soup of buckwheat noodles, etc.), and tubing or bottling the seasoned and processed particles. - 特許庁

澱粉及び油脂を含有する乳化状の液状部に白が略均一に分散されてなり、前記白含有量が前記澱粉1質量部に対して白固形分換算で0.001〜0.2質量部である乳化状レトルトソース類。例文帳に追加

The emulsifying retort sauce is such that albumen is almost evenly scattered on an emulsifying liquid part containing starch and oil and fat and the albumen content is 0.001-0.2 pt.mass at 1 pt.mass of the starch in terms of albumen solid. - 特許庁

例文

粘度が3Pa・s以下の水相(乳化相を除く)の上に油相が積載された容器入り分離液状調味料において、水相に乾燥白を含有する容器入り分離液状調味料。例文帳に追加

In the separate liquid seasoning in a container in which the oil phase is loaded on the aqueous phase having a viscosity of not more than 3 Pa s (excluding an emulsified phase), the separated liquid seasoning in a container contains dried albumen in the aqueous phase. - 特許庁

例文

製品に対し好ましくは0.1%以上、より好ましくは0.3%以上の茹を原料とする粉末と、製品に対し好ましくは0.1%以上、より好ましくは0.3%以上の生(なま)醤油を混合した後、加熱処理することを特徴とする液状調味料の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the liquid seasoning includes mixing with a product, preferably ≥0.1%, more preferably ≥0.3% of powdered egg which has boiled egg as a raw material, and preferably ≥0.1%, more preferably ≥0.3% of raw soy sauce, and then heat treating the product. - 特許庁

製品に対し好ましくは0.1%以上、より好ましくは0.3%以上の黄を含んでなる水不溶性乾燥粉粒子と、製品に対し好ましくは0.1%以上、より好ましくは0.3%以上の生(なま)醤油を混合した後、加熱処理することを特徴とする液状調味料の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the liquid seasoning includes mixing with a product, preferably ≥0.1%, more preferably ≥0.3% of water insoluble dried egg granules containing yolk, and preferably ≥0.1%, more preferably ≥0.3% of raw soy sauce, and then heat treating the product. - 特許庁

この発明の加工魚用アミノ酸増加剤は、生物を灰化して抽出した多種類の水溶性ミネラルよりなり、生物の灰化物に水を加えて抽出した液状ミネラルのほか、液状ミネラルより水分を除去したパウダー状のミネラルである。例文帳に追加

The amino acid-increasing agent for processed fish roe comprises various kinds of water-soluble minerals extracted through incineration of living matters, wherein the water-soluble minerals comprise liquid minerals extracted through adding water to the living matter incinerated substance, or powdery minerals obtained by eliminating water from the liquid minerals. - 特許庁

この発明の加工魚用冷凍劣化防止剤は、生物を灰化して抽出した多種類の水溶性ミネラルよりなり、生物の灰化物に水を加えて抽出した液状ミネラルのほか、液状ミネラルより水分を除去したパウダー状のミネラルである。例文帳に追加

The agent for preventing degradation by freezing of processed fish eggs is comprised of many species of water-soluble minerals extracted from ash obtained by incinerating organisms, which agent may be an aqueous mineral solution obtained by subjecting the ash of organisms to extraction by water or may be mineral powder obtained by removing water from the above aqueous mineral solution. - 特許庁

(A)ビタミンA類を1万IUに対して、(B)白アルブミン、平均分子量が300以上の白アルブミン加水分解物、羊毛ケラチン、および平均分子量が300以上の羊毛ケラチン加水分解物からなる群より選択される少なくとも一種を0.03mg〜6mg含有する、液状または半固形状の製剤。例文帳に追加

The liquid or semisolid preparation contains (A) 10,000 IU of vitamin A and (B) 0.03-6 mg of at least one kind of substance selected from egg albumin, hydrolyzed egg albumin having an average molecular weight of300, wool keratin and hydrolyzed wool keratin having an average molecular weight of ≥300. - 特許庁

植物ステロール類を黄リポ蛋白質との複合体を形成することにより、そのままでは水や液状食品への分散が困難である植物ステロール類を、容易に分散可能とした植物ステロール及びデキストリンを含有した顆粒状食品組成物及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a granular food composition containing plant sterol and dextrin, and capable of easily dispersing plant sterol which is difficult to disperse in water or a liquid food without change through forming a compound material of plant sterol with yolk lipoprotein, and to provide a method for producing the food composition. - 特許庁

長期保存中に食感におけるゴム質化や色調における褐変現象が生じない白様凝固物を含有する、高品位のタルタルソースまたはサウザンアイランドドレッシング等の水中油型酸性乳化液状食品を提供する。例文帳に追加

To provide an oil-in-water type acidic emulsion food such as high quality tartar sauce or thousand island dressing, etc., containing egg white like coagulated material and not generating a change into a rubbery material or a browning in its color tone. - 特許庁

例文

冷却凝固材と油脂及び乳化材とを含有し水中油型の状態で固体にしてある白様凝固物を、具材として含有するタルタルソースまたはサウザンアイランドドレッシング等の水中油型酸性乳化液状食品。例文帳に追加

This oil in water type acidic emulsion food such as high quality tartar sauce or thousand island dressing, etc., contains the egg white like coagulated material containing a cooling coagulating material, oils and fats and an emulsifying material, and made as a solid in a state of the oil in water, as the ingredient. - 特許庁

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